Tu je moja zostava:
zakladna doska: Gigabyte 7VTXE (VIA KT 266A)
procesor: XP 1800+ (bude buduci tyzden nahradeny XP 2600+)
512 DDR RAM (266 Mhz) - Twinmos, CL 2.5
Sound Blaster 5.1 Live
HD: Seagate 60 GB, 7200 rpm
combo DVD/CDRW Drive Toshiba
350 W zdroj
Detonar 44.03
A tu je moj problem: Po vymene kariet som len preinstalovat detonatory na verziu 44.03. Nasledne na, ked som chcel vyskusat nejaku hru (Il2:Forgotten Battles, Need for Speed:HP, Mafia, Medal of Honor, American Conquest, Medal of Honor, NOLF 2), ziadna z nich nesla spustit a stale komp zmrzol hned po kliknuti na prislusny exe subor. Skusil som test pod DirectX 9 - vsetko v poriadku. Skusil som 3DMark03 - prvy benchmark, Wings of Furry isiel, potom komp stale zamrzol pocas natahovania druheho benchmarku - Battle of Proxycon. Standardne aplikacie - Office, media player a pod. fungovali v poriadku.
Preinstaloval som cely OS. Opatovne, aplikacie typu Office funguju. Nainstaloval som Need for Speed:HP, komp stale pri pokuse o spustenie hry zamrzol. Skusal som nainstalovat 3DMark2001 SE, komp stale zamrzol pocas instalacie. Skusal som nainstalovat demo UT2003 kvoli benchmarku - mam ho v jednom velkom rar subore - komp stale po 50% rozbalenia zamrzol (skusal som to asi 4x). Urobil som test pod DirectX 8.1 - DirectDraw v poriadku, Direct3D - failed.
Ked som sa pozeral do informacii v ovladacoch (MSInformation), tak policka v tej casti tabulky, kde su polozky ako AGP 4x, 8x a pod. neboli ani jedno z nich zaskrtnute - skusal som ich zaskrtnut manualne - nedalo sa. V Biose mam nastavene AGP 4x, kedze viac moja sucasna doska nepodporuje.
Kedze nie som technik, len uzivatel pocitaca, vobec na nenapada, v com moze byt problem. Je problem v tom, ze moja relativne stara zakladna doska nevie korektne komunikovat s novou grafickou kartou? Alebo je problem vo Windows 98 a mam ho vymenit za WinXP? Alebo je problem v ovladacoch, alebo v samotnej grafickej karte?
Vsetky nazory/rady su vitane a vopred dakujem.
Pekny den vsetkych
stano