DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - problemy a jejich reseni

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

no já jsem včera zkoušel, kolik dají paměti. měl bych mít stejný jako ty - adata ddr500. dostal jsem se na 265 2,5-4-4-7 při 2.8v. výš už ani boha-přesně jak se píše všude na netu. tak jsem začal zkoušet cpu. 260fsb mi ještě jelo 1:1 s ram a pak při 265 chybky tak jsem do 270 jel s 9/10 ale pak jsem chtěl snížit na 5/6 a ouha. padalo to tak jsem zatím dal 1/2 a dostal jsem se na 290mhz fsb. teplotu mam do 39 stupňů. 300 už je nestabilní i při 1/2 pro ram. napětí cpu jsem dával do 250mhz fsb 1,425 ale 300 už to nedalo ani s 1.55v. asi budu muset přece jen dát nějakej ten bios :-) zatím jedu na továrním (tuším 03/10/2005).

btw: někdo upgraduje bios přes awardflash, někdo z win. dají se sehnat i ty diamond flash verze těhle neoficiálních?
a přes ten winflash se dají vybrat části biosu, který se mají upgradovat - tak všechny nebo jen hlavní?

//edit: ty sata porty mají lockovanou frekvenci všechny?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Tak a končim se SATA disky ....

půjčil jsem si ještě jeden ATA disk (Hitachi) nainstaloval jsem na něj systém a dal ho k tomu WD ATA co tam ma a hle bez jakýchkoli problému taktování jedna báseň opět 3,0Ghz :) a to sem nemusel zvyšovat ani napětí chipsetu :)

zkoušel jsem uplně všechno co se dalo ...ovladače,raid atd ne SATA disk dělá problém a je ten hlavní problém .... takže přecházím k ATA ....

jo jinak dnes se mi stala zvláštní věc -porucha ... normálně si PC pracuje nic zvláštního a najednou vypla síťovka NV že byl síťový kabel odpojen ... nebyl Hodim to do marvella a všechno jede .... tak přeinstaluju ovladače všechno ale stále mi to hlásí síťový kabel odpojen a hlavně problikavá (rychle se mění věta síťový kabel odpojen s načítání adresy) nevyřešil jsem to jedu na marvelovi ale vidim to na reklamaci desky - už nesplňuje LP ....

stalo se to někomu ?!

BTW: jo jinak nemůžu přijít nato co se mi tzeď navíc děje z RAM u tohodle opteronu :( když taktuju a použiji děličku tak abych měl vždy 400Mhz RAM tak to nejde třeba na 2500Mhhz musim použít 133Mhz protože to jinak nejde ram ale jede 178Mhz a dost to zpomaluje :(.... když tomu trochu trochu přidam na FSB abych to dorovnal tak to spadne ... jen na 3,0Ghz s ATA to jede jak má při děličce 100mhz :( ... nějaké rady možnosti ... nastavení RAM jsem zkusil jak to od OBRA z uvodního příspěvku tak default obojí se stejným výsledkem :( paměti teď musim využívat A-DATA 400mhz cl 2.5 ...
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

janko_hrasko píše:2Sharker: Jumpre mam prehodene na SLI. Samozrejme s SLI modom tam mam 8line. Bez neho by ta mali byt 2 .. ale napriklad niektorym ludom ide 8line aj na nonSLI. Takze len klasicky prehodis jumpre, ako keby si chcel SLI .. a je to.
aha viem ze mas MB od Beachkena teda ams rev 1.0 ci 1.1 ktora umoznovala HW mod na SLI teda mas ho spraveny ci nie ???? inak dakde na nete som cital ze ta DFI podporuje takzvany DXG teda Dual Graphic System to znamena ze teoreticky by mali po prehodeni jumprov byt aj v spodnom slote 8x linky .. ale nepojde to v SLI teda grafy nebudu spolupracovat .. alebo sa mylim .. ja ma tiez REV 1.1 teda este ta co sa dala modnut na SLI ... od M.K.
Stale v tom nemam jasno tak dokaze teda DFI LP UT nF4 Ultra-D bezat 8x/8x ???
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
fill
Nováček
Nováček

