PROJEKT : GAME_CUBE - aktualizace 26.července

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

rabinjakob píše:No já to vemu ještě pěkně od začátku jak jsem četl máš přímou brusku Asist ta přímá bruska není tak výkonná jako Dremel ale dá se z ní dobře pracovat obzvlášt když jedeš z tím prodlužovacím nádstavcem jinak jak sem psal varování na ní nedávno tak jestli se ti bude chtít kukni na ten plošnák od regulace jestli není zoxidovaný pokud jo tak bud to projed všechno pájkou nebo reklamuj jinak díval sem se na motor který má je opravdu v pohodě a při správným zacházení tě pšežije ale můžeš si na ní udělat maličký tuning ložiska jsou uloženy v domečcích a je tam ještě uložený takový plastový kroužek kvůli zmenšení vibrací tak místo něj si sežen pryžový kroužek vibrace se ještě sníží cca o 20 procent .A ted k modu .Opravdu pěkná a čistá práce ze sekundovým lepidlem to není až tak slavné drží ale zanechává stopy na plexi tak na to pozor aby ti to neprasklo .Hodně štěstí opravdu dobrá prácička .
Hnedka se na to mrknu ale ja jsem kupovla brusku bez te hřídele takže zatim v poho ale diky za radu až bude v pr.... tak se na to kuknu :D

A s tim sekudovým lepidlem mno neměl jsem nic doma.Na netu jsem našel že to nedrži moc dobře ale nechal jsem to dobře vyshnout a neustale tam toho přidaval naknec jsem takovy ten bílý povlak zbrousil a ok :D jinak je na to i trochu kit a je to v plniči tak doufám že to nepraskne nebo se to nerozlepí v tom případě budu muset sehnat něco lepšího a začit znova :(
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Klasická vteřinová lepidla opravdu houby drží. Když ale použijete kvalitní, není co řešit. Nejlepší jsou lepidla FLASH ( http://modding.cz/?p=37 ) . Já používám lepidla od REHAU, která jsou určena přímo pro výrobce pracující s plastem (mám to od otce z práce). Ty drží nehorázně pevně.
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

m.Pták píše:jo to je paradni reklama na Loctite nebo co to bylo :) ja lepim "neznackovym" vterinakem a ujde to ale na epoxid to nema...jeste jedna vec,nejak sem nepobral proc tam davas cerny plexi a pak ho kitujes a strikas :?
Čekal jsem až se na to někdo zepta :wink: mohl jsem tam dat jakekoliv plexi že?ale ja zklusil jak bude vypadat ten předek jelikož to co tedka je tak to bude z druhe strany předku a chci mit vevnitř ohradku kolem fanu :D takže jen ze zvědavosti jinak až budu dělat na předím panelu tak uvidíš :D
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Taky si myslim , ja jsem použil "super attak" otec ma rybařinu jako koníček a na lepeni ( nevim čeho ) požívá toto sekundové lepidlo :D jinak jak jsem to měl slepené tak jsem ještě brousil všehny hrany a k tomu i ty do uhlu protože to uplně přesně jen tak slepit nejde a vydrželo to fakt hrubé zacházení ...
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Mno takže další obrazky z dnešní práce :

16.Jelikož jsem se zdržel reklamaci tak jsem moc času neměl ale stihl jsem zbrousit kit na tom předku ( nebo jak tomu mam říkat ) šlo to celkem blbě v těch rozích ve vnitřku ale nakonec to vypadalo dobře ,celkem jsem se zapotil.Dal jsem si na pinzetu šmirek a jel 8).Nasledně přestříkano plničem ,ale už mi docházel takže to budu muset po zbroušení pod vodou ,ještě jednou přestíkat jelikož jak vite když dochází barva tak to kape a sem tam stříkne více.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

17.Tady mi schnou dily po přebroušení pod vodou ,dělal jsem to poprvé a celkem mazec.

Obrázek
Obrázek

18.Dale bych chtěl poukázat na zadní mřížku nebo spíše držák zdoje.Tu skřín jsem kupoval asi před 2-mi roky od DRAVGUNOVA a ten mi jaksik zapoměl poslat i mřížku na našroubování zdroje takže sem ho měl trochu venku ale když už tak si ji udělam z plexiskla čireho.Bude sranda jak to budu řezat snad to bude v pohodě a možna že ho i nasvitim uwidíme :D
Zde jen pro ilustraci.

