DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - problemy a jejich reseni

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - problemy a jejich reseni

Příspěvek od Smith »

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D (SLI-D, SLI-DR) - problemy a jejich reseni

Důležité odkazy:
Nvidia drivers: http://www.nvidia.com
Official DFI Support Page: http://www.dfi.com.tw/Support/support_us.jsp
Official DFI Downloads Page: http://www.lanparty.com.tw/Support/Down ... EX_TYPE=MB
BIOSy: http://www.techpowerup.com/articles/other/114
Predelani na SLI verzi (slo jen u prvnich revizi) - http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=3876

Všeobecné rady:
:arrow: Instalujte nejnovější „nforce4 standalone driver“ opravuje chyby v použití LAN a IDE driveru, ten však nainstalujte pouze pokud máte RAID, pokud nemáte RAID tak si nechejte klasické IDE driver z WinXP a neinstalujte ty od nVidie.
:!: předtím než se pustíte do taktování, ověřte stabilitu memtestem na defaultním nastavení. Pokud už tam budete mít chyby, zmente nastavení.
:!: do CPU nepouštějte víc než 1.65V
:idea: zdroj je doporučen minimálně 480W s 24pinovým konektorem a napětím na 12V alespoň 28A když se sečtou obě větve. Bez SLI funguje i zdroj 430W, ale 2x12V větve jsou lepší.
:arrow: DFI doporucuje zapojit vsechna 4 napajeni pokud taktujete
:!: se spoustou typu pameti je deska nestabilni nebo jede problemove - venujte pozornost jejich nastaveni (viz 2. tema k teto desce)
:idea: pri instalaci na SATA disku pouzijte F6 driver dodavany na diskete
:arrow: Windows muzou hlasit SATA disk jako PATA, ale nic to nemeni
:arrow: rychlost SATA2 disku se nastavuje utilitou od vyrobce disku, ne v BIOSu
:!: pri FSB 230 MHz a > muzou byt chyby v 3Dmark testech, na vine jsou vetsinou pameti
:arrow: pokud Windows padaji pri instalaci a PC je nestabilni - zkontrolujte nastaveni RAM a pouzijte vykonny zdroj, to jsou nejcastejsi problemy
:!: pro podporu C&Q u jadra Venice musite mit BIOS, ktery ten CPU spravne pozna
:arrow: pri problemu s fungovanim dvou CD/DVD mechanik, zkuste u obou nastavit Cable Select
:!: deska si spatne rozumi s Chill Innovation zdroji
:idea: s novejsi verzi BIOSu (> 310) lze provozovat Dual pameti jak v oranzovych, tak zlutych slotech
:arrow: dost casto dela desce problem SATA2 disk - zkuste zmenit konektor (SATA1/2/3/4) a nebo prepnout na SATA1
:idea: je zcela bezne, ze deska na default pousti trosku mensi napeti do CPU
:arrow: doporucene nastaveni s pameti Kingston Value RAM - ZDE (odkaz na thread na DFI-street)
:!: optimalni teplota cipsetu je kolem/pod 45 stupnu, ale ani 55 stupnu neni (pokud mate hodne pretaktovano) vyjimkou
:idea: revizi desky zjistite kouknutim se na PCB (tisteny spoj) desky, revizi cipsety prectenim na vlastnim cipu, zkusit muzete i SW cestu - Everest > deska > cipova sada - ale neni to 100% spolehlive
:arrow: pokud chcete pouzit spodni PCIe×16 slot, tak si prehodte jumpery na MB ( http://sweb.cz/karf/jumpery.jpg ) nebo v BIOSu na SLI, pak se zapne mod 8x8 linek (pro 99% grafik dostacujici), jinak ma spodni slot jen 2 PCIe linky.
:idea: teplota PWM IC je teplota mosfetu na MB
:arrow: zapinani pres PS/2 klavesnici provedete zmenou jumperu na MB (5V -> 5VSB)
:arrow: při jakýchkoliv problémech se síťovkama při OC nastavit hodnotu "speed/duplex settings" v konfigu LANu na hodnotu "full 100Mbit duplex" (def. full autonegotiation). Pripadne i "optimize for" na hodnotu "throughput" (def. CPU) a "low power state link speed" na hodnotu "disabled" (def. Enabled)
:arrow: reseni USB 2.0 zarizeni - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 39#6989339
:idea: 1 cidlo ukazuje teplotu cipsetu, 2. cidlo mosfetu (vetsinou teplota > 65'C), mosfety vydrzi do 100'C
:evil: 3 ks pameti spolecne na teto desce nebezi, jen 1, 2 nebo 4 (v poslednim pripade automaticky klesne frekvence DDR na 333 MHz)
:!: po vypnuti SATA portu, ikdyz je nevyuzivate, muzou byt problemy s WinXP - s mysi a disky
:!: nikdy nepoužívejte násobič 4x pro CPU, pak se paměť automaticky nastaví 4:5 nebo méně, i když nastavíte jinak.

