//laminární proudění není pravděpodobně ani u žeber rovných - ale pro jistotu to vypočítám...
Nejde to. Teorie se dostala do rozporu s lidskou blbostí
Moderátor: morke

jj uplne v pohode,775 gramu neni zadna extra zatez pro desku, mam g. kartu stejne tezkou(lehkouTomV píše:Podívej se do toho citátu v mém příspěvku, cos napsal... Tys napsal "jak moc chceš zatížit socket", ne desku... Deska to samozřejmě nese. Ale unese to... Ta váha je rozložená do poměrně velké plochy ...........Pleshoun píše:Chceš tvrdit že ta deska ten chladič vůbec nenese?
775 gramů je sakra hodně v okamžiku kdy se rozhodneš sebrat komp ze stolu a někam ho přenést... potom stačí při pokládání trochu hrknout a sbohem desko...

jde ale taky o to jak bude na ty nízký otáčky chladitPleshoun píše:Počítej počítej, já se raději spolehnu na údaj od výrobce 15dB na nízké otáčkyPajax píše:Nebude ten PC dělat větší hluk? Přece jenom ty žebra jsou takový zvlněný...
//laminární proudění není pravděpodobně ani u žeber rovných - ale pro jistotu to vypočítám...

Zalman 7000 určitě... a mimochodem naprosto stačí... a je podle testů všude po webu nejlepším vzduchovým chladičem... (7700 je hlučnější - i když toto je u zalmana relativníka-spel píše:Vleze se mi Zalman 7700 (7000) do mojí sestavy (zdroj mám s 12 cm větřákem hned vedle socketu)? Uvažuji Zalman nebo Artic Cooling Freezer 4.

Hm, a mě ve škole učili, že interferovat znamená překážet si...ka-spel píše:Já se díval na stránky Zalmana, kde v doporučených ta moje deska nebyla - jen samé mě neznáme typy Asusu. Dále tam byly minimální odstupy od okolí a to mi připadá v mém case dost natěsno. Zkusím přeměřit.