Digitální foťák do +/- 7000 s DPH ...
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Digitální foťák do +/- 7000 s DPH ...
Ahojky. Chci koupit digi foťák do cca 7000 s DPH. V digi foťácích se bohužel vůbec nevyznám, tak se radši ptám . Pls napište mi sem, které výrobce preferujete a kterým se obloukem vyhnout. Uvítám i přesné typy foťáků.
FAQ jsem četl, ale radši si nechám poradit rovnou ...
FAQ jsem četl, ale radši si nechám poradit rovnou ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Obecně - od foťáku kolem 7 tis. moc neočekávej, ale dá se něco vybrat za trochu víc, pokud to nebudeš kupovat předražené u nás, ale v Německu.
Co by jsi měl chtít:
- manuální funkce (korekce expozice a blesku, čas, clona, vyvážení bílé), manualní ostření za tyto prachy nebude ani náhodou
- sáňky na externí blesk (za ty prachy velmi zřídka - Ricoh Caplio GX)
- kvalitní objektiv - tzn. rovnou se vykašli na ultrazoomy, ale dívej se spíš než po rozsahu zoomu po rozsahu clony. Při max. rozsahu ultrazoomu ti to nabídne min. clonu 8 a vyšší, což je za horších světelných podmínek slabota a navíc to v ruce neudržíš - výsledek mazanice
- velký čip - to neznamená kvanta megapixelů, ale např. raději 1/1,8" 4MP než třeba 1/2,5" 5MP
- tužkáče - těžko budeš někde v horách na treku dobíjet. Kvalitní náhradní NiMh (Sanyo) stojí pakatel (ne fotoobchody, ale modelářské prodejny)
Můj tip
Canon A95 za 248,- Euro
http://www.eg-electronics.de/digitalkam ... shot%20A95
Auflösung: 2.592 x 1.944 Bildpunkte
Zoomobjektiv: 3-fach Zoom 38 bis 114 mm, zusätzliches digitales 4,1-fach Zoom
Wechselspeicher: CompactFlash Typ I
Sensor: 1/1,8" RGB-CCD-Chip mit 5.000.000 Bildpunkten
Sucher: LCD-Monitor und optischer Sucher
Blitz: ja
Fuji Finepix E550 za 233,- Euro
Auflösung: 4.048 x 3.040 Bildpunkte (interpoliert)
Zoomobjektiv: 4-fach Zoom 32 bis 130 mm, zusätzliches digitales 6,3-fach Zoom
Wechselspeicher: xD-Picture Card
Sensor: 1/1,7" SuperCCD-Chip mit 6.300.000 Bildpunkten
Sucher: LCD-Monitor und LCD-Farbsucher
pokud přeci jen trváš na větším rozsahu zoomu, tak kompromis
Fuji Finepix S5500 za 249,- Euro, který má "zrcadlovkový vzhled" a dostatek manuálních funkci a nastavení.
Obecně kompakty Canonu vynikají v kvalitě fotek (podání barev, ostrost), menší neduh je, že jsou pomalejší jak ostatní. Prostě zpracování fotek jim trvá o něco déle. Na momentky např. děcek to není 100%.
Co by jsi měl chtít:
- manuální funkce (korekce expozice a blesku, čas, clona, vyvážení bílé), manualní ostření za tyto prachy nebude ani náhodou
- sáňky na externí blesk (za ty prachy velmi zřídka - Ricoh Caplio GX)
- kvalitní objektiv - tzn. rovnou se vykašli na ultrazoomy, ale dívej se spíš než po rozsahu zoomu po rozsahu clony. Při max. rozsahu ultrazoomu ti to nabídne min. clonu 8 a vyšší, což je za horších světelných podmínek slabota a navíc to v ruce neudržíš - výsledek mazanice
- velký čip - to neznamená kvanta megapixelů, ale např. raději 1/1,8" 4MP než třeba 1/2,5" 5MP
- tužkáče - těžko budeš někde v horách na treku dobíjet. Kvalitní náhradní NiMh (Sanyo) stojí pakatel (ne fotoobchody, ale modelářské prodejny)
Můj tip
Canon A95 za 248,- Euro
http://www.eg-electronics.de/digitalkam ... shot%20A95
Auflösung: 2.592 x 1.944 Bildpunkte
Zoomobjektiv: 3-fach Zoom 38 bis 114 mm, zusätzliches digitales 4,1-fach Zoom
Wechselspeicher: CompactFlash Typ I
Sensor: 1/1,8" RGB-CCD-Chip mit 5.000.000 Bildpunkten
Sucher: LCD-Monitor und optischer Sucher
Fuji Finepix E550 za 233,- Euro
Auflösung: 4.048 x 3.040 Bildpunkte (interpoliert)
Zoomobjektiv: 4-fach Zoom 32 bis 130 mm, zusätzliches digitales 6,3-fach Zoom
Wechselspeicher: xD-Picture Card
Sensor: 1/1,7" SuperCCD-Chip mit 6.300.000 Bildpunkten
Sucher: LCD-Monitor und LCD-Farbsucher
pokud přeci jen trváš na větším rozsahu zoomu, tak kompromis
Fuji Finepix S5500 za 249,- Euro, který má "zrcadlovkový vzhled" a dostatek manuálních funkci a nastavení.
