tak o tom se neminim hadat(nebo polemizovat) protoze s tim zkusenosti nemam a nevim jak to praktikuje DELL s pozarucnim servisem,ale doufam ze tak jako se servisem pri zaruceLuk píše:Jo máš pravdu Dell je špičkový a jeden z nej výrobců notebooků.
Ale ona měla na mysly starší Dell kde má jen 6-12měsíců záruky u prodejce oněch repasů.Což o to možná kdyby se po záruce něco rozbilo,byl y Dell ochoten udělat opravu nebo by šel od Dellu zakoupit nový díl a vnechat jej někde vyměnit za vadný.
Ale dokážeš si představit ta nevýhodná oprava ty-peníze?Co jsem slyšel je Dell C610 fakt dobrý notebook,jen je bohužel celoplastový i když pevný plast-jen displej není až tak dobře chráněn.Jina je šasi pevné a kvalitní
Prosím pomozte mě s výběrem přenosného počítače do 15000kč.
Moderátor: Don
- Stepa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Bóža
- Nováček
-
Tak bych mohla dát do notebooku nějakých 18000kč možná o něco více.
Co jsem se koukala tak přes 18000kč se dá sehnat nový:
ACER TM 2413NLC, Asus A3L,HP 6110.
Nebo můžu zakoupit starší se zárukou: IBM th T2x- T20,21,23.
Compaq Evo 410c,Compaq Evo 600c a ušetřit tím nějakou korunu.
A poslední možnost zakoupit nějaký starší Dell nebo drašší starší Compaq Evo 610c s P4 a Radeon7500.
Na starší notebooky je buď 6 nebo 12měsíců záruky.
Teď by mě už zajmalo jediné.Kdyby mě mohly zkušení lidi napsat co je výhodnější:jestly je výhodnější zakoupit starší,použitý notebook se zkrácenou zárukou od těch nejlepších výrobců.
Nebo zakoupit nový notebook levné třídy s plnou zárukou od středně dobrých výrobců?Co myslýte?
Někdo tvrdí že kvalitní repasované notebooky od těch nej značek prý většinou i vydrží déle než dnešní levné notebooky průměrných značek.
Někdo tvrdí že je to blbost.
Děkuju nastotisíckrát za pomoc.
Co jsem se koukala tak přes 18000kč se dá sehnat nový:
ACER TM 2413NLC, Asus A3L,HP 6110.
Nebo můžu zakoupit starší se zárukou: IBM th T2x- T20,21,23.
Compaq Evo 410c,Compaq Evo 600c a ušetřit tím nějakou korunu.
A poslední možnost zakoupit nějaký starší Dell nebo drašší starší Compaq Evo 610c s P4 a Radeon7500.
Na starší notebooky je buď 6 nebo 12měsíců záruky.
Teď by mě už zajmalo jediné.Kdyby mě mohly zkušení lidi napsat co je výhodnější:jestly je výhodnější zakoupit starší,použitý notebook se zkrácenou zárukou od těch nejlepších výrobců.
Nebo zakoupit nový notebook levné třídy s plnou zárukou od středně dobrých výrobců?Co myslýte?
Někdo tvrdí že kvalitní repasované notebooky od těch nej značek prý většinou i vydrží déle než dnešní levné notebooky průměrných značek.
Někdo tvrdí že je to blbost.
Děkuju nastotisíckrát za pomoc.
Skoro nic nevím
- Tomhawk
- Nováček
Určitě je nejlepší mít notebook nový. U přenosných zařízení je s repasy vždy spojeno jisté riziko a taky baterie nebývají zrovna v kondici.
Na druhou stranu pokud znáš nějakou prodejnu "jetých" nb vyhlídnutou a víš o tom jak to v ní chodí tak by to problém být neměl.
V každém případě je lepší koupit například starší IBM T2x než nový low end Acer (s Acery mám veskrze negativní zkušenosti, tak a teď mě budou kamenovat ). Já osobně bych ti doporučil:
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... -dvd-cdrw-
Na druhou stranu pokud znáš nějakou prodejnu "jetých" nb vyhlídnutou a víš o tom jak to v ní chodí tak by to problém být neměl.
