Digitální foťák do +/- 7000 s DPH ...

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

sx02 píše:Ja osobne zastavam nazor ze by to clovek mel radsi chvili vydrzet nez kupovat neco ultralevnyho.
Vidím, že máš stejný přístup. Raději šetřit na lepší věc než mít doma dvě horší. Např. PC a DF, já dal loni přednost jen PC a to jsem uvažoval i o Fuji 7000S.
Zdenek
Nováček
Nováček

Díky

Příspěvek od Zdenek »

Díky za info.
Já jen - dříve jsem si půjčoval HP 715 a fotky byli nádherný - nechápal jsem , jak někdo může hanět HP.
Takže , když jsem poté scháněl nový digitál pro sebe , vybral jsem HP 735 , která byla pokračovatelem již zmíněného foťáku.
Jaké bylo ale mé zklamání ( obrovské ) , když jsem začal 735 používat.
Hl. zápory: malá výdrž na baterie ( zlepšilo se až koupí NIMH 2400 ) ,
rozmazané fotky - 735 používá nějaký filtr na odtsranění šumu a nechutně to rozmaže detaily

Moc jste mě nepotěšili , ale stejně Vám děkuji za info.
AMD2 64 3000@3500 ( 10x250 - 2500MHz ) , freezer 64 , ASUS M2N-E, 2x512MB 667MHz , Inno 3D 7600GST ( gpu500@650 , mem1400@1650 ) - , Maxtor sata 320 GB , DWD/RW+- LG H10N, Sky Star 2 ...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Vis ono dost taky zavisi jak si s tim clovek pohraje - slusny photoshopista dokaze zazraky. ;-)
Zkus pouzit sharpen (zaostrit) v nejakym editoru. Trebas to trochu pomuze.
A jeste zkontroluj jestli ty fotky nejsou az moc rozdilny od:
http://www.steves-digicams.com/2003_rev ... mples.html
obcas se podari vytvorit zmetek... (btw nemas iso na Auto?)

Ad ten fotak - pokud se chystas na neco novyho skutecne spis setri. V cenovych kategoriich kolem +/-7k je situace dost podobna a nerekl bych ze si zas az tolik pomuzes aby to stalo za 7k...
Az budes mit ca 10k na fotak tak to bych rekl ze je optimum pro zacatek.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Díky

Příspěvek od ka-spel »

Zdenek píše:Já jen - dříve jsem si půjčoval HP 715 a fotky byli nádherný - nechápal jsem , jak někdo může hanět HP.
Obecně platí zásada kupovat foťak od firmy co umí dělat optiku. Prostě foťak není pc, které umí sestavit každý trouba, když koupí kvalitní součástky od osvědčených firem. A pokud daná firma nemá vlastní vývoj, tak prostě jí nikdo nic dobrého a za dobrý poměr cena/kvalita neprodá. A že by pc firmy jako HP, Trust, Umax a podobné hrůzy někdy něco znamenaly v optice. :lol: Už je to jen znát na špičkových profi přístrojích. Kdo je nemá, tak nemá vůbec technologie a jen může dělat max nějaké plážáky.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Ka-spel: Proto taky HP koupilo cocky od pentaxu :wink:
(I u tohohle modelu)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

sx02 píše:Ka-spel: Proto taky HP koupilo cocky od pentaxu :wink:
(I u tohohle modelu)
jj ale to, že se na nějakém foťáku objeví objektiv známé značky ještě neznamená, že je to nějaká bomba. Jestliže např. Panasonic používá objektivy Leica, Sony Zeiss, tak kdo ví, kolik stojí objektivy těchto značek, tak si udělá představu, co to asi bude. :(
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mnojo ja jenom tim narazel na to ze i HP bere cokcy odjinud. Jmeno smozrejme tolik neznamena. Ostatne kdyz jsem srovnaval Schneider-Kreutzach s obycejnym Kodak retinarem prisly mi ty od kodaku lepsi.