Obecně kompakty Canonu vynikají v kvalitě fotek (podání barev, ostrost), menší neduh je, že jsou pomalejší jak ostatní. Prostě zpracování fotek jim trvá o něco déle. Na momentky např. děcek to není 100%.
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za takhle podrobné informace !!! Koukal jsem na ten Canon A95 a tam je cena bohužel už nad 9000 Kč ... Dřív jsem měl klasický Canon a ještě teď fotí velmi dobře a to je kolem 20 let starý !!! O kvalitách značky Canon tedy vůbec nepochybuji. Canony jsou bohužel trochu dražší než konkurenci, ikdyž asi kvalitnější. Moje původní relace byla 5k s daní, potom jsem to posunul na 7k s daní a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna . Co se týče toho nákupu v Německu, tak to asi ani ne . Přeci jenom radši to koupím tedy, než mít problémy se zárukou. Trochu tě uvedu do situace. Nejsem žádný fotograf!!! Chci jenom něco co umí pořídit pěkné fotky, nic profi. Chtěl bych něco 3Mpx a výše. Řeknu ti to asi tak. Psal jsi o manuálním nastavení. Ale protože ten foťák bude používat i zbytek rodiny (rozuměj antitechnický zbytek rodiny ), tak potřebuji něco, co dokáže produkovat kvalitní fotky stisknutím jediného tlačítka. Takže co se týče toho ostatního, jako sáňky na blesk, tak to bych stejně nikdy nepoužil.
Kamarád co tomu trochu rozumí (no, asi na tak jako ty ) mi doporučil pro mé potřeby tohle:
Konica Minolta Dimage E500
http://www.fotoexpert.cz/dt/?c=64220
nebo
Panasonic Lumix DMC-LS1EG-S
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843298
Moc díky za tvé rady ! Možná pokud bych byl v tomhle oboru trochu zkušenější, tak bych je asi ocenil víc ...
Kamarád co tomu trochu rozumí (no, asi na tak jako ty ) mi doporučil pro mé potřeby tohle:
http://www.fotoexpert.cz/dt/?c=64220
nebo
Panasonic Lumix DMC-LS1EG-S
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843298
Moc díky za tvé rady ! Možná pokud bych byl v tomhle oboru trochu zkušenější, tak bych je asi ocenil víc ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Toho bych se vůbec nebál. Máš mezinárodní záruku, tak není co řešit.kuceraj píše:Co se týče toho nákupu v Německu, tak to asi ani ne . Přeci jenom radši to koupím tedy, než mít problémy se zárukou.
Mimo manuálu je automatika samozřejmostí u každého, takže toho se neboj. Prostě zbytek rodiny může mít otočeno kolečko ovladače na plnou automatiku a o nic se nestarat.kuceraj píše:tak potřebuji něco, co dokáže produkovat kvalitní fotky stisknutím jediného tlačítka.
Samozřejmě, že na většinu fotek si vystačíš s vestavěným bleskem, ale ten má dosah tak max 3m. Pokud nebudeš dělat fotky ve velkých prostorách (plesy, svatby), tak se bez nej obejdeš.kuceraj píše:jako sáňky na blesk, tak to bych stejně nikdy nepoužil.
