SW na tvorbu grafu pro benchmarky graf. karet

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SW na tvorbu grafu pro benchmarky graf. karet

Příspěvek od pOOLa »

Neznate nekdo nejakej soft co by se hodil pro tyto ucely? Jde mi hlavne o to aby umel exportovat do GIFu a byl co nejrychlesi. Diky
P.S.: pomuzete tim webu PCT :-D
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

Napada me treba Matlab - ale nevim jestli to neni zbytecno moc (nejni free atd.. a je spis na vypocty)

Hodis do nej matici (tabulka jako v excelu) a von ti vykresly graf kterej muzes ulozit jako .xxx (tiff, gif a dalsi)
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

messinger píše:Napada me treba Matlab - ale nevim jestli to neni zbytecno moc (nejni free atd.. a je spis na vypocty)

Hodis do nej matici (tabulka jako v excelu) a von ti vykresly graf kterej muzes ulozit jako .xxx (tiff, gif a dalsi)
No to opravdu neni to prave orechove. Chtelo by to necoco je primo pro grafy. Urcite neco takoveho existuje akorat to nemuzu najit :-|
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

http://vacek.2net.cz/tex/plot.html

dole je pak link na download

Ale nevim jestli to bude vyhovovat...
Naposledy upravil(a) messinger dne úte 17. úno 2004, 16:42, celkem upraveno 2 x.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Proč ne Excel - pouze proto, že neumí export do graf. formátu? Zase ušetříš čas tím, že si napíšeš všechny automatizace do maker, vyplníš pouze hodnoty v tabulkách a obrázek pak vyloupneš z okna grafu přes schránku...
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:Proč ne Excel - pouze proto, že neumí export do graf. formátu? Zase ušetříš čas tím, že si napíšeš všechny automatizace do maker, vyplníš pouze hodnoty v tabulkách a obrázek pak vyloupneš z okna grafu přes schránku...
To sice jo ale EXCEL obcas dela divy. A chtel bych aby grafy k necemu vypadaly a to u nej nehrozi :-(
Moje clanky na PCT
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

messinger píše:http://vacek.2net.cz/tex/plot.html

dole je pak link na download

Ale nevim jestli to bude vyhovovat...
No GnuPlot je spis na matematicky grafy a pak na ruzny ELE mereni ale pro sloupcovy grafy to neni zrovna to po cem touzim.
Ale jinak je to super soft kterej doporucuju na prave ty ucely co jsem uved.
Kazdopadne diky...stale hledam a hledam :-)
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

pOOLa píše:
Lemra píše:Proč ne Excel - pouze proto, že neumí export do graf. formátu? Zase ušetříš čas tím, že si napíšeš všechny automatizace do maker, vyplníš pouze hodnoty v tabulkách a obrázek pak vyloupneš z okna grafu přes schránku...
To sice jo ale EXCEL obcas dela divy. A chtel bych aby grafy k necemu vypadaly a to u nej nehrozi :-(
Jak to myslíš - dělá divy? Jako že neumí počítat? :)

Ukázka (graf z Excelu dávkově exportovaný do gif pomocí CorelPhotoPaint, filtr EyeCandy4000/Glass...)

Obrázek
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:
pOOLa píše: To sice jo ale EXCEL obcas dela divy. A chtel bych aby grafy k necemu vypadaly a to u nej nehrozi :-(
Jak to myslíš - dělá divy? Jako že neumí počítat? :)

Ukázka (graf z Excelu dávkově exportovaný do gif pomocí CorelPhotoPaint, filtr EyeCandy4000/Glass...)

Obrázek
No dost casto se mi stava ze kdyz dam CTRL+C tak se vlozi pokazdy v jinym rozliseni (stridaj se dve)... a to je spatneee...
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Zase Ti nerozumím - ale z toho si nic nedělej, to bude hlavou... pokud jde o kopírování oblasti buněk,musíš mít zvolenou při C/V stejnou velikost oblasti, nebo při vložení označit pouze jedinou buňku. Pokud by šlo o kopírování grafiky, jde o "ofocení" okna (třeba) a výstup je bitmapa... to dvojí rozlišení nechápu... no nic.

