Black&Silver

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

jj a ten zbytek to ma naboku kdyz to ma polovina lidi uprostred :) me se to takhle libi stejne asi vic a kdyz sou mechaniky nabok tak to ani jinak nejde...ale dal bych tam nejakou hodne jemnou mrizku jaka je treba na thermaltake aqiula
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

nevim jaka je na thermaltake, ja tady mam ted doma jen jednu takovou s vetsima okama, ale asi koupim nejakou jemnejsi to bude lepší :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak aktuálně kvůli škole skoro nic nestiham :sad:
akorat se mi povedlo (po čtyřech dnech hrůzných zážitcích s komunistickou trafopájkou :evil: :lol:) rozchodit lcd display na lpt :)
už jsem opravdu ke konci s tim ztrácel nervy, asi bych mohl zainvestovat do mikropájky, no hlavně, že to jede, udělal jsem kompletně celou kabeláž znova, protože ta stará co jsem pájel kdysi byla dost prasácká a hlavně nefungovala, teďka mi to zezačátku taky nejelo, dneska jsem to kontroloval a jeden pin byl blbě propojenej, tak jsem ho připájel a už to jede :) zatim jsem to zkoušel jen na lcdcenteru, pak až pochopim ty znaky a jak to přesně pracuje tak si nastavim jalcd :)

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:24, celkem upraveno 1 x.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

:up:
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

displej.. já to vyřešil tak že do těch otvorů co na něm jsou, tak jsem připájel takovej ten "pin header", tu lištu s kolíkama... no a pak jsem kanibalizoval jeden kabel k disketovce a tam se daj ty lanka zapojit i bez pájení...
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

jo to je docela dobrej nápad :) někdy příště použiju..
jinak mě ani tak nevadí to pájení na kabely, ale spíš právě to pájení na displej, s trafopajkou pro mě utrpení :lol:
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:26, celkem upraveno 1 x.
FLiPPY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FLiPPY »

na kolik te vysel ten display ?
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... &pict=&jaz :wink:
někde tam je i 4x20 stačí pohledat...
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak další postup :)
Dodělal jsem zadní část (viz foto), je to stříkaný černym pololeskem od Motipu (dvě vrstvy + leštěnka), detaily pak stříbrnou metalízou. Ten větrák je uchycen přes imbus cca 1cm od toho tahokovu, docela to zamezuje vzniku hluku. Větrák a I/O shield jsou pouze zkušební. Barva se imho docela povedla (i když na fotkách je zvýrazněnej jeden škrábanec v okolí větráku a takový dvě dirky přemázlý kitem vedle I/O, ve skutečnosti nejsou skoro vidět...). Teďka dělám na pravý bočnici, celej mod se protahuje kvůli shánění materiálu a různejch doplňků, když už jsem u toho, nevíte někdo kde sehnat takovej tenkej molitan jako se dává třeba pod MB? Všude jsem našel jenom takový tlustý (1cm a víc), potřeboval bych tenkej do 0,5cm... Včera jsem přilepil trasparentním silikonem to plexi do bočnice, docela to drží, jen jsem musel to plexi trochu upravit, aby šla vubec zavřít bočnice :) V podstatě už za chvíli bude hotovo, ještě dostříkat ty přední části (zatim jedna vrstva černý), zkompletovat to dohromady, dodělat vnitřek a detaily na konec... :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

:oops:
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:27, celkem upraveno 1 x.
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

Tak mod se pomalu blíží do finále. Předek už je komplet nastříkanej na černo a vyleštěnej silikonovou leštěnkou od Amway (doporučuju). Ještě chyběj dodělat mřížky z tahokovu a pár blbostí jako diody, spínače, atd. Na pravou bočnici jsem nakonec plácnul jen takovej ornament a oblepil to černou fólií. Ještě to není dodělaný, v těch dírách bude tahokov a za nim černej molitan, aby tahokov trochu vynikl. Bohužel jak jsem to řezal tak se mi nějak dostali ty piliny pod tu pásku a poškrábaly ten hliník :sad: (ten flek na fotkách) něco na to místo ještě vymyslim, nějakou samolepku nebo něco... Když už jsem u toho molitanu, tak nakonec jsem ten černej stejně nesehnal, takže jsem v řempu koupil obyč 5mm bílej a obarvil ho barvami na textil Duha (fotky příště). Na vrch casu jsem ještě přidělal madla, přemejšlel jsem o nich dlouho, nakonec jsem si myslel, že tam žádný nedám, ale tyhle se mi nějak zalíbily a hlavně jsou praktický, strčim do nich celou ruku a case se dá pohodlně přenášet :). Ještě jsem přilepil to kouřový plexo transparentím silikonem a to je asi tak všechno, další info snad brzy.. :)

PS : na těch fotkách jak je pravá bočnice, tak ty čmouhy to je jen upatlaný, nějak jsem to zapomněl vyleštit :-D

