podpisy a novackove na foru

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Shit píše:Myslím, že SZ zatím není v toto dobu nutná. "bit v databázi" - koho chceš bít? Jó "být v databázi", to bych ještě pochopil...snad..
bit - (1 nebo 0) kapišto ??? :wink: Bít tu nikoho nebudem :lol:

Jinak s tim co tady píše Lemra vice mene souhlasim, ve vetsine veci ma absolutní pravdu - bohužel ty navrhy jsou, podle mě, těžko realizovatelný... Chco to proste nejak dokoumat a domyslet.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Budem tady muset tedy dát hlavy dohromady :shock: a něco realizovatelnýho domyslet, protože to tady jinak opravdu dopadne jako na OC a to bnych velmi nerad :x
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Sentenced píše:[
....bohužel ty navrhy jsou, podle mě, těžko realizovatelný... Chco to proste nejak dokoumat a domyslet.
v phpBB jsou ty návrhy uplně v pohodě realizovatelný, to je tak na okraj :wink:
prostě by se udělaly 2 skupiny userů - třeba "nováček" a "pokročilý" - nováčci by mohli číst všechno ale přispívat jen do té jedné sekce a pokročilí by mohli všechno číst i psát.
já (osobně, teď nepíšu za všechny adminy) v zásadě nejsem proti, ale ještě se to musí promyslet. těžko říct, jak by se chovali uživatelé. ale možná by to za ten "risk" stálo, stále lepší, než aby pak odsud odcházeli modi jako teď např. z oc (Marty, Dawe) a byl tady bordel.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Marsellus Wallace píše:
Sentenced píše:[
....bohužel ty navrhy jsou, podle mě, těžko realizovatelný... Chco to proste nejak dokoumat a domyslet.
v phpBB jsou ty návrhy uplně v pohodě realizovatelný, to je tak na okraj :wink:
prostě by se udělaly 2 skupiny userů - třeba "nováček" a "pokročilý" - nováčci by mohli číst všechno ale přispívat jen do té jedné sekce a pokročilí by mohli všechno číst i psát.
já (osobně, teď nepíšu za všechny adminy) v zásadě nejsem proti, ale ještě se to musí promyslet. těžko říct, jak by se chovali uživatelé. ale možná by to za ten "risk" stálo, stále lepší, než aby pak odsud odcházeli modi jako teď např. z oc (Marty, Dawe) a byl tady bordel.
Nepisu tu o technicky realizaci - tam verim, ze by admini vykouzlili cokoliv :wink: ale o tom - KDO by rozhodoval o postupu novačku dal, KDO by to kontroloval,KDO by zajistil aby v ty novačkovsky časti nebyl bordel....
Jinak ja jsem určite PRO takovyhle změny, ale moje slovo (slovíčko) je tady mooooc málo...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Sentenced píše:Nepisu tu o technicky realizaci - tam verim, ze by admini vykouzlili cokoliv :wink: ale o tom - KDO by rozhodoval o postupu novačku dal, KDO by to kontroloval,KDO by zajistil aby v ty novačkovsky časti nebyl bordel....
Jinak ja jsem určite PRO takovyhle změny, ale moje slovo (slovíčko) je tady mooooc málo...
O tom kdo by rozhodoval o postupu nováčků, nevím. Ale jak jsem pochopil tak nováčkovská část by byla od toho aby tam ten bordel mohli dělat (jen malej :wink: ) a pokud bude zkušený uživatel chtít, tak tam zajde a poradí. Aspoň já jsem to takhle pochopil :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

