Belinea

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Pt
Začátečník
Začátečník

Pt

Příspěvek od Pt »

Zdravím...

Koukám, že mrtvo po pěšině :? Příští týden bych chtěl jít do té Belinei (101920 či 101915 - totožné panely), proto se tak nějak podvědomě ptám... Je něco, co má tento model vyloženě neodpustitelného? Víceméně mi jde o +- barevnou věrnost (chápu, že to nebude EIZO, ale finance jsou omezené). Aneb po kalibraci bych na něm chtěl dělat hobbyfotky - z těch uživatelů, co ji mají - udělám s ní chybu? Jestli má nějaké semtamnežádoucí efekty někde ve videu, či občas maže ve hrách (snad by tolik neměla - gamesu si občas taky dopřeju:) ) je mi více méně jedno...

Někdo nějaké příspěvky ještě?

Díky moc Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Dnes jsem byl v Alfacompu v Brne a nechteli mi ten panel ukazat. Jejich logika "nejdriv zaplatte a pak vam ho predvedem" je dokonala. Tohle si dovolit pri jejich zaruce na max 8 vadnych pixelu je docela sila.

Nevim jestli vite jeste o tomhle testu.
http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=235

Asi nejvic bych se bal tech svetlych rohu, ale kdyz se koukas zprima, tak to ma nejlepsi podsvetleni co jsem v testech zatim videl.
Ohledne vadnych bodu, co jsem se tak koukal po forech, tak vic jak 1 mel malokdo.
lolofon
Nováček
Nováček

Příspěvek od lolofon »

Mam ju odvcera a uplna spokojnost :-D .Ziadny vadny pixel,pri hrach super,video super,no proste nema chyby,az na tie svetle rohy,ale vobec mi to nevadi.Za tie prachy sa urcite oplati.Ozaj,ako mate nastavene farby a kontrast?
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

lolofon píše:az na tie svetle rohy,ale vobec mi to nevadi.
Jak moc se to projevuje a kdy? Má to vliv na barvy a v jaké míře?

Díky Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
lolofon
Nováček
Nováček

Příspěvek od lolofon »

pokial nepozeras sirokouhly film tak to ani nezbadas
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

lolofon: A barvy? Myslím jejich podání? Řekněme na fotkách? Někdo si stěžoval, že jsou dost nevýrazné - jdou regulovat? Myslím sytost? Mezi jakými modely jsi vybíral? Proč jsi bral Belineu nakonec? Díky...
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

Tak už mám doma tu belineu 102035w...dokoupil jsem si kní DVI kabel takže jedu přes digitální vstup. zatím jsem spokojen. Co se 8ms odezvy týče tak je lepší než u IBM171p 8ms co mám v práci (a to je TN). Zatím jsem si nevšiml vadného pixelu. rozlišení je OK. ale bohužel v 1680*1050 si zahraju tak ut2004. Fear na r9800pro moc nejede :(
Zase ale na filmy je to paráda a i na normální věci je daleko víc místa.

Edit: Tak po prvním dni můžu říc dvě věci..u širokoúhlého LCD neseďte blízko protože pak hledáte po ploše co se dá. U toho je byla dobrá i interpolace 1024*768 (s černými okraji). Co mi trošku vadí je celkem velká led dioda dole uprostřed aka tlačítko power...svítí hezky modře ale při sledování filmu v noci a tmavých scénách trošku ruší. Velikost písmenek je dostatečná (určitě lepší než 1280*1024 na 17ce) Horizontální úhlu jsou také dobré i když bych to hádal tak maximálně 55°od kolmice na obě strany) vertikální jsou už horší, když si ke stolu stoupnu místo sednu tak koukám na vybledlý obraz (u té pracovní IBM L171p je obras trošku tmavší ale není tak vybledlý).
Celkově spokojenost. Kupoval jsem to u alzasoftu (celkem v pohodě, na druhý den sem ho měl)...zde bych byl ale trošku mrzutý jak to funguje (ale asi všady)..alzasoft na stránkách nabádá ke kontrole zboží, vklidu si to projděte s řidičem, skontrolujte je li vše OK, případně si nechte sepsat protokol. No a praxe je taková že dojede maník co má strašně na spěch, jediné co po vás chce jsou prachy a podpis za který vám dá jen nějaký lístek jak od pokladny...když jsem se ptal jestli je tam všechno, co záručák a tak...nic neví, pospíchá, on jen rozváží a tohle ho nezajímá. Balík vypadal nepoškozený tak jsem to vzal i když kdyby tam byly cihle tak nevím nevím. Navíc mi řekl že případnou reklamaci bych měl vyřizovat u alzasoftu, kdežto u alzasoftu myslím píšou že za balík odpovídá přepravní služba (PPL)...asi jde o to kde , co se stane..ale v důsledku to asi bude tak že bych skákal od čerta k ďáblu :) No, zatím vše funguje takže žádná křeč.
Ještě se chci zeptat, k použití USB na monitoru musím mít nainstalované něco z CDčka k monitoru nebo fungují automaticky? Můžu do nich dát klávesnici? (zkoušel jsem to ale bios hlásil že tam není detekovaná a ať prej zmáčku F1 či Del :)
Jo a ještě v které položce CCC u ATI se nastavuje zachování poměru stran ve hrách při interpolaci?
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

