Prosím pomozte mě s výběrem přenosného počítače do 15000kč.

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Bóža
Nováček
Nováček

Prosím pomozte mě s výběrem přenosného počítače do 15000kč.

Příspěvek od Bóža »

Je po vánocích a dostala jsem k vánocům nějaké koruny a něco jsem měla naspoříno.Jelikož bych teď potřebovala koupit počítač na práci a přenášet jej do školy i práce rozhodla jsem se pro notebook.
Bohužel na to mám jen oněch 15000kč více dát vážně nemohu.
Jinak potřebuju to stejně na práci a nechci výkonný notebook na nejnovější hry.
Co jsem okem pomrkávala naskýtají se mě možnosti koupit buď:
notebook trošku starší na inzerát nebo někde na internetovém bazaru
nebo koupit úplně nový a poslední možnost koupit použití notebook se zárukou.Potřebuju něco na přenášení tedy pod 3kg.počítač musí být velmy spolehlivý a neporuchový.
Už jsem našla inzerát a psala jsem jednomu člověku který má Hewlet Packard 6110 staré 4 měsíce klávesnice i Windows XP anglicé a prodává jej za 15200kč,ještě uvidím co anpíše ohledně záruky.
Pak ještě vyhledám na internetu firmy co prodávají použité se zárukou.
Známý mě poradil vybírat ze značek HP,Compaq,Toshiba,Dell,Fujitsu-Siemens.,IBM.
Ráda bych ale dostala rady tady na foru dke všichni užívají pc případně notebook.
Ještě bych zapoměla k čemu bude notebook sloužit?
Na práci ve Wordu,Excelu,Zoneru apod.Pak na něm budu provozovat internet a spouštět DVD filmy.
Skoro nic nevím :(
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

tak na to co ty potrebujes ti bude stacit nejaky mobilni PIII okolo 1GHz nebo vzit mobilni celer(je novejsi)....to PIII sezenes pod 10k...a ten celer bude urcite do 13k

ja osobne bych koupil asi jetej IBM,nebo DELL(ale ten bude drazsi)
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Děkuju.Ale co kdybys pomohl trošku více a konkrétně.
Jaký nový nebou použití mám vybrat?Nebo mezi čím vybírat?
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

zkus třeba hledat v této sekci, to se tady řešilo už tolikrát viz třeba http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=52889
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51830
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Jo tak jsem na ty odkazy koukla.
Ale jak jsem to tak pochopila byly tam doporučovány 2-3firmy a tuším že nejvíce 2-3značky takže mě to moc z výběrem nepomohlo.Jenom taková úvaha-Když jsem si to přečetla,oba odkazy plus ještě něco jsem vygooglovala:
Compaq Evo 600c je slušně výkonný a to i grafika a je odolně provedený.
IBM tp T20-23 je celkově méně výkonný a hlavně grafika je znatelně slabší,a je odolně proveden.
apod.
Ještě jsem našla IBM tp R30 je s vyjímkou grafické karty výkonný,skoro jako Compaq.Ale R30 není tak bytelný.
A jak je na tom notebook s Pentiem 4?
Kdybych přidala nějakou stovku-což bych možná ještě utáhla měla bych Compaq Evo 610c, Pentium 4 1.6GHz,Radeon 7500.....
Ještě se prodává IBM tp T30,jenže to je ještě drašší :sad: než Compqa Evo 610c. Nebo Pentium 4 není dobrá volba,je lepší Pentium III?
PS:nejsou s Compaqama problémy jako- poruchovost,stabilita,přehřívání apod?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Compaqy jsou v pohodě, novej prostě do 15ti tisíc nekoupíš.
Osobně bych doporučil následující věc, sebrat dalších 2.500,- a koupit si novej, můj tip:
ACER TM 2413NLC C-M 370/1.5/256/40/15"XGA/CDRW/DVD/Linux
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

pavel.minarik píše:Compaqy jsou v pohodě, novej prostě do 15ti tisíc nekoupíš.
Osobně bych doporučil následující věc, sebrat dalších 2.500,- a koupit si novej, můj tip:
ACER TM 2413NLC C-M 370/1.5/256/40/15"XGA/CDRW/DVD/Linux
Děkuju za TIP.Za obdobnou cenu je i Asus A3L a Fujitsu-Siemens 2030.
Je ten Acer doopravdy kvalitní,vážně totiž nechci něco o co se budu bát něco poruchovýho.A jak je na tom s odolností,aby se tam něco nerozvrzalo,nenaštíplo,neulomilo....... ?