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
:oops:
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:34, celkem upraveno 5 x.
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Máš to moc pěkný. Celkem se mi líbí ta bočnice s oknama, takový neotřelý. Druhá strana mi přijde děsně prázdná, sice si tam umim dobře představit tu mřížku, ale myslim, že to stejně bude málo. Mozná tam ještě někde přidat trochu černou.
Hodně dobrý jsou ty madla. Kdes je sehnal?
CASE: EA WINGS
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

BodyZ píše:Máš to moc pěkný. Celkem se mi líbí ta bočnice s oknama, takový neotřelý. Druhá strana mi přijde děsně prázdná, sice si tam umim dobře představit tu mřížku, ale myslim, že to stejně bude málo. Mozná tam ještě někde přidat trochu černou.
Hodně dobrý jsou ty madla. Kdes je sehnal?
thx :) na tu pravou bočnici jsem chtěl vedle těch výdechů stříknout ještě nápis black&silver, ale nakonec se mi to zalíbilo víc jenom takhle, nechci to moc přeplácat... a ty madla jsou z Crateru
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:35, celkem upraveno 1 x.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Abych byl upřímný, tak nějak nevím...nějak se mi to celkově nezdá. Práce je to odvedená hezky a kvalitně, ale nějak mi to k sobě celkově nesedí...:( Příjde mi, že tam je moc různorodých tvarů, vepředu půlkruh, na boku jakýsi kosoněcoúhelník a na druhý bočnici zase další odlišnej ornament. Podle mě by to chtělo nějak sjednotit, ale samozřejmě záleží na tobě, jak se ti co líbí. Ale jak říkám. Práce odvedená hezky a těším se na lepší fotky na pořádným světle v kompletním stavu. :wink:
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no tak o tom, že to je takový všelijaký vim, to je způsobený tim, že jsem na začátku neměl uplnou představu jak to vlastně chci udělat, měl sem pár nákresů a pustil jsem se do toho, teďka bych nějaký věci určitě dělal jinak... ale myslim si, že zas tak odlišný to není, většinu prvků jsem se snažil stylizovat do hranatejch tvarů, jen ta přední díra na fan je jiná no, tu jsem ostatně dělal jako první, určitě to chtělo asi zvolit jinej tvar, ale s tim teď už nic moc nenadělám...
každopádně je todle mod na kterym se hodně učim (v podstatě můj první rozsáhlejší mod), příště to bude lepší :lol:
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:36, celkem upraveno 1 x.
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

tak další update :)
Koupil jsem katody a fany. Ke katodám asi nemusim nic řikat, jedna bude nahoře mezi zdrojem a bočnicí, druhá mezi košem na mechaniky a bočnicí... Ty fany jsou fakt tichý i na 12V(slyšim je jen když od nich mám hlavu 30cm a míň), takže odpadá bastlení přepínače na 5V/12V... To podsvětlení je taky luxusní, na fotkách to je moc výrazný, ve skutečnosti tam jde jenom malej proužek světla od diody a mizí do ztracena. No, ale i když je osvícení decentní tak nechci aby svítilo pořád (třeba večer, když koukam na film, nebo když běží komp přes noc,...), tak jsem se rozhodl přidělat na ty diody vypínač. Je to docela komplikovaný, protože každá dioda má na tomdle fanu vlastní napájení, takže u každý diody přestřihnout plusovej drát, vyvést konce, spojit je do jednoho a přidělat to na vypínač. Ono se to nezdá, ale jelikož se tam s těma diodama špatně manipuluje a ty drátky jsou docela tenký, tak mi jeden fan zabral asi hodinu práce... Nechápu proč to všude nedělaj jako to má třeba primecooler, všechny diody na jednom pásku, tam by to bylo hnedka...

pár fotek : (foťák hrozně zvýrazňuje ten svit od diod, ve skutečnosti není tak výraznej)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:37, celkem upraveno 1 x.
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

mě se to líbí a jsem zvědavej jak bude vypadat finish :D
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