Příspěvek od fill »

JakubL píše:Zkus si přečíst první stránku tohoto tématu - jsou tam dobrý tipy na zvýšení stability paměti. Mě osobně ponohlo vypnout Bank interlave.
Zkoušel sem bank interlave hned, ale žádný efekt, přidání napětí na pamětech - žádný efekt, ale zkusil sem teda tupě okopírovat to nastavení z 1.stránky a jeden pass OK a v druhém opět začaly naskakovat chyby...
Přitom se nic nepřehřívá a ty OCZ taky nejsou žádný ořezávátka.
Je fakt že systém s jedním paměťovým modulem naběhne jen v DIMM 1 a 2 ??? Nebo nefunkčnost jednoho modulu v DIMM 3 a 4 je opravdu nějaký problém, pořád hledám indikace problémů deska/CPU jak sem psal výš...

EDIT: nakonec se mi to podařilo rozjet s biosem 623-3 a pamětma ve žlutých! slotech. Takže zatím max. co sem dal je 2550MHz (prime stable)
278x9 , paměti(časování auto, jen CL sem shodil na 2.5) musí jet na děličce 266DDR, při CL2 memtest vyhazuje chyby. I když jedu default. FSB na 200, paměti nechám na auto(i s CL2) tak pořád memtest vyhazuje chyby... takže paměti mi za žádných okolností nejedou(bez chyb) na továrním nastavení - síla :-). Jinak problém s padáním woken při zapnutí USB keybord support zůstal - nemáte někdo recept?
Jo ještě, když už jedu stabilně mám nechané paměti zas na auto a zapnu bank interleaving tak memtest zas začne vyhazovat chyby - ikdyž paměti jedou podtaktované! + s CL na 2.5 - že by deska moc nekamarádila s míma OCZ?
Naposledy upravil(a) fill dne úte 18. říj 2005, 16:06, celkem upraveno 1 x.
___AMD Phenom II X4 BE 955(C3)@4GHz*1.4V /ZALMAN CNPS10X/ | Gigabyte 880GA-UD3H | 2x4GB Kingston DDR3-1333MHz KVR1333D3N9K2 | GeForce GTX 460 GV-N460OC-1GI@870MHz*1740MHz*2190MHz*1075mV /nVIDIA 3D Vision Kit/ | Enermax MODU82+ 625W | ZALMAN GS1000 Plus | BenQ XL2410T__
mirio
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirio »

no, takže moje problémy s deskou pokračují a přiznávám, že už ztrácím nervy, protože tohle prostě není možné. upravuji předešlý závěr, že je problém s grafickou kartou - NENÍ!!! windows, jakékoli benchmarky (3dMark 03, 05; PcMark 04, 05), jakékoli zátěžové testy (memtest, prime95, super PI) fungují bez problému!!! prime95 jsem sice nechal běžet jen 2 hodiny 20 minut, ale to by snad mohlo stačit. TAK V ČEM JE K**** PROBLÉM?!!! ještě pro jistotu přidávám, že napětí na 12V větvi mi neklesne po 11,83V.

je důležité napsat, že tam mám poslední BIOS, nastavené to mám podle první stránky tohodle threadu, mám poslední ovladače naprosto VŠEHO atd. atd.

teď už se mi stává "jen" to, že mi KAŽDÁ hra prostě padá. něco třeba po půlhodině (F.E.A.R.), něco po hodině (Black and White 2) a něco do PĚTI MINUT (Fable). Většinou to je tak, že se to sekne a napíše - program provedl neplatnou operaci a bude muset být ukončen. omlouváme se... bla bla bla. ale třeba ve fable se to prostě hryzne (zůstane jen poslední frame, jako statická fotka a hudba hraje dál) a pomůže jedině reset. JÁ UŽ FAKT NEVÍM!!!!