Pokud chceš jít do Minolty, tak neváhej a navštiv jejich firemní servis v Prostějově, Svatoplukova ulice (naproti hl. nádraží) v budově Komerční banky. Možná tam ještě něco zůstalo (začalo to cca před 14 dny), z výprodeje výstavních kousku (nepoužité, z vytrín z veletrhů se zárukou). Na webu ceny nemají, ale je to dost výrazná sleva. Např. Z3 za 5500,-. Osobně jsem nad tím dost váhal. Kdyby to byla akce Canonu, tak neváhám ani minutu. Za ty prachy je to dobrý kup, ale raději připlatit jednou tolik za Canon. Dřív jsem byl taky Minoltista, ale analog Dynax.kuceraj píše:Kamarád co tomu trochu rozumí (no, asi na tak jako ty ) mi doporučil pro mé potřeby tohle:
- kuceraj
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, ta cena za Z3 je skutečně bezkonkurenční ... Já budu mít volné peníze až tak za měsíc, takže ten výprodej asi nestihnu .
Co si prosím tě myslíš o značce Konica Minolta, je kvalitní ? Co Panasonic ? Doporučil by si, když koukneš na parametry, některý z těch foťáků (E500 a Lumix DMC-LS1EG-S) ?
No, pěkně si mě nahlodal s tím Canonem ...
Jakým způsobem se to dá koupit v tom Německu ? Zasílají to poštou a za kolik ?
Trochu tě zahrnuji dotazy co ?
Co si prosím tě myslíš o značce Konica Minolta, je kvalitní ? Co Panasonic ? Doporučil by si, když koukneš na parametry, některý z těch foťáků (E500 a Lumix DMC-LS1EG-S) ?
No, pěkně si mě nahlodal s tím Canonem ...
Trochu tě zahrnuji dotazy co ?
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Obecně Minolta dělá taky solidní optiku, byť za Canon trochu pokulhává. Obecně, i u dražších kousků (A1, A2, A200) je vytýkán měkčí kresba - tj. ostrost. V těch kompatkech však kvalitou fotek vede jasně Canon.kuceraj píše:Co si prosím tě myslíš o značce Konica Minolta, je kvalitní ?
Panasonic? Moc nesleduji. Dle testů a ohlasů třeba ten jeho super zoom Z20 se stabilizátorem není špatný a mezi těmito foťáky (optický stabilizátor, cena kolem 15 tis.) vede, ale když se podíváš třeba na fotky (velké výřezy) na stevecams, tak prostě opět lepší Canon i bez stabilizátoru. To raději ten fuji E500.kuceraj píše:Doporučil by si, když koukneš na parametry, některý z těch foťáků (E500 a Lumix DMC-LS1EG-S) ?
Jasně stojí za doporučení. Proč kupovat něco jiného, když kvalitou fotek je nej. U dražších kousků - full digitální zrcadlovky nebo alá zrcadlovky se můžeme hádat, ale v těch kompaktech ho vidím jako favorita. V Německých šopech můžeš v pohodě koupit na dobírku. Jen to chce i spočítat kolik stojí dobírka, třeba EG má dobírku 19 EU - platba předem. Ale pokud jsi z Prahy, tak není co řešit a udělej si výlet do Chemnitz k pixxass nebo vedle k eg-electronics. Mrkni na jejich stránky. Tyto e-shopy mají většinou pracovní dobu jen ve všední dny. Nebo fischer-bernhard.com (tj. megafoto.cz) z Zittau, který je dražší a ceny rovnou v Kč, ale má české majitele a posílá za sazby české pošty, tj. cca 70 Kč balík.kuceraj píše:No, pěkně si mě nahlodal s tím Canonem ...
Canon PowerShot A95 8.099,- (248,- EG)
Fuji FinePix E550 7.899,- (233,-)
Fuji FinePix S5500 8.499,- (249,-)
Když si spočítáš poštu, tak tě výjde nejlíp si objednat A95 u F-B a máš to za 8.099+70 pošta.
- 12345
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Sony S... v tyhle cenovy kategorii bych doporucoval spise skutecne ty canony.