POZOR - už se stalo že redukce 20-24pin odpálila PCIe grafický port, nepoužívejte tu redukci.

Jak otestovat stabilitu:
1. po sestaveni PC spustit MEMtest v BIOSu
2. nainstalovat Windows
3. spustit Prime95
4. nejake 3Dmarky

Pokud tohle vsechno po dobu nekolika hodin jede OK, tak by mel byt pocitac stabilni.

Kompatibilita pamětí:
Deska je dost vybíravá na paměti, nejlepší jsou TCCD paměti ale také ne všechny. Vyvarujte se laciných pamětí, deska s nimi možná ani nenajede do biosu. Třeba dokonce i Kingston HyperX DDR400,433 s BH5 chipama jsou dost problémové i když jsou v seznamu.

Zatím nejlepší zkušenosti mají uživatelé s paměťmi: OCZ, Mushkin, Gskill.
Se správným nastavením fungovaly: ADATA DDR600, Corsair DDR500, Kingston HyperX DDR400

Snažte se používat ty oranžové sloty pro paměti. Pokud máte ještě starší moduly nebo pouze jeden, použijte SLOT2 oranžový!

copy by OBR - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=32936 edit W 23.1.07, promaz k 31.12.06
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

100% je nekde potiz s pameti,ja ted delal dva pocitace na DFI a oba jedou na prvni pokus uplne perfektne a dokonce s pulenym nasobicem a lepsim casovanim nez dal vyrobce pametem do vinku.
Zkousel jsem ted tyhle pameti a vsechny jedou perfektne v dualu: ADATA DDR600,Corsair DDR500,Kingston HyperX DDR400.Uplne se divim proc je dfi forum plny lidi co maji problemy,ja nemel ani jedinej,i grafika jede ok i kdyz tam tvrdili ze HIS si s DFI uplne dobre nerozumi.

Zkus tohle jako zacatek:
Dej vsechno na default(napeti chipsetu,HTT,CPU),a u pameti dej pouze pomer 1:1 nebo jinej podle toho co mas za pamet, vsechno ostatni dej na AUTO krome Bank interleave tam dej DISABLE.Otestuj radne memtestem na defaultu,jestli ti neblbnou pameti uz v zakladu,pokud ti projde memtest(ja testuju 1hodinu kompletni test a pak 20min samotnej test c.8 ) tak jeste spust Prime a nech ho alespon hodinu a pul.Protoze memtest muze bejt bez chyb ale chyby odhali az Prime.Pokud tohle bude OK,tak teprve zvedej FSB a hraj si s nastavenim pameti.

Ja ted jedu FSB 270 s pomerem 1:1-CPU:MEM a nemusel jsem zvedat jiny napeti nez do MEM a CPU (1.65V v biosu, real 1.63)
Firefly
Začátečník
Začátečník

to Digitaldoom

Příspěvek od Firefly »

funkce Bank interleave nemá na procesor zcela žádný vliv. Jedná se o zrychlení práce pamětí pomocí tzv. prokládaného zpracování paměťových bank. Pokud by to Tvoje paměti nezvládaly a měl bys funkci v BIOSu povolenou, pravděpodobně by Ti nenaběhl systém a nebo by Ti alespoň POST vypsal hlášku. Ostatně můžeš se přesvědčit v Sandře--Mainboard Information--kapitolka Logical Chipset/Memory Banks.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Tak ju vyzkoušel jsem zase další věci a došel jsem k tomu to :)

HT mám nastaveno na 4x už od začátku ale pře 250 to nejelo...
zkusil jsem snížit násobiče ale také to nejelo spadlo to hnedle (7,8,9x250)

něco se chytlo po stažení HT na 2.0 a 1.0 ale sice to najelo do widlý ale tak za 5s to spadlo :( zkusil jsem 250,260,270,280 ale pokaždé to samé...