Já Ti samozřejmě nevnucuju Excel, i když spolu a Acceskou jsou z celýho balíku office rozhodně nejlepší, jsem duší grafik a mám rád hezký výstupy. Ale pokud máš spoustu zdrojovejch dat, nikdo mě nepřesvědčí, že při jejch zpracování není vhodný si nadefinovat vlastní soubor maker (nejlíp jako celej sešit a spouštět ho třeba při startu Excelu třeba jako personal.xla, makra potom voláš kláv. zkratkama). A snažil jsem se Ti ukázat, že ani nejobyčejnější Exceláckej graf nemusí bejt zase až tak úplně hnusnej. Navíc můžeš použít textury a pokud si s nima pohraješ, nikdo nikdy nepozá, že grafy generoval Excel.

Pokud narazíš na nějakej program, kterej Tvoje požadavky zvládne a současně bude mít graficky čistý výstupy, dej vědět. Dík.
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:Zase Ti nerozumím - ale z toho si nic nedělej, to bude hlavou... pokud jde o kopírování oblasti buněk,musíš mít zvolenou při C/V stejnou velikost oblasti, nebo při vložení označit pouze jedinou buňku. Pokud by šlo o kopírování grafiky, jde o "ofocení" okna (třeba) a výstup je bitmapa... to dvojí rozlišení nechápu... no nic.

Já Ti samozřejmě nevnucuju Excel, i když spolu a Acceskou jsou z celýho balíku office rozhodně nejlepší, jsem duší grafik a mám rád hezký výstupy. Ale pokud máš spoustu zdrojovejch dat, nikdo mě nepřesvědčí, že při jejch zpracování není vhodný si nadefinovat vlastní soubor maker (nejlíp jako celej sešit a spouštět ho třeba při startu Excelu třeba jako personal.xla, makra potom voláš kláv. zkratkama). A snažil jsem se Ti ukázat, že ani nejobyčejnější Exceláckej graf nemusí bejt zase až tak úplně hnusnej. Navíc můžeš použít textury a pokud si s nima pohraješ, nikdo nikdy nepozá, že grafy generoval Excel.

Pokud narazíš na nějakej program, kterej Tvoje požadavky zvládne a současně bude mít graficky čistý výstupy, dej vědět. Dík.
Jj excel je velmi dobrej soft (asi jedinej dobrej od MS)... ale pokud vyberu graf v excelu a dam ctrl+c nasledne vlozim do cehokoli (bitmap editor) tak se obcas volzi ve spatnym rozliseni...
jinak si myslim ze dobry vystupy ma i OpenOffice (hlavne se mi zamlouva moznost pruhlednosti sloupcu)... no uvidim
Kazdopadne potrebuju aby byl graf co nejmensi (velikost souboru --> malo barev) a zaroven vypadal slusne a to se me zatim povedlo jen v OpenOffice no posudte samy:
Obrázek
Ale kdyby mel nekdo lepsi navrh tak sem s nim, prispejete k lepsimu vzhledu PCT.
pozn.: honoty jsou smyslene
to Lemra: ten tvuj graf je ale jinak moc peknej
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Jasně, OO taky není vůbec špatnej... jinak u web stránek přece vždycky budeš řešit dilema - grafika buď hodně hezká, nebo hodně (bitově) malá... ale Excel umí prostorový grafy, který vypadají přece jenom líp... ale na takový grafy, jako máš v ukázce, nepotřebuješ žádnej přídavnej SW...

Jinak to dvojí rozlišení pořád nachápu - jde přece o kopii části obrazovky - bitmapu... nikdy se mě to nestalo. Nevím.
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:Jasně, OO taky není vůbec špatnej... jinak u web stránek přece vždycky budeš řešit dilema - grafika buď hodně hezká, nebo hodně (bitově) malá... ale Excel umí prostorový grafy, který vypadají přece jenom líp... ale na takový grafy, jako máš v ukázce, nepotřebuješ žádnej přídavnej SW...

