NEC ND-4571A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Nevím, já tuhle LGinu ještě nedělal, ale chystám se. Co se toho NECa týče, myslím, že novější firmware to zlepší. Je vidět, že přechod na jinou optiku udělal svý.
Bathory
Kuchtik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuchtik »

To jo ale počítat s tím radši nebudu, vezmu radši tu LG, už to fakt hoří. Jo a tady je podrobná recenze na tu LG H20L http://www.cdr.cz/a/17207

CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonkuttenberg »

tak ND-4571 ee, sahnete radeji po ND-4550 (a predelejte na 4551) nebo rovnou ND-4551 :wink:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Už jsem koupil Lite-On SHM-165P6S a vypadá to že pálí docela dobře (nebo to po sobě aspoň perfektně přečte :-D )
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Hm, doteď sem dával do všech compů NECy ( nejdřív 4550, pak 3550 a crossflash na 4551 ), tohle teda mou loajálnost ke značce dost poznamená, vypustit takovej "vejmrdek" :(
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Crossflash? On pro bídné smrtelníky existuje způsob jak se dostat k tomu bootcode flasheru?
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

redaktor pct a neumi si to sehnat? :comp: :cry:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

stfu :twisted: (ale já fakt nevim kde to vzít)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Lukfi píše:stfu :twisted: (ale já fakt nevim kde to vzít)
Nahoře tlačítko "Hledat" -> http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ssflashing
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No jo, článek na cdr jsem čet, ale diskuzi ne. Teď už je to ale stejně jedno :(
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.

To Bathory: Ako sa Ti ta mechanika spravala pri testovani pri citani?
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hanni: "tichy" firmware (jestli uz takovy je) nebo ten nero zpomalovac. jinak to nevyresis.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

hanni píše:Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.
Součástí Nera je program DriveSpeed, v něm můžeš dočasně mechaniku zpomalit. btw, už to asi vypadá že tady dělám reklamu Lite-onu :oops: , ale jejich mechaniky samy měnej rychlost podle použití, tj. při přehrávání videa jedou tiše a nejsou slyšet, při nějakym kopírování se klidně roztočej.
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Prave ten Drive Speed pouzivam....to som vsak ani netusil,ze NEC si sam nedokaze regulovat rychlost citania :o myslel som si,ze to je u mechanik bezne..zatial som mal iba LG a tam bola tato regulacia rychlosti uplnou samozrejmostou.Kamos ma NEC 3520 a tomu reguluje mechanika tak isto otacky sama....vyriesi toto novy FW aj u tejto? Ved regulovat rychlost mechaniky cez program mi prijde dost divne. :cry:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

hanni píše:Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.

To Bathory: Ako sa Ti ta mechanika spravala pri testovani pri citani?
Vždyť jsem to v recenzi psal... točí jako divá a díky tomu se taky pěkně zahřívá.
Bathory
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Trochu ma zmiatla veta:
"Mechanika je relativně tichá, pouze ve vysokých otáčkách je trochu víc slyšet. "
Mne teda vobec nepripada ticha...mam uplne tiche PC a toto na mna posobi ako letecka turbina prii starte.. :x

A nedokaze si trebars casom pomocou novych FW sam regulovat rychlost podla potreby? Ak nie,tak sa jej zbavim a NEC uz nechcem nikdy vidiet.
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hanni: no vis, ty se na to koukas trochu naivne. je snad logicke ze pri jakekoliv praci s mediem od nej chces maximalni rychlost ne? (s vyjimkou koukani na filmy na coz je specialni firmware, kterym to pak ale uz zase nezrychlis kdyz budes potrebovat) ... jesti si vybiral mechaniku do ticheho pocitace kvuli filmum, mel sis na to dat pozor a vybirat pecliveji, takze chyba neni v NECu, ale spis nekde mezi klavesnici a zidli :wink:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

hanni píše:Trochu ma zmiatla veta:
"Mechanika je relativně tichá, pouze ve vysokých otáčkách je trochu víc slyšet. "
Mne teda vobec nepripada ticha...mam uplne tiche PC a toto na mna posobi ako letecka turbina prii starte.. :x
Tak už nevím, jak jsem to měl napsat jinak. Pamatuji mechaniky, který dělaly kravál i při pomalých otáčkách (starší NECy např.) a ND-4571A je hlučná pouze ve vysokých. Problém může být i v médiu, když ho mechanika nemůže přečíst, tak ho roztáčí víc...
Bathory
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Bathory píše:Problém může být i v médiu, když ho mechanika nemůže přečíst, tak ho roztáčí víc...
Hele vim že přes tohle seš tady odborník ty, ale tenhle výrok mi přijde jako naprostá kravina...
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

S tym,ze pri poskodenych mediach,ked napalovacka nemoze precitat data,roztaca rychlejsie suhlasim..to je vseobecne zname.Ale vobec nesuhlasim s tym,ze pri praci s mediami je pozadovana najvyssia rychlost...je pozadovana rychlost,ktora je nutna k danej operacii...a tocit DVD pri pozerani rychlostou 16x,ked je postacujuca rychlost 1 az 2x je totalna hlupost a neschopnost vyrobcu. Na takuto uvahu postaci aj obycajny sedliacky mozok :wink:
Mozno sa nato divam naivne,ale mal som zatial cest s mechanikami LG,ktore s tymto problem nemali a spravali sa pri praci s mediami inteligentnejsie,ako NEC. Takze zbohom NEC, LG H20L to isti...uz to neriesim.Proste nevhodna kupa a ja sa nemienim prisposobovat napalovacke,aby som jej pri pozerani filmu musel este regulovat otacky.

Vdaka za nazory a rady.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“