MSI 865PE Neo2 L /LS /FIS2R (478, i865PE + ICH5/R)
Moderátor: Eddward
- Mtex
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mne ma MSI sice pro Athlon po instalaci noveho chladice ukazuje otacky chladice jako kdy by se vypinal, ale on se porad toci - dival sem se na to. V speedfane vse bez problemu.
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
- mailer
- Začátečník
-
Ano, ja mam starsi corecenter a ten to nerobi, ten mi zas robi to ze zdvihne napatia a neda sa to sejvnut na normal, ale toto mi robil novsi corecenter a ten ma asi taku ideologiu ze CPU ma pracovnu teplotu okolo 55 stupnov. takze na zaciatku sa cpufan netocil, po 45 stopnoch sa tocil na cca 1200ot/min a az po prekroceni cca 53 st. sa tocil naplno
- elektronek
- Začátečník
Nikdy se mě nestalo , že by se cooler na CPU úplně zastavil. Je ale fakt, že po spuštění CC okamžitě spadnou otáčky, což se mě nelíbylo a tak jsem mu zakázal spouštění. Někdo někde ale tyto problémy již popisoval a nakonec to vyřešil instalací jiného CC. Nevím ale teď zda se jednalo o novější či starší verzi. Každopádně když CC vypneš nebo odinstaluješ tak o nic nepřijdeš. 

- Vodny
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Poradte jaky pameti do i865Pe neo2 fis2r
Chci koupit pameti nejraci bych Kingstony ale uz sem je mel PC 3200 a byl s nima velkej problem nevim cim to bylo ale asi tak cca po 20min hrani jaky koliv hry proste hra vypadla a konec tak sem je vymenil za Kingmax a vse OK ale chci si trosku nataktovat PC a potrebuju pameti
nejlip nejaky 500 co zvladnou 533 nebo rovnou 533 tak bych chtel neco doporucit co uz ma nekdo vyzkouseny abych nedopad jako pred tim protoze pochybuju ze mi je prodejce vezme zpet kdyz to nepude. A jset bych rad vedel jak dlouho mam nechat bezet Memtest 86 ver2.8 abych zjistil jestli pameti budo dobre slouzit Diky.
nejlip nejaky 500 co zvladnou 533 nebo rovnou 533 tak bych chtel neco doporucit co uz ma nekdo vyzkouseny abych nedopad jako pred tim protoze pochybuju ze mi je prodejce vezme zpet kdyz to nepude. A jset bych rad vedel jak dlouho mam nechat bezet Memtest 86 ver2.8 abych zjistil jestli pameti budo dobre slouzit Diky.
- D@rth Rev@n
- Nováček
TA deska ma automaticke rizeni otacek tak kdyz si mysli ze teplota je unosna tak snizi otacky a tim snizi hluk nekdy se zastavi a pak se roztoci mam MSI865PE-neo2-pfs platinum edition
CPU:P4 northwood 2.4@3.0 MB:MSI neo2 865PE-pfs RAM:512 pc333 GF:club3d 6800( 374@817)
HDD:MAXTOR 120 a 80 GB 7200ot/min 8mb CD/DVD:Toshiba 48/16 CD-RW:TEAC 48/48/12 Monitor:AOC 9klr KLAVESA+MYS:GENIUS(multimedialni) REPRO:Creativ 5.1
HDD:MAXTOR 120 a 80 GB 7200ot/min 8mb CD/DVD:Toshiba 48/16 CD-RW:TEAC 48/48/12 Monitor:AOC 9klr KLAVESA+MYS:GENIUS(multimedialni) REPRO:Creativ 5.1
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
- Stinker
- Nováček
-
MSI 865PE Neo2...v čem je chyba?
Deska mi fungovala přes rok a půl úplně vpohodě, ale momentálně se začíná nějakým způsobem kazit. Teď mi nejdou instalovat operační systémy (Windows i Linux i staré verze, Windows XP na začátku instalace restartují a Linux se sekne na zavádění instalačního programu) a když se mi chytnou XP nainstalované z jiného PC tak vše jede týden bez problému a pak se začnou kazit. Momentálně mi nefungují některé programy jako např. WinZip a nebo když zmáčknu pravé tlačítko myši abych zobrazil vlastnosti tak se mi zasekne Explorer. Sem tam se to celé zhroutí a zůstane mi jen modrá obrazovka, ale ta jen tak na 2 sekudny a pak se Pc restartuje. Snažil jsem se tam nacpat ten Linux v domění, že se to zlepší, ale ten nejde "předinstalovat" na jiném Pc. Už mám 4. Windowsy, stahoval jsem nové ovladače, mám nejnovéjší Bios (podruhé flashnutý), zkoušel jsem 3 jiné paměti i do různých slotů, 2 grafické karty, už mám 3. Hdd. Zkoušel jsem disky na IDE (mám je na Raid - P-ATA). Zkoušel jsem i odpojit vše "nepotřebné" i vkůli elektrice. Ale problém stále přetrvává. Neví někdo o co by nohlo jít??
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Stinker
- Nováček
-
- Wiruz
- Pokročilý
hmm, tak to je divne, zkusil bych jeste jinej zdroj, ale spise hold asi deska bere za sve, kazdopadne zkus zdroj a pak bych to vrznul na reklamaci, treba to bude vazne MB
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Stinker
- Nováček
-
- Stinker
- Nováček
-
Zdroj jsem zkusil jiný (300W, nový), ale problém při instalaci Linuxu to nevyřešilo. Ale narazil jsem na velice zajímavou a nepříjemnou věc. Nemožnost instalace Linuxu byla způsobena připojením myši a klávesnice do USB. Při přehození myši do PS2 a použití jiné klávesnice je vše OK. Při připojení USB klávenice při běžícím Lunuxu dojde okamžitě k zamrznutí. Pod windows to běží normálně, ale nevím jestli to sem tam nebude taky zdrojem problémů. Vůbec netuším proč to dělá a je to pro mě problém, protože mám svoji neoblíbenější klávesnici na USB a za nic ji nevyměním... 

- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Stinker
- Nováček
-
- rejca
- Začátečník
- rejca
- Začátečník
- Pleshoun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty si černokněžník? šaman?rejca píše:Teda asi to bude malinko out, ale kdysi mi u podobne zavady pomohla vymena cmos baterky na desce. Nechapu proc, ale pomohla). Ale to byla jina deska, myslim PIIka. Ale za zkousku clovek nic neda...

Já bych koupil za 150kč PS2 klávesnici a bylo by po žížalkách...
- Stinker
- Nováček
-
- Dagerfall
- Nováček
-
MSI 865
USB klavesnice na deskach MSI 865... pod WinXP chodi bez problemu(dokonce i takove ty bezdrat s mysi).Pod Linux bych to ani nezkousel... jedine PS/2.I na PS/2 existuji velmi sikovne a dobre vymyslene klavesnice.300W zdroj musi stacit, pokud(to neni nejaky s..t co se jako 300W jen tvari) tam mas povesen max 2 HDD a 2 CD/DVD a CPU pod 3GHz.Kazdopadne pro zkouzku pouzij nejakou obyc PS/2 KB a nejaky solid zdroj.(pokud jses z Prahy nebo okoli, napis na dagerfall@centrum.cz a dohodnem se na pujceni poradnyho zdroje.).
Jinak pokud to mas 1.5 roku, tak by to melo byt jeste min 0.5r v zaruce.
Dagerfall
Jinak pokud to mas 1.5 roku, tak by to melo byt jeste min 0.5r v zaruce.
Dagerfall
- old alien
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Samouk
Stejný problém mne deptal řadu týdnů. Mám stejnou desku jako Ty.
Myš často zamrzala, vypalování zamrzalo cca. na 5%, vypínal se mi modem, přídavná karta 4xUSB 2.0 do slotů fungovala špatně, TV karta Pinnacle Pro 5 měla trhaný obraz, atd,atd. Jelikož jsem samouk,ale houževnatý, tak jsem pátral, až jsem na to přišel. Pro někoho je to naprostá rutina, ale já objevil Ameriku.
PŘI NOVÉ INSTALACI WINDOWS JE NUTNÉ ODPOJIT VŠECHNY KABELY, KROMĚ MONITORU, MYŠI A KLÁVESNICE.
Potom nedochází ke konfliktu na IRQ přerušení a vše je OK !
Každému zařízení přiřadí Windows správný port COM a je po problémech.
Myš často zamrzala, vypalování zamrzalo cca. na 5%, vypínal se mi modem, přídavná karta 4xUSB 2.0 do slotů fungovala špatně, TV karta Pinnacle Pro 5 měla trhaný obraz, atd,atd. Jelikož jsem samouk,ale houževnatý, tak jsem pátral, až jsem na to přišel. Pro někoho je to naprostá rutina, ale já objevil Ameriku.
PŘI NOVÉ INSTALACI WINDOWS JE NUTNÉ ODPOJIT VŠECHNY KABELY, KROMĚ MONITORU, MYŠI A KLÁVESNICE.
Potom nedochází ke konfliktu na IRQ přerušení a vše je OK !
Každému zařízení přiřadí Windows správný port COM a je po problémech.
A JE TO V PRDE????