Epox EP-8RDA3+
Moderátor: Eddward
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Problem je v tom ze u desek s nForcem bejvá často socket na CPU umistenej tak, ze vzduch z chladice CPU nefuní na chladic northbridge... (je podelne, ne kolmo) proto by se mel NB chladit aktivne... u Intela to bejvá vetsinou tak ze vzduch z chl. CPU proudi i na chipset a pokud je udelanej chladak co zene vzduch ven ze skrine, tak aktivne chladit nb neni treba......
nerikam ze je to takhle jak pisu vzdkycky, ale na deskach co tu davam do sestav to tak vidim prevazne.........
nerikam ze je to takhle jak pisu vzdkycky, ale na deskach co tu davam do sestav to tak vidim prevazne.........
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- malakay
- Nováček

-
tak já mám epox 8rda3+ a xp2500+ a momentálně ho mám na frekvenci 175mhz cpu ratio nějakých 12,5 a to je 3200+ ,skoušel sem i rozfachat to na 200Mhz ,jako jde to ale musíte snížit cpu ratio ,musíte experimentovat s epoxem nic nepokazíte v případě špatného nastavení vám to samo naběhne do biosu s původním nastavením,
SKUSTE SI STAHNOUT PRES MAGIC BIOS(který je na cd k desce) aktuální verzi já jsem si ji stáhl a mám jistotu že vše jede jak má
SKUSTE SI STAHNOUT PRES MAGIC BIOS(který je na cd k desce) aktuální verzi já jsem si ji stáhl a mám jistotu že vše jede jak má
- malakay
- Nováček

-
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Máš i nemáš pravdu ...malakay píše:Tak jako nezabívej se takými maličkostmi že je tam jiný chladič popřípadě jiná barva patic tak to by mi hlavu netrhalo ,čipset je tam pořád stejný-:)))))
Přijde líto, když děláš něco, co je jinde hotové.
Ale tragédie to neni, možná až dodělám bednu, tak větráček ani nebude třeba.
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém s DMA
Chci se zeptat, jedou Vám UDMA, případně MW DMA přenosy. Desku mi totiž při druhé reklamaci vyměnili za jinou (pořád verzi 1.0). Problém se stabilitou při Prime95 a 3DMarku je vyřešen (více než 12 hodin jsem to nevydržel), ale problém při kopírování souborů přetrvává. Mám k dispozici 3 mechaniky:
HP CD-Writer 8000+ (max. MW DMA 1)
Samsung SCR-3221 (max. MW DMA 2)
Teac CD-540E (max. UDMA 2)
Pokud nastavím PIO, tak jsou všechny soubory zkopírovány správně (ikdyž se Teac zasekne, zpomalí a pak kopíruje dále - toto udělá na celém CD i 15x). Jiný přenos než PIO u Teaca nefunguje - kouše se. HP jede vždy OK. Samsung kopíruje korektně, jen na PIO. Pokud nastavím MW DMA 2, tak se soubory zkopírují jako že OK, ale jsou zkopírovány špatně!?! Více kopií stejného souboru je různých (ověřeno pomocí "fc" v DOSu) a samozřejmě nefungují.
Neříkejte mi, že mám takovou smůlu a ta deska je zase vadná.
HP CD-Writer 8000+ (max. MW DMA 1)
Samsung SCR-3221 (max. MW DMA 2)
Teac CD-540E (max. UDMA 2)
Pokud nastavím PIO, tak jsou všechny soubory zkopírovány správně (ikdyž se Teac zasekne, zpomalí a pak kopíruje dále - toto udělá na celém CD i 15x). Jiný přenos než PIO u Teaca nefunguje - kouše se. HP jede vždy OK. Samsung kopíruje korektně, jen na PIO. Pokud nastavím MW DMA 2, tak se soubory zkopírují jako že OK, ale jsou zkopírovány špatně!?! Více kopií stejného souboru je různých (ověřeno pomocí "fc" v DOSu) a samozřejmě nefungují.
Neříkejte mi, že mám takovou smůlu a ta deska je zase vadná.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Poslední bios k této desce je z 21.7.2003 - doporučuji aplikovat
Drivery - pro Win98/Me je poslední verze 2.41
pro Win2k/XP je poslední verze 2.45
pro všechny platí: ovladače pro standartní IDE řadič použít ty z Windows!
