Diskuse o RTS, tipy co si zahrát

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

jukob
Nováček
Nováček

Diskuse o RTS, tipy co si zahrát

Příspěvek od jukob »

Nedavno som dost prepadol strategiam.
Momentalne som oprasil stareho Frozen throna, zaparim aj
Age of empires 2, ale je to uz take osuchane :) a rad by som siahol
po niecom novom (ale nemusi byt...) a hlavne kvalitnom.
Takychto hier je dost vela, no vacsina nestoji za vela,
tak by som rad vedel co je, alebo bola vasa best strategy game

//Thellwin - upraven název threadu
In love with trance
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

civilizace 4

to keno 10: jj je to delsi, ale vetsina strategii je dlouha ..napr oproti FPS a jinym :) . zas treba rpg a mmorpg jsou hnus..kdyz vidim jak blazni u toho travej celej rok den co den 15hodin v kuse... :stupid: - samo ze myslim nktere jedince jenom :) )
Naposledy upravil(a) Flegy dne čtv 14. pro 2006, 23:43, celkem upraveno 1 x.
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

Flegy píše:civilizace 4
hral som 3 celkom ma zaujala :) ale fakt je to hra na dlouho ale je good ze se v ni da ruznorode vivijat :) napriklad vy muzete byt uz nekde s technologii
v budoucnosti ale protivnik se muze jeste nachadzat v stredoveku :D
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Treba Warcraft 3 - od dvojky se moc nelisi jen mas vic ras jednotek a lepsi hratelnost. Konecne nevyrabis vojacky po jednom a nezasekavaj se tak casto mezi budiovama... Jako good game, aspon podle me ptz W2 sem paril jako malej prcek tak mi to tak nejak prirostlo k srdci.
A potom je tu moje oblibene SimCity... 4 sem jen tak videl a prej hratelnost nic moc, ale trojku znam dobre a fakt cooool... Stravil sem u toho hodiny!!

Btw AoE II je nice :-D Dodnes hravam...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

OTTD :)
.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Knights and Merchants :) .
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

můj top ten-

1. Heroes V
2. AoE 2
3. W3
4.CC:generals

hmm tak top four :)
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

me bavil Rome: Total War
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

Tenhle žánr moc nehraju, ale AOE II mě fakt bavil hodně hodně dlouho...
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

dune, všechno ostatní jsou už jen kopíráky :roll:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Dune2
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Sak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sak »

Warcraft 3 to parim jeste ted:)
Jinak me bavil i generals do to doby nez jsem potkal typka co vydrtil kazdyho s Aurorama.Pak jsem to zacal delat taky:D
A jeste se mi libi company of heroes a particka v stronghold crusaders taky neni spatna...
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Jediné 3 strategie, které mě kdy bavily byly AoE2, Red Alert 2 a Earth 2150 ;)
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

DUNE II : The Building of A dynasty
Made by Westwood Studios
Vidím že Wuuduu má stejný názor..
Vlastně celá série DUNE, od Dune2, pres Dune2000 po Emperor: Battle for Dune.
Pak to je celá série Command and Conquer (hlavně CaC: Red Alert2+Yuris Revenge) 8)
Jiný styl RTS alá CaC mě nebaví, jinak jsem primárně hráčem akčních her :)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Westwood rulez (krome Red Alert.. to byl shit nejvetsi) a jinak mam rad hry typu Homeworld, Hegemonia, ci trochu jineho stylu Fragile Allegiance..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak máme tady tuším nějaký thread o Adventurách, RPG atd. obecně, tak Další o RTS tahle sekce myslím taky unese.