de Albi píše:O tom kdo by rozhodoval o postupu nováčků, nevím. Ale jak jsem pochopil tak nováčkovská část by byla od toho aby tam ten bordel mohli dělat (jen malej :wink: ) a pokud bude zkušený uživatel chtít, tak tam zajde a poradí. Aspoň já jsem to takhle pochopil :?
Ne, je to tak že místo dnešní jedný skupiny (uživatelé) by byly dvě (nováčci a pokročilí dejme tomu) - no a na diskusi je možno jednoduše přiřadit práva na jakoukoli diskusi nebo fórum. Z toho plyne že nováčci by mohli psát jen do některých diskusí. Nevím, mě to přijde dost těžko realizovatelný, aspoň v týhle podobě; nejpíš by to znamenalo překopání hierarchie celýho fóra.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

de Albi píše:
Sentenced píše:Nepisu tu o technicky realizaci - tam verim, ze by admini vykouzlili cokoliv :wink: ale o tom - KDO by rozhodoval o postupu novačku dal, KDO by to kontroloval,KDO by zajistil aby v ty novačkovsky časti nebyl bordel....
O tom kdo by rozhodoval o postupu nováčků, nevím. Ale jak jsem pochopil tak nováčkovská část by byla od toho aby tam ten bordel mohli dělat (jen malej :wink: ) a pokud bude zkušený uživatel chtít, tak tam zajde a poradí. Aspoň já jsem to takhle pochopil :?
No a co by vedlo "pokročilý" uživatele k tomu aby radili v novačkovsky sekci ?? Ono odpovidat po 150tý na stejnej dotaz nebaví nikoho... No a kdyz novackum nikdo neporadi, jak se z nich stanou "machři" ?? Samotný by tam toho moc nevyřešili...

Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Sentenced píše:No a co by vedlo "pokročilý" uživatele k tomu aby radili v novačkovsky sekci ?? Ono odpovidat po 150tý na stejnej dotaz nebaví nikoho... No a kdyz novackum nikdo neporadi, jak se z nich stanou "machři" ?? Samotný by tam toho moc nevyřešili...
Jde o to že když nebude chtít, tak nemusí ani číst, ani odpovídat. A z nováčků machři??? Mohli by si přečíst thready těch pokorčilých a naučili by se pořádně hledat a přemýšlet. Ne že vlezou do sekce, nic si nepřečtou, nenajdou a hned založí thread... Kolikrát je v sekci AMD položena otázka na Barton 2500+. Za poslední týdny se tam až na čistý vyjímky neřeší nic jiného. Každý chce poradit jen s Bartonem 2500+. Přitom všechny Bartony 2500+ se taktují stejně. :wink: Stačí jeden thread na Barton 2500+ (o co je odlišný od Bartona 2600+??? :? ). Nějaký na T-Bred, něco na Durony a podobně...
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

me se ten navrh libi
btw. doufam ze nebudu prohlasen za novacka :)
It's free software and it gives you freedom!
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Realizovtelne by to bylo opravdu v pohode, ale jak uz tu zaznelo, nevim kdo by o tom chtel rozhodovat. Je strasne casove narocne neco takoveho delat. Za druhe, pokud by nemohl "novacek" prispivat, zakladal by nove a uplne nesmyslne sekce se stejnymi nazvy jako u "pokrocilých" useru, tim by se forum jeste více zneprehlednilo nehlede na to, že by tento styl spoustu lidi odradil.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Marsellus Wallace píše: v phpBB jsou ty návrhy uplně v pohodě realizovatelný, to je tak na okraj :wink:
Díky za podporu. Pro ostatní - jedinej rozdíl mezi registrovaným nováčkem a neregistrovaným návštěvníkem by byla možnost přispívat pouze do jediné sekce, kterou by bylo vhodný pojmout jako Smetiště - starší příspěvky budou automaticky mazaný. V úvodu sekce by byl link na jednoduchý pravidla a návod na postup mezi pokročilý. O velmi zkrácený pravidla bych doplnil i registrační dialog.

Přesun adekvátního threadu do příslušný sekce (a tím de facto vstup nováčka mezi začátečníky) by provedl mod sekce, ale ten návrh může samozřejmě vzejít od jakýhokoliv pokročilýho - stejně, jako teď pokročilí žádají po modech/adminech, aby určitý thread lockli...