PORADÍTE NĚKDO, PROSÍM???!!!!!!! DÍK MOC VŠEM!!!!!!!!
AMD s.AM2 Athlon 64 X2 4600+ EE, Asus M2N32-SLI Deluxe, DDR2 Kingston HyperX 2048MB (kit 2x1GB), BFG OC GF8800GTS, WD Caviar 3.5" SATAII/300 320GB, Creative Audigy 2 ZS, 2x Samsung SH-S183A, Fortron FSP500-60THN P 500W
tristone
Nováček
Nováček

Horke PWM

Příspěvek od tristone »

Zdar, mate nekdo dlouhodobejsi zkusenost s vysokou teplotou PWM? Pote co jsem nataktoval (viz podpis) a do vsech komponent zvednul lehce napeti, tak se teplota PWM drzi kolem 70°, procesor v plne zatezi 45-50°, to mi nevadi.
Tady v thredu je nekde driv napsano, ze PWM obvody snesou dle specifikace az 100 stupnu, ale to je teorie, mate to nekdo odzkouseny? A jen tak pro poradek, pruvan mam v casu slusnej.

//edit: sorry, az ted jsem si vsim, ze je tu i druhy thread, misto problemu tipy a triky; ale stejne bych nevedel kam s timhle dotazem :wink:
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Ještě tu mam pořád nevyřešené ty paměti :cry:
Jakmile hodim fsb u pamětí nad 200,tak to dělá problémy.
Mám 2x512MB 500mhz A-DATA Vivesta a na předchozí desce gigabyte mi chodily v pohodě a teď se jim nějak nechce.. - nevim proč

bank interlave ->disable
max asynch latency -> 0,07
read preamble -> 0,05
jinak ostatní na auto
(a ne a ne z nich dostat víc :evil:)
-> nevíte někdo v čem by mohl být problém?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Tak jsem byl nucen trochu upravit konfiguraci svého PC a nějak mi zlobí paměti a disk a nemůžu přijít na to proč ?!

situace se má asi takto:

konfigurace:

CPU: AMD opteron144 s939 vyzkoušený stabilně na 3,0ghz
Deska: DFI lan Party Nf4Ultra- D bios 702-B4T
ram: 2xA-DATA 512MB 400mhz cl 2,5
disk: SATAII Hitachi 160Gb a ATA100 WD 160Gb
zdroj: 20pin 500W levicom X-Alien
GK: ATI x800XL

a teď se snažím o taktováním ... momentálně jedu na 275Mhz FSB (2475mhz) pči 1,440V CPU ... 1,6V (def 1,5) Chipset a 2,7V (def 2.6) ram při děličce 150 tedy RAM na 206,3Mhz(2,5.3.3.6.7)

ovšem jakmile se snažím o FSB nad 300Mhz nejsem schopen rozjet Ram na jinou děličku než 100 a to mi pak Ramky doslova degradují systém ... ale nevím proč to tak je ?! :(

také by mě zajímalo proč mi SATAII disk jede v modu UlDMA 6 (ATA133) ?! :(

a já už fakt netuším co stím :(
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

podobny problem som mal aj ja, nexcelo to ist s ADATA500, pri delicke vacsej ako 150/200 :evil:

dalsia vec vyssia delicka dovtedy fungovala iba pri fsb nizsom ako 300, teraz to bezi v pohode

problem sa vyriesil cmos clear :?
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Johnson_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnson_ »

Ahoj, tak jsem pokročil se svym problémem. Ale teď když nechám jumpery na normal tak mi to grafiku nebere v prvnim slotě a když ty jumpery dám všechny pryč tak mi to běží v prvnim slotě ale pouze x8. co s tim? Nevíte?
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

hanz píše:Ahoj, mám otázku.
Používám Karajan modul a mám repráky Genius - viz. podpis, které nemají žádný jacky na sluchátka a mikrofon. Jenže na Skype je potřebuju. Samozřejmě že je možnost repráky odpojit, zapojit sluchadla a mikrofon a je to, ale to není příliš elegantní. Tak se chci zeptat, jestli jde (a popř. jak) připojit do Karajan modulu front audio z casu (sluchátka a mikrofon) tak, aby pořád hrál zadní panel (tzn. Geniusy) a po připojení do front audia (sluchátka a mikrofon) se zadní panel vypnul a šlo to jen dopředu a po vytažení sluchadel z front audia se zase rozjel zadní panel.

