podpisy a novackove na foru

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

podpisy a novackove na foru

Příspěvek od roxik »

ahoj
neslo by zaridit, aby kazdy nove zalozeny uzivatel na foru dostal upozorneni/doporuceni aby si udelal podpis? treba formou pm nebo i jinak?
mnozi se dotazy od novacku, kteri nemaji podpis - vzdy, kdyz ctu dotaz a chci poradit, ptam se co maji za desku/procesor atd. a zaroven jim doporucim, aby si podpis vytvorili - usnadni/urychli se tim moznost odpovedi na dotaz
diky

EDIT: napadlo me, ze by treba nesel zalozit thread bez podpisu - jestli je to realizovatelne, nebylo by to pak az moc tvrde?
oldskool pc - xbox - xbox360
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ta SZ a zákaz zakládání threadu bez podpisu je asi nereálné, ale časem by měl vzniknout thread "jak se správně ptát" - a toto by tam mohlo být jako jeden z bodů.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

bude fajn, kdyz to bude zahrnuto :wink:
nezbyva, nez si prat, aby si ten budouci thread precetlo co nejvic uzivatelu - u hodne postu je bohuzel videt, ze autor necetl ani FAQ...
oldskool pc - xbox - xbox360
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

roxik píše:bude fajn, kdyz to bude zahrnuto :wink:
nezbyva, nez si prat, aby si ten budouci thread precetlo co nejvic uzivatelu - u hodne postu je bohuzel videt, ze autor necetl ani FAQ...
no nejlepší by bylo, pokdu by se to např. lidem s méně než 10 (20,50...) příspěvky ukazovalo automaticky, když chtějí založit nové téma... uvidíme, zda se s tim něco bude dát udělat...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Jenom takovej dávnej nápad (zcela v možnostech phpBB) - výtažek z jedný dřívější soukromý korespondence s jedním z adminů - týkala se taky trochu (podle mě) nespravedlivýho udělování postihů ve formě karet:

Obrovskej problém každý (nejen inetový) diskuze je právě rozpor v úrovni jejich přispěvatelů - je to úplně stejný i v reálným životě s reálnejma lidma. Navrhoval bych pro čerstvě registrované možnost přispívat POUZE do jediné, nově vytvořené sekce fóra. Mělo by to rozhodně jedině výhody - starší a zkušení uživatelé, toužící rozdat
někomu nějakou radu, by nemuseli procházet celý fórum. Ale hlavní výhoda - v již dnes definovaných sekcích by se řešily problémy na vyšší úrovni (ne pořád dokola to samý a z toho plynoucí spousta nepřehlednejch a nakonec zamknutejch threadů), který by přitáhly zkušený borce a současně motivovaly nováčky. K nominaci nováčků na možnost přispívání jinam než do nováčkovský diskuze by potom stačil jednoduchej algoritmus - admini/moderátoři Tě dál buď pustí, nebo ne - a to je psychologicky mnohem lepší, než nějaký karty - není to totiž restrikce, ale o postup dál se musíš zasloužit sám... Motivace je vždycky podstatně důležitější psychologickej moment, než když někoho vytočíš................ Je jasný, že jako nováček se může čerstvě přihlásit i zkušený uživatel - to ale lze poměrně rychle poznat, povolit mu vstup a jeho thread přesunout do odpovídající sekce. Vše je v možnostech phpBB a jde pouze o přístup a lidský faktor. Potom by takoví "přispěvatelé", jako je třeba copper -
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 nebo
fleky/lbc.net http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 nebo
katastrofální bachor - všude - neměli sebemenší šanci ne postup do sekce pro dospělý, a pokud by tam chtěli, přestali by vymejšlet píčoviny a dělat ze sebe šašky - nikoho by to nebralo a tím pádem by to nemělo smysl.

Udělování žlutejch by se výrazně omezilo, byla by to skutečně ostuda a důvod k zamyšlení a spíš by šlo o to, koho admini "pustí dál" - a to je rozhodně prestiž, ne křivda...

Díky za čas.
..
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Lemra píše:Udělování žlutejch by se výrazně omezilo, byla by to skutečně ostuda a důvod k zamyšlení a spíš by šlo o to, koho admini "pustí dál" - a to je rozhodně prestiž, ne křivda...

Díky za čas.
V podstatě s tebou souhlasím, ale nepříjde mi že taedy bylo zase tolik udělených karet... Socka, viki_, egal, Snakeeyes a mooroo. Mě to nepříjdě tolik :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

2 lemra : napadlo te taky to ze z novacka se stanes jak ty pises pokrocilym take tim ze ctes prave ty thready do kterych by si zakazal novackum pristup? (vlastne promin oni by o nich ani nevedeli.....) :wink:
btw. s tim ze se nektery dotazy opakujou do zblbnuti s tebou souhlasim (snazim se odkazovat na starsi thready, nic jinyho se s tim asi delat neda...nebo ignorovat)
It's free software and it gives you freedom!
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Suleky píše:2 lemra : napadlo te taky to ze z novacka se stanes jak ty pises pokrocilym take tim ze ctes prave ty thready do kterych by si zakazal novackum pristup? (vlastne promin oni by o nich ani nevedeli.....) :wink:
btw. s tim ze se nektery dotazy opakujou do zblbnuti s tebou souhlasim (snazim se odkazovat na starsi thready, nic jinyho se s tim asi delat neda...nebo ignorovat)
2Suleky: Lemra určitě myslel jim tam zakázat přispívat, ne si prohlížet thready :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

aha :) :oops:
It's free software and it gives you freedom!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše: a spíš by šlo o to, koho admini "pustí dál" - a to je rozhodně prestiž, ne křivda...

