MSI 865PE Neo2 L /LS /FIS2R (478, i865PE + ICH5/R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

mailer
Začátečník
Začátečník

MSI 865PE Neo2 L /LS /FIS2R (478, i865PE + ICH5/R)

Příspěvek od mailer »

Nazdar, mam zakl dosku MSI 865pe neo2-ll. Moj chipset ma okolo 45-48 stupnov a to stale , nieje to nejak vela?, kolko by mala byt normalna resp maximalna teplota chipsetu?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jestli ma jen pasivni chladic a meris to pri full zatezi, tak je to uplne normalni teplota.....

MSI je taky povestny tim, ze trochu "pridava", takze jestli je tech 45-48 stupnu pravda nebo ne, je otazka :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Ja mam pri zatezi okolo 40°C takze tech 45 muze byt realna hodnota .... pomohlo by kdyby jsi mel v casu nejaky ten vetracek (teda pokud ho tam uz nemas ) :wink:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

to je jeste dobryyyy...
molis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pomoc pls -MSI 865PE NEO2

Příspěvek od molis »

Ahoj potrebuju poradit. Mam MSI 865PE NEO2 s AMI Biosem 3,6 a fakt si nevim rady:((( Vubec nemuzu v Biosu najit kde menit voltage procesoru bud jsem tak slepy nebo fakt nevim. Co to tam to MSI nastrcilo s tim HIgh clocingem? muzu si tam menit nejaky kapitány kaprály a já nevim co jeste:) Jak je to s uzamcenim frekvence PCI? Kdyz zvedam FSB 200 po 1 tak se zveda i PCI 33,3 nahoru. Ja myslel ze to umi nejak delit. ..Diky za rady pripadne za doporuceni kolik potrebuju dioptrii :)
MSI 865PE NEO2, PIV 2,8 GHz, 512 DDR 400MHz, 60GB IBM 7200 ot., a tak dale ...:-)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Bios tyhle desky uz si nepamatuju presne, ale tam jak máš ty volby Generel, Colonel atd :-) neni tam taky nahodou taky volba manual ?? Ta by te pak mela nechat menit všechno...

btw. presunu tenhle thread do chipsetů....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

molis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od molis »

to zkusim ale ja tam ani tu volbu na meneni voltage procesoru nikde nevidim :((( Ani zasedlou myslim .....
Je teplota procesoru bez overclocku na 53 stupnu bez nejake zvlastni zateze OK? a teplota chipseti na 50 C ok? Tak mi to ukazuje Vcore center od MSI, to je taky utilita kua :)
A jak je to s tim FSB umi to delit frekenci PCI stále na 33,3 i pri taktovani FSB, normalne kdyz zvedam FSB tak se to v Bisou zveda ale cet sem nekde ze to umi drzet .... diky za pomoc lamerovi
MSI 865PE NEO2, PIV 2,8 GHz, 512 DDR 400MHz, 60GB IBM 7200 ot., a tak dale ...:-)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tomu, co ukazuje MSI deska ohledne teploty bych moc neveril, u MSI rádi prehanej :)
Jinak ta volba by v biosu nebyla "zašedlá" ale proste by vůbec nebyla videt, mam za to, že se zobrazí až po nastavení na manual. Stejne tak AGP/PCI lock budeš moci zadat pri "manual" nastavení.

Jeste k tem teplotám: jednou mi MSI board ukazoval teplotu northwood celerona kolem 63C pri zatezi, dost se mi to nezdálo, tak jsem ho cvične hodil do jinyho boardu a tam to ukazovalo 44C - což mi prislo i podle doteku pasivu chladiče realný :wink:

molis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od molis »

díky moc za rady! zkusim to pokud se neobevim z vysledkem do hodiny tak sem to spalil hehe a nebo usnul jeste sem dneska nespal :)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

rek bych ze u msi je to zastrceny kvuli corecell, ale pri nastaveni toho nejlepsiho generala by to melo bejt na nastaveni uzivatele