Tak teď jsem porovnával s panelem co mají naši konstruktéři a to s 20" IBM L200p a musím říc že ten IBM má opravdu pozorovací úhly kolem 170/170 což se hlavně ve vertikále o té Belinee říc nedá. Jenže to IBM má jen 25ms a stojí skoro 30tis :(
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Takže první seznámení s Belinea 101920. Vše co o ní bylo napsáno je dopuntíku pravda. Obraz je super, barvy, kontrast, vše je jak má být. Mám to zapojené přes DVI a automatické nastavení barev mi připadá bez chyby. Zobrazení fotek je perfektní v přirozených barvách. Úhly jsou naprosto v pohodě, laik (já) by řekl jak u normální televize. Světlé rohy jsou taky pravda, ale jsou vidět jen při náběhu oken nebo když je úplně černá obrazovka. Jinak, ať si namáhám oči sebevíc nikde jinde to poznat není. Odezva je dost dobrá, ale stále je co vylepšovat. Poznat je to pouze u dooma, kdy to občas lehce zavlní, ale je to ve velmi přijatelných mezích. Ostatní hry jsou brilantní. To "nejlepší" nakonec - jeden vadný pixel. Ze začátku mně to štvalo, ale později jsem se přistihl, že ho vlasně pořád hledám. Je vidět pouze na jednobarevném podkladě, žádná tragédie. Jedno mně ale zarazilo. U MVA říkají, že by měl být stále černý, ale na čistě bílém podkladě je červený. Barvoslepý nejsu, ptal jsem se nezávislé komise - mého tříletého synka. Závěr: za ty prachy bych do něj šel znovu. Ještě bych dal jako mínus to, že v balení není DVI kabel. Za kvalitní s feritovým jádrem jsem vyplázl téměř třista.

EDIT// Takže ten světlý roh při náběhu windows není monitorem, to je první oprava a druhá, u toho dooma jsem zamomněl podotknout, že jsem to testoval s vyplou vertikální synchronizací. Se zaplou to fachčí na 100%.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Tak jsem si poridil LCD Belinea 101915 (panel 11 19 21) - MVA, 8ms, pivot, 1000:1, 270cd, cena do 10k,-. Panel to ma totozny jako o neco drazsi, cernostribrny model 101920. Zde je nekolik postrehu:

1) Barvy mi prijdou na lcd dokonale, obrazec s prechody byl zobrazen bez mensi chybicky, zadny dithering. Stahl jsem si icm profil ze stranek vyrobce a na monitoru mam nastaveno 6500K. Barvy se drasticky nemeni ani kdyz stahnu jas na minimum, akorat bila jde mirne do zluta.

2) Kontrast take dobry. Jedine co jsem nerozeznal na sede stupnici byla 1% a 1,8% seda oproti bile a 99% seda oproti cerne. Tmave tony sede to tedy podle me zobrazuje lepe.

3) Odezva - scrollovani v pohode, vic jsem zatim nemel moznost otestovat. Po dvou dnech pouzivani jsem ale rozdil oproti crt zatim nezaznamenal.

4) Podsviceni - Jak uz tu bylo zmineno, u tohoto panelu sviti rohy. Je to viditelne pouze pri tme a kdyz se stahne jas (jakoze pri tme byste jinak oslepli) na 20%, rohy temer zmizi. Podsvetleni je jinak velice rovnomerne.

5) technicke zpracovani - Pivot bez chybicky, navic jde otacet i podle y osy, takze nemusite monitor zdvihat a otacet slozite ve vzduchu. Ac jsem cekal ze plasty budou sede, zacina se mi ta bila libit. Na monitoru nic nevrze, vse je pevne. Bednicky hrajou nahov*o :-D

6) vadne pixely - 0 8-)

Monitor se dodava bez dvi kabelu. Ale osobne jsem ani analog VGA kabel nezkousel.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Včera jsem si koupil 19" Belineu 101920 a chci se na něco zeptat. Při hraní PES4 mám v horní polovině takovou poblikující horizont. čáru. U Moto GP3, ManHunt a F1 99-02 jsem ji odstranil tím že jsem zapnul f-ci použít vertical synchro. Ale v nastavení PES tato f-ce není. Jinak jsem spokojen, i když tento monitor není úplně vhodný pro hraní her (přeba právě PES docela dost maže). Podání barev má ale na velmi vysoké úrovni (oproti mému starému 17" CRT AOC) a fotky na něm vypadají velmi dobře.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Zapni si v ovladacich ke grafice jak v openGL, tak i v D3D Wait for verticla synchronization na always ON ;)
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

WoiTa píše:Zapni si v ovladacich ke grafice jak v openGL, tak i v D3D Wait for verticla synchronization na always ON ;)
Dík moc :wink:
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“