Díky za čas.
Souhlasím s tím, co je napsáno v plném znění v celým článku, ALE - koho pustí admini a třeba moderátoři dál, to už je lidskej faktor a bohužel ne vždy objektivní. Úmyslně neuvádím konkrétní případy, ke kterým "nadřízeným" mám svoje výhrady. Doufám, že toto sdělení nebude "odměněno" kartou. :( Je to jako v běžným životě.....Čí chleba jíš, toho píseň zpívej.. (Za podobný "citát" jsem obdržel SZ "bububu") :-D
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Shit píše:koho pustí admini a třeba moderátoři dál, to už je lidskej faktor a bohužel ne vždy objektivní.
Dokud nas zcela nenahradi stroje lidskemu faktoru se nevyhneme. Nebo mas snad nejaky navrh? Vlastne neco mne napada, random number generator :wink:
Shit píše:Úmyslně neuvádím konkrétní případy, ke kterým "nadřízeným" mám svoje výhrady.
Jen ty priklady uved. By mne opravdu zajimaly. Takhle si lidi mysli, ze tady probiha nejaka politika nebo mocenske boje ci co. Uvedom si jak smesne to je; staci jednoducha rovnice- kolik modi i admini foru davaji a co z toho maji. Takze prosim abys uvedl priklady nekompetentnich adminu a/nebo modu a nicky tech, kteri by to dle tveho nazoru delali lepe. Tve obvineni bez uvedeni dukazu hozene neurcitym smerem do davu je prinejmensim nefer a krivdi vsem, kteri to delaji poctive.
Shit píše:Doufám, že toto sdělení nebude "odměněno" kartou. :( Je to jako v běžným životě.....Čí chleba jíš, toho píseň zpívej.. (Za podobný "citát" jsem obdržel SZ "bububu") :-D

A zase. Jaky chleba? Jedine, co dostali modi, bylo jedno tricko s napisem PCTuning. To je vse. Zkousel jsem to a moc se jist neda. Rovnez tve obavy, ze bys mohl dostat zlutou za vyjadreni sveho nazoru, pokud tim neprekrocis meze slusnosti ani zakony, jsou naprosto plane. Nerozumim odkud se to porad bere takove divne strachy? Tu SZ bych take strasne rad videl.

A nakonec si prosim uvedom, co znamena zluta karta. Bit v databazi. Ne hlaven samopalu u hlavy. Zkratka mi prijde, ze to beres vsechno az moc vazne :)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 Lemra: no napad je to dobry, obavam se ale ze neuspeje, proc?? no ono tady este neni tolik uzivatelu, neni tu moc PH ani lidi co delaji bordel, takze "momentalne neni treba neco takoveho resit " :sad: az tu bude takovy bordel jako na OC tak uz bude bohuzel pozde
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

de Albi píše:
V podstatě s tebou souhlasím, ale nepříjde mi že taedy bylo zase tolik udělených karet... Socka, viki_, egal, Snakeeyes a mooroo. Mě to nepříjdě tolik :?
Ne, není to moc. Mě šlo spíš o jakýsi usměrnění hned v zárodku - karty byly "přiděleny" ve velmi krátkém časovém intervalu a já reagoval pouze na tohle. Vždyť tam píšu, že už je to dávno... no a navíc jsem si tenkrát dovolil s hodnocením některejch "přečinů" trochu polemizovat... :)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Sorry, nějak jsem se zapomněl zalogovat - ani jsem netušil, že do týhle sekce lze vstoupit jako Anonymous... ten anonymní příspěvek je můj.
..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

UFo píše:2 Lemra: no napad je to dobry, obavam se ale ze neuspeje, proc?? no ono tady este neni tolik uzivatelu, neni tu moc PH ani lidi co delaji bordel, takze "momentalne neni treba neco takoveho resit " :sad: az tu bude takovy bordel jako na OC tak uz bude bohuzel pozde
Dovolím si nesouhlasit. Prakticky každej admin má ve svý sekci vypracovanej tutorial, jak mají návštěvníci postupovat, než položí dotaz. No a připadá Ti, že to někdo z nováčků čte? Já bych si myslel, že ani náhodou... ona navíc tahle situace (nevím, kolik se denně registruje nových lidí, ale asi dost) může časem vést ještě ke dvěma nepříjemným věcem:

1. Do fóra přestanou přispívat nadupaný borci - prostě proč pořád psát dokola totéž, že. Nechybí Ti tady třeba Test11? Mě teda docela dost...

