Definice a obsah RPG ?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Sentenced píše: Ale jo, ono to je k tématu :roll: Me osobne by treba zajímalo, kdy přišel ten zlom. Nejsem nejakej extra RPG odborník, ale je mi jasny, ze cestou Diabla trasa pravého RPGčkaře nevede.
Naopak RPG ze stary školy - to bylo asi neco jinyho. Ve zminovanym Diablu ale človek taky vyvíjí svou postavu, ale spousta lidí to za RPG nepovažuje, kde je tedy hranice ?
Hranice bych já osobně neurčoval...Tebou zmiňované Diablo bych označil sice za RPG, ale "akční RPG" ...jinýmy slovy klikfest (kdepak je Luke, aby mě pokáral za rouhání :lol: )...RPG je zkratka slov "Role playing game" - hra na hrdiny ( ne doslovný, ale celkem výstižný překlad)....takže o každé hře, ve které si budujete postavičku pomocí určitých dovednostní a skillů (atributů), by se dalo říci, že je z části i RPG...RPG je IMHO nejkomplexnější a nejsložitější herní žánr vůbec a proto se nedá tak docela definovat :oops: ...
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

sente uz jsem si vzpomel byla to hra xenomorph pro atari xt sfi rpg v roli kosmonaut .... :lol: recenze byla v hodne starym excalibru ...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

jen malusenky OT ... co vam rika Hired Guns ? :-)
---
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ano znam obrazovka rozdelena na 4casti kazda cast reprezentuje videni daneho zoldaka ....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sentenced píše: Neni nad to, když se začne absolutně vědecky rozebírat nějaká uplná kravina :roll:
Pro někoho existenční věc :).

Ale vidiš, jak zde o "kravině" diskutuješ :).

Ad Fable. Do dnešního dne jsem ho nehrál a už jsem na něj úplně zapomněl. Díky za nechtěné připomenutí :). Zda jde o RPG nebo spíše o 3D akční adventuru, to nebudu hodnotit, už jen proto, že jsem to nehrál :).
Rajče píše:RPG je IMHO nejkomplexnější a nejsložitější herní žánr vůbec a proto se nedá tak docela definovat :oops: ...
S tím by se dalo souhlasit, ale zde se dostáváme na horkou půdu, minové pole vymezování RPG žánru vůči ostatním žánrům, o elitářství RPG příznivců vůči ostatním. To nedělá dobrotu :). A proto dodávám, že mohou být a jsou i velice komplexní a složité strategie :roll:

jinak yumura kirika rulez :)

nicméně RPG opravdu není žádné "bezduché chození mapou", jak si někteří myslí... :roll:
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

V každým případe si myslim, ze RPG je jeden z herních žánrů, kterej má budoucnost a má pořád kam jít a co zlepšovat. Automobilovej simulátor bude porad jen o kroucení volantem, ale v RPG jsou možnosti temer neomezeny, jen kdyz to vyvojáři vezmou za spravnej konec :)

Osobne nejaky škatulkování moc neřešim, RPG je pro me hra, ve kterej si hraju na hrdinu a je tam aspon nejaký vylepšování postavy, víc moc neřešim :oops: Proto je pro me RPG i Fable nebo "clickfest" Diablo - je tam vylepšování postavy, je ? Pipláte si svyho hrdinu level po levelu? Tak proč to nezařadit mezi (akční) RPG (at si me NoThx treba sežere :twisted: ) ..

EDIT: S tou Fable, shadowe, to koukej napravit - je to sice jednodušší, ale moc pěkný a o zábavu je postaráno. :) Což mi připomíná, že si to projdu ješte jednou, tentokrat asi za zlýho.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shadow píše:
Rajče píše:RPG je IMHO nejkomplexnější a nejsložitější herní žánr vůbec a proto se nedá tak docela definovat :oops: ...
S tím by se dalo souhlasit, ale zde se dostáváme na horkou půdu, minové pole vymezování RPG žánru vůči ostatním žánrům, o elitářství RPG příznivců vůči ostatním. To nedělá dobrotu :). A proto dodávám, že mohou být a jsou i velice komplexní a složité strategie :roll:
Ale takhle jsem to rzohodně nemyslel! Jsem zásadně proti jakémukoliv vyzdvihování jednoho žánru před ostatními, natož pak proti elitářství hráčů RPG...každému to, co ho baví - já taky nikdy nebudu hrát NHL, ale to neznamená, že bych hráče sportovních simulátorů zavrhoval...naopak....
shadow píše: jinak yumura kirika rulez :)
Dík :) Ta holka je moje tajná platonická láska :oops: ...ty její hluboký oči s nepopsatelně smutným výrazem ...EHM...konec OT
shadow píše: nicméně RPG opravdu není žádné "bezduché chození mapou", jak si někteří myslí... :roll:
No tak o tom žádná :wink:
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

k hiredům - na amize jsme to ve třech pařili furt, nic zábavnějšího v koopu i vs na jednom počítači jsem nehrál. Ale rpg to nebylo ;-)
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
bokononista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bokononista »

jo hiredi, to bylo opravdu originalni, a co perihelion? pro me stale nejlepsi rpg??? .. + strategie + adventura? :) ... jeste jsem nenatrefil na rpg s takovou atmosferou jako tato hra mela od cas amigy
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“