mam tento problem ale zatim jsem nemel vubec cas ho resit
btw.: jinak ten tvuj CPU je peknej kousek kremiku

Moderátor: Eddward
XP1600+ 10,5X133 FID0 1-2 FID1 1-2 FID2 1-2 FID3 1-2 FID4 2-3,FSB SEL0 2-3 FSB SEL1 1-2glu píše:Pokud mas overeno, ze vsechny komponenty jsou funkcni, tak bych to videl na problem se zdrojem, nebo s deskou. Co se tyce desky, mas spravne nastaveny jumpery pro svuj procesor? Mrkni do manualu.
www.asrock.com/manual/K7NF2-RAID.pdf podle manualu FSB SEL0 2-3 a FSB SEL1 1-2 mám to tak nastavené.glu píše:Ja bych dal short, fsb 266 mhz na fsb_sel0 i na fsb_sel1.
zapojil jsem jen nezbytně důležitý hardware(desku,procesor,ram,gráfku a zdroj)jak strčim do zdroje síťový kabel,PC se sám spustí,točí se větráky,periferie(mechaniky a disketovka)jsou zdá se v provozu,ale do monitoru nic nejde.jediné co to umí je,že po chvíli držení tlačítka POWER se PC vypne."System Panel Connector-máš to dobře zapojené?" můžu se zeptat,ke se toto nalézá a jak to nastavit?kotas píše:Jaké jsou všechny komponenty? Píšeš že CPU to je Athlon XP 1600+, vidím že si FSB nastavil dobře (FSB_SEL0=2_3 a FSB_SEL1=1_2, tedy 266MHz efektivně). Víš jistě že ostatní komponenty jsou OK? Pokud ano, co ti to dělá přesně když to pustíš? Jaké máš k tomu RAMky? Zkus proces - funguje nefunguje, tedy dej jen CPU+1xRAM+VGA a sepni zdroj, pak ostatní komponenty.. Dostaneš se do BIOSu? Pokud jsi seš jistý na 100% funkčnost svých komponent, tak bych to viděl na špatném zdroji nebo špatném zapojení anebo v samotné desce! Zkus jiný zdroj (jestli máš tu možnost)![]()
Ty FID JUMPERS nechej na default jak to bylo, tedy bez jumperu mám to taky tak, deska si CPU detekuje včetně multiplikátoru sama (teda pokud nemáš odemčený CPU, v tom případě můžeš multiplier nastavit libovolne), jen měj dobře nastavené FSB.
System Panel Connector-máš to dobře zapojené? (..stále jak pustím do zdroje 230V nemusim ani zapínat PC ihned na klávesnici bliknou Num,Caps,Scroll ledky a nic jen se točí větráky a zdroj je celkově spuštěný..).
zdroj jsem zkoušel už třetí a pořád stejné pač mi na jiném PC tyto zdroje jedou,chyba zde nejspíš nebude,stejně tak gráfky zkoušel jsem dvě 9600XT a FX5600.mám jedno další PC se soc.A tedy vyzkoušet cokoliv není problém,problémy jsou,ale jen na této desce,když jsem prohodil v těchto dvou PC uplně všechno.speaker nevydává žadný zvukkotas píše:System Panel Connector=v manuálu je to bod 14 a 15, jinak jsou to PLED,PWRBTN,GND,HDLED,SPEAKER...Asi máš, to jen tak na okraj![]()
Takže když strčíš síťový kabel do zrdoje - PC se sám spustí,točí se větráky,periferie(mechaniky a disketovka)jsou zdá se v provozu ale do monitoru nic nejde? Co ti hlásí PC SPEAKER? (pípá že ok, nebo nic?..) Máš ho vůbec připojený? Zkoušel jsi teda jiný zdroj? Jakou máš VGA?
Zkusil bych tu desku v jiném PC - pokud máš ale tu možnost..Jinak ten ASRock není špatná deska, u mě všechno v pořádku, jen nedokážu pochopit proč mi paměti nechcou jet na oněch 400MHz a pořád jedou na 333MHz, to mě vážně vytáčí![]()
Vypadá to na reklamaci základní desky, zřejmě jsi ji koupil v ComputerShop.cz že jo? Nikde jsem ji totiž nevidělTo vypadá na nějakou cgybu s napájením nebo co..
mno ta deska neni úpe tak nová jak se zdá,zkoušená na jiném procesoru.ujišťovali mě,že jede,ale ...kotas píše:Tak to je zlé..Já bych tu základní desku šel vyreklamovatA řekl bych jim to co jsi tady napsal! To musí být pěkně ke zlosti co? Koupit si new MB a nefunguje jak má..
zajumprujes limit na SATA150 a musi istpetrov.pce píše:máte někdo zkušenost s disky SATA II na této desce? bude to fungovat?
ANO, S-ATA disky fungují bezproblémově, vyzkoušen SEAGATE 250GB 7200.10 a SAMSUNG 320GBpetrov.pce píše:máte někdo zkušenost s disky SATA II na této desce? bude to fungovat?
zrovna pro toho seagate zitra jdu, je fajn mit jistotu, že to pofrčíkotas píše:ANO, S-ATA disky fungují bezproblémově, vyzkoušen SEAGATE 250GB 7200.10 a SAMSUNG 320GBpetrov.pce píše:máte někdo zkušenost s disky SATA II na této desce? bude to fungovat?![]()
Oba najumprovány jako S-ATA1/150. Deska podporuje dokonce i RAID takže by neměl být žádný problém, jinak ty HDD jsem zkoušel jak jsem skládal nějaké PC kde byly použity