Ale byl bych rád, aby postování zde nebylo stylem

Kód: Vybrat vše

Hra X rulez, Hra Y rulez
Když už přispíváte, tak ty hry taky trochu okomentujte, ať tento thread slouží i jako takový malý rádce pro ty, kteří by si rádi nějakou RTS zahráli, ale neví jako. Thx

Já osobně RTS tolik nehraju. Začínal jsem asi jako každý trochu starší uživatel PC na klasice v podobě Dune 2, kterou jsem dohrál 2x za každou stranu. Jak už bylo napsáno, tak všechny RTR potom už jsou jenom více, čí méně klony této skvělé hry. Ze starších her vzpomenu ještě první Warcraft, který se mi nikdy nepodařilo dohrát, vždycky jsem skončil někde kolem 5. až 6. mise. Ale tenkrát mě to zas tak moc nevadilo, stejne jsem hrál spis skirmish. Warcraft 2 mě nějak minul, stejně jako CaC série.

Z těch novějších jsem hrál nějak více v podstatě pouze dvě, ale obě dvě jsou dle mého názoru perly žánru.

Age of Empires 2 + The Conqueros - tohle je klasická RTS dotažená k naprosté dokonalosti. Velké množství hratelných národů i jednotek, vybalancovaná obtížnost, krásná grafika i v dnešní době. Microsoft hry prostě umí. Kampaň jsem nehrál, spíš skirmish, protože ten je zde skvělý. A letos v srpnu jsem chvíli hrali i MP (tímto zdravím Wilíka, Coopra69 a meheleho :-D ) - prostě parádní řežba. Snad se k tomu ještě někdy dostaneme.

A nakonec jedna hra, která není tak moc známá, přestože je z českých luhů a hájů - Original War - myslím si, že tohle je hra z TOP 5 nejvíce nedoceněných her všech dob. Dohrál jsem 2x za všechny strany včetně alternativních dějových liníí. Nejde o klasickou RTS ve stylu, těž hafo surovin a vyráběj stovky vojáků. V této hře dostanete do každé mise určitý počet lidí a s těmi si musíte vystačit, maximálně občas přijdou nějaké posily, ale rozhodně není možné si vyrobit lidi nové. Když o někoho přijdete, je po něm a do konce hry už ho k dispozici mít nebudete, takže lidi jsou to co je nutné opatrovat jako oko v hlavě, protože na nich závisí všechno - výstavba, řízení vizidel, průzkum atd. Každá postava je unikátní, se svým vlastním jménem a vlastnostmi, nejsou to jen bezejmenné figurky.

K tomu se pojí další skvělá vlastnost této hry a to je systém povolání. Vě hře jsou celkem 4 - voják, delník, mechanik a vědec - a každá postava může vykonávat jakékoliv z nich (satčí zajít do zbrojnice a je z ní voják, případně do skladu, kde se převleče do dělnického atd.) ale jenom pro některé z nich má předpoklady, aby se v nich mohla rozvíjet, takže hráč musí vysledovat v čem kdo viniká a tím směrem ho zaměřit. V případě potřeby ovšem není problém nahnat 3/4 základny na stavbu nové budovy, každému jde ale práce v závislosti na jeho předpokladech od ruky jinak.

Propracovaný je také systém surovin, kdy jsou vám z budoucnosti (hra se odehrává v pravěku) posílány bedny s materiálem a k tomu je ještě možné těžit ropu a siberit (příapadně alaskit, když hrajete za Rusko, ale jde o jednu a tu samou věc). V podstatě taková obdoba uranu a jaderné energie podle mě i podle pozdějšího použití ve hře -> alaskitová a siberitová bomba (má nádherný efekt :twisted: )

Vaše vozidla mohou jezdit buď na solární energii, nebo na ropu, případně mohou mít siberitový (alaskitový) motor, nejsou předem dané druhy, ale vy sami si určiíte, zda zrovna potřebujete vozidlo s kolovým podvozkem, které je sice rychlé, ale neprojede všude, nebo s pásovým, které je pomalješí, ale na druhou stranu se dostane na víc míst než kolové (krom toho je to ještě rozděleno na lehký a těžký podvozekv obou variantách). Na ten samý podvozek je možné namontovat zbraň podle vašeho výberu - kulomety, děla, rakety, případně z toho udělat obyčejný náklaďák atd. těch varinat je spousta. Možností jak je řídit, je také víc - buď přímo člověkem, nebo v pozdějších fázích hry i rádiově, kdy jeden mechanik dokáže ovládat X vozidel v závislosti na své úrovni a úplně ke konci je možné namontovat do aut počítač, takže k řízení už lidi nejsou potřeba. Vše má samozřejmě své výhody a nevýhody.

