Project Heretic by Pedro - 100%

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Pedro.
Nováček
Nováček

Project Heretic by Pedro - 100%

Příspěvek od Pedro. »

Vsechny zdravim,

je to uz par nedel co sem chodim, a je to taky uz par nedel (konkretne uz neco pres stovku) co sem zacal predelavat svuj vlastni case, avsak nedostatek penez/casu/penez/penez/casu moji praci na celkem dlouhou dobu utlumil. Letos v lete sem se konecne k teto zabave opet dostal, za tezce nastradane koruny sem nakoupil material a pustil se do prace.

cile:
- chlazeni - asi jako kazdy zdejsi navstevnik sem chtel mit case kvalitne schlazen a k tomu sem chtel pouzit standartni rozlozeni vetraku v casu, ty ale nechci mit vic jak 4, to je podle me pocet se kterym se da pohodlne vystacit. Klasicke je taky jejich pozdejsi pripojeni na potenciometry a pohodlne ovladani.

- "silent pici" - jak sem napsal o par radku vyse, vetraky budou pripojeny na potaky a bude moznost je zregulovat az na hranici slysitelnosti, zaroven ale neprijdu o moznost kvalitne chladit i kdyz budu hrat nejakou gamesku:o)
Ohlucneni disku bude reseno homemade boxem ktery pojme az tri disky a zaroven zafunguje jako jejich chladic.

- osvetleni - rekl bych ze ctyri neonky, od kazdy barvicky jeden neni nejlepsi reseni;-)) a tak to raci zrealizuju 2*tremi cervenymi diodami a cervene sviticim vetrakem. diody bych rad pripojil na vypinace a mel moznost jejich vypnuti pokud svetlo nebude zadouci

- desing - konecna podoba case, kterou muzete videt na nasledujicich fotech se v prubehu času co ji mam rozdelanou nekolikrat zmenila, ale ani nahodou se nejednalo o kompromisy z duvodu, ze by mi neco neslo, spise slo o vetsi ci mensi vylepseni. Ostatne vsechno jde, kdyz se chce...

- vnitrni usporadani - celkem rutinni zalezitosti, jako propracovany cabel management, barevne sladeni a zakriti nehezkych casti vnitrku je podle me uplna samozrejmost ktera zabere den nebo dva, a i presto je tolik lidi podcenuje...

A nyni na uvod 2 fotky, schvalne jestli poznate puvodni case:))
dalsi pribudou v dohledny dobe...

Obrázek

Obrázek

i kdyz to mozna nevypada, jeste neni hotovo, rekl bych ze tak 85% jo, ale prace jeste urcite je dost, hardwarem osadim v horizontu tak 3-4 tydnu, protoze na zacatku zari odjizdim do pryc, to je prozatim vse.

jo a jeste bych podotknul ze se jedna o muj prvni modifikovany case, tak mejte pripadne slitovani :roll:
Naposledy upravil(a) Pedro. dne úte 10. říj 2006, 22:59, celkem upraveno 3 x.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak nevypadá to vůbec špatně...překvapuje mě, že poslední dobou se tu sem tam objeví i podařený a promyšlený mod. Osobně se mi teda moc nelíbí ten předek, který působí takovým nepropracovaným dojmem, tedy na mě tak působí. Jako kdyby jsi rychle spěchal a chtěl to mít už hotový...Ale počám si na detailnější fotky.

Jinak case odhaduju na EuroCase 5470? Ale asi se taky třeba pletu...:)
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

je to EC, sice 5410, ale on je stejne rozdil jen v predni masce, ze ktery u me nic nezustalo, takze je videt ze to mas v oku:))

A k tomu predku... mas uplnou pravdu, jeste to totiz neni finalni verze, je to jen kvuli tomuhle foceni provizorne dany dohromady pomoci tavnyho lepidla, proto ten dojem odflaknuti. na konec to bude o neco preciznejsi a zacistenejsi.
Taky musim podotknout ze fotky to trochu kazi, v realu se to pekne leskne a pusobi to ponekud jinak.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Teď jsem se ještě zakoukal na tu první fotku a už asi vím, co mi tam vadí...ta hranatá hrana...:) Kdyby to bylo zaoblený z jednoho kusu plexi, tak by to mohlo vypadat o dost líp...ale samozřejmě to je tvoje věc a určitě jsem zvědavej na další fotky.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Vypadá to fakt zajímavě, ale ten předek mi připomíná něčim lego. Nevim čim to je, možná tou hranatou hranou :lol: . Jinak na první mod to vypadá hodně slušně. Přeju ať se ti to podaří dotáhnout do úspěšnýho konce.