samozřejmě sem si nejdřív testnul paměti na default a pak je zkusil taktovat nedaj ví jak 230Mhz :( ale zato jsou stabilní 1h v mem bez chyb a test č.8 bez chyb.... vše OK ....

takže vážně nevím :( jede to teď na 3500+ 2,2Ghz stabilně (9x249) 150Mhz paměti (1,425+110%) vše nastaveno jak by mělo HT je 4.0x

ale jakmile zkusim víc spadne to po nájezdu do widlí...mám takové podezření na nedostatečné chlazení :( mám tam AC 64 Pro Ultra TC a zdá se mi ten obří pasiv (oproti Boxu je skoro 1takovej) docela horkej ... ale všechno včetně biosu ukazuje klidovku 38-40°C a v burnu 45°C ... nevim ale co se stalo po najetí do biosu po 265x9 HT 2.0 :( hned to spadlo :(

prostě vážně netušim :( ale občas když jedu v ve widlích se mi stane že se PC jako by zmrzne..prostě chvilku nereaguje :( a pak zase jede koukám na správce uloh a CPU ukazuje využití 0% i když tam mám spuštěno hafo věcí a pak se zase rozjede... :( ale je to divný :(

no prostě nevim nevim nevim.... :( asi mi bude muset stačit 2,2Ghz :(

poraďte ale pochybuji dělám vše jak se má v pamětech to být nemůže když jedou na svých 200Mhz děličku dopočítávám správně... Grafikou to být taky nemůže pokuď je tu PCIx lock kterej tam vidím na 100Mhz :( mám spíše pochybnosti o CPU :( teď jsem se ho snažil vyprostit z patice a nejde! :( jako pastu jsem použil stříbrnou AC a na tom sedí pevně ten chladič ale zdá se mi to na 40°C nějaký horký :(

EDIT: tak asi to bude chlazením teď koukám a speed fan ukazuje 50°C v klidu na 2,2Ghz :( je to divný zkusim to znova osadit ale CPU nejde vyndat :(

koukam se tak na web a jsem snad jediny komu to nebeha alespon na 2,5ghz :( no to nechapu co delam spatne? :sad:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

0.Vyclearuj CMOS a dej v biosu LOAD OPTIMIZED...
a.nastav vsechny disky, vetraky, vypni vsechno co nepotrebujes(serial,IrDa,.... LAN)
b.az to budes mit tak dej ulozit a nechod jeste do GENIE
c.jdi do Genie a nastav frekvenci treba 250,nastav cpu napeti na tech 1.60V v biosu (cti dole),frekvenci pameti dej na delicku 5/6 coz RAM pojede na 210MHz coz by mohla zvladnout,pokud ne coz overis memtestem tak ji dej jeste nizsi delicku nebo ji pridej napeti, nebo dej casovani treba na 7-4-4-3 nebo jiny lehci.
d.otestuj radne memtestem a najed do Win, pokud se povede spust Prime.
Pokud to bude stale zlobit jako doted i s ruznym casovanim,delickou a napetim tak zkus taktovat jen s jednim modulem,tim se da dobre zjistit maximalni OC cpu,pokud to i tak nepujde tak si zkus pujcit alespon jednu jinou pamet a zase to zkus a tim vyloucis ze je to pameti.

1.Je mozny ze tech 1.55V co tam poustis je malo, zkus si pohrat s nastavenim napeti do CPU abys videl v biosu 1.60V, ruzne kombinuj VID a SpecialVID ale pozor abys mu nedal moc, musis opatrne.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefunguje Acronis TrueImage na DFI LP nF4 Ultra

Příspěvek od hanz »

Koupil jsem si novou desku DFI LanParty nF4 UT Ultra-D a připojil jsem k ní svůj HDD Maxtor 250GB DM10. Na mé staré desce tento HDD neměl s Acronis TrueImage Serverem bootovaným z CD žádný problém. Jakmile jsem ale tento HDD připojil na tuto desku (nejdříve do SATA 1, poté do SATA 3), tak TrueImage hlásí, že nemůže najít žádný disk (jiný PATA disk vidí).
Zvláštní ale je, že Acronis TrueImage Server pod WinXP bez problémů disk vidí. Stejně tak ho vidí i Norton Ghost 2003 nabootovaný přes FDD i z WinXP a můžu z PC-DOSu bez problémů dělat image, dokonce i PartitionMagic ten disk v Caldera DR-DOSu bez problémů vidí a nechá mě pracovat s jednotlivými partitions.
Nevíte někdo, proč to tak je. Máte někdo zkušenosti s TrueImage na nForce4?

