Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Mistrsoft: Tvůj obsáhlý příspěvek poukázal jen na to, jaká jsi lama, když instaluješ systém do oddílu, na kterém je jiný systém a soubory... Navíc probém s rozlišením a televizí je určitě v ovladačích, případně mezi klávesnicí a židlí. Také si uvědom, že se jedná o RC2... Já bych z toho tvého testu moc velké závěry mistře nedělal. :)
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

Lukke píše: Také si uvědom, že se jedná o RC2...
... ehm mi tu piseme dojmy z verzie 6000 (cize Final) RC2 je 5744/5840 :wink:
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
mistrsoft
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft »

Vazeny kolego Lukke:

pokud jste cetl muj obsahly prispevek, tak jste jiste narazil na to ze jsem pri instalaci tento oddil naformatoval a instaloval jsem na cisto..

A ten problem s televizi je zrejmy ze je v ovladacich protoze proste nedelali to co meli..

Takze jsem chtel jen upozornit na to, ze toto se mi stalo a tim pomoci ostatnim se temto problemum vyhnout.. Kazdopadne bez dodelanych ovladacu nema smysl pro me tyto okna pouzivat.. Holt jsem asi tak velka lama, ze pouzivam ke svemu zivotu vic periferii nez jen mys&klavesnici a monak..
AMD A64 X2 3800+ Manchester (Thermaltake Sonic Tower + Thermaltake Smart Fan 2 12cm) (9x266), DFI LanParty Ultra-D, 2x1024 MB Mushkin DDR400 2-3-2-6, ATI Radeon X1900XT, HDD Raptor 74GB, Hitachi 250GB sata2, WD 120GB, palka LG GSA4120b, case Thermaltake Shark, zdroj Chill Inovation 510W, TV tuner Leadtek WinFast TV USB II, LCD Hyundai L90D+, keyboard Logitech Internet Navigator, mouse Logitech MX500
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

@mistrsoft: viz bootování: sám jsem si nainstaloval verzi Ultimate,první mě zarazilo že instalaci softwaru musím pořád potvrzovat, nakonec jsem přišel na to že to je v nastavení uživatelů. Poté mě taky štvala tabulka bootu na začátku, docela jednoduchý, prohledej nastavení a zjistíš že je tam(su v práci takže to před sebou nemám) možnost nastavení: jak dlouho bude zobrazena tabulka bootování : 30sekund, no já tuto možnost odškrtl a už se mi to nezobrazuje.

viz monitor: jo to je opravdu problém ovladačů, ovšem nesmíš zapomenout že WINDOWS VISTA ještě oficiálně nebyly puštěny mezi lidi, tudíž se nediv že jsou jen beta ovladače. Nebo si myslíš že výrobce musí vydat ovladače dřív než operační systém? A navíc je to divný protože mě to jede OK. Mám Ati1950XTX a mám zaplý AVIVO na televizi a pohoda
A mimochodem stáhni si RTM drivery ne RC2.
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33872141
blahi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

HRY

Příspěvek od blahi »

jak je to prosimvás s hraním her??? :? když ve Vistě zapnu hru užírá mi z RAMky pořád toliko jako když s ní pracuju??.nehodlám totiž v nejbližších 3 měsících rozčiřovat RAM paměť ale náročnější hry bych si na Vistě zahrál...a když mám např hru co bere z ramky 700 MB tak jestli to nebude těm vistám vadit...předem díky a zdar :-D
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Já mám 2Gb Ramky, Visty x64 Ultimate a pařím World of Warcraft naplno nebo taky Call of Duty.A pohoda.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

mistrsoft píše:.... A jake me cekalo prekvapeni kdyz mi defaultne nedaly vokna vybrat vetsi nez 1024x768.. (proc o tom pozdeji) ...
mistrsoft píše:.. Kazdopadne bez dodelanych ovladacu nema smysl pro me tyto okna pouzivat..
Podle ohlasů na netu tohle dělá jistá verze, která ovšem není oficiální verzí od MS...... Samozřejmě, že je možné, že se jedná o shodu náhod....

Zatím jsem neměl čas otestovat finální verzi Vist na vlastním PC... :sad:
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

no asi jsem prisel na prvni chybku/bug. Kdyz pouzivam sitovou tiskarnu pripojenou na druhem PC a neco vytisknu tak je to zrcadlove prevracene + nektere pismenka by se dali rict ze nejsou ani zrcadlove a nepomaha ani nasvaveni zrcadloveho tisku abych to vytiskl normalne... u RC1 ani RC2 jsem nemel sebemensi problem s tiskem..... takze kdyz neco tisknu tak musim z XP hodim sem kdyztak zitra fotku pro zasmani
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