Nad hp bych nelamal hul, jejich starej UZ fotil (pry) docela hezky. Jenom se proste musi vypracovat. (coz hnedtak nehorzi, spis bych rekl ze to poc ase zavrou a budou nakupovat odbenqu nebo nejaky podobny pafirmy)
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Díky

Příspěvek od Huggi »

ka-spel píše:Obecně platí zásada kupovat foťak od firmy co umí dělat optiku. Prostě foťak není pc, které umí sestavit každý trouba, když koupí kvalitní součástky od osvědčených firem. A pokud daná firma nemá vlastní vývoj, tak prostě jí nikdo nic dobrého a za dobrý poměr cena/kvalita neprodá. A že by pc firmy jako HP, Trust, Umax a podobné hrůzy někdy něco znamenaly v optice. :lol: Už je to jen znát na špičkových profi přístrojích. Kdo je nemá, tak nemá vůbec technologie a jen může dělat max nějaké plážáky.
a dneska rozdil mezi fotkama z digitalu do 5000 a tema z mobilu moc rozdil neni..takze kdo mobil s lepsim fotakem nema cenu takvej levnej fotak kupovat..mo si nepomue .p
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Huggi: Mno zatim jsem nevidel ANI JEDEN mobil kterej by byl schopnej fotit aspon trosku jako digital za 7k. Je mi lito ale to skutecne bude jeste nejakej patek trvat.
Ty nejlepsi se blizi proslule hruze - fotaku twingate, ale jen blizi.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

sx02 píše:Huggi: Mno zatim jsem nevidel ANI JEDEN mobil kterej by byl schopnej fotit aspon trosku jako digital za 7k. Je mi lito ale to skutecne bude jeste nejakej patek trvat.
Ty nejlepsi se blizi proslule hruze - fotaku twingate, ale jen blizi.
Naprostý souhlas. Fotak v mobilu jsem taky měl a od podobné hrůzy ruce pryč. Už jen z principu - jak může něco takového dělat fotky, když to má objektiv o průměru pár milimetrů. To už i kdejaký Trust Obrázek podá lepší výsledek. Dále nějaké možnosti funkce, nastavení, rozsah (ISO, blesk, čas, clona, ostření).
Zdenek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdenek »

sx02 píše:Vis ono dost taky zavisi jak si s tim clovek pohraje - slusny photoshopista dokaze zazraky. ;-)
Zkus pouzit sharpen (zaostrit) v nejakym editoru. Trebas to trochu pomuze.
A jeste zkontroluj jestli ty fotky nejsou az moc rozdilny od:
http://www.steves-digicams.com/2003_rev ... mples.html
obcas se podari vytvorit zmetek... (btw nemas iso na Auto?)

Ad ten fotak - pokud se chystas na neco novyho skutecne spis setri. V cenovych kategoriich kolem +/-7k je situace dost podobna a nerekl bych ze si zas az tolik pomuzes aby to stalo za 7k...
Az budes mit ca 10k na fotak tak to bych rekl ze je optimum pro zacatek.
Koukal jsem na ty stránky a fotky mám asi stejný.
Při porovnání např. s Cannonem a75 nebo jinými je znatelný rozdíl - jasně je vidět i přes rozazání veliký barevný šum ( červené a zelené fleky ).
AMD2 64 3000@3500 ( 10x250 - 2500MHz ) , freezer 64 , ASUS M2N-E, 2x512MB 667MHz , Inno 3D 7600GST ( gpu500@650 , mem1400@1650 ) - , Maxtor sata 320 GB , DWD/RW+- LG H10N, Sky Star 2 ...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mnojo Canon sice JE lepsi, ale ne o tolik. Mam tu celkem dost fotek z A70 (Parametrama identickej pristroj jako a75) a foti hezky ale taky to neni uplne bez chybek.
Btw ono je nejhorsi (jak uz jsem nekde , mozna v tomhle threadu psal) kdyz si clovek zacne vsimat chybek. Pak je vidi vsude a je to proste nensnesitelny. Znam to a prosel jsem si tim nekolikrat (Aberace/Sum/naposledy vinetace). Zkousnout to a vydrzet, nic vic bohuzel nejde...
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Já koupil po přečtení recenzí Kodak Z740 za 8k a jsem moc spokojenej.Rozhodně by měl být lepší ve své cenové kategorii než Minolty.
Kdybys býval mlčel,tak bys zůstal filozofem.
Jester
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Jester »

