Diskuse o RTS, tipy co si zahrát
Moderátor: Baneshee
- Brcaka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Blitzkrieg I a jeho datadisky
Tohle je první strategie z těch, které jsem hrál, kde nedochází k tomu, že proti sobě stojí dvě jednotky, chvíli do sebe rubou a my se jen koukáme, jak jim oběma pomalu ubývá život. Tady se totiž počítá i s tím, že střela může sklouznout po pancíři, nebo nemusí bouchnout, nebo se jednotka nemusí trefit. Také se klidně může stát, že tiger je zničen shermanem a je zničen na jednu ránu (když překvapíte tigera zezadu, máte relativní šanci prostřelit jeho pancíř), ale s nízkou pravděpodobností. Také je zde krásně možné použít moment překvapení- postavit si protitankové kanony k cestě tak, aby je tanky nemohly spatřit, pak si počkat a zničit kolonu tanků během okamžiku (bohužel se mi to párkrát stalo). "Zničitelnost" jednotek je mnohem reálnější, než třeba u hry panzer: phase one, kde jsem přijel s tankem, nechal jsem mu poničit pancíř z jednoho boku, otočil jsem jednotku na na druhý bok a pokračoval v palbě. Zde je možné přijít o 5 tanků během okamžiku (zvláště na mostech, v údolích apod). Protože se o 2. světovou válku zajímám, mohu říci, že tanky se svými zbraněmi chovají skoro realisticky.
Tohle je první strategie z těch, které jsem hrál, kde nedochází k tomu, že proti sobě stojí dvě jednotky, chvíli do sebe rubou a my se jen koukáme, jak jim oběma pomalu ubývá život. Tady se totiž počítá i s tím, že střela může sklouznout po pancíři, nebo nemusí bouchnout, nebo se jednotka nemusí trefit. Také se klidně může stát, že tiger je zničen shermanem a je zničen na jednu ránu (když překvapíte tigera zezadu, máte relativní šanci prostřelit jeho pancíř), ale s nízkou pravděpodobností. Také je zde krásně možné použít moment překvapení- postavit si protitankové kanony k cestě tak, aby je tanky nemohly spatřit, pak si počkat a zničit kolonu tanků během okamžiku (bohužel se mi to párkrát stalo). "Zničitelnost" jednotek je mnohem reálnější, než třeba u hry panzer: phase one, kde jsem přijel s tankem, nechal jsem mu poničit pancíř z jednoho boku, otočil jsem jednotku na na druhý bok a pokračoval v palbě. Zde je možné přijít o 5 tanků během okamžiku (zvláště na mostech, v údolích apod). Protože se o 2. světovou válku zajímám, mohu říci, že tanky se svými zbraněmi chovají skoro realisticky.
- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lojza
- Začátečník

- snapcase
- Začátečník

no odporucam Lord of the rings: The Battle For Middle Earth
vyborna atmosfera, zabava na dlhe zimne vecery.
vyborna atmosfera, zabava na dlhe zimne vecery.
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"
♪♫last.fm♫♪
- Thellwin
- Administrátor

- greckyn
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- 1maty1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
original war
tahle hra je fakt supr hra sem ji snad 10x
libilo se mi to ze mate omezenej pocet lidi a to ze lidi postupne zvysujou svoje dovednosti a kdyz vam nekoho zabijou tak dostanete novyho ale nezkusenyho a jeste nekolik dalsich misi litujete smrti puvodniho vojaka
skoda ze 2 dil asi nikdy nebude
tahle hra je fakt supr hra sem ji snad 10x
libilo se mi to ze mate omezenej pocet lidi a to ze lidi postupne zvysujou svoje dovednosti a kdyz vam nekoho zabijou tak dostanete novyho ale nezkusenyho a jeste nekolik dalsich misi litujete smrti puvodniho vojaka
skoda ze 2 dil asi nikdy nebude
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stano K.
- Středně pokročilý

- X-Spidy-X
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maddogg
- Čestný člen