A že by nováčkovskou sekci pokročilí nečetli, o to fakt nemám strach. Podle mě by to byla nejnavštěvovanější část fóra. Pouze na příspěvky Bachorů a spol. by asi nikdo nereagoval :roll:
..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jafido píše:Realizovtelne by to bylo opravdu v pohode, ale jak uz tu zaznelo, nevim kdo by o tom chtel rozhodovat. Je strasne casove narocne neco takoveho delat. Za druhe, pokud by nemohl "novacek" prispivat, zakladal by nove a uplne nesmyslne sekce se stejnymi nazvy jako u "pokrocilých" useru, tim by se forum jeste více zneprehlednilo nehlede na to, že by tento styl spoustu lidi odradil.
no rozhodoval bych o tom přece já :-D (just joke) :roll:
ale teď vážně - z toho návrhu jsem pochopil, že by bylo vhodné tu nováčkovskou sekci průběžně vymazávat - ne automaticky, ale prostě to, co se už řešilo časem vymazat, a to co ne a je to zajímavý přesunout do příslušné "advanced" sekce.
myslim, že zas tak moc práce by s tim nebylo - je lepší prohlížet kvůli bordelu jednu sekci, ne dvacet.
s tím odrazením lidí - to je imo jediný problém tohoto řešení :(
těžko říct, jak by se k tomu postavili useři. myslim, že by se to rozdělilo na 2 skupiny
1) těm, co to bude jedno - to by byli ti, co jsem přijdou jednou za x měsíců pro jednu radu a je jim jedno, jestli to napíšou sem nebo tam + ti, co mají "know how" a rychle by se dostali do advanced.
2) ti co by řvali. ale když to vezmu trochu z jiné strany - proč by řval někdo, kdo má "know how" a je u něj pravděpodobnost, že se dostane rychle do skupiny "advanced" uživatelů ? a ti ostatní by pravděpodobně řvali proto, že by chtěli, ale nemají na to a dělali by tam jen bordel. ale takové tady nepotřebujem :twisted:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Marsellus Wallace píše:
Jafido píše:Realizovtelne by to bylo opravdu v pohode, ale jak uz tu zaznelo, nevim kdo by o tom chtel rozhodovat. Je strasne casove narocne neco takoveho delat. Za druhe, pokud by nemohl "novacek" prispivat, zakladal by nove a uplne nesmyslne sekce se stejnymi nazvy jako u "pokrocilých" useru, tim by se forum jeste více zneprehlednilo nehlede na to, že by tento styl spoustu lidi odradil.
no rozhodoval bych o tom přece já :-D (just joke) :roll:
ale teď vážně - z toho návrhu jsem pochopil, že by bylo vhodné tu nováčkovskou sekci průběžně vymazávat - ne automaticky, ale prostě to, co se už řešilo časem vymazat, a to co ne a je to zajímavý přesunout do příslušné "advanced" sekce.
myslim, že zas tak moc práce by s tim nebylo - je lepší prohlížet kvůli bordelu jednu sekci, ne dvacet.
těžko říct, jak by se k tomu postavili useři. myslim, že by se to rozdělilo na 2 skupiny
1) těm, co to bude jedno - to by byli ti, co jsem přijdou jednou za x měsíců pro jednu radu a je jim jedno, jestli to napíšou sem nebo tam + ti, co mají "know how" a rychle by se dostali do advanced.
2) ti co by řvali. ale když to vezmu trochu z jiné strany - proč by řval někdo, kdo má "know how" a je u něj pravděpodobnost, že se dostane rychle do skupiny "advanced" uživatelů ? a ti ostatní by pravděpodobně řvali proto, že by chtěli, ale nemají na to a dělali by tam jen bordel. ale takové tady nepotřebujem :twisted:
100% souhlas :)
..
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Lemra píše:
Marsellus Wallace píše: no rozhodoval bych o tom přece já :-D (just joke) :roll:
100% souhlas :)
Pokud nemas zkusenost s zadnym forem, prijde ti takoveto jednani dost podivne a osobne kdybych videl takovy pristup jako zacinajici user asi bych se na to vykaslal popr bych presel jinam.

