P.D. píše:.........Nenapsal jsem že si má koupit levný monitor,ale dobrý monitor a to má s cenou v poslední době jen velmi málo společného.
Taky hraju hry (a ne málo) na monitoru od AOC,ale vybral jsem si ho podle kvality obrazu(a to tak že jsem si ho přímo v prodejně vyzkoušel),ne podle ceny,protože jsem za něj v té době dal 13000.
Nedokážu pochopit co má rozmazaný obraz vypouklá obrazovka, křivá geometrie společného s ničením zraku-když se budu dívat na rozmazanou fotku tak si taky zničím zrak ???
JE NAČASE, ABY SE TĚ NĚKDO ZASTAL .....
.... je to přesně takhle ..... dobrý, dokonce hodně dobrý monitor dnes už rozhodně neznamená vysoká cena .... kdo to nechápe, je mi ho líto ....
AOC 9A+ je excelentní model 19" monitor, kvalitou naprosto shodný s dražšími modely EIZO, NEC, IIJAMA a pod, které mimochodem používají naprosto stejnou (sqelou) obrazovku Diamondtron Mitsubishi - nejpoužívanější obrazovka na světě !!! ....
..... výběr vynikajícího monitoru ještě nezaručí špičkový obraz, ten je třeba podpořit špičkovou grafickou kartou ..... bez ní nepomůže ani "živé oko" od zeleného mužíčka z 23tisíciletí ....
Osobně bych volil AOC A9+ a ušetřené prašule vrazil do vynikající grafické karty ......
...... prohlášení, že "na boardu a monitoru se nešetří" je dost zastaralý blábol .....(přirovnal bych to tvrzení "AMD - je přeci šunt) už dávno to neplatí, naopak na boardu i monitoru se dá velice hodně ušetřit, pokud věci rozumíš a netrpíš zastaralými předsudky .... ( těch postarších osob ..... jsem jednou z nich .... 36 už mi bylo) ....
Doporučuji přispěvatelům, aby nevytvářeli svá tvrzení z doměnek a představ, ale aby je potvrzovali osobními zkušenostmi s konkrétními modely HW ..... shrnutí, že AOC je šunt je blbost jako vrata, páč v mnoha případech to je právě naopak .... modelů AOC A7+ i A9+ jsem nakupoval a obhospodařuji asi 10ks a nemám k nim ty nejmenší výhrady ..... doporučuji je všem ....
(jen na okraj, v kuloárech probleskla informace, že 17" AOC A7+ končí a bude nahrazen něčím novým, tak kdo má o tento model ještě zájem pospěšte do obchodů, vyprodávají se)
Pokud dotyčný však nadále trvá na extra třídě za 15tis, tak by to měl být model, který má BNC vstupy (tři koaxiální konektory) - přenos barevné složky samostatně stíněným koaxiálem ..... nejvyšší kvalita přenosu obrazu a k tomu grafiku par excelans.