Jinak ještě se vracím k těm starším:když myslýš že jsou Compaqy dobré budu o nich uvažovat.Oproti IBM jsou přeci jen levnější.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Bóža píše:Děkuju za TIP.Za obdobnou cenu je i Asus A3L a Fujitsu-Siemens 2030.
Je ten Acer doopravdy kvalitní,vážně totiž nechci něco o co se budu bát něco poruchovýho.A jak je na tom s odolností,aby se tam něco nerozvrzalo,nenaštíplo,neulomilo....... ?

Jinak ještě se vracím k těm starším:když myslýš že jsou Compaqy dobré budu o nich uvažovat.Oproti IBM jsou přeci jen levnější.
FSE nebrat, tyhle levné jsou šunty, Asus je dobrej, v podstatě to samý jako Acer, těchto Acerů jsem prodal možná už 8 a nikdy žádnej problém byť sebemenší

Compaqy jsou dobrý, o to žádnejch strach. U staršího NB je třeba počítat s hodně vyjetou baterkou.
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

ja bejt tebou bych dal na pavla a vzal bych ale Asus nebo FSC, páč acer hlavně ty low-end řady jsou naprd, nekvalitní zpracování a navíc kdybys to koupila na ičo tak máš záruku jen rok
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Na to už jsem při svém hledání narazila.
Cena mě nadchla a záruka rok je dost dobrá.
Akorát mě to trošku udivuje tak levně-aby v tom nebyl nějaký háček nebo aby neprodávaly nekvalitní IBM.

Klucí vlada83 a pavel.minarik,díky za názory.Ale jak vidím shodujete se jen z části :-D
Právě je mě jasné že baterka bude asi dost bídná.Ale zatím tam kde jsem se ptala mě tvrdily že baterie jsou v slušném stavu sice nejsou nové ale na ně vydrží zhruba kolem 1,5hodiny.
A navíc co jsem koukala není problém koupit original novou baterku která není tak drahá.Případně můj známý má kolegu který to může dát někomu z rodiny a baterku mě levně,teď nevím jak se to říká vyrepasuje???
Mě teď jde pouze o to vybrat vhodný model,který bude mít odpovídající výkon,bude neporuchový a něco vydrží.
Naposledy upravil(a) Bóža dne čtv 29. pro 2005, 18:16, celkem upraveno 3 x.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

vlada83 píše:ja bejt tebou bych dal na pavla a vzal bych ale Asus nebo FSC, páč acer hlavně ty low-end řady jsou naprd, nekvalitní zpracování a navíc kdybys to koupila na ičo tak máš záruku jen rok
čoveče, četl sis můj příspěvek, já píšu že levný FSE jsou šmejdy a ne Acery, ty sou uplně v pohodě (dávno tomu je - cca 4 roky - co levný acery měli nekvalitní zpracování)

stále musím doporučovat ten acer co jsem psal původně, zde uvedené IBM je sice pěkné, nicméně nemá vypalovačku a USB 2.0 taky mít nebude, což vidím jako největší nevýhodu
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Je pravdou že USB 2.0 i DVDRW vypalovačka např-na zálohy je skvělá věc.
Ale bude mě to naprd když s tím budu třeba často běhat na reklamace nebo
se mě něco rychle u plastů opotřebí v nejhorším ulomí.
Proto se raději ptám,prootže se u velmy levných nových celoplastových Fujitsu,Asusů,Acerů trochu bojím.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Bóža píše:
Na to už jsem při svém hledání narazila.
Cena mě nadchla a záruka rok je dost dobrá.
Akorát mě to trošku udivuje tak levně-aby v tom nebyl nějaký háček nebo aby neprodávaly nekvalitní IBM.
Bat se rozhodne nemusis.... odebiram od nich pravidelne monitory... jsou to dovazene repasy a vsechny, co jsem koupil jsou bez problemu... jednani solidni... proste z mych zkusenosti vyplyva, ze strach mit rozhodne nemusis... navic by ti tak zbyly penize napr. na DVD-RW mechaniku...
http://shop.ignum.cz/boxed/shop/scripts ... p?zbozi=16
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Díky uvidím zda budu tak nebojácná a ozkouším tu firmu.A vemu od nich IBM tp T23 :-D
Ještě se kouknu po nějakých jiných starších notebookech jako Compaq,Dell,prostě co se prodává běžně.
Jinak uvidím pro co se rozhodnu,protože potřebuju o tom popřemýšlet a bezrizikově investovat ty peníze do něčeho co mě bude sloužit bezvadně bez problémů a bez poruch.
Jinak asi je blbost investovat do staršího Compaq s Pentiem 4 1.8GHz,RAM 256Mb,Radeon 7500?Ttřeba na importeru a levnapc jsem je našla.Cena je bohužel cca 16400kč se zkrácenou zárukou a za 17000kč s plnou roční zárukou.To už je asi vyhazovaní penez za starší notebook,nebo ne?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