V každém případě je lepší koupit například starší IBM T2x než nový low end Acer (s Acery mám veskrze negativní zkušenosti, tak a teď mě budou kamenovat ). Já osobně bych ti doporučil:
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo taky považuju nx6110 za nejlepší notebook do 20.000,- .Tomhawk píše:Já osobně bych ti doporučil:
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník
-
No.. tak s nazorem, ze kvalitni jety notebook kolikrat prezije i novy noname stroj musim jednoznacne souhlasit...
Opotrebeni jde znat hlavne na bateriich, to je bohuzel pravda.. takze kolikrat se stane, ze si clovek po koupi jeteho NB musi baterii vymenit..
A pokud novy, tak bych veril HP...
Opotrebeni jde znat hlavne na bateriich, to je bohuzel pravda.. takze kolikrat se stane, ze si clovek po koupi jeteho NB musi baterii vymenit..
No.. tohle se mi jevi jako sqela volba....Bóža píše:...nebo drašší starší Compaq Evo 610c s P4 a Radeon7500...
A pokud novy, tak bych veril HP...
- Bóža
- Nováček
-
Děkuju..
Tak jak jsem to tady přečetla tak už se mě uží výběr.
Ze starších buď IBM th T2x nebo Compaq Evo 600c-610c.
Intel Pentium 4-M 1.8 GHz, 256 MB, 30 GB HDD,Radeon 7500 32Mb, DVD-ROM, 14,1" TFT, modem 56k, Touchpad, Lan 10/100 integrovaná,
váha 2,2 kg
http://importer.cz/_importer/index.php? ... ail&id=928
Z nových HP 6110.
Ještě uvažuju nad novým Asus A3L stojí tesně nad 18000kč s dph.
Co mu říkáte,myslým celkově,provedení,kvalita,spolehlivost?
I když je pravdou že HP 6110 bude mít asi o něco odolonější
provedení.
PS:u těch starších notebooků,garantují prý hardisk ve výborném stavu.
Chci se jen optat když nevím jaký tam bude hardisk-výrobce, čím otestovat povrch disku?Neumí to náhodou program Hd tune?
Tak jak jsem to tady přečetla tak už se mě uží výběr.
Ze starších buď IBM th T2x nebo Compaq Evo 600c-610c.
Jo ten Compaq Evo 610c vypadá skvěle a je odolný.Jen trošku zamrzí že je na starší notebook přeci jen drašší a to je to verze 610c v nejlevnější konfiguraci.Pak jsou ještě drašší konfigurace lišící se pouze více Ram až 512Mb a procesorem až P4 2GHz.Maxtor píše:No.. tohle se mi jevi jako sqela volba....Bóža píše:...nebo drašší starší Compaq Evo 610c s P4 a Radeon7500...
Intel Pentium 4-M 1.8 GHz, 256 MB, 30 GB HDD,Radeon 7500 32Mb, DVD-ROM, 14,1" TFT, modem 56k, Touchpad, Lan 10/100 integrovaná,
váha 2,2 kg
http://importer.cz/_importer/index.php? ... ail&id=928
Z nových HP 6110.
Ještě uvažuju nad novým Asus A3L stojí tesně nad 18000kč s dph.
Co mu říkáte,myslým celkově,provedení,kvalita,spolehlivost?
I když je pravdou že HP 6110 bude mít asi o něco odolonější
provedení.
PS:u těch starších notebooků,garantují prý hardisk ve výborném stavu.
Chci se jen optat když nevím jaký tam bude hardisk-výrobce, čím otestovat povrch disku?Neumí to náhodou program Hd tune?