Nejde-li to? Tak pokládám obecnou otázku (sice trošku OT) všem, kdo mají Geniusy, jak řeší sluchátka a mikrofon?

Díky
To to by mě také zajímalo, ale podle manuálu jde jen zadek, nebo předek, obojí ne :( Ale je to škoda. Ja píchnul do zadku audio rozdvojku za 50kč z Datartu, do který mám píchlý sluchátka i repro. A pak jednoduše zapnu buď jedno nebo druhé či oboje najednou, no problem. Taky mě štvalo pořád lézt do zadu a přehazovat jacky :roll:
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

HollyG: no já se právě bojím že ne, protože jak píše LuBr1CanT tak já jsem v manuálnu taky našel jen to, že když vyndám z Karajanu ty jumpery a zapojím front audio, tak rear panel je off.
LuBr1CanT: no rozdrojka je přecijen elegantnější řešení než přepínání. Ale znamená to (nechci-li tedy stále zapojovat cosi do rozdvojky), že mi budou hrát současně sluchátka i repráky (jasně, mikrofon se dá na sluchátkách vypnout a sluchátka ztlumit). No asi to tak budu muset udělat, nepůjde-li to, že by Karajan uměl přepínat. Protože když bych mohl píchnout sluchadla do front audia -> to mi přijde teprve user friendly (a hlavně bych nemusel mít ty sluchadla pořád na stole, ale vytáhnul bych je jen, když bych calloval).
Ještě jednu technickou, na Karajanu je mikrofon hned pod zeleným jackem repráků - jak se Ti tam vešla rozdvojka a mikrofon zároveň, když rozdvojka musí (alespoň ta, co mám já teď doma) zákonitě zasahovat až na jack mikrofonu? Máš tam teda nějaký kablík, na kterém máš tu rozdvojku nebo jak to je? Nebo existuje nějaká vyhnutá jen na jednu stranu....?
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

repro

Příspěvek od LuBr1CanT »

eště jednu technickou, na Karajanu je mikrofon hned pod zeleným jackem repráků - jak se Ti tam vešla rozdvojka a mikrofon zároveň, když rozdvojka musí (alespoň ta, co mám já teď doma) zákonitě zasahovat až na jack mikrofonu? Máš tam teda nějaký kablík, na kterém máš tu rozdvojku nebo jak to je? Nebo existuje nějaká vyhnutá jen na jednu stranu....?

Lubricant: No já mám takovou plochou, čili jí otočím svisle a tím vznikne vedle ní místo na píchnuti jacka do mikráku. Jinak máš pravdu, že by bylo mnohem lepší kdyby se automaticky ten zadek odpojoval a naopak :roll:

Hele zkus tam zapojit ten front panel, já to nezkoušel, když jsem si v manuálu přečetl, že jde buď jedno nebo druhé. Ale když píše HollyG, že mu to funguje normálně tak nevim :? Dej vědět jestli ti to funguje, pokud to zkusíš. :wink:
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No ještě se vrátím k problému front audia ve spojení s Karajan modulem.
Tak jsem se to pokusil zapojit a jediným výsledkem bylo, že mi hráli jen zadní repráky. Nic jiného.
Mám teda case Thermaltake Soprano.