ale ta P4 ti moc nevydrzi na baterku a bude asi dost topit...urcite bych sel do toho IBM T23 jak psal Maxtor

imho jak psal pavel.minarik o tom Aceru tak ten kousek taky neni spatnej
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Díky pouvažuju nad tím.V podstatě podle rad mám na výběr:
IBM tp T23,Compaq Evo 600c případně drašší :x Compaq Evo 610c
a nebo za příplatek nový ACER TM 2413NLC ,Asus A3L.

Nebo HP 6110 -teď jsem je viděla mají je levný na Mironet kde stojí pod 19000kč včetně daně.Jenže to je na mě moc peněz.
Budu ráda když připlatím a bud mít 17000kč.
Pokuď nebudu moc připlatit koupila bych starší IBM/Compaq.
Ještě mě známý radí že teď se prodávají velmy výhodně starší Dell C610 v dost slušné konfigurac:PIII 1GHz,256Mb,radeon 16Mb,DVD....Se zárukou,jenže já Dell nějak moc neznám ani nevím jestly je tak dobrý jako IBM/Compaq.
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

pavel.minarik píše:
čoveče, četl sis můj příspěvek, já píšu že levný FSE jsou šmejdy a ne Acery,

stále musím doporučovat ten acer co jsem psal původně, zde uvedené IBM je sice pěkné, nicméně nemá vypalovačku a USB 2.0 taky mít nebude, což vidím jako největší nevýhodu
no ja nevim ale hrozne se to tady řešilo že prostě acer neni moc dobrej dělaj všechno tak nějak napul, sice to je levny ale jak ja rikam neurazi ani nenadchne, navic co sem se bavil s klukama ze servisu tak dost poruchovy a servis neni z nejrychlejších tak asi tak, neříkám že to je šmejd ale taky nic extra, já sám mám Asus a spokojenost se zpracováním akorát řeším jinej problem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=53344
nevíš co s tim!!! na servise mi rekli falshnout bios, akorat ze novej nevyšel...

to Boža: no ono v tyhle kategorii pokud to budeš mit s tou zarukou tak by ses snad spalit nemela :)
Naposledy upravil(a) vlada83 dne pát 30. pro 2005, 23:03, celkem upraveno 1 x.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Bóža píše:Díky pouvažuju nad tím.V podstatě podle rad mám na výběr:
IBM tp T23,Compaq Evo 600c případně drašší :x Compaq Evo 610c
a nebo za příplatek nový ACER TM 2413NLC ,Asus A3L.

Nebo HP 6110 -teď jsem je viděla mají je levný na Mironet kde stojí pod 19000kč včetně daně.Jenže to je na mě moc peněz.
Budu ráda když připlatím a bud mít 17000kč.
Pokuď nebudu moc připlatit koupila bych starší IBM/Compaq.
Ještě mě známý radí že teď se prodávají velmy výhodně starší Dell C610 v dost slušné konfigurac:PIII 1GHz,256Mb,radeon 16Mb,DVD....Se zárukou,jenže já Dell nějak moc neznám ani nevím jestly je tak dobrý jako IBM/Compaq.
:shock: DELL je jeden z nejlepsich vyrobcu notebooku(ne-li nejlepsi)...supr servis
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Stepa píše:
Bóža píše:Díky pouvažuju nad tím.V podstatě podle rad mám na výběr:
:shock: DELL je jeden z nejlepsich vyrobcu notebooku(ne-li nejlepsi)...supr servis
Jo máš pravdu Dell je špičkový a jeden z nej výrobců notebooků.
Ale ona měla na mysly starší Dell kde má jen 6-12měsíců záruky u prodejce oněch repasů.Což o to možná kdyby se po záruce něco rozbilo,byl y Dell ochoten udělat opravu nebo by šel od Dellu zakoupit nový díl a vnechat jej někde vyměnit za vadný.
Ale dokážeš si představit ta nevýhodná oprava ty-peníze?Co jsem slyšel je Dell C610 fakt dobrý notebook,jen je bohužel celoplastový i když pevný plast-jen displej není až tak dobře chráněn.Jina je šasi pevné a kvalitní
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“