Životnost CPU
- Rytmus
- Žlutá karta
-
- viky58
- Černá karta
-
Re: Životnost CPU
zaleží jak je otázka myšlena , pokud tak, jakou má životnost zabalené nepoužívaná CPU a navic chraněné proti EMP a statice tak podle mne nejmin 100 let než dojde k poškozeni prostě stářím
poku to budu brát jak dlouho vydrži CPU které je v provozu tak to podle mne zaleži na použité technologii když vezmu Z80 nebo třeba 86 připadně 286 tak ty běží do dnes mám jich pár doma a to jim bude už skoro 20 let a vice
u novějších CPU tehnologii tak pár serii tu bylo co chcípaly po pár tydnech nebo mněsících ale ty byly velmi rychle staženy z oběhu , pak tu byly slavné durony které ale odchazely vysokou teplotou a to aji i když nebyly taktovány (řadově mněsice až roky ) ale některé jedou do dnes
no a u nových CPU se to dá řici jen velmi težko jak dlouho vydrži neboli je jejich životnost , se vsadím že i třeba nekteré kusy třeba E8400 nebo podobně pojedou i po 30 letech (čili budou plně funkční
prostě to podle mne zaleži kus od kusu
poku to budu brát jak dlouho vydrži CPU které je v provozu tak to podle mne zaleži na použité technologii když vezmu Z80 nebo třeba 86 připadně 286 tak ty běží do dnes mám jich pár doma a to jim bude už skoro 20 let a vice
u novějších CPU tehnologii tak pár serii tu bylo co chcípaly po pár tydnech nebo mněsících ale ty byly velmi rychle staženy z oběhu , pak tu byly slavné durony které ale odchazely vysokou teplotou a to aji i když nebyly taktovány (řadově mněsice až roky ) ale některé jedou do dnes

no a u nových CPU se to dá řici jen velmi težko jak dlouho vydrži neboli je jejich životnost , se vsadím že i třeba nekteré kusy třeba E8400 nebo podobně pojedou i po 30 letech (čili budou plně funkční

prostě to podle mne zaleži kus od kusu
- kotas
- Středně pokročilý
Pět let a něco už jedu na INTEL Q8300 (LGA775) na @3225MHz/7,5x násobič, FSB na 430MHz při 1,3250V = 100% stable 

- crashPC
- Mírně pokročilý
Tak ono to může odejít náhle, ale nemyslím, že by to ve většině případů bylo procesorem. Podle mě tedy životnost kolem 30 let, když se k tomu člověk nějak chová. Horší je to se základníma deskama.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- kotas
- Středně pokročilý
JJ. s deskama, to už je jiná..třeba kondíky, cívky kolem CPU patice aj. 

- cameroncz
- Středně pokročilý
Mnohem častěji než CPU pošle pc do křemíkového nebe to, že je uživatel tvrdohlavý, nenechá si poradit a nacpe tam zdroj od Eurocase a podobných 

CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i