Ze cvičných důvodů mám momentálně nainstalovány Win98, Win2k i XP a s jednotkami Asus CRW5224, Toshiba 1402 a Plex 4824 kopírování funguje OK i při zapnutém UDMA2, vypalování rovněž bez problémů.
A mimochodem - je nainstalované ASPI? Já mám na všech třech OS verzi 4.60 od Adapteca. Sice se pro 2k/XP doporučuje verze 4.71.2, ale stále mám pocit, že ta stará dobrá 4.60 chodí lépe
Tak to zkus a dej vědět
Drivery - pro Win98/Me je poslední verze 2.41
pro Win2k/XP je poslední verze 2.45
pro všechny platí: ovladače pro standartní IDE řadič použít ty z Windows!
Ze cvičných důvodů mám momentálně nainstalovány Win98, Win2k i XP a s jednotkami Asus CRW5224, Toshiba 1402 a Plex 4824 kopírování funguje OK i při zapnutém UDMA2, vypalování rovněž bez problémů.
A mimochodem - je nainstalované ASPI? Já mám na všech třech OS verzi 4.60 od Adapteca. Sice se pro 2k/XP doporučuje verze 4.71.2, ale stále mám pocit, že ta stará dobrá 4.60 chodí lépe
Tak to zkus a dej vědět
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem všechno (BIOSy od 2.4.2003 až po 21.7.2003, ovladače všechny co jsi napsal, měnil jsem i HDD a IDE kabely). Jedinou věc tam nemám a to je ASPI od Adapteca (jen to k NEROvi), ale to by nemělo mít vliv na kopírování souborů. Navíc ten Teac se kouše i pod DOSem.
Ještě jeden zajímavý (a řekl bych podstatný) postřeh jsem nenapsal - pokud byl TEAC na kšandě s něčím jiným (HDD nebo jiná mechanika) a bylo v něm při restartu vloženo CD, BIOSu strašně dlouho (cca 15 sekund) trvalo detekování IDE zařízení. Poté se v řádku, kde je obvykle uveden název zařízení objevily "domečky" až na konec monitoru v tom řádku (ten znak se mi sem nepodařilo uvést - v NOTEPADu se vypíše pomocí ALT+127) a mechanika samozřejmě následovně v DOSu ani WINech nefungovala. Z toho usuzuji, že pokud ji nenajde BIOS a nejede ani v DOSu, tak problém nebude ve WIN ovladačích.
Ještě jeden zajímavý (a řekl bych podstatný) postřeh jsem nenapsal - pokud byl TEAC na kšandě s něčím jiným (HDD nebo jiná mechanika) a bylo v něm při restartu vloženo CD, BIOSu strašně dlouho (cca 15 sekund) trvalo detekování IDE zařízení. Poté se v řádku, kde je obvykle uveden název zařízení objevily "domečky" až na konec monitoru v tom řádku (ten znak se mi sem nepodařilo uvést - v NOTEPADu se vypíše pomocí ALT+127) a mechanika samozřejmě následovně v DOSu ani WINech nefungovala. Z toho usuzuji, že pokud ji nenajde BIOS a nejede ani v DOSu, tak problém nebude ve WIN ovladačích.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
si myslim, ze v CC tvoje problemy se stabilitou vyresili poze novejsim biosem a tento druhy problem neresili a dostals zpatky svoji starou desku (protoze rev. 1.0 uz dneska podle me nesezenes i ja mam 1.1 a to ji mam uz nekolik mesicu (taky z CC))
budes muset asi na vylet do prahy a "omlatit jim to o hlavu" at ti ji hned na miste vymeni za jinou...... zdar
budes muset asi na vylet do prahy a "omlatit jim to o hlavu" at ti ji hned na miste vymeni za jinou...... zdar
It's free software and it gives you freedom!
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Tak to jsem z toho jelen ...
Asi bych vzal celej komp a odnesl ho tam, kde byla základní deska koupena. A všechny problémy bych jim předvedl. Ať se k tomu vyjádří.