\\ Nechtěl jsem říct, že to neni hezký, jenom mi to připomíná lego, ale je to věc vkusu a jde hlavně o to jak se to líbí tobě.
Naposledy upravil(a) Emulgathor dne pát 25. srp 2006, 18:17, celkem upraveno 1 x.
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

To ze to bude hranaty sem planoval uz od zacatku, chtel sem tomu dat spis takovej industrialni vzhled, tomu odpovidaji i ty vyditelny srouby a ovladaci prvni, takze si myslim ze je to spis otazka vkusu, zamozrejme sem pocital s tim ze plno lidi napise ze se jim to nelibi, s tim ale nic udelat nejde.
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Musim se přidat k pozitivním ohlasům, je to opravdu povedený :) Ten znak je tam moc pěknej, klidně bych ho takhle už nechal (mně se tam ta hrana líbí, i když sem spíš zastánce oblých tvarů, jen pořešit napojení). Neni to moc přeplácaný... je to zkrátka gut. Těšim se na další foto :D
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Crucial MX500 - 250GB + Kingston A1000 240GB NVMe; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak todle se mi opravdu hodně líbí, jen to trošku kazí že v bočnici máš jinej druh tahokovu než nahoře a vepředu, ale to je asi věc názoru
a na první mod to je skvělý, když já si vzpomenu jak sem začínal... :oops: :blee:
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já rozhodně neříkám, že se mi to nelíbí...je to pěkný, jen ta hrana je prostě věcí názoru a vnímání... :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pekny. Jeste poresit to co je videt pod plexi a skrz sani. Napriklad kos pro mechaniky. V polsku byla jedna case ktera by ti mohla pomoct s inspiraci. Stoobi pamatujes tu stribrnou case s kourovim plexi i zpredu a ornamenty? Nemam dobrou fotku online a nemuzu momentalne najit dvd (byl jsem prinucen uklidit pokoj :) )
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Nádhera mě osobně se to moc líbí :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
keraM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od keraM »

Na první mód opravdu velice pěkné :worship: Už těším se na finální fotky :-D
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Wow... poslední dobou se tu objevují opravdu hodně zajímavé mody. A tenhle mi velice imponuje. Černá a červená je nádherná kombinace. Provedení je fakt moc hezké. Jen to vypadá, že ti ta hrana dole moc nelícuje.
Nemohl bys udělat nějaké foto zvrchu s detailem na ten control panel? Jinak fakt good.. 8/10
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

neeeeeeee to si delas srandu.. zrovna kdyz planuju ze sem dam svoj druhej projekt ( to je ale nahoda ze na stejne skrini :mrgreen: ) tak mi tady obslohnes tuhle barevnou kombinaci :evil: :devil: :fear: :down:

Jinak je to pekny.. tuhle barevnou kombinaci muzu a i pekne provedeny :)
Galliano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Galliano »

Působí to dobře, je vidět, že jsi na začátku věděl, co chceš. Má to svůj styl, svůj zvláštní rukopis.Líbí se mi to!
souhlasím s filletzzem, že ten tahokov by měl být jednoho druhu
To nahoře je taky tahokov? Na mě to působí spíš jako karbonová folie.
Trošku rozpačitě vnímám ty hliníkový prvky.
Jinak se mi líbí, hodně!
Jo, ještě jsem zapomněl. Ten gravír vepředu je vlastní práce? Jak jsi to dělal? Hlavně teda čím?
Název bych viděl na:
"AgressoRED"
Homer: I když ti tvá práce nevoní, nestávkuješ. Prostě tam chodíš každej den a házíš na to bobek.
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Nadherna pracicka ... a osobne podla toho loga na predku case by som to nazval Daemon Mod :wink:
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mOOder »

Nadherna prace fakt dobry :wink: co dodat skoda ze k necemu takovymu nenajdes jmeno
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

takze diky za ohlasy, sem prijemne prekvapenej:-))
a ted k tem dotazum...
Jeste poresit to co je videt pod plexi a skrz sani. Napriklad kos pro mechaniky