Sony obecne delaj dobry fotaky (trosku obcas ujizdeji do teplych barev, coz nevadi)ale dost to mrvej tema memory stickama, krome toho neni moc co vytknout. Podle dpreview je vicemene adekvatni souper Canonu A520.
recenze na S90:
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs90/page9.asp
(mozna nutne copy&paste)
Sony obecne delaj dobry fotaky (trosku obcas ujizdeji do teplych barev, coz nevadi)ale dost to mrvej tema memory stickama, krome toho neni moc co vytknout. Podle dpreview je vicemene adekvatni souper Canonu A520.
recenze na S90:
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs90/page9.asp
(mozna nutne copy&paste)
Naposledy upravil(a) sx02 dne ned 21. srp 2005, 23:35, celkem upraveno 1 x.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
pridavam trosku zpet k diskuzi nahore:
Ad panasonic: Dovolil bych si nesouhlasit. Canon je sice lepsi, ovsem na bezne pouzivani bych klidnei doporucil ten panasonic. Stabilizator je sice ne vsemocna ale velmi uzitecna vec. Otazka je s jak moc velkym rozdilem se da oproti canonu sehnat. Fuji bych spise nedoporucoval.
Cili v kategorii kompaktu (ne Ultrazoomu) ti jmenovani Canon>Panak>fuji
Ad nakupovani v nemecku: Doporucuju davat SAKRA bacha. Specialne u Canonu. Nevim jak je to v jinych mestech ale v Praze jediny autorizovany servis canonu - AWH obcas dela s dovezenymi fotaky opravdu dusno. Zaruka na ne rozhodne neni u nas bezproblemova. Doporucuju predem zjistit. Druhou veci je ze na opravu po 1+ roce to posilas do necmecka, coz taky nepotesi.
JInak vicmene souhlasim s tim co napsal ka-spel (mimochodem velmi pekne)
Ad panasonic: Dovolil bych si nesouhlasit. Canon je sice lepsi, ovsem na bezne pouzivani bych klidnei doporucil ten panasonic. Stabilizator je sice ne vsemocna ale velmi uzitecna vec. Otazka je s jak moc velkym rozdilem se da oproti canonu sehnat. Fuji bych spise nedoporucoval.
Cili v kategorii kompaktu (ne Ultrazoomu) ti jmenovani Canon>Panak>fuji
Ad nakupovani v nemecku: Doporucuju davat SAKRA bacha. Specialne u Canonu. Nevim jak je to v jinych mestech ale v Praze jediny autorizovany servis canonu - AWH obcas dela s dovezenymi fotaky opravdu dusno. Zaruka na ne rozhodne neni u nas bezproblemova. Doporucuju predem zjistit. Druhou veci je ze na opravu po 1+ roce to posilas do necmecka, coz taky nepotesi.
JInak vicmene souhlasim s tim co napsal ka-spel (mimochodem velmi pekne)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No stabilizátor je dle mě spíš pro skutečné amatéry. Prostě většinou pro takové lidi, co místo pár kroků vpřed při focení nějaké rodiné fotky neváhají zoomovat jak o duši a bez stabilizátoru by z toho byla totální mazanice. Pokud jde o ten Canon, tak ten moc stabilizátory nevede. V kompaktech jedině modely PowerShot S1 IS a novější PowerShot S2 IS jsou spíš podle mě komerční propadáky. Ovšem nad takovým objektivem s IS např. nějaké L-ko bych rozhodně nepohrdl.sx02 píše:Stabilizator je sice ne vsemocna ale velmi uzitecna vec. Otazka je s jak moc velkym rozdilem se da oproti canonu sehnat.
Svého času jsem o Fuji (S7000) dost uvažoval. Za ty prachy super foťák, ale dostala přenost investice do pc.sx02 píše:Fuji bych spise nedoporucoval.
jj. O AHW se v diskuzích na grafika.cz napsali story, ale myslím, že po vstupu do EU svůj přístup podstatně zlepšili. Dříve to byla spíš urputná obrana před levnějšími dovozy (bez merveru).sx02 píše:v Praze jediny autorizovany servis canonu - AWH obcas dela s dovezenymi fotaky opravdu dusno.