...........................

Jo a aby toho nebylo málo, tak jednou se mi stalo (to byl HDD ještě na SATA1, teď už je na SATA3), že mi PC vytuhnul při detekci HDD (na položce SATA1)

No a poslední záhadička je, že jsem instaloval normálně WinXP Pro. Instalace OK, doinstalovávám pár dalších prográmků... proběhlo několik restartů... a pak najedou jsem inhaloval WinRAR 3.42. Vše proběhlo OK a potom jsem chtěl spustit Notepad a místo toho mi proběhlo jen "černé command okno" a nic. Tak jsem restartnul a Win už nenaběhli - vždy úvodní logo Windows, dole běhaly ty čtverečky a pak zátuh (čtverečky se zastavily). Jo a ke všemu se mi pak zacyklil CheckDisk (ten krátkej, 3-položkovej). když doběhl, tak měli nastartovat Win -> samovolný restart nebo ono "zamrznutí čtverečků"....

Vyřešil jsem to tím, že jsem instalnul Win na jinej PATA disk a udělal na systémový partition toho SATA disku dlouhej checkdisk a od tý doby všechno v pořádku...

Tak nevim, čim by to mohlo být....
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Cujo píše:jeste k memu dotazu.... vcera sem nainstaloval drivery... vsechno jelo a ted to po me chce drivery znova plz poradte :x :x
Co máš za zdroj?

Ikdyž to možná zdánlivě nesouvisí, mám níže uvedenou zkušenost:

Na téhle desce jsem vystřídal celkem tři zdroje a níže uvádím jejich (ne)výhody:

1. NoName 400W - nešly USB porty, násobiče 9x a 11x, stabilita při zvednutí FSB nad 205MHz byla v pr...li, nestabilní 3D Marky, nešlo taktovat grafiku

2. NoName 500W - nešel násobič 11x a asynchronní nastavení pamětí

3. Fortron 550W - výše zmíněné neduhy odpadly. Jedu s FSB na 260MHz - 2600MHz CPU - Prime stable. Žádná nestabilita systému, lze asynchronně časovat paměti, atd.

Znovu se potvrzuje již tisíckrát uvedená podmínka výkonného zdroje !!!!
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

K tomu zvuku, odinstaloval jsem Audigy a dal tam Karajan modul a zprovoznil integrovanou zvukovku, nainstalovala se absolutne v pohode (instaloval jsem pouze nvidia 6.66, zadny jiny ovladace) a fungovala absolutne bezvadne i ve hrach, takze v tom ji zprovoznit nebude problem.
mistrsoft
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft »

mam takovej trosku OT dotaz..

Pouzivate nekdo tu zvukovku k ty desce? Vsechno je ok hraje "super", ale jedna vec me vytaci k nepricetnosti. Nainstaloval jsem ty ovladacek ni a ten nvmixer nebo jaxe to jmenuje.. takova ta ikonka v tray s reprackem na sobe.. dost casto provozuju ip telefonii (skype, voipbuster) a stava se mi porad ze mi ten mixer furt nastavuje na vstup "vstup z v nejsiho zdroje". 1) vubec nevim co se pod timhle nazvem skryva. 2) musim jak debil pri kazdem pouziti mikrofonu to prepnout na mikrofon jinak me proste druha strana neslysi. Ma s tim nekdo stejny problem? Neda se to nekde ulozit nebo co ja vim.. Vubec to nechapu jak to funguje na jakym principu se to prepne zpet na ten vstup z... prepnu to na mic zavolam za pul hodky chci volat znovu a jen slysim halo je tam nekdo??? tak pul hodiny naklikavam nvmixer a jak magor to prepinam a druha strana mi to z 90% poklada predtim nez to stihnu prepnout.. no sileny!!!
AMD A64 X2 3800+ Manchester (Thermaltake Sonic Tower + Thermaltake Smart Fan 2 12cm) (9x266), DFI LanParty Ultra-D, 2x1024 MB Mushkin DDR400 2-3-2-6, ATI Radeon X1900XT, HDD Raptor 74GB, Hitachi 250GB sata2, WD 120GB, palka LG GSA4120b, case Thermaltake Shark, zdroj Chill Inovation 510W, TV tuner Leadtek WinFast TV USB II, LCD Hyundai L90D+, keyboard Logitech Internet Navigator, mouse Logitech MX500
Crempa
Nováček
Nováček

Uspani systemu

Příspěvek od Crempa »

Zdravim, pokud uspim pocitac do pameti a pak ho probudim tak 3 cervene indikacni led sviti (jako by se stav zastavil pri bootovani) a jedna z teplot (mereno speedfanem) ukazuje hodnotu pres 60C a neklesa. Zajimalo by me zda je to normalni chovani.
diky
Ex
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ex »

Předem píšu že jsem tady na foru už hledal ale odpověď sem nenašel!