- Oneeye_IO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je strašně těžký, ale v poslední době mě hodně dostala Company of Heroes 
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
- r1pper
- Začátečník

-
- Eandril
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne se nejvic bavil u serie Earth - 2140-pekny, svizny, bez limitu na jednotky
, 2150 + add ony- na svoji dobu krasna grafika, vysoka obtiznost, snad prvni strategie v ktery sem videl sestavovani si jednotek z ruznejch casti, celkem uchazejci pribeh, boje na dvou urovnich(povrch, podzemi), sice trochu pomalejsi ale v multiplayeru zabava na dlouhe zimni ne vecery ale noci. Mno a 2160 - graficky hodne na vysi i dneska myslim(pro me prvni strategie s "next -gen" grafikou), peknej pribeh, variabilita, vysoka obtiznost (vyvojari tusim vydavali i patch aby hra byla na easy lehci nez v prvnim releasu:D ) proste hraje se to pekne:)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Warcraft 3 tu uz bol viackrat zmienovany takze doporucim Star Wars Empire at War , jednoznacne genialitka, strategia na zemi je trochu slabsia kedze sa stara hrac vlastne len o armadu a budovi ostavaju v uzadi ale galakticka mapa a vesmirne bitky nemaju chybu k tomu skvela hudba a dabing a to nehovorim o multiplayeri
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- r1pper
- Začátečník

-
Eandril píše:Ja osobne se nejvic bavil u serie Earth - 2140-pekny, svizny, bez limitu na jednotky, 2150 + add ony- na svoji dobu krasna grafika, vysoka obtiznost, snad prvni strategie v ktery sem videl sestavovani si jednotek z ruznejch casti, celkem uchazejci pribeh, boje na dvou urovnich(povrch, podzemi), sice trochu pomalejsi ale v multiplayeru zabava na dlouhe zimni ne vecery ale noci.
skoda zes nehral warzone 2100 tam to bylo taky a mozna ze jeste lip udelany
http://pc.hrej.cz/plne-hry/strategie/re ... zone-2100/
KDO mi odebral moji zlutou kartu
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hrál už někdo MAELSTORM? Vypadá to zajímavě 
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- SNowie
- Začátečník

jedině Homeworld (1, Cataclysm, 2) - čistší strategii neznám, vpodstatě mě od té doby nebavila ani jedna plochá, ani Haegemonia není ono, navíc dvojka se dá sehnat za něco víc než kilo, kdo to nehrál a má rád RTS, tak povinnost 
(+) délka
(+) obtížnost
(+) vyváženost (multiplayer je něco perfektního a i mnoho let po vydání najdete ve dvojce prakticky vždy soupeře online)
(+) příběh (ano i RTS může mít hutný příběh)
(+) modifikovatelnost (Warlords - StarWars lepší než originál strategie od LA, Pirates, FX mod, ... desítky dalších)
(+) atmosférická hudba
(+) grafika (i po mnoha letech něco úžasného - v modifikacích ještě o řád lepší, prakticky neomezný počet polygonů, rozlišení textur) - platí obzvláště pro druhý díl
(+) geniálně jednoduché ovládání
(-) trojka pravděpodobně nebude
ač tu již byl Homeworld zmíněn, zaslouží si myslím trochu více chvalozpěvu:)
(+) délka
(+) obtížnost
(+) vyváženost (multiplayer je něco perfektního a i mnoho let po vydání najdete ve dvojce prakticky vždy soupeře online)
(+) příběh (ano i RTS může mít hutný příběh)
(+) modifikovatelnost (Warlords - StarWars lepší než originál strategie od LA, Pirates, FX mod, ... desítky dalších)
(+) atmosférická hudba
(+) grafika (i po mnoha letech něco úžasného - v modifikacích ještě o řád lepší, prakticky neomezný počet polygonů, rozlišení textur) - platí obzvláště pro druhý díl
(+) geniálně jednoduché ovládání
(-) trojka pravděpodobně nebude
ač tu již byl Homeworld zmíněn, zaslouží si myslím trochu více chvalozpěvu:)