Díky.sx02 píše:JInak vicmene souhlasim s tim co napsal ka-spel (mimochodem velmi pekne)
Teď se dívám na novinky Canonu. Co říkáte na PowerShot A620 a PowerShot A610?
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Ka-spel:
Ad stabilizator - mno i kdyz by tim mohl profik pohrdnout, myslim si ze je to dobra vec, ktera aspon trochu nahrazuje nedokonalost objektivu v kompaktech a predevsim u ultrazoomu. Rozhodne bych ji ale neodsouval do pouziti u predevsim amateru. Napriklad pri foceni zvere je to velmi uzitecna vecicka (vyzkouseno) - cili to casto neni jen o chozeni, malokdo s sebou na vylety taha dvoukilovej stativ...
Muhehe Lkova skla od canonu jsou nekde jinde, ovsem malokdo ma na to aby dal ca. dvakrat tolik co za samotny telo za objektiv
Puvodne jsem spis odkazoval na stabilizatory u Panasonicu ale kdyz uz jsi nakousl ten canon - nemyslim si ze mas uplne pravdu s temi propadaky. S1IS byl proapadak , ovsem hlavne kvuli brutalni cene. U S2IS se docela dost poucili a podle meho nazoru je to v soucasnosti nejlepsi UZ na trhu a cena ac vyssi se zda pomerne primerena. (Lepsi by byl asi panasonic FZ-20 ale ten predsejen je jina kategorie-vaha, stari)
Cili abych to shrnul S2IS predpovidam zatim pomerne slusnou budoucnost, predesejen ne kazdy chce nasednout do zpocatku ne o moc drazsiho pozdeji krvesajiciho vlaku jmenem zrcadlovka
Ad Fuji - Byl jsem proti ni pomerne dlouho zaujaty ale dost lidi me presvedcilo o kvalitach jejich rady S, moje poznamka se spise tykala zminovaneho kompaktu E500, moc se mi nezda. Ovsem radu S opravdu nezpochybnuji, byt bych si ji sam neporidil.
Ad Awh - taky jsem toho prave tuny precetl na digineffu (identicky forum)
Bylo to rozhodne poucny, mam ale takovej pocit ze se zase tolik nezlepsili. Kazdpopadne pokud tam clovek nemusi vse je dobry. (zatim jsem musel jednou a pekne me osolili, ovsem moje chyba)
Ad Ty novy Canon A... fotaky - Musim rict ze se toho docela bojim prijde mi ze uz nema moc vyznam se honit za vetsim rozlisenim. Nevidel jsem sice parametry ale budou to docela sumitka, aspon podle meho nazoru. (Nicmene sum jako takovy mi az tolik nevadi, jakozto uzivatel kompaktu jsem si musel zvyknout)
Spis me to dohani k otazce jak dlouho to jeste poroste, tela kompaktu nejsou nafukovaci a ve vetsich rozlisenich imho rostou i naroky na kvalitu optiky, tezko rict jak dlouho to teda budou jeste sroubovat.
Mej me za zpatecnika ale myslim si ze 5mpxl je pro bezne foceni (kam A rada smeruje) az dost...
Ad stabilizator - mno i kdyz by tim mohl profik pohrdnout, myslim si ze je to dobra vec, ktera aspon trochu nahrazuje nedokonalost objektivu v kompaktech a predevsim u ultrazoomu. Rozhodne bych ji ale neodsouval do pouziti u predevsim amateru. Napriklad pri foceni zvere je to velmi uzitecna vecicka (vyzkouseno) - cili to casto neni jen o chozeni, malokdo s sebou na vylety taha dvoukilovej stativ...
Muhehe Lkova skla od canonu jsou nekde jinde, ovsem malokdo ma na to aby dal ca. dvakrat tolik co za samotny telo za objektiv
Puvodne jsem spis odkazoval na stabilizatory u Panasonicu ale kdyz uz jsi nakousl ten canon - nemyslim si ze mas uplne pravdu s temi propadaky. S1IS byl proapadak , ovsem hlavne kvuli brutalni cene. U S2IS se docela dost poucili a podle meho nazoru je to v soucasnosti nejlepsi UZ na trhu a cena ac vyssi se zda pomerne primerena. (Lepsi by byl asi panasonic FZ-20 ale ten predsejen je jina kategorie-vaha, stari)
Cili abych to shrnul S2IS predpovidam zatim pomerne slusnou budoucnost, predesejen ne kazdy chce nasednout do zpocatku ne o moc drazsiho pozdeji krvesajiciho vlaku jmenem zrcadlovka
Ad Fuji - Byl jsem proti ni pomerne dlouho zaujaty ale dost lidi me presvedcilo o kvalitach jejich rady S, moje poznamka se spise tykala zminovaneho kompaktu E500, moc se mi nezda. Ovsem radu S opravdu nezpochybnuji, byt bych si ji sam neporidil.