Jde mi o zapínání PC pomocí klávesnice.Mám desku DFI LP UT NF4 Ultra-D.
Jak sem se dočet tady na foru tak jsem přehodil ten jumpr od PS2 a docílil toho že mi po vypnutí PC jde napájení do myši a klávesnice ,ale
stále mě nejde PC spustit přes klávesnici.
V biosu jsem nastavil spouštění přes klávesnici pomocí hesla a zadal heslo,ale při pokusu o zapnutí tímto heslem se nic neděje a jde mi to spustit stále jen přes tlačítko na PC.
Poradíte někdo co s tím?
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

BLUE SCREEN I NEED HELP PLS

Příspěvek od sharker »

no tak mam dost zaujimavy problem uz som sa to pokusal riesit v inej sekcii ale tam som k nicomu nedosiel

IDE O HLASKU

STOP : 0X 00000000D1

NVTcp.SYS

problem bude asi v sietovke / doske
EfineSS píše:Vypada to na nejaky problem s nVidia Forceware driverem, zkus jiny ovladac na grafiku, nebo sniz takty grafiky.

//edit: trochu jsem zagoogloval a zjistil jsem ze jsem se mylil. Soubor "NVTcp.SYS" je soucasti nForce driveru k desce, konkretne jde nejspis o nejaky ovladac k sitove karte. Takze bych asi doporucil jinou verzi ovladacu k MB.
nforce 6.16 beta driverpack for w2k, wxp.
Audio driver 4.57 WHQL, Audio Utility 4.50, Ethernet driver 4.59 WHQL with 4.62 nvtcp.sys, Network management tools version 4.62, SMBus driver 4.45 WHQL with updated uninstaller files, Installer 4.58, IDE 2.7 driver 4.64 WHQL with 4.74 Raidtool.

cpu tym to asi nebude robi to aj na 1800 / 2400 /2600/ 2700 mhz
ramkami to nebude tiez memtest pass 12x o errors

fakt neviem kde je problem ... 14 dni vsetko ok cpu valilo na 300*9 2700 1.55 primestable ramky 600 2.5 4 3 3 7 2.8 1T memtest 12x pass grafa 6600top@ 6600GT 551/1200 .... 14 dni ziaden problem posledne 4 dni to pada ... :huh: :old9:

kazdemu napadu ako sa s tych sraciek dostat budem vdacny diki

OS je WXP CZ Prof sp2 :sad:

siet som hodil do marwela 1000/10 a nepomohlo stale to iste .. jeb ci v zatazi/bez zataze ...

btw nejaky rockstable forceware :sad:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

2Sharker - dost pravděpodobně je chyba v časování pamětí, něco podobnýho mě taky už potkalo. Všechno se jevilo stabilní, ale třeba při čtení mailu bum.... Pošli mi screen /A64Tweaker/
Pan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan »

Mám trochu problém s DFIčkem :/ (nF4 Ultra-D)
ovladače z CD k desce se chytli tak napůl.. a blbnou mi disky... jedou v režimu PIO, jsou pomalý jak d***a a žerou 100% procíku při copy z cd/disk bo disk/disk (momentálně jeden disk na ide šlajně, Dvd romku na drůhé šlajně). V správce zařízení mám asi 6 vykřičníčků (ještě nějaký multimediální adaptér a multimediální video adaptér(ke grafice jsem nainstalil vše na cd, mám 7800GT gainward)) :/ zkoušel jsem to několikrát reinstalovat vše, i části, z cd k desce a nic nepomáhá, nový ovladače se mi nedaří najít/stáhnout (dfi stránky se mi na 2 mmb načítaj x minut (com.tw)) Najde se nějaký zkušený DFičkař co by mi poradil? (vhodná přímá konzultace na icq? :roll: )
dííky!
oc zdar
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

mas modry IDE konektor v desce?(nemas to naopak?)
Pan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pan »