- na tohle sem taky myslel, tady to jeste videt neni, ale kos na mechaniky bude prikrytej, osazeny to bude vypadat ponekud lip si myslim
Jen to vypadá, že ti ta hrana dole moc nelícuje.
Nemohl bys udělat nějaké foto zvrchu s detailem na ten control panel?
- ty hrany jeste dodelavam, jak sem psal, tohle je slozeny jen kvuli foceni, takze to neni uplne korektni, a dalsi fotky postupne pridam.
neeeeeeee to si delas srandu.. zrovna kdyz planuju ze sem dam svoj druhej projekt ( to je ale nahoda ze na stejne skrini ) tak mi tady obslohnes tuhle barevnou kombinaci
- jde hlavne o to ze to je stridmy, nechtel sem zadnou extravaganci, volbu tehle barev ti schvaluju, ono taky tech moznych barevnych kombinaci neni tolik, takze bych podobnost v tomhle smeru nijak neresil...
...souhlasím s filletzzem, že ten tahokov by měl být jednoho druhu
To nahoře je taky tahokov? Na mě to působí spíš jako karbonová folie.
Trošku rozpačitě vnímám ty hliníkový prvky.
- to jeste muzu zmenit, toho "perforaku" mam jeste celkem dost ze stavby kde sem delal:-)) ten hlinik je tam hlavne kvuli tomu ze mi pc lezi vedle stolu a obcas do nej nekdo proste kopne, a hlinik je prece o neco odolnejsi nez plexi. A k tomu graviru, je to delany takovym specialnim pilnikem, neni to uplne dokonaly, ale i z takovych 20 cisel to vypada obstojne, pozdeji to vyfotim v detailu.

No a co se tyce nazvu tak to jeste popremyslim, ono to neni az tak dulezity, ale rikal sem si neco ve stylu "Unholy mod" nebo "Project Heretic" :-) ale i ten "deamon mod" by sel... v tomhle si jeste necham otevreny vratka
Pedro.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pedro. »

Takze jak sem rekl tak pridavam nejaky fotky...

Obrázek

Z tohohle Al profilu (rozmer 64*32) sem pilkou na zelezo, soustruhem ,smirkama, vrtackou a zavitniky vytvoril bloky drzici casti predni masky pohromade, jak je snad videt na dalsi fotce.
Asi sem si mel vybrat jsete tvrdsi material, protoze tohle mi zabralo jen asi 10 hodin...

Obrázek

Obrázek

Tak takhle nejak vypada ted elektrika, jeste chybi zapojeni displaye, ktery bych rad dodelal dnes. Pomahal mi s tim otec, kterej je precijenom jako elektrotechnik z povolani "trosku" zkusenejsi :-)

Obrázek

Tohle je moje reseni osvetleni, podobny komplet bude jeste jeden, diody sou cerveny 5mm od oshino lamps, ktery sem mel zadarmo, jelikoz je prodava muj otec:)) svitivost je zcela dostacujici. Kdyz sem videl ze neco podobnyho v krame stoji asi 130Kc, tak sem se jenom zasmal, protoze me to prislo jen asi na hodinu prace (v kooperaci s tatikem).

Obrázek
Obrázek

Posledni dve snad fotky by meli ukazat jak vypada ten box na HDD.
Je to sesroubovany ze dvou pasivu, ktery sem nasel doma v bordelu, ale na hdd´s se perfektne hodi. Na vrsku je kus 3mm hlinikovyho plechu. Disky sou prisroubovany pomoci trsku delsich sroubu s hrubsim stoupanim, ktery nejdou koupit, ale nasel sem jich par vhodnych doma...
No a teplovodivost sem zajistil silikonovyma podlozkama z GME.
Box upevnuju ke dnu skrine a vibrace sou eliminovany izolazi nalepenou na spodku.

Co se tyce jmena, tak sem se rozhod pro "Project Heretic". Snad to nikoho nepoburuje;-)
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Moc pekny, ta elektronika me zaujala, co presneji to ma za funkce a nechtel bys nahodit schéma? Pro mne jakozto eletrikare by to bylo zajimave, ale urcite nejen pro mne :wink: .
Jinak ty pasivni chladice uz jsi mel v cerne?
Napady mas dobry, jen tak dal :up:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“