Skoro nic nevím
- Tomhawk
- Nováček
S ASUSy mám taky celkem dobré zkušenosti, ale třeba tady má myslím HP nx6110 převahu danou tím, že A3L jede na Intel 855GM, kdežto nx6110 na Intel i910GML Express. To znamená o generaci výš. Tím jsou dány i grafiky Intel Extreme Graphics 2 až 64MB (ASUS) a Intel GMA 900 až 128MB (HP). A ramky na DDR 266 MHz (ASUS) a DDR 333MHz (HP). Takže převaha HP je jednoznačná a cena není o tolik vyšší. Navíc výdrž HP na baterky bude také vyšší. Jinak si myslím, že dílenske zpracování a kvalita bude srovnatelná. Nechci ti do toho mluvit, ale radši bych pořídil nový kousek . Tak hodně štestí při výběru.
- Bóža
- Nováček
-
Tak mám dva favority:
IBM ThinkPad T23
Procesor Intel Pentium III 1133 MHz
Paměť 256 MB
HDD 30 GB
Displej 14,1" TFT
Grafická karta S3 Savage IX/MX, 16 MB nesdílená
Opt. mechanika DVD-ROM
Baterie Li-Ion
Modem integrovaný 56Kb, V.90
Síť 10/100 interní
PCMCIA Type II PC Card
Zvukovka integrovaná 16-bitová stero
Polohovací zařízení Touchpad
Váha 2,2 kg
Záruka 12 měsíců
Cena 13000kč
nebo
Toshiba Satellite Pro 6100
Procesor Intel Pentium 4 1.7 GHz
Paměť 256 MB
HDD 40 GB
Displej 15" TFT
Grafická karta nVidia GeForce4 420 Go 32MB nesdílená
Opt. mechanika CD-RW/DVD
Baterie Li-Ion
Síť 10/100 interní
PCMCIA Type II PC Card
Záruka 6 měsíců
Cena málo přes 15000kč.
Případně za asi 1000kč by tam byl procesor Pentium4 2GHz.
Ale to je zbytečné platit o tisíc navíc,notebook za MAX.15000kč stačí.
Který je lepší,když vemete v úvaha,bytelnost,kvalitu zpracování,poruchovost,výkon,výbavu apod????
Který byste braly vy?
Budu jej kupovat dop 10dnů určitě.Poraďte naposled,děkuju.
Ještě jsem se nerozhodla
IBM ThinkPad T23
Procesor Intel Pentium III 1133 MHz
Paměť 256 MB
HDD 30 GB
Displej 14,1" TFT
Grafická karta S3 Savage IX/MX, 16 MB nesdílená
Opt. mechanika DVD-ROM
Baterie Li-Ion
Síť 10/100 interní
PCMCIA Type II PC Card
Polohovací zařízení Touchpad
Váha 2,2 kg
Záruka 12 měsíců
Cena 13000kč
nebo
Toshiba Satellite Pro 6100
Procesor Intel Pentium 4 1.7 GHz
Paměť 256 MB
HDD 40 GB
Displej 15" TFT
Grafická karta nVidia GeForce4 420 Go 32MB nesdílená
Opt. mechanika CD-RW/DVD
Baterie Li-Ion
Síť 10/100 interní
PCMCIA Type II PC Card
Záruka 6 měsíců
Cena málo přes 15000kč.
Případně za asi 1000kč by tam byl procesor Pentium4 2GHz.
Ale to je zbytečné platit o tisíc navíc,notebook za MAX.15000kč stačí.
Který je lepší,když vemete v úvaha,bytelnost,kvalitu zpracování,poruchovost,výkon,výbavu apod????
Který byste braly vy?
Budu jej kupovat dop 10dnů určitě.Poraďte naposled,děkuju.
Ještě jsem se nerozhodla
Skoro nic nevím
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mně by se víc líbila ta Toshiba.Bóža píše:...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- Bóža
- Nováček
-
- Stepa
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ta PIII je mobilni procak?...pokud jo tak nebude tolik topit jako ta plna PIV a dyl vydrzi na baterky...tudiz IBMBóža píše:To jo paramatrema určitě ale jak je na tom Sattelite v kvalitě a provedení?