NO ještě je otázka přes jaký software to tiskneš, já teda doma síťovou tiskárnu nemám tak to neotestuju.
Ale myslím že tohle spíš dělá program než windows. Defacto to funguje na principu že program převede pomocí ovladačů stránku tisku do formátu který tiskárna zpracuje a odešle ho do tiskárny.
Pochybuju že by tohle dělala cesta(vista) spíš ovladače nebo program.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

software?... tak prece jenom natazeny sitovy ovladac - stejne jako u RC1, RC2 - kde to nedelalo zadnou neplechu.. a tisknout to muzu z ceho chci - poznamkovy blok, word, firefox - stejne to vyleze domrsene
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

No jelikož jsi napsal jaký programy používáš a není to jen jeden tak je to driverem. V předchozím příspěvku nebylo specifikovaný odkud tiskneš.
Jakou máš instalaci Visty? BILLGATES? Jetsli ano tak si stáhni tu druhou, BILLGATES je homemade rip a ne moc kvalitní, třeba po stránce ovladačů mu chybí asi 2000zařízení.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No co jsem tak slysel je to jedina poradna verze co unikla. Ale to se tu neresi.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

tick píše:.....
To, co píšeš je sice pravda, ale ber v potaz pravidla PCT fóra.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

mistrsoft píše:Me zkusenosti aneb ne dekuji jeste nekolik mesicu nechci..

Vcera jsem se pln ocekavani a radosti jal instalovat win vista.. Moje xpcka skoro 2 roky nereinstalovane uz potrebovali radikalni rez, bud reinstal na xp nebo na visty.. Vybral jsem visty..

Ok vkladam instalacni dvd.. Vybiram vista x64 ultimate.. Po chvilce se dostavam az ke screenu kde se vybira cilovy disk.. Jak je mym zvykem provadim vzdy cisotu instalaci.. Tedy mam 20GB partisnu na system.. Vybiram ji a davam format.. Vsechno ok instalace probiha.. Instalace dobehla az k prvnimu restartu pri restartu na me vypadnul nepochopitelne boot screen pro vyber mezi vistama a xpckama.. rikam si WTF? Vsak XPcka jsou davno v panu ne? No nic rikam si vybiram vista a jedu dal.. Instalaci jsem zdarne dokoncil a jal jsem se konfigurace a instalaci.. Prvni vec sem chtel zmenit rozliseni.. A jake me cekalo prekvapeni kdyz mi defaultne nedaly vokna vybrat vetsi nez 1024x768.. (proc o tom pozdeji) Ok tak prvni vec co delam skacu na stranky atiny a stahuju drivery pro mou X1900XT.. Uz nazev a popisek ze se stale jedna o betu driveru pro RC2 me trosku vyvadi z meho klidu.. No nic.. Stah jsem a instaluji.. Instalace probehla.. Prisel restart nebo neprisel ted uz nevim.. A spoustim control center abych s tim rozlisenim neco udelal.. No jelikoz ja v mylne predstave ze vse bude ok, jsem nechal zapojene do vivo televizi, tak mi ji to samozrejmne naslo.. A z nejakeho duvodu mi to proste bloklo zmenu rozliseni. Tak jsem dal na televizi disable.. To pomohlo rozliseni slo pak bez problemu zvetsit.. ale rikam si vsak se ale budu chtit divat na filmy, tak klepam na ikonku televize a davam extend to desktop.. a nic.. zkousim si s tim jeste asi 10 minut hrat a delam ruzna komba ale nic.. Nakonec jsem skoncil ve stavu ze mi prestal fungovat LCD a veskerej obraz jsem mel na televizi.. Fakt cool..

No nic popojedem.. Po par restartech a vselijakych kombech se mi podarilo zpet rozchodit aspon lcdcko.. Rikam si ok zatim to resit nebudu tu TV.. Tak a ted jsem si chtel urovnat pismenka jednotek.. Mam 3 disky a jeden ma dve partisny.. No kazdopdne vsechny disky meli uplne dementi pismenka nez jsem byl zvykly kdome Ccka samozrejmne tak jsem vlez do managmentu a zacal jsem to stelovat.. A jake bylo me prekvapeni kdyz 120GB disk mi to za zadnou cenu nechtelo prejmenovat, jelikoz tento disk je pry podle nich systmeovy.. Vlezu do TC a prohlizim si adresare a soubory.. Na tomto disku mam sklad starych filmu.. cca 118GB ze 120.. A ty mega ultra ultimate chytre vokna z nejakehe me neznameho duvodu na tento disk ulozili adresar Boot s jeho podadresari a pak soubor bootmgr.. NO DEMENCE rikam si.. Dalsi asi 3 hodiny jsou se snazim nejak zrusit ten boot screen.. a nejak odstranit z tohoto disku ten boot sektor.. zkusil jsem snad vse behem toho jsem 4x reinstaloval visty odpojoval jsem ruzne disky, nainstlaoval jsem to i jen se zapojenym jen tim systmeovym diskem a ostatni odpojene z elektriky, ale pak po zapojeni toho 120GB to najelo tu demetni boot tabulku a kdyz jsem pak ruzne se to pokusil nejak smazat z toho disku tak pri restartu to pak rvalo ze neni nikde co nabootovat.. Takze bobmba.. Takze to, ze vlastne ja s tim diskem nemuzu nic delat me na*ralo nejvic.. Takze asi ve trictvrte na dvanact jsem ten disk vypojil a rek jsem vistam baya con dios a vytah jsem z krabicky XP SP2 a zacal isntalovat.. Vokna jsem nainstaloval.. Po prvnim dostani do voken jsem to vyp a nahodil ten problemovej disk.. nahodilo to opet boot table.. tak sem vlze zpet do xpcek zazalohoval jsem si jeho obsah na externi disk.. a celej vzteklej sem dal restart a nabootoval z XP instalacky a pro vyberu disku jsem zrusil celou partisnu toho disku a ukoncil instalaci.. vytah cd dal reboot a XPcka KRAAAASNE najeli bez debilniho bootu.. Vytvoril jsem si partisnu a vse je zase OK..