Atd. atd ...

Já vím, rozepsal jsem se trochu víc a to jsem zdaleka nevypsal všechny aspekty hry, ale pro mě je to best RTS všech dob a jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál, i když je tak trochu jiná, než je všeobecně zažito, ale možností nabízí opravdu moc a hraje se skvěle (také díky tomu, že je možné mezerníkem hru kdykoliv pauznout a rozdělit v klidu příkazy). Kdysi jsem si koupil originálku, přičemž jsem šel jenom podle recenze v Levelu, ale do dneška těch 600,- nelituju. Každému tuhle hru vřele doporučuju, určitě nebude litovat.
Goldnoob team proud member!
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Strategie nehraju, ale když už tak aoeII :)
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

no ja mel nejradsi red alerta 2, toho jsem se nahral uplne nejvic ,asi proto ,ze to byla jedna z prvnich her co sem mel :) Juris revenge me uz nechyt (vyhozenej cash za original) . Potom se mi libilo Tiberian Sun ,jen skoda ,ze to melo tak spatnou grafiku v ddobe kdyz jsem to hral. Jestli je Fallout tactics taky RTS (hral jsem to bez tahu) tak to me taky bavilo a nakonec COH a DOW+WA+DC na cemz se zasekavam dokud nevyjde Tiberium Wars. Dobrejch strategii je malo :( mam rad kdyz se tam hodne stavi a pritom dost valci a je pekna grafika aby se dalo kochat prostredim, a hlavni vec diky ktery si me RA2 ziskal, jednotky nabiraj zkusenosti a tim se vylepsujou :)
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

Dune1, Dune2, Dune 2000, Emperor - battle of Dune...

red alert1,2 další jsem nehrál....

tedka Act of war+ datadisk, je to docela nářez, ale ve skirmish modu nelzou stavet namorni lode... :(ale snad na to bude mod..
Jaký je tu bez papamobila klídek....
Nathan Rahl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nathan Rahl »

me nejvic bavil Dungeon keeper I a II :razz: a ted hraju Netstorm - vsechno takovy zvlastni strategie :-P

PS. samozrejme Duna 2 byla jedna z nejlepsich :)
.: PC :. AMD Ryzen 5 1400, Wraith Stealth, 2x8GB 3000 MHz DDR4 Corsair Vengeance LPX Blue, Intel 600p M.2 256GB NVMe + 2x 2,5" 250GB SATA (Toshiba, Fujitsu), ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, Corsair HX620, Cooler Master Elite 110, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB, Dell S2721DS, Epson WorkForce WF-2750DWF, W10pro .: PC2:. MiniPC AMD R7 8745HS(8c,16t), 2x32GB 5600 MHz DDR5, 512GB+1TB SSD, RX780M .: HTPC :. Athlon 5150, ASRock AM1B-ITX, 2x4GB RAM, 64GB SSD + SATA 500/750/1500/3000 GB, Axago PCES-S1, Fractal Design Node 304, Enermax NAXN450, W10pro, i-tec MySafe 640/640 GB .: Raspberry Pi 3 model B :. .: PB :. A64 X2 3800+, Asus A8N-SLI SE, 2GB RAM, MSI X1950Pro 256MB, HDD 500GB, EC ML5470, Enermax Liberty 400W, Samsung 940T, CanoScan 4400F, Konica Minolta PagePro 1350W, W7 .: NB :. MSI Alpha 15 B5EEK (Ryzen 5600H, 16GB DDR4, 512GB SSD, Radeon 6600M); Acer TravelMate 4502LCi WXP .: Tablet :. Samsung Galaxy P3100 TAB 2 7.0 3G + 32GB karta .: GSM :. iPhone 14 Pro 256GB .: PC OLD :. C2D E8200, GB P35-DS4, 8GB RAM, Radeon HD 4670 512MB GDDR4, SDD 128GB, Ubuntu
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“