Tak od středy do pátku jsem byl doma, tak jsem toho využil k práci na modu :) V sobotu jsem konečně dopájel všechnu elektriku na modu, včera jsem to tak nějak sešrouboval do hromady :), už je vidět víceméně finální podoba, samozřejmě ještě chybí pár věcí, ale většinou se jedná o detaily, který dodělám teďka v tejdnu a pak se pokusim udělat nějaký pořádný fotky i s novym HW... :) Takže abych tak nějak popsal provedené úpravy... Ve dvířkách jsem dodělal všechnu elektriku, je tam toho fakt dost, a uklidit ty dráty aby to šlo zavřít mi zabralo dost času... Ještě jsem musel proudloužit kabely na zapínání a přední I/O porty, jinak by mě to nestačilo až k MB. Tlačítko na reset je původní co tam bylo, jen jsem pod nim musel trošku vybrousit plexi aby se tam vešlo, sice trošku jakoby vyčuhuje ven, ale je to asi 1mm takže to nijak neruší. Power tlačítko jsem si vyrobil sám, chtěl jsem sice antivandala, ale ty jsou všechny dozadu moc velký a nevešly by se tam, takže jsem si vyrobil svoje, je to navrchu kouřový 4mm plexi a pod nim čirý 3mm plexi které je o něco větší a slouží jakoby taková zarážka, do toho čirýho je vyvrtaná dirka pro diodu, která signalizuje aktivitu hdd. Power led na nic nepotřebuju, tak jsem od ní upustil... Ten muj nick nahoře vyřezanej z plexi je teda navrchu stříklej černou a okraje jsou zmatněny šmirglem, do každýho písmenka je vyvrtaná dirka pro 3mm bílou led, celkem jich je osm, zapojil jsem je přes molex rozdvojku čtyři a čtyři na 5V... Jinak na tý zadní straně dvířek jsem ještě musel udělat díru jinak by se mi nevlezly usb porty, ještě s tim něco vymyslim, asi polepim černou tapetou aby to nerušilo. Ty mřížky z tahokovu jsou nakonec přilepeny silikonem (nechtělo se mi shánět lepidlo na kov) a drží perfektně... Jinak ty kabely co jdou ze dvířek budou ještě ve flexu nebo omotány něčim, to jsem zatim nestihl pořešit. Taky musim ještě přidělat magnet aby dvířka držela zavřená, no to je asi všechno ke dvířkám, vevnitř je kabeláž vedena mezi tim předním (zakitovanym) plexi a skříní do 5,25 pozice kde jsou vypínače a displej na lpt, kterej tam ještě musim nějak vlepit... k těm vypínačum je to napojeno přes čokoládu aby se to dalo kdykoliv rozdělat, kdyby bylo potřeba, dovnitř ještě přijde molitan, kterej jsem na černo obarvil barvou na textil, takže se většina kabeláže shová pod něj... Na tý pravý bočnici už je teda tahokov, ještě za něj přijde ten černej molitan, aby to trochu vyniklo... Zadní fan je teda odsazen od mřížky (cca 1cm) aby to nevytvářelo zbytečnej hluk, přední fan nechám normálně bez mřížky, jsou před nim ostatně dvě ve dvířkách.. :)
No to je asi tak všechno, ještě chyběj fotky ve tmě, ale to nafotim pak najednou až to všechno dodělám, stejně tam ještě nemám daný katody... Jinak opět jsem ty bočnice ještě nevyleštil, to vyleštim pak všechno najednou nakonec :)

trošku bordel v kabelech :-D
Obrázek

kontrola psem :lol:
Obrázek

fotka z kompletování :)
Obrázek

tady už současná podoba (ten bílej flek na tom předku pod dvířkama je nějakej odlesk) :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:42, celkem upraveno 1 x.
Nica
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nica »

Mě se to teda osobně líbí ale premyslel jsem co treba podsvítit nějak ten napis Filletzz kdyz je z plexa. :oops:
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Nebudu to tady nějak rozepisovat. Práce je odvedená kvalitně a docela hezky. Akorát, jak už tady psal Stoobi. Je tam hodně různejch tvarů, který k sobě moc nesedí......ono ani nejde přímo o ty tvary, ale o to, že některý jsou hranatý a některý zaoblený. Mělo by se dodržovat aspoň tohle "pravidlo".....buď tam budou (měly by být) pouze tvary hranaté nebo tvary zaoblené (nehranaté).....tím by se to aspoň trochu sjednotilo.
No, ale záleží hlavně na tobě, jaký tvary se ti líbí a jaký jsi použil. Akorát jsem chtěl říct, že to sjednocení tvarů by módu prospělo.
Ještě jediný, co by vytknul jsou dvě mřížky tahokovu za sebou. Nějak nechápu to......proč dvě?.....jedna snad stačí ne? Dal by jsi ji mezi ty dvě plexiskla a bylo by to ok. Ale dvě jsou naprosto zbytečný.

EDIT: 2 Nica : Učili vás ve škole číst? :lol:
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

to nica : vždyť tam píšu, že v každym písmenku je dioda která tomu plexi jakoby rozsvítí hranu, stačí číst :wink:

to Alan Wake : njn tak je to trochu nesjednocený to přiznávám, ale mě osobně to nevadí a líbí se mi to takhle jak to je... ten mod je víc stylizovanej do hranatejch tvarů, jen ty díry pro přední fan jsou zaoblený, prostě v tý době mě nenapadlo nic lepšího co bych tam dal, každopádně teď už to je jedno... a k těm mřížkám, no tou přední a zadní stranou dvířek je asi 2cm mezera a vypadalo by to tak nějak divně kdyby tam prostě byla díra a navíc by tam byly vidět kabely co jsou vevnitř, takhle to je imho lepší... :)
Naposledy upravil(a) filletzz dne stř 23. pro 2009, 22:43, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“