To jsem asi moc nepomohl, co?
Jinak koukám, že si té svojí desky asi začnu považovat, jede OK.
Jenže teď mi napadá, že já mám asi revizi 1.1, no nedá se nic dělat, já večer hupnu pod stůl(plížením plazením vpřed),otevřu bednu a juknu na to. A pak to sem připíšu.
Asi bych vzal celej komp a odnesl ho tam, kde byla základní deska koupena. A všechny problémy bych jim předvedl. Ať se k tomu vyjádří.
To jsem asi moc nepomohl, co?
Jinak koukám, že si té svojí desky asi začnu považovat, jede OK.
Jenže teď mi napadá, že já mám asi revizi 1.1, no nedá se nic dělat, já večer hupnu pod stůl(plížením plazením vpřed),otevřu bednu a juknu na to. A pak to sem připíšu.
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já vůl se nechal nalákat a koupil to přes Internet a vzhledem k tomu, že to mám do Tater blíže než do Prahy, tak se mi tam nechce.
>suleky Tou výměnou BIOSu "vyřešili" 1. reklamaci. Druhou reklamaci "vyřešili" opravdu výměnou desky (má jiné sériové číslo). Počítač ale stejně stále nefunguje.
Co se týče revize jsem už tak zblblý, že radši dneska vlezu pod stůl, kouknu se a zítra dám vědět.
>suleky Tou výměnou BIOSu "vyřešili" 1. reklamaci. Druhou reklamaci "vyřešili" opravdu výměnou desky (má jiné sériové číslo). Počítač ale stejně stále nefunguje.
Co se týče revize jsem už tak zblblý, že radši dneska vlezu pod stůl, kouknu se a zítra dám vědět.
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Pro DVC64
Vydrž do zítra, já se večer podívám, jakou mám revizi desky, i "suleky" má 1.1
Jinak vím, že na foru Czechcomputeru se kolem tohoto cosi řešilo, zkus juknout na http://www.czechcomputer.cz/inshop/scri ... 0&All=True . Jenže ono také platí, že na této diskuzní aréně se většinou diskutuje o probémech, zatímco my, kterým to chodí, se zde moc nevyskytujeme.
Tak zítra ráno píšu.
Vydrž do zítra, já se večer podívám, jakou mám revizi desky, i "suleky" má 1.1
Jinak vím, že na foru Czechcomputeru se kolem tohoto cosi řešilo, zkus juknout na http://www.czechcomputer.cz/inshop/scri ... 0&All=True . Jenže ono také platí, že na této diskuzní aréně se většinou diskutuje o probémech, zatímco my, kterým to chodí, se zde moc nevyskytujeme.
Tak zítra ráno píšu.
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se včera večer kouknul a mám opravdu revizi 1.0. Ještě jsem včera měl k dispozici další CD-ROM Samsung SC-148 (o něco novější než mám já) a ten fungoval naprosto bez problémů ve všech režimech. S jakýmkoliv ovladačem, na kterékoliv kšandě (i společně s HDD). Takže to vypadá, že si můj EPoX nerozumí s mými mechanikami
. Proto Vás všechny ještě jednou prosím, pokud máte k dispozici kombinaci EPoX 8RDA3+ a CD-ROM Teac CD-540E, zkuste to otestovat a napište sem jak se Vám to chová.
Zatím díky, ještě se pokusím sehnat Plextora 48x24x48x na další testy (chci si ho totiž koupit).
Zatím díky, ještě se pokusím sehnat Plextora 48x24x48x na další testy (chci si ho totiž koupit).
- Suleky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Firmware mám poslední (ikdyž u CD-ROMek se fw. moc nevydávají - TEAC je výjimka).
Ještě jeden dotaz. Taky se Vám tak pekelně hřeje SB - já na něm tak tak udržím prst a to je pod chladičem ta originální "žvejkačka". Zbytek je studený až vlažný (NB, cívky, kondíky).
Ještě jeden dotaz. Taky se Vám tak pekelně hřeje SB - já na něm tak tak udržím prst a to je pod chladičem ta originální "žvejkačka". Zbytek je studený až vlažný (NB, cívky, kondíky).