Obrázek
Obrázek

19.Pak tu mame vrchni část case,jelikož je dira zase moc velka tak to příjde pod konstrukci už jsem to zkoušel a bude to sedět dobře ,pak jsem užízl kousek plechu na skřini abych ho tam protahl a celkově na vrchni časti ze vnitrku bude plexi kouřove.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

20.Boční časti vnitrku budou obloženy odhlučnovací hmotou AKASA.Dale pak na fanech zevnitř přijdou hliníkové filtry.

Obrázek
Obrázek

21.Na předku case byl tento plech a na ni plexi , jelikož ja budu mit v předu taky ale kouřove tak aby ten plech za nim nebyl vyděn tak si asi nejspíše koupím od ACRYAN jejich 1mm hliníkový plech který bude zakrývat konstrukci case.Snad mě chápete pokud ne tak to zkusim nakreslit :D

Obrázek

Pro dnešek to je vše a další práce asi započne až příští týden v uterý jelikož přes výkendu si dam šlofíka a pak jsem v práci :x , takže to ponechám volne diskuzi , jinak už jsem si vzal svuj digital snad jsou fotky lepši ale na zaostřování musim zapracovat :D
Naposledy upravil(a) GAME_CUBE dne čtv 26. črc 2007, 22:28, celkem upraveno 1 x.
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

Ten plech ani kupovat nemusíš stačí nastříkat barvou vnitřní stranu plexi no a celkem mně zaujalo až vystrašilo to plexi nahoře doufám že to tím nepokazíš" vím že to příjde nastříkat ale nějak mi tam nesedí"
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

rabinjakob píše:Ten plech ani kupovat nemusíš stačí nastříkat barvou vnitřní stranu plexi no a celkem mně zaujalo až vystrašilo to plexi nahoře doufám že to tím nepokazíš" vím že to příjde nastříkat ale nějak mi tam nesedí"
To s tim přestříkáním mě taky napadlo ale bude pod tim regulator otaček a ten sviti modře jedině bych si musel nalepit pasku tam kde to má byt prusvítne ale ještě se uvidí , ale diky.

Jinak s tim vrchem si mě asi špatně pochopil to je jen obrázek jak tam bude to plexi zasazené , ještě tam příjde vrchni čast case která mi momentálně schne.Mam tu obrazek jak to bude vypadat ale je to mobilem tak jsem to tu nechtěl dávat ...

Obrázek
Obrázek

Samozřejmě až na tom bude lak tak na okraje přijde lemovka ,ta co požíva stoobi na okraje plechu u ventilatoru :-D jinak na plexi je folie ...

POZOR!!! ten předek z plexi co vydíte je už vyhozený měl diry moc nahoře a mezi fany velké mezery a chtěl jsem to mit spiše niže tak jsem si udělal novy předek který vlastně bude nahrazovat konstrukci neni to konečná fáze.
Naposledy upravil(a) GAME_CUBE dne čtv 26. črc 2007, 22:29, celkem upraveno 1 x.
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

tak to je ok sry na tom fotu před tím to bylo dost divoké.
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

m.Pták píše:jo to je paradni reklama na Loctite nebo co to bylo :) ja lepim "neznackovym" vterinakem a ujde to ale na epoxid to nema...jeste jedna vec,nejak sem nepobral proc tam davas cerny plexi a pak ho kitujes a strikas :?
ale to jsem nemyslel.to bylo v ostravě a bylo to ve zprávách.borci si točili vlastní video na youtube.na boty si dali loctite a přilepili jednoho na strop tramvajky a boty tam vždycky nechali
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no sak jo,jako ze tedka muze Loctite rict ze je jejich vyrobek overenej v praxi....ja se fakt divim ze to tam tak drzelo...treba jim za to loctite zaplatil 8-)
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Tak jsem tu po douhe době zpatky po dovolené plný síly.Nejdříve bych chtěl řici že největší zaděr bylo to že jsem smichal sintetický lak a akrylovým a došlo k tomu čemu došlo.

