SW na tvorbu grafu pro benchmarky graf. karet

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Lemra píše: no a při přenášení do nějakýho grafickýho programu je nejjednodušší nechat si v Excelu zobrazit Okno grafu, definovat si přesně jeho velikost a potom místo Ctrl-C/Ctrl-V použít Alt-PrintScreen/Ctrl-V do graf. editoru (třeba Xniew, PhotoPaint...), spustit dávku a editor Ti obrázek ořízne, uloží do odpovídajícího souboru... Moc složitý?
To s tim alt+PrintScreen jsem zkousel, ale to okno grafu se nechova jako standardni okno a nejde zachytit, vezme to celej excel. Jedina sance je asi vzit to nejakym programem, co umi vzit vybranou oblast jak psal miho.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

miho píše:
pOOLa píše: Tak to jsem rad ze to neni mnou :-)))
No a proc si to to "nevyfotis" print screenem nebo hypersnapem a pak neorezes? Pripadne hypersnap ma primo snap region.

Jeste poznamecka k tem grafum: kdyz vidim graf s potlacenou nulou tak se mi otvira kudla v kapse. Ekonomove to maji v popisu prace (dle toho kam polozi nulu udelaji opticky dojem ze se hodnoty lisi hodne ci malo dle potreby) ale technici to snad nemaji zapotrebi ne? :)
To samozrejme nebyl umysl... proste to takhle vygeneroval OO a ja jsem si toho nevsiml (na vzhled to nema vliv). Samozrejme si to nedovolim nekdam dat (urcite ne benchmarky). Jeste jednou sry opravdu to bylo nechtic.
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Jiri Drak píše:
Lemra píše: no a při přenášení do nějakýho grafickýho programu je nejjednodušší nechat si v Excelu zobrazit Okno grafu, definovat si přesně jeho velikost a potom místo Ctrl-C/Ctrl-V použít Alt-PrintScreen/Ctrl-V do graf. editoru (třeba Xniew, PhotoPaint...), spustit dávku a editor Ti obrázek ořízne, uloží do odpovídajícího souboru... Moc složitý?
To s tim alt+PrintScreen jsem zkousel, ale to okno grafu se nechova jako standardni okno a nejde zachytit, vezme to celej excel. Jedina sance je asi vzit to nejakym programem, co umi vzit vybranou oblast jak psal miho.
Asi bude moznost to zachytavat HyperSnapem. Stejne ho pouzivam na ulozeni vysledku...
jinak bych byl rad kdyby ste se vyjadrili k tem grafum, kterej je lepsi... ja osobne si myslim ze ten od Lemry je moc barevnej a neprehlednej.
btw. mozna byc mohl vytvorit hlasovani v PCT web magazin a nahodit tam par vzhledu... asi to bude nejlepsi
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Co neco takoveho ? Je to tipnuty z excelu, zabere to 10s navic.
Sice to ma 20kb, ale to podle me neni problem.
Obrázek

Takhle to ma 13kB, ale niz uz se fakt nedostanu.
Obrázek
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Jiri Drak píše:Co neco takoveho ? Je to tipnuty z excelu, zabere to 10s navic.
Sice to ma 20kb, ale to podle me neni problem.
Diiky za napady. Urcite se necham necim insprovat (mohl bys mi poslat na mail/icq ten tvuj?)...
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

He he, 5.5kB...

2 Jiri Drak: máš moc krásnej graf, taky sis slušně vyhrál... Těch hodně bitů dělá antialiasing u písma (když to zvětšíš, uvidíš tu spoustu barev) - já to filtruju při konverzi v Corelu přes paletu, v Excelu mě to nějak nejde :( .

A pak že Excel neumí hezký grafy...

Obrázek
..
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Lemra píše:He he, 5.5kB...

2 Jiri Drak: máš moc krásnej graf, taky sis slušně vyhrál... Těch hodně bitů dělá antialiasing u písma (když to zvětšíš, uvidíš tu spoustu barev) - já to filtruju při konverzi v Corelu přes paletu, v Excelu mě to nějak nejde :( .

Normalni pismo vypada bez AA blbe, ale pouzit hranete me nenapadlo :o
Ale stejne si nemyslim, ze nejak zvlast zalezi na tom jestli ten graf ma 6 nebo 20kB, vzdyt je to stazene za par vterin i na modemu.

PS: Ten tvuj graf se vic se hodi do designu PCT :wink:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Jiri Drak píše:PS: Ten tvuj graf se vic se hodi do designu PCT :wink:
Jasně, ukázka je pro PCT, tak jsem obšlehnul firemní barvy - první a základní pravidlo každýho webdesignera... :) ... jinak bych 20k taky neřešil - podívej se na TomsHardwareGuide, CDR, X-bit... nebo kamkoliv jinam - pokud coby redaktor plodím nějakej článek/test/cokoliv, co má zaujmout, musí to čtenáře zaujmout nejen obsahově, ale i zejména graficky. A pokud jsou informace pro mě důležitý, oželím i u modemu minutu navíc - není problém, zatím co se načítají obrázky, čtu si - zdroják je načtenej rychle. Rohlík si taky raději koupím hezky posypanej a křupavej, i když má stejně kalorií, jako třídenní humusem obalený svinstno spadlý pod regál. Čili raději na reportáži/článku/testíku strávím o hodinu dýl a vypiplám si grafiku a rande/hory/koupálko/hospodu... přesunu, než aby mě potom sr**o, (aspoň teda mě jo), že konkurence má podobnej článek hezčí a tím pádem sledovanější. Podle Tvýho výtvoru (kterej rozhodně nezabral deset minut) soudím, že máš asi podobnej názor a jde Ti o posun PCT mezi špičkový servery... dík za všechny, kterejm na tom záleží.
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:He he, 5.5kB...

Obrázek
No tak musim rict ze tenhle graf je daleko daleko lepsi nez ten tvuj predchozi. A asi mate pravdu ze nejakejch 20kb snad nikoho nezabije. Kazdopadne doufam ze Ti nebude vadit, kdyz pouziju tvuj napad na budouci testy graf. karet? Ja se zabivam hlavne 3Dg rafikou a tak na tohle nemam az takovej cit...
Diky
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Autorský práva mě nic neříkají a nikdy neřikaly. Pokud Ti to k něčemu bude, v mailu máš použitý texturky.
..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“