Aktuální to je jak pro koho. Pokud nepotřebuješ DVD vypalovačku a máš pouze CD/RW, je nejlepší koupit ještě DVD-ROM a to hned z několika důvodů.lirmir píše:Zdravím všechny
ad 1) Mám jen takový vláštní dotaz. Je dnes ještě aktuální pořizovat si DVD čtečky? Teda kromě toho, že umí vůbec přečís nějaká ta DVD média.
Jde mi o to, zda li čtou lépe média s různými ochranami než-li dnešní DVD vypalovačky a to ať jde o klasické CD nebo jakýkoliv jiný druh DVD média.
ad 2) Pokud jde o výběr některého z DVD-ROM mechanik (já vím, již znovu omílaná otázka) ale je již červen roku 2004 a za tu dobu se vyskytly opět nové modely na trhu, takže kterou vlastně doporučit?
(ASUS E616, LITE-ON LTD, NEC DV5800A, Pioneer 120S(121), Plextor 116A, Teac DV 516D, ...)
Děkuji předem za vaše názory.
- záložní mechanika se pro případ rozbití té první vždycky hodí
- rychlejší kopírování z jedné do druhé
- šetříš vypalovačku
- s jednou mechanikou můžeš pracovat a na druhý poslouchat třeba audio CD
Jestli máš jenom CD-ROMku nebo nic, je tu ještě možnost koupit combo CD/RW/DVD-ROM.
Co se týče těch ochran, tak na to není až tak jednoduché odpovědět. Jsou DVD-ROMky, které jsou na ochrany docela slušný, ale samozřejmě i takový, co to moc nezvládaj. U DVD/RW to je to samý, takže se na to jednoznačně nedá odpovědět.
Tak sice je červen roku 2004, ale ty modely co uvádíš, už jsou nějakej ten pátek starý a taky se tady probíraly. Ono už se ale v DVD-ROMkách nic moc nového neděje a není se čemu divit, při tak masivním nástupu DVD/RW.
Já osobně mám Pioneer 106S, což je perfektní štěrbinová mechanika, ale tu už dneska nekoupíš, takže doporučuju Plextor 116A. On je to vlastně OEM Pioneer 120 s plextoráckým firmwarem a v současnosti to považuju za nejlepší DVD-ROM jak pro čtení, tak pro ochrany.