pro IBM hovori taky vaha a zaruka...na to co potrebujes ty ti to bude stacit
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- AberF
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady se mi vic libi Toshiba. Mel sem sluzebni Sattelite a byl hodne bytelnej. Navic v IBM mas jen DVD v toshibe je CDRW/DVD, taky ta grafika S3 je dneska k nicemu GF4 neni nejmodernejsi, ale co kdyz si bude chtit nekdo neco zahrat, aha Urcite bych sel spis do ty Toshiby (proc, hdd, combo mechna, grafika, displej - to jsou duvodu pro koupi Toshi)
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tj ale tady ta stary toshiby byli celkem sux , toshiba se zacala zvedat az nyni a navic , kdyz se ti po... tak jak to opravis?vis kolik je tady prodanejch IBMek?dokonce i servisi na ne maj furt dily , tam mas jistotu kvality vydrze , neni to zadnej shit , jde fakt o zaruku , jestli gf4 nebo S3 je jedno
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- AberF
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zalezi jaka S3 , mam na desce taky S3ku a jede jak brko zalezi presne jakej typ atd a filmy ten notas prehrava v tezky pohode , na OC se jich prodalo asi 25 a sama spokojenost a vykonove?jestli mas 3fps nebo 5fps
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Tak tady můžu říct jen jedno.
Co se týče výkonu bude ta Toshiba Sattelite znatelně rychlejší než IBM T23.Co se týče grafiky ono srovnávat prastarou S3 Savage 16Mb s GeForce 4 420 32Mb je nesmysl,rozdíl je vidět v jakékoly náročnější hře.
Na IBM si nezahraješ moc ani starší hru Call of Duty zatímco na Toshibe Sattelite v klidu na slušně navolenou grafiku.
Kvalitově bude Sattelite dost dobrý,dokonce i šasi je slušně pevné.
Ale i tak je to furt Sattelite což byly notebooky nišší a střední třídy.
Tento byl typ střední třídy ale je to Sattelite a to je kvalitově sice dobré ale přesto to je o něco horší než IBM ThinkPad T , nebo Toshiba Tecra.
Jinak jsem koukal odkuď by byla ta Toshiba Sattelite kupovaná.
Pan Buchta od něhož by byl případně kupovan Sattelite,tak tento pán je velmy solidní prodejce repasů.
Navíc sice dává jen 6měsíců záruky,ale o své zákazníky se stará i po záruce.
Takže když se ti na ní něco rozsype je velká pravděpodobnost že
ti jej levně nějak opraví,nebo nejspíše vymění díl za díl.
Protože nějaké díly má a většinu dokáže sehnat.
Takže na té Toshibě si zahraješ v pohodě hry,ale IBM bude o malonko kvalitnější a hlavně bude mít mnohem pevnější šasi.
Já mám přímo od té firmy přímo od výše jmenovaného pana majitele
repas notebook Toshiba Tecra 9000 v nejvyšší konfiguraci v super výbavě.A taky jsem kdysi rozhodoval mezi IBM a Toshibou.
Vyhrála Toshiba,kvúly výkonu,výbavě,designu a Tecra má velmy kvalitní zpracování a to i šasi je výborné.
Koukal jsem co má teď aktuálně.
od něj můžeš vzít Dell C610,IBM T20-pomalé PIII 700,128Mb Ram apod,nebo onu Toshibu Sattelite PRO 6100,nebo nově má i Toshibu Tecru s PIII-M.
Rozhodně chceš-ly výkon ber Toshibu Sattelite.
Pokuď chceš odoolnost a nejvyšší kvalitu ber od něj Toshibu Tecru 1/2roku záruky ,nebo od jiné firmy: boxed.cz
vem IBM T23 1rok záruky.
Neřeknu ti jak je na tom firma boxed.cz já s ní zkušenost nemám.
A co jsem zjišťoval není na trhu nějak moc dlouho.
Sice mají 1rok záruky a super ceny,ale záleží jak se k tobě budou chovat po záruce v případě že ti případně něco odejde.
Jinak pokuď by pak někdy padla od tebe otázky co je kvalitnější jestly IBM ThinkPad T23 nebo Toshiba Tecra 9000,to by byla těžká odpověď.
Kvalitově jsou si velmy podobné,byly to BEST notebooky nejvyšší třídy od Toshiby i IBM.
Takže žádné šizení.