BTW kolik je pro vas dostatek kvalitnich prispevku? jeden, dva, rad bych te videl jak prochazis sekci typu smetisty. Ja bych na jeji cteni rovnou vykaslal,protoze bude vypadat presne jako diskuze na zive a to je horor.
Naposledy upravil(a) Jafido dne pát 13. úno 2004, 12:45, celkem upraveno 1 x.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle všechno vypadá moc dobre a mohlo by to forum solidne zatraktivnit a zbavit balastu.... Hlavne se musi domakat to, aby to lidi neodrazovalo. (lidi, ktery maj o forum a veci tady reseny zajem)

EDIT: jen bych upozornil na to co psal (někde) tušim Hades. Nám se to tady snadno píše a rozhoduje co s novačkama,ale vžijte se do role toho novačka - prijde nic netuší a má napriklad velkej problem. Misto aby se mu dostalo odpovedi, ale bude vhozen do "jámy lvový" mezi ostatni novačky a tam mu ten jeho problem nikdo asi moc řešit nepomůže - namítnete ze tam budou pomahat lidi z pokrocilych sekci - ale jak dlouho ? jak dlouho to bude človeka bavit odpovidat furt na to samy a na "lamerský" dotazy.
Naposledy upravil(a) Sentenced dne pát 13. úno 2004, 12:48, celkem upraveno 1 x.

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

musím souhlasit s Marcellusem ale i s Jafiďákem. chtělo by to najít dobrý řešení - takový aby to každýho neodradilo. myslím že jedno fórum na který by mohli nováčci a zbytek jen pro pokročilý je dost nepoměr...
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Já si myslím že to co napsal Marsellus už stojí za úvahu... Jenom trošku dokoumat to odrazování, ale já myslím že to nebude velký problém
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Sentenced píše:... jak dlouho to bude človeka bavit odpovidat furt na to samy a na "lamerský" dotazy.
To by právě tahle separace perfektně řešila - odpověděl bys na inteligentní dotaz a nebo třeba zajímavej právě založenej thread hned přesunul do odpovídající sekce a nechal bádat ostatní. Z nováčka by se obratem stal normální user a nebylo by co řešit.

Lamám a Bachorům Tě nikdo nenutí odpovídat - pokud budeš chtít psát, můžeš jim poradit, ať použijí vyhledávání, doplní si podpis, napíšeš link na již vyřešenej problém a pod - stejně jako teď. Jinak je necháš v pohodě vyhnít...

No a právě člověk, kterej má zájem stát se řádným členem fóra, úvodní proceduru v pohodě zkousne - všude jsou daný nějaký pravidla. To je jako bys chtěl řešit, že jsi třeba pokročilejší než někdo, kdo má víc hvězdiček... o tom to přece není. Jde výhradně o vstupní filtr a tím o obranu před pádem do low-endu OC a spol., nic víc. O vstupu do komunity a zařazení příspěvku do odpovídající sekce rozhodují výhradně modi/admini a ne počet příspěvků. Zbytek řeší beze zbytku karty. Nevidím problém...
..
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

K těm podpisům. Nedali by se nastavit jako povinné? Pak by se tu neřešilo, to co se už tady řešilo :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

de Albi píše:K těm podpisům. Nedali by se nastavit jako povinné? Pak by se tu neřešilo, to co se už tady řešilo :D
Jenže si uvědom že někdo si do podpisů píše co chce :roll: a není dost dobře možný uživatele donutit aby tam nacpal zrovna svoji konfiguraci.
Pfizer & Moderna inside
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“