nenacteni windows
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,mám úplně stejný problém.Dnes sem koupil WD 250Gb SATA II a mám úplně stejnej problém.Instalace Windows najde hd naformatuje,nakopíruje a poté restartne a tim to končí.Po restartu začne opět stejně z cd instalaci a takhle pořád dokola.Když po prvním restartu změnim botování na hd 0,tak instalace vůbec nepokračuje.Mám desku DFI NFII Ultra-AL a na ní mám pouze 1 sata konektor.Ide hd mám odpojený,zdroj mám 400W.Že já nekoupil ide disk.
- Shit
- Odborník PCT

- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ted mi to napsalo po restartu"chyba při načítání operačního systému".Odpojil sem ještě napájení grafiky,takže na 400stovce zdroji mám jen sata disk a cd mechaniku.Zdroj to asi nebude.Prosím o radu.Za ide mi ten disk ted asi už nevymění.Předem dík za jakoukoliv pomoc.Na stránkách DFI jsem k desce našel tohle k sata:sdíleno s IDE 0 pomocí chipu Marvell 88i8030.Ale když dám v biosu botovat z hdd 0,tak mi to napíše výše zmíněnou hlášku.Ještě jednou dík za každou radu.
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pas!k
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jen detail proc tu resite ovladace ? Pokud je to deska ktera normalne zvlada sata a nepouziva radic zadne ovladace nepotrebuje .. nevim co je to presne za desku ale mela by tam byt nekde moznost nastavit jak se sata ma chovat neco jako ahci/ide/scsi ... nastav tam ide pripoj disk zkontroluj jestli ho bios vidi pokud ano v boot menu nastav poradi bootovani cdrom - hdd nainstaluj okna a pak to zmen na hdd only .. pokud ti to nepojede pak teprve laboruj s tim ze je chyba nekde v hw. BTW bylo by dobre kdybys napsal co vsechno v tom mas nahozeny .. mas tam jen ten sata a mechaniku ? Nebo nejaky dalsi disky ? mechaniky ?
• CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066) • COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms •
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle rad od pas!ka jsem koukal na nastavení hd v biosu a já tam mám:CHS,LBA,LRG,AUTO.Pokud mám nastaveno LBA nebo LRG po prvním restartu instalace mi to vypíše "VERIFING DMI POOL DATA" a vůbec nic se neděje.Pokud nastavím CHS nebo AUTO vypíše "CHYBA PŘI NAČÍTÁNÍ OPERAČNÍHO SYSTÉMU.V popisu desky na stránkách dfi.cz píšou, že sata se hlásí(nevím jak to nazvat)jako ide 0 pomocí čipu MARVEL.Vážně už sem v koncích a nevím co s tím.Kdyby si někdo věděl rady prosím pomozte.Díky.Záhada je,že po tom restartu v tabulce ten hd je,ale proč instalace dál nepokračuje to nevím.
- pas!k
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tohle neni to nastaveni co jsem myslel to musi byt jindepstros píše:nastavení hd v biosu a já tam mám:CHS,LBA,LRG,AUTO.
• CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066) • COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms •
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové,problém vyřešen.Dnes po 3 denním martíriu a za obrovské snahy Pas!ka mi nějak pomoci (za což mu velice děkuji) jsem ze zofalství zavolal prodavači jestli by mi sata disk nevyměnil za ide.On mi řekl,že klidně,ale že nejdřív můj problém vyřeší.Řekl mi,že problém je ve fat tabulce,že prý starší desky neumí pracovat s disky ktery mají 16mb paměti a že si informace zapíší na špatné místo.Tak sem mu disk přivez a on pomocí BOOT MANAŽERU (soft od microsoftu-volně ke stažení)upravil fat tabulku na disku.A SVĚTE DIV SE ONO TO FUNGUJE. Ale co tam změnil to nevím.Snad někdo bude vědět co tam změnil.
- Shit
- Odborník PCT

To se mně nějak nezdá. 16MB cache je věcí firmwaru a to nemá nic společného z FAT tabulkou. Velikost cache HDD a problémy s ní při vypínání systému řešil WXP SP1.pstros píše:...Řekl mi,že problém je ve fat tabulce,že prý starší desky neumí pracovat s disky ktery mají 16mb paměti a že si informace zapíší na špatné místo....
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pstros
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Ve WXP to řeší "F6" driver z flopyny, ostatní věci jsou spíše věcí BIOSu (resp. přesné nastavení SATA řadiče) a firmwaru HDD. U Visty je výhoda v tom, že hodně nových diskových řadičů už zná sama od sebe, a že na "F6 driver" stačí defakto jakékoliv medium (flash-disk, CD/DVD, jiný HDD a pod.).J4REK píše:nainstalovani Visty na sata disk vyresilo problem s nacitanim vindows. Myslim si ze na instalacnim CD WINDDOWS XP chyby nejaky dulezity ovladac ke spusteni disku.
- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- J4REK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- J4REK