Ad Awh - taky jsem toho prave tuny precetl na digineffu (identicky forum)
Bylo to rozhodne poucny, mam ale takovej pocit ze se zase tolik nezlepsili. Kazdpopadne pokud tam clovek nemusi vse je dobry. (zatim jsem musel jednou a pekne me osolili, ovsem moje chyba)
Ad Ty novy Canon A... fotaky - Musim rict ze se toho docela bojim prijde mi ze uz nema moc vyznam se honit za vetsim rozlisenim. Nevidel jsem sice parametry ale budou to docela sumitka, aspon podle meho nazoru. (Nicmene sum jako takovy mi az tolik nevadi, jakozto uzivatel kompaktu jsem si musel zvyknout)
Spis me to dohani k otazce jak dlouho to jeste poroste, tela kompaktu nejsou nafukovaci a ve vetsich rozlisenich imho rostou i naroky na kvalitu optiky, tezko rict jak dlouho to teda budou jeste sroubovat.
Mej me za zpatecnika ale myslim si ze 5mpxl je pro bezne foceni (kam A rada smeruje) az dost...
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To je fakt. K tomu to není špatný. Sám jsme byl překvapen výsledky stabilizátoru na u objektivu 70-300 IS (ne L-kový) od Canonu na klasické zrcadlovce za mizerného světla a foceno z auta v rychlosti na dálnici, ale to je jiná kategorie.sx02 píše:Napriklad pri foceni zvere je to velmi uzitecna vecicka (vyzkouseno) - cili to casto neni jen o chozeni, malokdo s sebou na vylety taha dvoukilovej stativ...
Souhlas. Honba za pixely bez zvětšování velikosti čipu je nesmysl. S tím souhlasím. Viz. moje předchozí příspěvky.sx02 píše:Ad Ty novy Canon A... fotaky - Musim rict ze se toho docela bojim prijde mi ze uz nema moc vyznam se honit za vetsim rozlisenim. Nevidel jsem sice parametry ale budou to docela sumitka, aspon podle meho nazoru.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom pridavam - tedka jsem koukal na specifikaci A610 a nevypada to za tak strasne. Dvojciferna rada Axx konci a cnahrazuje ji zrejme tahle. Cili A610 je nahrada za A95 a nevypada to tak strasne. Cip a rozliseni jsou stejny, malinkato svetelnejsi objektiv i pres vetsi zoom. Treba to tedy nebude tak strasny, jsem zvedavej na recenze.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asi to tak bude. Byť se už dlouho 5xx vyrábí souběžně s dvoucifernou. Ještě bych připomněl změnu napájení na 2AA. Sice se spotřeba snížila, ale pochybuji, že to vydrží stejně jak modely se 4AA.sx02 píše:Dvojciferna rada Axx konci a cnahrazuje ji zrejme tahle.
Dále nové modely mají mít dokonalejší převodník, takže se citelně zkrátí prodleva mezi jednotlivými snímky a zvýší se rychlost, což byla jediná slabina kompaktů od Canonu.
Jinak pokud jde o ty MP, tak mě celkem štve, že fotolaby při zpracování stejně vzhledem k počtu DPI minilabu nevyužijí větší počet pixelů. Neberu využití pro ořezy. Prostě mi napadá srovnání mít drahou hi-fi za statisíce a na výstupu mít repro z tržnice. Rozdíl v kvalitě snímků pak bude spíš spočívat u toho samého foťáku v tom, že nižší rozlišení je resampling toho nejvyššího a s tím spojené ztráty při převodu.