Jinak to dvojí rozlišení pořád nachápu - jde přece o kopii části obrazovky - bitmapu... nikdy se mě to nestalo. Nevím.
prave ze njde o kopii casti obrazovky to bych pouzival prt scrn, ale ja pouzivam CTRL+C ..kdybych pouzival prt scrn tak musim kazdej orezavat a to by bylo peklo. Kazdopadne 3d grafy jsou pekny, ale lidi co ctou clanky by nas asi sezrali, kdybysme tam dali 20kb jpeg/gif. A co tim myslis ze na takovej graf nepotrebuju zadnej SW? Potrebuju abych tam aspon mohl zadavat hodnoty... me slo hlavne o ten export. Jinak zkus v excelu vytvorit nejakej graf (pokus se 2d) aby mel 3-5kb a aby byl k svetu. Byl bych ti velmi vdecny a ctenari ostatne take.
Moje clanky na PCT
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Třeba nějak takhle? Tohle je Excel ve 2D...

Obrázek
..
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Lemra píše:Třeba nějak takhle? Tohle je Excel ve 2D...

Obrázek
No zda se ze mame trochu dost odlisnou predstavu o tom co je graficky na urovni... myslim ze za takovejhle graf by me u jakekoli prezentace vyhodili. btw. kde je popis co jakje sloupec znamena? A co hodnota sloupce? Je mi jasny ze to byla tvoje dobra vule, ale kdyz uz neco tak at to je kompletni. Kazdopadne diky...
Moje clanky na PCT
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Zkousel jsem vcera doma neco udelat v excelu, ale narazil jsem na ten problem co jsi popisoval. Pri ulozeni grafu do clipboardu a preneseni jinam, abych ho mohl ulozit v nejakem komprimovanem formatu se ten graf zmrsi a vypada jinak nez v excelu (bohuzel o dost hur).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Jiri Drak píše:Zkousel jsem vcera doma neco udelat v excelu, ale narazil jsem na ten problem co jsi popisoval. Pri ulozeni grafu do clipboardu a preneseni jinam, abych ho mohl ulozit v nejakem komprimovanem formatu se ten graf zmrsi a vypada jinak nez v excelu (bohuzel o dost hur).
Tak to jsem rad ze to neni mnou :-)))
Moje clanky na PCT
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

pOOLa píše:
Jiri Drak píše:Zkousel jsem vcera doma neco udelat v excelu, ale narazil jsem na ten problem co jsi popisoval. Pri ulozeni grafu do clipboardu a preneseni jinam, abych ho mohl ulozit v nejakem komprimovanem formatu se ten graf zmrsi a vypada jinak nez v excelu (bohuzel o dost hur).
Dneska vecer na to jeste kouknu, treba neco vymyslim.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pOOLa píše:
No a proc si to to "nevyfotis" print screenem nebo hypersnapem a pak neorezes? Pripadne hypersnap ma primo snap region.

Jeste poznamecka k tem grafum: kdyz vidim graf s potlacenou nulou tak se mi otvira kudla v kapse. Ekonomove to maji v popisu prace (dle toho kam polozi nulu udelaji opticky dojem ze se hodnoty lisi hodne ci malo dle potreby) ale technici to snad nemaji zapotrebi ne? :)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

pOOLa píše:No zda se ze mame trochu dost odlisnou predstavu o tom co je graficky na urovni... myslim ze za takovejhle graf by me u jakekoli prezentace vyhodili. btw. kde je popis co jakje sloupec znamena? A co hodnota sloupce? Je mi jasny ze to byla tvoje dobra vule, ale kdyz uz neco tak at to je kompletni. Kazdopadne diky...
Tak sorry, myslel jsem, že chceš ukázku grafiky v Excelu (a nějakej hezčí graf, než tu Tvoji hrůzu z OO), a Ty chceš čísla... no tak nic... co sloupec znamená je napsaný v obrázku vpravo dole (Intel/AMD/Shit), ty hodnoty, popisy os a pod. Ti tam přece Excel doplní podle toho, jak si ho naformátuješ... no a při přenášení do nějakýho grafickýho programu je nejjednodušší nechat si v Excelu zobrazit Okno grafu, definovat si přesně jeho velikost a potom místo Ctrl-C/Ctrl-V použít Alt-PrintScreen/Ctrl-V do graf. editoru (třeba Xniew, PhotoPaint...), spustit dávku a editor Ti obrázek ořízne, uloží do odpovídajícího souboru... Moc složitý?
..
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“