Diskuse o RTS, tipy co si zahrát

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brcaka »

Blitzkrieg I a jeho datadisky

Tohle je první strategie z těch, které jsem hrál, kde nedochází k tomu, že proti sobě stojí dvě jednotky, chvíli do sebe rubou a my se jen koukáme, jak jim oběma pomalu ubývá život. Tady se totiž počítá i s tím, že střela může sklouznout po pancíři, nebo nemusí bouchnout, nebo se jednotka nemusí trefit. Také se klidně může stát, že tiger je zničen shermanem a je zničen na jednu ránu (když překvapíte tigera zezadu, máte relativní šanci prostřelit jeho pancíř), ale s nízkou pravděpodobností. Také je zde krásně možné použít moment překvapení- postavit si protitankové kanony k cestě tak, aby je tanky nemohly spatřit, pak si počkat a zničit kolonu tanků během okamžiku (bohužel se mi to párkrát stalo). "Zničitelnost" jednotek je mnohem reálnější, než třeba u hry panzer: phase one, kde jsem přijel s tankem, nechal jsem mu poničit pancíř z jednoho boku, otočil jsem jednotku na na druhý bok a pokračoval v palbě. Zde je možné přijít o 5 tanků během okamžiku (zvláště na mostech, v údolích apod). Protože se o 2. světovou válku zajímám, mohu říci, že tanky se svými zbraněmi chovají skoro realisticky.
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

sveho casu asi Warcraft2 prednim of course Dune2 to byla asi zlomova hra!
z posledni doby snad jen CC: Zero hour :twisted: (kazdy tvrdi jak tenhle dil je o nicem ale pletou se)
a pak novinka Company of Heroes..zajimavy,novy.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Stronghold ale ne 2, potom C&C Generals, BFME1,2, Transport Tycoon, RollerCoaster Tycoon
snapcase
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snapcase »

no odporucam Lord of the rings: The Battle For Middle Earth

vyborna atmosfera, zabava na dlhe zimne vecery.
"So when hell is at the gates, who will stand and meet the waves
and take the fight to their graves to end the dark campaign?"

♪♫last.fm♫♪
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jenom upozorním, že posty typu -> Hra X, Hra Y a Hra Z potom promažu.
Goldnoob team proud member!
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

me bavi hry typu caesar ... treba pharaoh a zeus byli pro me tezce navykove :)
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

original war
tahle hra je fakt supr hra sem ji snad 10x
libilo se mi to ze mate omezenej pocet lidi a to ze lidi postupne zvysujou svoje dovednosti a kdyz vam nekoho zabijou tak dostanete novyho ale nezkusenyho a jeste nekolik dalsich misi litujete smrti puvodniho vojaka

skoda ze 2 dil asi nikdy nebude
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Warhammer 40,000: Dawn of War: Dark Crusade :wink:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Jagged Alliance 2, Warcraft3 TFT, Red Alert 2
nejlepsi tahovka, nejlepsi realtime fantasy, nejlepsi "nonfantasy"
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Tak nějak mě od doby, co vyšla Age of empires 2, žádná nová realtime strategie vůbec nechytla (nebo mi žádná z těch her prostě nenabídla víc než to, co už mělo AoE). Tahovky nepočítám, u nových Heroes nebo Civilizace jsem se bavil královsky.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

no vybrat favorita je tazke, v kazdom je nieco co je super a v kazdom by sa dalo neico vylepsit :oops:
Caesar 3-4,
CivCity Rom,
Strondhold 1-2,
AGE 2, mytology, 3,
Knight and Merchants 1, The Peasants Rebellion, (trochu starsia ale zato fakt super 8) )
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Othrondir píše:Warhammer 40,000: Dawn of War: Dark Crusade :wink:
1. Dvakrat to tu byt nemusi
2. Nekdo rikal ze takove prispevky maze
:jaw: Zas si nekdo necte posty ale jen otazku!! :lol: :lol:
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pokud se počíta Dota (mapa Warcraftu 3) tak je to best strategy game :) .
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

To je strašně těžký, ale v poslední době mě hodně dostala Company of Heroes :-)
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

driv hlavne EARTH 2140 , TT de luxe , red alert 1 , a real war
ted hlavne stronghold 1 !! 2 se mi nelibi CoH a starcraft :p
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Ja osobne se nejvic bavil u serie Earth - 2140-pekny, svizny, bez limitu na jednotky :twisted: , 2150 + add ony- na svoji dobu krasna grafika, vysoka obtiznost, snad prvni strategie v ktery sem videl sestavovani si jednotek z ruznejch casti, celkem uchazejci pribeh, boje na dvou urovnich(povrch, podzemi), sice trochu pomalejsi ale v multiplayeru zabava na dlouhe zimni ne vecery ale noci. Mno a 2160 - graficky hodne na vysi i dneska myslim(pro me prvni strategie s "next -gen" grafikou), peknej pribeh, variabilita, vysoka obtiznost (vyvojari tusim vydavali i patch aby hra byla na easy lehci nez v prvnim releasu:D ) proste hraje se to pekne:)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

:o To sa mi zda alebo tu nikto nespomenul Star Wars Empire at War + datadisk Forces of Corruption??
Warcraft 3 tu uz bol viackrat zmienovany takze doporucim Star Wars Empire at War , jednoznacne genialitka, strategia na zemi je trochu slabsia kedze sa stara hrac vlastne len o armadu a budovi ostavaju v uzadi ale galakticka mapa a vesmirne bitky nemaju chybu k tomu skvela hudba a dabing a to nehovorim o multiplayeri :) Hral som aj LOTR 2 ale ten ma nejako nechytil neviem cim to je. Warcraft 3 a Star Wars ma chytili za srdce maju jedinecnu atmosferu
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
r1pper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r1pper »

Eandril píše:Ja osobne se nejvic bavil u serie Earth - 2140-pekny, svizny, bez limitu na jednotky :twisted: , 2150 + add ony- na svoji dobu krasna grafika, vysoka obtiznost, snad prvni strategie v ktery sem videl sestavovani si jednotek z ruznejch casti, celkem uchazejci pribeh, boje na dvou urovnich(povrch, podzemi), sice trochu pomalejsi ale v multiplayeru zabava na dlouhe zimni ne vecery ale noci.

skoda zes nehral warzone 2100 tam to bylo taky a mozna ze jeste lip udelany

http://pc.hrej.cz/plne-hry/strategie/re ... zone-2100/
KDO mi odebral moji zlutou kartu
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Hrál už někdo MAELSTORM? Vypadá to zajímavě :?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

jedině Homeworld (1, Cataclysm, 2) - čistší strategii neznám, vpodstatě mě od té doby nebavila ani jedna plochá, ani Haegemonia není ono, navíc dvojka se dá sehnat za něco víc než kilo, kdo to nehrál a má rád RTS, tak povinnost :)

(+) délka
(+) obtížnost
(+) vyváženost (multiplayer je něco perfektního a i mnoho let po vydání najdete ve dvojce prakticky vždy soupeře online)
(+) příběh (ano i RTS může mít hutný příběh)
(+) modifikovatelnost (Warlords - StarWars lepší než originál strategie od LA, Pirates, FX mod, ... desítky dalších)
(+) atmosférická hudba
(+) grafika (i po mnoha letech něco úžasného - v modifikacích ještě o řád lepší, prakticky neomezný počet polygonů, rozlišení textur) - platí obzvláště pro druhý díl
(+) geniálně jednoduché ovládání

(-) trojka pravděpodobně nebude :(

ač tu již byl Homeworld zmíněn, zaslouží si myslím trochu více chvalozpěvu:)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“