MSI FX 5900 VTD 128 MB - PC mrzne při spuštění hry

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

stano
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano »

hm..no kam som sa az dopracoval..okrem ineho som aj zistil, ze som mal odpaleny jeden 128 MB slot ramky, ktory sposoboval problemy pri instalacii programov.
Co sa tyka prehrievania northbridge, neviem, ale to asi nebude problem. Pred chvilkou som do svojej zostavy vratil moju staru dobru GF 4 Ti 4200 a hry uz slapu v pohode..akurat som skusal UT 2003.

A teraz teda k tomu zdroju...potreboval by som poradit. Mam kupit drahy Enermax 460 W (4500 SK uz aj s DPH), alebo mam kupit nejaky no name zdroj 500 W za nejakych 1400 SK. V tejto oblasti sa absolutne nevyznam.

Dakujem za vsetky doterajsie rady a postrehy :-)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

stano píše:A teraz teda k tomu zdroju...potreboval by som poradit. Mam kupit drahy Enermax 460 W (4500 SK uz aj s DPH), alebo mam kupit nejaky no name zdroj 500 W za nejakych 1400 SK. V tejto oblasti sa absolutne nevyznam.

U kvalitniho zdroje (Fortron,Enermax,Zalman) ti bude v pohode stacit 350W. Kolik mas dalsich komponent, ze ti to ten zdroj neurve ? Me na to co mam v podpise obyc. 300W nestacil (kdyz jsem odpojil jeden disk a vypalovacku tak uz jo :) ), ale 350W fortron uz je v pohode.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Enermaxy jsou skvele zdroje, dobra napetova stabilita, vysoka ucinnost, tepelna ochrana... ale za tu cenu IMNSHO proste nestoji. Ja bych bral no name.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Jiri Drak píše:
stano píše:A teraz teda k tomu zdroju...potreboval by som poradit. Mam kupit drahy Enermax 460 W (4500 SK uz aj s DPH), alebo mam kupit nejaky no name zdroj 500 W za nejakych 1400 SK. V tejto oblasti sa absolutne nevyznam.

U kvalitniho zdroje (Fortron,Enermax,Zalman) ti bude v pohode stacit 350W. Kolik mas dalsich komponent, ze ti to ten zdroj neurve ? Me na to co mam v podpise obyc. 300W nestacil (kdyz jsem odpojil jeden disk a vypalovacku tak uz jo :) ), ale 350W fortron uz je v pohode.
Zdroj ktery ma udavany vykon 300W by mel unest zatez 300W +-5% (pokud se dodrzi pomery na napetovych vetvich) at je noname ci branded. Pokud to nezvlada tak to je na reklamaci (produkt nesplnuje specifikace). Rozdily jsou spise v hlucnosti, stabilite napeti, ochranach atd.

K tve poznamce Kolik mas dalsich komponent, ze ti to ten zdroj neurve ? Wataz zdoje neni, !!!NENI!!! jedinym urcujicim kriteriem. Pokud ma 8A na 12V vetvi tak se neni cemu divit ikdyby to byl 1000W zdroj.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
stano
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano »

hm..ale neviem, kde budem mat zaruku, ze ked kupim noname 500W zdroj, ze mi to utiahne, ked vravis, ze wataz nie je rozhodujuca..samozrejme, mozem kupit 350W enermax, ktory uz zase tak vela nestoji (2 tisicky), ale nejako nemam doveru k cislu 350W pri mojich sucasnych problemoch.
Praveze nemam toho tak vela..mam 60G HD Seagate, XP 1800+ (od pondelka 2600+), 512 DDR Ramk - v jednom kuse, Sound Blaster 5.1 Live, Reproduktory Creative 2.1, DVD/CDRW Kombo drive Toshiba. Tiez som mierne prekvapeny, ze moj problem moze byt v zdroji.
stano
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano »

inac..dakujem za vsetky rady..naozaj pomohli
chodec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chodec »