Jinak schéma od boardu a od casu je následující:

Obrázek

Co mám kam zapojit, aby mi to fungovalo tak, že když připojím sluchátka a mikrofon, tak se mi vypnou bedny a naopak.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

karf píše:zjistil jsem u svý desky zajmavej problémek. při kopírování na usb disk mam rychlost do 1000kB/s a při kopírování z disku 6-7MB/s. Zkoušel jsem jak klíčenku, tak čtečku karet. Na druhém kompu s deskou asus p4pe jde vše ok - 5MB/s oběma směrama. V čem může být problém?
Mam ovladače 6.66, win xp sp2 pro atd.
thx
dneska jsem úplně náhodou zjistil, že problém je v total commanderu. když s usb diskem pracuju v průzkumníku, tak se soubory kopírujou na disk tak jak mají. divné...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

dlhe bootovanie robi nforce IDE driver, ja som ho odinstaloval a bootuje blezkovo. Bohuzial nvidia este tuto chybu neopravila :(
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Pohrával jsem si s frekvencema okolo 280x9 a při tom jsem zaznamenal, že při těch to frekvencích se mi začali MOFSETY docela hřát a to tak, že překročily 50C (konkrétně 51C) a Smartguardian začal zobrazovat teplotu červeně.
Jaká je maximální únosná teplota pro mofsety? Jak je chladí Ti z vás, kteří se dosatali ještě výše (např. vídám, že má někdo napsáno i 300x9 apod.) - a kolik máte teplotu mofsetů?
Mám skříň thermaltake soprano s ofukem v bočnici (dobře ofukuje CPU a RAM, ale na mofsety to už asi moc nejde) - nevim teda, mám-li vymýšlet nějaké aktivní chlazení....
.Den
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Den »

Naprosto netusim, jestli to ma neco spolecneho s deskou, ale zeptam se...

System ted nemam pretaktovany, nic, zda se, ze stabilni. Az na jednu vec: Kdyz si poustim video, nejaky filmy atd, tak se obcas obraz zasekne a za okamzik se zase rozjede. To by ani tak nevadilo. Ale uz se mi 3x stalo, ze se mi sekl cely komp, coz uz vadi mnohem vic. Dela to jak z DVD, tak z HDD, takze v tom to nebude... Nevite nekdo co s tim, jsem na to docela lama. =/ Diky.
(Uz neplatne, ted jedu z notebooku. :) Ale PC porad funguje.) Opteron 144 CABGE 55C; Sapphire ATi Radeon X800GTO FireBlade Edition; A-Data Vitesta 2x512MB DDR500MHz Dual Channel; DFi LanParty UT NF4 Ultra-D; LC Power SuperSilent Black 6550 rev.2 550W; Maxtor MaXLine III 7L250S0 250GB SATA; Arctic Cooling Freezer 64 Pro; Zalman VF700-Cu
fzsfazer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fzsfazer »

mam dva problemy s deskou DFI LP Ultra-D
1. je se zvukovkou-normalne pri zapnuti funguje, kdyz vypnu pc a nevypinam jeste zdroj, tak pri dalsim spusteni normalne hraje. Jakmile ale po vypnuti pc vypnu jeste zdroj vzadu vypinacem, tak pri dalsim spusteni uz nehraje, je potreba pc restartovat a az pak funguje zvuk. Nemate nekdo zkusenosti o co muze jit?
2.Nekdy pri startu pc se to zastavi hned u zobrazeni procesotu a ramek a je tam hlaska, ze bylo zmeneno poradi bootovani a a je na vyber bud F1 pokracovat nebo DEL pro vstup do biosu. Stava se to asi tak jednou z 5-6 spusteni. Diky moc za rady.
japonec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Boot s CD nebo flashdisku

Příspěvek od japonec »

Zdravim vsechny,

mam problem s bootovanim s CD a flashdisku. Zkopiroval jsem na ne systemove soubory, v biosu vyberu boot z CD, nebo s fdisku a nic. Chtel jsem si flashnout BIOS a FDD nemam a ve Woknech to delat nechcu. Urcite delam nekde chybu, ale nedokazu na ni kapnout :oops: Poradte prosim. Diky...
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“