Tot ma zkusenost.. Takze zaverem dokud nebudou oficialni drivery FUNKCNI na vsechno tak neinstaluju (mam TV tuner, qtek 9000 co byc hchtel synchronizovat, tiskarnu HP atp.). A hlavne pri instalaci ODPOJUJU VSECHNY DALSI DISKY A PERIFERIE, KTERE NEJSOU K ZIVOTU POTREBA jako TV a DISKY, TISKARNY ATD..

No hruza.. Kdo chce instalovat aby si to prohled tak doporucuju pouze a jen virtual.. Diky za pozornost..
k wm zařízení na vistách nic dalšího nepotřebuješ
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

Shit píše:To, co píšeš je sice pravda, ale ber v potaz pravidla PCT fóra.
Jasně zapoměl jsem se, omlouvám se.
Problém bude v tom že nemáš oficial verzi Vista. Jelikož tato verze ještě oficiálně nevyšla nejsou od výrobců oficiální ovladače.Až bude Vista venku vyjdou i ovladače.
Nebo se snad pletu?
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

Tak taky pridam torsku do mlejna z pocatecnich zkusenosti s Vistama. Testoval jsem v podstate kazdou dostupnou verzi od beta2, takze mohu porvnavat. Beta2 byla dost nic moc, hlavne co se tyka zateze CPU i v necinosti, takze odezva samotneho systemu byla hrozna a porad to hrabalo na disk - toto se jiz ve final nedeje a subjektivne bych rekl, ze odezva je lepsi nez u cersve nainstalovanych XP. Velkou nevyhodou je zatim nepodpora softwaru a driveru ve Viste. Treba oblibeny Total COmmander se bez vypnuti UAC neda skoro rozume pouzivate (i nejnovejsi 7 beta). Ze ve Viste chybeji ovladace i na hojne pouzivanou SB Audigy2 je taky prapodivne. Her jsem moc nezkousel, ale pokud jedou, tak je tam 10-15% propad vykonu.
Co se tyka ovladani a prehlednosti systemu, tak tam mam Vista velke plus proti XP, jelikoz se da mnohem vice nastvit k obrazu svemu, proste v prehlednosti nastaveni systemu podle Microsoft zabodoval.
Takze zatim to na ostrej prestup z XP neni, ale dokazi si to v dohledne dobe predstavit...
jbrachtl
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jbrachtl »

me nefunguje ve final Home Premium wide screen rozliseni 1440*900. má nekdo stejný problém? zkousel to nekdo na sirokouhlem monitoru ???
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

jbrachtl píše:me nefunguje ve final Home Premium wide screen rozliseni 1440*900. má nekdo stejný problém? zkousel to nekdo na sirokouhlem monitoru ???
Ano funguje.. 1680x1050 Vista Ultimate x64 + ATI RTM drivers...
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

....mi se podarila modra smrt :lol:
Sniper2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vista - velky problem

Příspěvek od Sniper2003 »

zdravim lidi,mam velkej problem s Win Vista,po instalaci - vse OK - mi procistily slozku Documents and settings - presunuly ji to adresare DOCS,ale jen uziv. profily.Prisel jsem o soubor PST z Outlooku 2003,nevite kde (jak ho najit)?Potrebuju kontakty a neverim tomu ze by to Visty jen tak mazly.Diky

edit: sem vul,vyreseno a vse OK :-)
Core i7-2600k,Gigabyte G1.Sniper 2,MSI Cyclone 1GB GTX460;8GB A-DATA GAMING,640GB WD;750GB WD,2TB Samsung,64GB SSD Verbatim,LG Blu-Ray writer,Pioneer DVR212;Sound Blaster X-Fi Titanium PCI-e;Cooler Master 460w;DELL U2311H.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“