Project Heretic by Pedro - 100%

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Jasne, tak trochu osvetlim to zapojeni, ale schematko asi dohromady nedam:-)) jedu na nahradnim kompu a sem rad ze muzu vubec upravit velikost fotek...

Mam tam dva prubezny molexi s 12V vyvodama, a na konci molexovou rozctyrku na 4* 3-pin konektory (2*5V, 2*12V). 5V mam na napajeni LCD, a jedna je rezervni (treba pro dalsi diody).
Tri 12V vyvody sou pripojeny k potenciometrum a jedna slouzi k napajeni diod, ktery sou vzdycky po trech pripojeny k vypinacum, pak je tam kablik na vypinani a restart, kabely k USBeckum, pribude jeste vyvod z mechaniky na jeji otevirani a paralelni kabel vedouci od diplaye k LPTecku, vsechno je nakonektorovany tema cervenyma konekturkama (nevim jestli maj nejakej spesl nazev...) a jde to pohodlne rozpojit a predelat behem par minut, coz povazuju za znacny plus, hlavne kdyz sem to zapojoval.

No a co se tyce tech pasivu, ty byli puvodne cerne eloxovany, ale kdyz sem s nima pracoval, tak utrpely celkem dost sramu, cemuz se nedalo vyhnout, takze sem je nasledne prestrikal.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

ok, pekne jsi to napsal, takze schema sem ani davat nemusis, jo konektory jsou dobre, ja je davam kamkoliv kam muzu, nebo aspon pouziju cokoladu ;) Mozna si neco takoveho taky stvorim do sveho modu.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Těším se na fotky ve tmě :twisted:
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

tak take chladice si musim pozhanat do svojho modu, su perfektne, aj ti to vyborne vymyslel.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Tak po delsi dobe par fotek... tyhle casti uz sou finalni, a celkove uz jen chybi zapojit lcdecko, naistalovat hardware a je to, potom uploadnu plnou fotodokumentaci

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Je to prostě takovej ďábelskej styl, ale je to povedený...mě se to líbí...kompletní ovládací panel nahoře je taky dost inovativní, halvně v takový míře...Sice je zvláštní tak četný dělení plexi, je to opravdu z kousíčků...:) Ale proč ne... :wink: Těším se na finální fotky, zatím velice podařený...
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

ten panel nahoře je takovej zajímavej a netradiční, ale každopádně ten gravír na předku rulez :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Nie zle, dost pekne ale osobne by som pouzil imbusove skrutky alebo aspon rovnake, teraz tam vidim minimalne 3 druhy hlaviciek.
Athlon XP 2200+, Kingston 1GB, MB ECS M848A rev.2.1, HDD Hitachi 160GB, Fortron 400W, 20" Viewsonic VX2025WM

IWHY*MOTORSUSKA počúva rezkú muziku LAST.fm
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

jo, o tech sroubech vim a asi nahore to jeste trochu pozmenim, protoze je pravda ze je to tam divny....

no a pred finalnim focenim si asi budu muset precist nejakej tutorial na kvalitni foceni, protoze tohle je hrozny:\ a fotakem to urcite neni...

A tech kousku plexi je presne 11, ale jinak to vazne neslo
Naposledy upravil(a) Pedro. dne pon 11. zář 2006, 19:47, celkem upraveno 1 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

kolem LCD je toho moc... ale jinak je to skvělý ;)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Až na tu přeplácanost na horním panelu o které su tu už diskutovalo dobrý. Uvidíme na lepších fotkách, protože takhle nejdou pořádně vidět detaily.
Doufám ale že tam nepřijde ten zdroj co tam vedle leží, a že ho tam máš jen teď pro zkoušku. Pokud jo, tak snad aspoň bude někde schovanej, nebo ho stříkneš.
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Nene, koupim si Enermax Lïberty 400W:-) a trosicku ho poupravim aby nebyl na boku videt ten stitek...
"Preplacanost" na vrchu sem planoval, ovladacu je tam presne akorat, zadny zbytecnosti tam nejsou, a osobne mi to nevadi, takze udelam akorat neco s tema sroubama, jinak opravdu nic
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