Ten 350W zdroj Enermax ti stacit bude ma 26A v 12V vetve co je podstatne viac ako tvojich 8A ja mam tiez FX5900 od ASUSU s tymto zdrojom a nemam ziaden problem.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

miho píše:Zdroj ktery ma udavany vykon 300W by mel unest zatez 300W +-5% (pokud se dodrzi pomery na napetovych vetvich) at je noname ci branded. Pokud to nezvlada tak to je na reklamaci (produkt nesplnuje specifikace). Rozdily jsou spise v hlucnosti, stabilite napeti, ochranach atd.
Oprav me, jestli se pletu, ale nemaji znackove zdroje vetsinou vetsi max. proudovou zatez na 12V vetvi nez nonamy ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

8A na +12V to je fakt strašně málo - to snad nemůže být 300W zdroj takovou amperáž mají běžně tak 200W zdroje
Jinak myslím že by ti mohl stačit běžnej noname 350W třeba EC ten má 14-15A, ale kdž už ho kupuješ tak bych vzal 400W noname běžná cena do 1000,- Kč.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
stano
Nováček
Nováček

:-)

Příspěvek od stano »

Zdravim vsetkych,
takze pre informaciu...uz som to rozbehal, mam dosku Asus A7N8X-X, XP 2600+ s 333 Mhz FSB a novy znackovy zdroj Enermax 460 W.
Karta beha v pohode (s vykonom som maximalne spokojny) aj pod Windows 98 SE stabilne a dobre. Pouzil som upravene detonatory - Omega, verzia 44.03 (nainstalovana moznost performance)

Dakujem vsetkym za rady a pomoc.
stano
miho
Čestný člen
Čestný člen

Re: :-)

Příspěvek od miho »

stano píše:Zdravim vsetkych,
takze pre informaciu...uz som to rozbehal, mam dosku Asus A7N8X-X, XP 2600+ s 333 Mhz FSB a novy znackovy zdroj Enermax 460 W.
Karta beha v pohode (s vykonom som maximalne spokojny) aj pod Windows 98 SE stabilne a dobre. Pouzil som upravene detonatory - Omega, verzia 44.03 (nainstalovana moznost performance)

Dakujem vsetkym za rady a pomoc.
stano
Parada :thumbsup: Napis pak jakou mas teplotu iddle a po nejake dobe ve 3d a na jakou frekvenci se ti to podarilo nataktit.
stano
Nováček
Nováček

Příspěvek od stano »

nooo...teplotu mam 50 stupnov procesor, 42 karta....v pokoji...mam pomerne slabsi ventilator (Coolermaster cp5-7jdib-0l), lebo som chcel, aby som mal zostavu, ktora nehuci ako traktor...teraz je celkom tichucka, co sa mi paci. Plne zatazenie som este neskusal...a co sa tyka taktovania, tak s tym nemam este absolutne ziadne skusenosti :-) rad uvitam pripadne rady :-)..inac tak ako procesor, aj ramku mam 333 Mhz
Neo
Nováček
Nováček

ASUS V9950 a 300W zdroj

Příspěvek od Neo »

Ahoj lidi, zaujala mě tato diskuze, přemýšlím o koupi ASUS V9950 do této sestavy: AthlonXP2600+, 512MB Ram, dvd-cdrw combo Toshiba, zvukovka na desce (msi, KT400), modem, disk wd 120GB. Teď tam mám r9600Pro a chtěl bych koupit ASUS V9950, zdroj mám Fortron 300W ATX, Super LowNoise, 12mm fan, pas PFC/P4 suprlownoise. Myslíte že to ten zdroj utáhne? Známý na stejném zdroji provozuje AIW r9700Pro. Taky mě zaujal názor v jiném threadu, že pro tento Asus je málo i Athlon3200+ procesor. Jestli má vůbec smysl přemýšlet o takové grafárně s mým procesorem.
Já o tom Asusu začal přemýšlet kvůli nekonečným problémům s catalysty. Ty ovladače mě pijí krev. Pořád něco přeinstalovávám, pozoruju jak se která hra chová. Už mě to neba. Před tím jsem měl geforce a vživotě tohle neřešil. Díky moc za názory
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

...no, už jsem trochu vychladl a chystám se koupit MSI5900xt. Díky Jájo a Shite 8-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“