100%ntně.. :)
nainstalil jsem win (prvně jsem měl problém... zkoply se na hdd, a po restartu blue death s hláškou "unmountable boot volume", taky nevím proč... po 3tím pokusu se to chytlo.. ) nainstalil jsem drivery z cd k desce... restartl a "nalezeno nové zařízení,nalezeno nové zařízení,nalezeno nové zařízení" cca 5x (3x ide řadič 2x ten multimedia) ... :x

ještě otázka.. když instalím xp na pata disk s touhle deskou, jsou potřeba nahrávat ovladače z diskety? :oops:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

karf píše:a ještě otázka, jak regulujete větráčky na cpu a nb? V biosu je nastavení 2 teplot - obdoba nastavení speedfanu ale když pustím speedfan tak je deska přestane regulovat. zdá se mi, že Speedfan (mam 4.06) to ale nereguluje moc spolehlivě.
V BIOSu jsou dvě teploty:
první je teplota, do které se větrák nebude točit vůbec
a druhá určuje od které teploty pojeden větrák na plno

mezi těmito teplotami pojede větrák regulovaně (asi na 50%, 5V ?)

Speedfan ale tohle nastavení z BIOSu ignoruje, po jeho spuštění se mi větráky vždycky rozjeli na plno a zůstalo to tak i po jeho ukončení. Proto ho nepoužívám.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

speedfan je nutne nastavit na software control miesto smartguardian a ide to rovnako aj cez neho .
ale ten guardian to robi tiez dobre :) a kurat mu dlhsie trva reakci a na teplotu
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se zvukovkou

Příspěvek od Antonín Chromý »

Alechandro píše:Ahoj,

mám problém se zvukovkou. když zapojím obyčejné repráčky do zadního zeleného konektoru Line Out, tak to vůbec nehraje, když je ale zapojím do konektoru na přední straně case, tak to už hraje. Nevíte čím by to mohlo být?
Zrovna včera jsem to zapojoval (ale zatím nevyzkoušel) do karajana, poté, co jsem musel zprznit rámeček větráku, který se přetlačoval s karajanem o místo v case. Sice nevím, jestli mě to funguje, ale dovolil bych si sázet na to, že jsi špatně zapojil konektory co vedou zvuk do předních výstupů - na Karajanu jsou totiž dva páry line-out konektorů - jeden se jmenuje line-out front a druhý pouze line-out, takže si myslím, že jsi to zapojil na line-out (správně má být line-out front) a tím pádem ti nehraje výstup vzadu, který jsi tímto přesměroval dopředu. Ale možná se pletu.

//EDIT: To víš, že se pletu. ZKLAMÁNÍ. Úžasný Karajan stojí za prd. Teď jsem zjistil, že to hraje buď na front panel nebo na rear panel. Ale nejde to současně na front i rear. No to si snad dělají srandu? Tohle DFI nezvládlo! Když už se s tím tady s*ru tak dlouho, tak bych čekal, že mi ze sluchátek co mám v předu a z repráčků (ty mám připojený dozadu) bude hrát současně muzika nebo tak něco. Ale ono ne! Shit - to si ze mně dělají srandu - má předchozí deska i915 to uměla. Stačilo vypnout repráky a zapojit si sluchátka zepředu a bylo. Teď ne - teď holt budu muset nějak napasovat jacky na ty drátky v case a protáhnout to dozadu na rozdvojku...
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne úte 27. zář 2005, 01:26, celkem upraveno 1 x.
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

ZOLLiNO píše:Tak to je super! Lenze sposobom cez disketu existuju dve cesty, 1.) ked si spravis bootovacku priamo vo win exe suborom ktory si zozenies. Alebo druhym sposobom A TEN NEVIEM AKO, ze pouzijes priamo bios vo forme *.BIN suboru a cez nejaky award flash to tam flashnes, ale neviem detaily ako to spravit. Ma niekto ponatie o tom?
Vytvor spúšťaciu disketu MS-DOS, skopči na ňu Flashprogram a samotný bios.bin. Reštart, boot z diskety a v DOSe zadáš: flashprogram.exe názovbiosu.bin /py/sn/cc/cd/cp
-py: Prog.Bios=yes (spustí flash - flash naslepo)
-sn: Save old Bios=no (neukladá zálohu biosu, nutné pri flash naslepo), =yes (záloha, uloží do oldbios.bin)
-cc: Clear CMOS
-cd: Clear DMI
-cp: Clear PnP (Plug and Play) configuration
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“