me se to moc libi ale dal bych tam sroubky s jednotnyma hlavickama (asi nejake inbusy)
a ten gravir a jeho podsviceni :up: :up: rulezzz
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Pedro je to nadhera Gravir Rulez, Farba Genialna, Ovladaci panel jak stvoreny pre mna :) ;) ...len skoda ze DVDRomka trochu presvita a ze si to nenazval Diablo alebo Deamon mod....to sa mi zda ze k tomu pasuje viac ale inak 10/10
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

maart píše:me se to moc libi ale dal bych tam sroubky s jednotnyma hlavickama (asi nejake inbusy)
a ten gravir a jeho podsviceni :up: :up: rulezzz
asi tak....
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

NJN, kdo umí ten umí. Je to výbornej modd. Moc se mi to líbí. :D :D
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Ehm, tak dnes se docela dost nudil, tak sem se i presto ze nemam jeste hardware doma rozhodl nafotit vysledek moji prace.

na zacatek jeste vypisu nejaky udaje...

system: (je to na dnesek uz celkem shit, ale upgrade zatim neplanuju)

-Gigabyte K8NSP, nf3
-AMD Athlon64 3000+
-Gainward GF6600
-512MB DRR400
-Enermax Liberty 400W ( nejak se tu tahle rada zabiha, nemyslite?:-) )
-LG H20L DVD-R/RW
-Maxtor DM9(kurva, kurva) 160gb + pribyde jeste nejaka 250gb, ale uz nikdy ne maxtoooor

prace mi zabrala cistyho casu asi neco mezi 80 az 150 hodin, ale je mozny ze taky min nebo vic:-)) nikdy sem to nepocital
finance odhadem asi 5k i s case

tak ted fota s kratkym popisem

Obrázek

takze vrsek prosel urcitou obmenou, pozornejsi si urcite vsimli ze je cely z jednoho kusu, to proto ze ten puvodni se mi, a podle postu tady i nekterym z vas, moc nezamlouval, tenhle je trosku presnejsi, lip sedne, a zabral mi jen cca 3-4 hodiny, co myslim ze je k nejviditelnejsi casti modu celkem adekvatni penzum casu.

Obrázek

tady je snad dobre videt ze se mi nakonec povedlo snad obstojne vyladit linii ty hrany, s tim sem si ostatne dost vyhral, celej predek jde behem minuty rozsroubovat a je tak volny pristup k ventilatoru atd.
jeste je videt ten uzky panel od mechaniky, ktera se otevira navrchu, par lidi (lam) zprvu mechaniku ani nevideli, coz pro me znamena, ze se mi stealth uprava mechaniky na 90% povedla, na 90 z duvodu ze mechaniku sem nemohl lakovat, takze precijenom je trochu videt. inu zavidim lidem kteri si mohou dovolit porusit zaruku:)) jak tak zamozny nejsem.

Obrázek

detail graviru sice asi odhali urcity nedostatky, ale bezne na to nikdo z deseti cisel nekouka, a z vetsi vzdalenosti je to samosebou lepsi, nemluve o tme.

Obrázek

celkovy IZO pohled... zde bych rad vznesl urcity pozadavek, jedina zmena kterou sem jeste ochotny ucinit by bylo protazeny tech hlinikovyh panelu na spodku az do pulky boku, kam az saha plexi. takze pokud si myslite ze by to prospelo, tak se prosim vyjadrete, budu za to rad.