2. Admini přestanou nápor zvládat - ono dělat něco zadarmo ve volným čase je krásná a ušlechtilá myšlenka, ale musí Ti to minimálně přinášet aspoň radost. Když budeš mít ve fóru denně 10 Bachorů a od každýho Bachora 10 inteligentních příspěvků, místo občasný pochvaly si přečteš akorát kritiku a ještě bude v každý větě, která stejně nedává smysl, spousta pravopisnejch chyb, tak to buď vzdáš, nebo skončíš u Chocholouška. Výslednej efekt je v obou případech stejnej a lze ho vidět třeba na OC.

V obou případech půjde úroveň fóra lavinovitě dolů - jak technická, tak kulturní. Z toho, že můj návrh se setkává celkem s kladným ohlasem vidíš, že zatím ještě spousta správnejch návštěvníků fóra má pctuning mezi oblíbenejma serverama - domnívám se, že je to zejména proto, že se tady dozví spoustu věcí, který nevěděli. Až si tady budou skoro výhradně povídat samí Bachoři a většina novejch threadů bude začínat v současné době skoro už zaběhlým stylem (první odpověď ve smyslu napiš konfiguraci, přesný chybový hlášeníˇ...), nevidím důvod trávit tady čas.

Pokud by tady fungoval restriktivní systém na principu nováčkovskýho inkubátoru, výše zmíněné se pohlídá samo a bez práce - takovej malej tržní mechanizmus :) A normální sekce by byly skoro jako za firewallem...
..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lemra má pravdu v tom, že ohledně "čistoty" je PCT oproti OC v pohodě - když někdo něco hledá a chce hledat, tak vždycky najde. Nechci tady nějak pomlouvat nebo tak něco, ale na OC je šílenej čurbes - neni možný tam nic kloudnýho najít.

Zatím je to tu v klidu, jednak díky relativně malý čtenářský základně, jednak díky uvědomělým adminům kteří (zatím) neztrácejí nad fórem kompletní kontrolu. Otázka je co se stane až toto přestanou zvládat - devalvace počtu adminů a moderátorů podle mě nic moc neřeší. Systém který je tady navrhován možná něco do sebe má, ale zase je třeba ho domyslet tak aby hned každýho neznechutil - vím z vlastní zkušenosti že když po mě nějaký stránky moc chtějí, tak na ně prostě kašlu a jdu jinam.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

zombie píše:..... vím z vlastní zkušenosti že když po mě nějaký stránky moc chtějí, tak na ně prostě kašlu a jdu jinam.
Fórum PCT je trochu o něčem jiným - tady naopak coby nováček Ty něco chceš po těch stránkách (resp. po zkušenějších uživatelích) a je na Tobě, aby jsi dodržoval pravidla - a pokud je dodržovat už předem nehodláš, žádná škoda, že se neseznámíme... jinak souhlas.
..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lemra píše:Fórum PCT je trochu o něčem jiným - tady naopak coby nováček Ty něco chceš po těch stránkách (resp. po zkušenějších uživatelích) a je na Tobě, aby jsi dodržoval pravidla - a pokud je dodržovat už předem nehodláš, žádná škoda, že se neseznámíme... jinak souhlas.
Vím, jenže pokud fórum dovoluje pravidla ignorovat (nečtení FAQu...) tak jsme tam kde jsme byli. Možná by nebylo od věci FAQ a důležité v každý sekci nějakým způsobem jasně zvýraznit, aby to každýho hned trklo - mám pocit že i když jsou tyhle články hned na prvních místech, tak se mezi zbytkem sekce stejně ztrácejí
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Celkem s Lemrou souhlasim, vetsina FAQ necte, a pak jsou tu porad stejne otazky a celkem to i unavuje cist porad dokola to same
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 miho: Nepsal jsem nekompetentní. Nechápu, proč píšeš obvinění? To že píšu svůj názor? Nikoho neobviňuji, ale dělaj někteří "kiksy"- nic víc, nic míň-alespoň z mého pohledu. A u adm/mode se čeká těch "kiksů" co nejméně...To není snad obvinění?! To je pouze konstatování.

Divím se, co se kolikrát nechá v threadu a jaká ptákovina se maže. Netušil jsem, že si to takto vyložíš, zvláště od Tebe jsem to nečekal...A že mám jisté výhrady ještě neznamená, že dělaj adm/mode svoji práci špatně. Ale pokud je demokracie, tak píšu svůj názor, tak nevím, proč se zlobíš. A že jsou lepší i horší, to tak v životě chodí..Každej udělá nějakou chybu, ale nesmí jich bejt moc....A to je to samý i u těch žl.karet. Souhlasím s Lemrou v threadu o ŽK.

Ten chleba: Ty neznáš to české přísloví? Co Ti na to mám říct jinýho? Tam vůbec nejde o nějakou věc :-D :-D A že není dobrý kritizovat "nadřízený" - to už někdo poznal nebo časem pozná sám v životě (myšleno obecně) :( :( :evil:

P.S.: Myslím, že SZ zatím není v toto dobu nutná. "bit v databázi" - koho chceš bít? Jó "být v databázi", to bych ještě pochopil...snad..
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“