Ja bych hlasoval pro A95, prijemny kompakt, odfoti s tim amater, ale i zkusenejsimu fotografovi nabidne funkce ktery potrebuje, tj full manual..
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jester píše:Ja bych hlasoval pro A95, prijemny kompakt, odfoti s tim amater, ale i zkusenejsimu fotografovi nabidne funkce ktery potrebuje, tj full manual..
No už je to ale výběhový kousek. Uvažuji o jeho nástupci A610.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mno docela me zklamalo ze A610 bude zase na 4tuzkovky. Cekal jsem ze bude jen na dve jako prechozi rada.

btw na 620 vysla recenze na dcresource.com, aspon se podle toho da trosku i usuzovat i na 610 (napriklad velky displej s malym rozlisenim.. :( )
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

sx02 píše:Mno docela me zklamalo ze A610 bude zase na 4tuzkovky. Cekal jsem ze bude jen na dve jako prechozi rada.
Toho jsem se kdysi bal u sveho A70 taky - myslim, ze to neni problem anebo jestli jo tak rozhodne minimalni (mam pouzdro, do ktereho se 4 dalsi vejdou).
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Don Martinez píše:
sx02 píše:Mno docela me zklamalo ze A610 bude zase na 4tuzkovky. Cekal jsem ze bude jen na dve jako prechozi rada.
Toho jsem se kdysi bal u sveho A70 taky - myslim, ze to neni problem anebo jestli jo tak rozhodne minimalni (mam pouzdro, do ktereho se 4 dalsi vejdou).
O to ani tak nejde jenom jsem to po canonech na dve tuzkovky bral jako krok zpet. Jinak je mi to fakt burt :wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

btw na 620 vysla recenze na dcresource.com, aspon se podle toho da trosku i usuzovat i na 610 (napriklad velky displej s malym rozlisenim.. :( )
Než se začala A610/620 prodávat, tak se v některých zprávách psalo, že bude na 2 jak A510/520. Ale myslím, že to není zase na škodu, protože se za ten grip lépe drží v ruce.

Pokud jde o čip, tak jak zaznělo i v diskuzích (penum.de), tak 610 na vyšší ISO méně šumí, 620 má zase při dobrých světelných podmínkách více detailů. Jediné co mi na to foťáku chybí je živý histogram a sáňky na blesk. Zatím nejlevněji jsem ho u nás objevil na www.golasowski.cz
Takže co nevidět objednávám.

Zatím jsem šel do pořádné nabíječky. Doporučuji AccuPower 2010 za ligovou cenu co je teď v Okay jako Kyocera DPS-3 (979,- s 4x2000 + full ACDSee) a teď zítra je v Okay na vše sleva -10%. Jinak v Německu min. 50 Euro bez aku.

Více tady
http://forum.grafika.cz/read.php?43,1321585
http://forum.grafika.cz/read.php?43,1295624

Ještě koupit Sanyo 2500 za lidovku 89,- u modelářů (reichard.cz, pecka.cz) a začít fotit.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mnojo ja to chapu, proti a70 nic nemam, drzi se dobre a vubec ale rada a6xx je o mlainkato vetsi (nevadi) a i s baterkama to vidim nekam k pulkilu coz by me netesilo. :-/

Nekupuj to nekde u nejakejch pokoutniku. Ta cena by musela byt extra vyhodna aby se to vyplatilo. Reknu to narovinu - u Canonu se bojim AWH (ofiko servis) jsou tam obcas svine, a to bych kvuli par usetrenejm stovkam neriskoval... 10199 vs 10690 se imho zas tolik nevyplati.
Ale mozna se doba zmenila a uz je vse ok...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“