Obrázek

zde jsem premyslel o praktickem vyznamu te mrizky a po urcite uvaze (a take po zkusenostech se 120mm vetrakem na vrchu ) jsem dosel k zaveru ze mrizka (a ani s ventilatorem na 2000 otacek ) NEMA vliv na teploty komponent a to dokonce ani v pripade, kdyz sem jeste nemel zdroj se spodnim odtahovym ventilatorem. pri mereni mi vysel rozdil max 1 stupen na procesoru, coz muze znamenat chybu mereni. Z toho mi vyplyva ze ventilator je zde zbytecny a zkrze mrizku se siri pouze zvuk disku, coz je nezadouci a proto ji pravdepodobne zcela zakryju.

Obrázek

detail na panel - vsechny srouby jsem tedy na vase ohlasy zmenil na zapustene nerez krizaky... o preplacanosti z meho podledu, jak sem psal, nemuze byt rec, pokud to tak nekomu prijde, jde jenom o subjektivni nazor, na tom se tezko shodnou vsichni, to uz se omylalo hodnekrat.

Obrázek

no zezadu toho moc videt neni, fotka stoji zaprd, jeste dodam novou az budu mit PC komplet.

Obrázek

...

Obrázek

trosku mazla fotka, no podobnou uz jsem postoval driv, takze nic novyho.
Pouzity ventilator je TT silent wheel 130mm, coz je celkem zajimavy kousek, protoze vyrobce v jeho popisu dokonce 2x lhal:) 1) "silent" - o tom si tahle mrcha muze nechat zdat, tichy je zhruba az od 8 voltu, neslysny na 6v. 2) prumer 130 mm je tez lez, lopatky jsou totozne jako u beznych 120mm ventilatoru. I opres toto je to vsak dobry kousek, civky jsou zcela tiche, prutok je take solidni (oproti napriklad primecoolerum, ty patri snad jen do kose) a cena je vic nez dobra, takze muzu jen doporucit:)))

Obrázek

...

Obrázek

tak tady aspon pro predstavu vnitrek, zkryl sem kos na mechaniky a zdroj a je to cely striknuty lesklou cervenou, mohla byt trochu tmavsi ale co uz. vedle kose sem udelal takovej tunylek z kousku plechu, ve kterym je vedena vetsina kabelu. main power se tam bohuzel nevejde:((. interier asi jeste nema cenu hodnotit, protoze zatim neni komplet.

Obrázek

mo a nakonec jeste detail povrchu. Original barvu sem nebrousil, protoze se mi libilo ze je hruba, takze je jasne videt prechod mezi plexi a plechem, coz mi osobne vyhovuje, a aspon se to da cely chytit tak, abych to hned nemusel lestit...

az mi vyreklamujou MB tak dodam jeste fota s osazenim a fotky ve tme, plus, kdyby nekdo chtel detail cehokoliv, tak dejte vedet, rad poslouzim.

A co se tyce planu do budoucna tak uvidim jak budu stihat VS a jaky budu mit finance, ale rad bych udelal nejakou case z nerezu, s vodnikem:)) ale to hodne predbiham, kazdopadne se do priste poucim z predchozich chyb a doufam ze minimalne co se tyce presnosti vyroby to bude lepsi.
lord Morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord Morpheus »

TOTALNI RULEZZZZZZZ!!!!

Neni co dodat.

Worship u boy! :wink:
SOLAR PRISONbude brzy
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

No, možná bych bejt tebou začernil ty šroubky na bocích - je to jak pěst na oko...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Strby
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strby »

Trinom píše:No, možná bych bejt tebou začernil ty šroubky na bocích - je to jak pěst na oko...
jj pod to se podepisuju... pouzit cerny sroubky... tam kde chces aby to bylo vyraznejsi tak imbus
AMD Athlon XP 2500+(Barton),MSI KT6 DELTA LSR (KT600),256 MB Samsung DDR 400Mhz CL2.5 + 256MB A-DATA 400Mhz CL3 @ CL2.5,MSI Geforce 2 MX(Starforce),SB Live! 5.1,Hitachi 7k250 160GB SATA,TEAC DV 516D,Teac W540E,WXP Prof. corp.

NetBow Wifi 1Mbit
Odpovědět

Zpět na „Projekty“