jinak s teplotou desek MSI nejsem taky spokojen, na MSIP4PEMAX2 mi 2,4B ukazovala pri zatezi 74°Cm byl jsem z toho dost mimo, koupil jsem i lepsi chladak (ten co mam v popisu) a teplota sice klesla, ale jen na 68°C. Ale CPU bylo stabilni a tak jsem to neresil. Po roce jsem vymenil desku za novou a vrznul do nej tu P4 a teplota sla hned na MAX 50-53°C, takze od te doby neverim cidlum od MSI (no ani od nikoho jineho, ale hmatem na zakladnu chladaku ci zmerenim teploty jinym cidlem)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
molis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od molis »

tak fakt niikde nemuzu najit kde nastavit CPU voltage:(( ted sem nataktoval na 3,36 bez toho. Vypadat to stabilne ale PRIME95 nasel nejakou chybu. Ani kdyz nastavim commander nebo to nejvyssi tak tam proste CPU voltage neni, jen DDR voltage a AGP voltage
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

molis píše:tak fakt niikde nemuzu najit kde nastavit CPU voltage:(( ted sem nataktoval na 3,36 bez toho. Vypadat to stabilne ale PRIME95 nasel nejakou chybu. Ani kdyz nastavim commander nebo to nejvyssi tak tam proste CPU voltage neni, jen DDR voltage a AGP voltage
Někde tam je musí se povolit měnit voltáž(enabled)
Sám si to nepamatuju,ale na stopro to jde,ale radši bych do toho procáku moc nepouštěl......
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

molis píše:tak fakt niikde nemuzu najit kde nastavit CPU voltage:(( ted sem nataktoval na 3,36 bez toho. Vypadat to stabilne ale PRIME95 nasel nejakou chybu. Ani kdyz nastavim commander nebo to nejvyssi tak tam proste CPU voltage neni, jen DDR voltage a AGP voltage
Někde tam je musí se povolit měnit voltáž(enabled)
Sám si to nepamatuju,ale na stopro to jde,ale radši bych do toho procáku moc nepouštěl......
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mozno to bude blba otazka, ale v manualy nic o tom nepisu? :oops: :-D
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Já to mam v oddílu frekvenci and voltage control a musim povolit měnit napětí procesoru
steveone
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

VŠE O MSI 865PE Neo 2

Příspěvek od steveone »

Nestalo sa niekomu nahodou na tejto doske to ze ked mal nainstalovany win a k tomu ten core center ze mu nachvilu vypne cpu cooler ten mam thermaltake. Vypina sa pocas bezania pc. :-D

MSI 865PE Neo2 ,CPU 2,8@3,4GHz ,RAM 2*256 DDRAM Viking Dual channel ,HDD WD 120GB/8MB cache SATA ,Gigabyte ATI Radeon 9200 64MB/128bit ,DVD/CDRW Teac

//edit mhl, nazev
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

len tak, zrazu sa prestane tocit?skus ho v inom kompe, ten chladic, doskou to byt nemusi :wink:
steveone
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steveone »

Vyskusam to v inom ale ked odinstalujem ten core center tak to vobec nerobi uz sa to nestalo dlho
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

a jakou ma CPU teplotu, kdyz se chaldic prestane tocit a zapne se pak kdyz se teplota zvedne?? Je mozny ze deska zjisti ze CPU je chladny a tak snizi voltaz, ale to uz nesnese ten chladic a proste se prestane totcit. Jinak fakt netusim
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Wiruz píše:a jakou ma CPU teplotu, kdyz se chaldic prestane tocit a zapne se pak kdyz se teplota zvedne?? Je mozny ze deska zjisti ze CPU je chladny a tak snizi voltaz, ale to uz nesnese ten chladic a proste se prestane totcit. Jinak fakt netusim
Je to možný mě to s jednim chladičem taky takhle zlobilo(boxovanej k P4)
a s druhym v poho(boxovanej k celeru)
a nakonec sem corecel přestal pouštět...
používám speed fan,zdálo se mi,že to cc zlobí....
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“