Už jsou:sx02 píše:Treba to tedy nebude tak strasny, jsem zvedavej na recenze.
jen tisková zpráva
http://www.dpreview.com/news/0508/05082 ... 10a620.asp
testy
http://reviews.cnet.com/Canon_PowerShot ... 75448.html
http://reviews.cnet.com/Canon_PowerShot ... 75447.html
http://webshots.com.com/Canon_PowerShot ... 448-2.html
http://reviews-zdnet.com.com/Canon_Powe ... 75447.html
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky za odkazy, ale kazpodadne si pockam na nejakou "renomovanou" recenzi (dpreview, dcresource, imaging-resource apod...)
Mno uvidime, jak to dopadne, ta rychlost me taky trochu trapila to mas pravdu.
Jinak s tema fotolabama - co clovek nadela delal jsem fotky i z 1600x1200 (orizly jeste na 3:2) a na 10x15 vypadaji fantasticky... takze svym zpusobem netusim na co bude rozliseni 3000x2000+ u normalnich fotaku pro rodinny pouziti. Dost silne pochybuju ze beznej clovek nacvaka cerstve narozenyho vnuka a pak bude vsechny fotky doma peclive orezavat...
Nicmene na necem se prachy musej vydelavat, novinky je traba nabizet
Mno uvidime, jak to dopadne, ta rychlost me taky trochu trapila to mas pravdu.
Jinak s tema fotolabama - co clovek nadela delal jsem fotky i z 1600x1200 (orizly jeste na 3:2) a na 10x15 vypadaji fantasticky... takze svym zpusobem netusim na co bude rozliseni 3000x2000+ u normalnich fotaku pro rodinny pouziti. Dost silne pochybuju ze beznej clovek nacvaka cerstve narozenyho vnuka a pak bude vsechny fotky doma peclive orezavat...
Nicmene na necem se prachy musej vydelavat, novinky je traba nabizet
- Zdenek
- Nováček
Dotaz z jiné mísy
Jak si tady pročítám vaši rozpravu , přicházím k přesvědčení , že těm digitálům docela hovíte , a proto vás prosím o radu.
Scháním také digitál , ale levnějšího ražení - okolo 5000,- .
Teď mám HP735 a nejsem spokojen s fotkami jím pořízenými .
Zkuste mi něco prosím navrhnout .
Díky
Scháním také digitál , ale levnějšího ražení - okolo 5000,- .
Teď mám HP735 a nejsem spokojen s fotkami jím pořízenými .
Zkuste mi něco prosím navrhnout .
Díky
AMD2 64 3000@3500 ( 10x250 - 2500MHz ) , freezer 64 , ASUS M2N-E, 2x512MB 667MHz , Inno 3D 7600GST ( gpu500@650 , mem1400@1650 ) - , Maxtor sata 320 GB , DWD/RW+- LG H10N, Sky Star 2 ...
- Huggi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku koukni po threadech na prvni strance - v tyhle cenovy kategorii nemas na vyber - bud neco od kodaku (coz bude fotit skoro stejne jako HP) nebo neco nejlevnejsiho od Canonu Ackova rada, ale to si zase o tolik nepomuzes.
Doporucuju setrit. Pripadne lepsi fotky opravdu nebudou umerny cene.
(Jako kdybys uprgradoval z 2ghz na 2,4ghz. Proste zmena bude ale ne velka)
Doporucuju setrit. Pripadne lepsi fotky opravdu nebudou umerny cene.
(Jako kdybys uprgradoval z 2ghz na 2,4ghz. Proste zmena bude ale ne velka)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo vzdycinky je tam nejaky aleka-spel píše:jj, akorát, že u těch pc to můžeš přetaktovat. Tady prostě kvalitu samotného čipu nebo optiky ničím nezměníš.sx02 píše:Doporucuju setrit. Pripadne lepsi fotky opravdu nebudou umerny cene. (Jako kdybys uprgradoval z 2ghz na 2,4ghz. Proste zmena bude ale ne velka)
Holt me nenapadl zrovna vhodnej primer, no
Ja osobne zastavam nazor ze by to clovek mel radsi chvili vydrzet nez kupovat neco ultralevnyho.
Imho shanet fotak pokud ho chci mit delsi dobu a ne jen narychlo tak pod 7-8k bez prislusenstvi nema cenu... ( a to ja bych jeste setril )