Osobně kdyby v té době bylo stějně tak vybavené IBM ThinkPad T
stejně výkonné a stejně vabavené IBM i cenově by byla podobné tak bych asi nevěděl co tehdá koupit.
A neustálě bych přemýšlel.....
Co se týče výkonu bude ta Toshiba Sattelite znatelně rychlejší než IBM T23.Co se týče grafiky ono srovnávat prastarou S3 Savage 16Mb s GeForce 4 420 32Mb je nesmysl,rozdíl je vidět v jakékoly náročnější hře.
Na IBM si nezahraješ moc ani starší hru Call of Duty zatímco na Toshibe Sattelite v klidu na slušně navolenou grafiku.
Kvalitově bude Sattelite dost dobrý,dokonce i šasi je slušně pevné.
Ale i tak je to furt Sattelite což byly notebooky nišší a střední třídy.
Tento byl typ střední třídy ale je to Sattelite a to je kvalitově sice dobré ale přesto to je o něco horší než IBM ThinkPad T , nebo Toshiba Tecra.
Jinak jsem koukal odkuď by byla ta Toshiba Sattelite kupovaná.
Pan Buchta od něhož by byl případně kupovan Sattelite,tak tento pán je velmy solidní prodejce repasů.
Navíc sice dává jen 6měsíců záruky,ale o své zákazníky se stará i po záruce.
Takže když se ti na ní něco rozsype je velká pravděpodobnost že
ti jej levně nějak opraví,nebo nejspíše vymění díl za díl.
Protože nějaké díly má a většinu dokáže sehnat.
Takže na té Toshibě si zahraješ v pohodě hry,ale IBM bude o malonko kvalitnější a hlavně bude mít mnohem pevnější šasi.
Já mám přímo od té firmy přímo od výše jmenovaného pana majitele
repas notebook Toshiba Tecra 9000 v nejvyšší konfiguraci v super výbavě.A taky jsem kdysi rozhodoval mezi IBM a Toshibou.
Vyhrála Toshiba,kvúly výkonu,výbavě,designu a Tecra má velmy kvalitní zpracování a to i šasi je výborné.
Koukal jsem co má teď aktuálně.
od něj můžeš vzít Dell C610,IBM T20-pomalé PIII 700,128Mb Ram apod,nebo onu Toshibu Sattelite PRO 6100,nebo nově má i Toshibu Tecru s PIII-M.
Rozhodně chceš-ly výkon ber Toshibu Sattelite.
Pokuď chceš odoolnost a nejvyšší kvalitu ber od něj Toshibu Tecru 1/2roku záruky ,nebo od jiné firmy: boxed.cz
vem IBM T23 1rok záruky.
Neřeknu ti jak je na tom firma boxed.cz já s ní zkušenost nemám.
A co jsem zjišťoval není na trhu nějak moc dlouho.
Sice mají 1rok záruky a super ceny,ale záleží jak se k tobě budou chovat po záruce v případě že ti případně něco odejde.
Jinak pokuď by pak někdy padla od tebe otázky co je kvalitnější jestly IBM ThinkPad T23 nebo Toshiba Tecra 9000,to by byla těžká odpověď.
Kvalitově jsou si velmy podobné,byly to BEST notebooky nejvyšší třídy od Toshiby i IBM.
Takže žádné šizení.
Osobně kdyby v té době bylo stějně tak vybavené IBM ThinkPad T
stejně výkonné a stejně vabavené IBM i cenově by byla podobné tak bych asi nevěděl co tehdá koupit.
A neustálě bych přemýšlel.....
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- lukypa
- Nováček
-
- Tomhawk
- Nováček
- lukypa
- Nováček
-
No já ho mám právě taky, ať dělám co dělám, leze to ode všad
//D.M. Kuchtikovi stačí jedno vlákno http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=68615 -> smazáno
//D.M. Kuchtikovi stačí jedno vlákno http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=68615 -> smazáno
AMD Athlon 1900+/ Grafika: ATI Radeon 9600 XT 256 Mb DDR II /Deska: ASUS A7V880/Paměť: 1024 Mb, 400Mhz/Zvuk: integrovaná/