Takže jsem musel brousit a brousit až mě to přestalo bavit ale nakonec jsem to zvladl.Nejvice mě naštvala bočnice která už byl finalní s bezbarvým lakem a dal jsem na ještě znova barvu a bylo po bočnici a taky šasi skříně , ktera byla už všude černa a taky jsem to smichal.Mno brousil jsem jak drak.Zde pro ilustraci je foto už skoto vybroušené šasi ve vrchni časti už jen spodek.

Obrázek

22 .Zde už je šasi přestříkane plničem ale ještě bude potřeba jedna vrstva po vybroušení pod vodou.A musim dodat že odmaštěni jak jsem
zjistil je hodně důležite jinak se bude barva loupat.

Obrázek
Obrázek

23.Dale tu mam fota bočnice a vrchni časti kase kde je už finalní vrstva barvy ( černa magická perleť ) jen už pujde na to bezbarvý lak at se to leskne zkoušel jsem to na testovacím plechu a bude to vypadat pěkně jen pak bych měl dotaz jak dosahnout zrcadlového odlesku.Jinak ještě neumím moc fotit v makro režimu takže se omlouvám za kvalitu fotek :oops:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

24.Zde mam už filnalní podobu plexi kde budou vetráky ve vnitřku case.
Jsou na tom 4vrstvy černé matne a 3 vrstvy laku.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak doufam že už to pujde všechno jako pomasle...jinak se budu snažit to tu častěji aktualizovat.Čekám kritiku pánove moodeři :twisted:
Naposledy upravil(a) GAME_CUBE dne čtv 26. črc 2007, 22:31, celkem upraveno 1 x.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak zatím velice pěkná práce - kombinace akrylátu a syntetiky je průšvih, taky se mi to už stalo a tam vím, co to je za průšvih se pak toho nabublání zbavit..

Co se týká dotazu na zrcadlový lesk, tak bych ti asi doporučil kouknout na můj videotutorial (sekce Casemodding, FAQ: Stříkání sprejem), tam je to naznačeno. Ve zkratce se vrchní lak jemně obrousí pod vodou a pak se leští a leští a leští...samozřejmě ještě před nástřikem bezbarvého laku, u něj se to pak může udělat taky, to je pak působí lak tak nějak hluboce. Někdo ale leští až bezbarvý lak, ale pokud je nějaká chybka pod ním, tak se toho nezbavíš...proto doporučuji první postup... :wink: Hodně zdaru!
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

no abych se vyjádřil máš to supr akorát mně zamrzelo to plexi na začátku tmavé plexi a na něj barvu to je velká škoda ale smůla no jinak hodnotím kladně .Hodně zdaru pšeju.
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Stoobi : Diky moc za radu tohle jsem potřeboval :D jinak tedka se jen budu modlit aby to všechno vyšlo.Musim řict že mam i strach pak vrat do bočnice diry na šroubky k přichycení plexiskla ,aby se barva kolem nepraskla nebo něco takového.Pokud bych to lepil tak nevim čim by to dželo dobře a dale tu je ta lemovka mysliš že se da taky přilepit k okrajim bočnice?aby držela dobře?Jelikož u bočnice jsem si nenechal ukosy aby to tam pěkne vklouzlo.Takže to budu muset natahnout do rohu a slepit at to vypada dobře.Mno doufam že chapeš co myslim :D
rabinjakob píše:no abych se vyjádřil máš to supr akorát mně zamrzelo to plexi na začátku tmavé plexi a na něj barvu to je velká škoda ale smůla no jinak hodnotím kladně .Hodně zdaru pšeju.
Myslim že neni , jelikož celý přední panel bude z černe kouřove plexi.Tohle je jen čast šasi. :D ale diky za hodnoceni :D
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Zredukován multipost...

Co se týká toho vrtání, tak právě proto já osobně třeba se snažím case složit bez laku a lakovat až nakonec, samozřejmě tak nejde dělat všechno, ale u té bočnice to je myslím adekvátní. Plexi si vyzkoušíš, apod. vrtat do hotové bočnice je docela prasárna, za prvé ti tam zbyde neošetřený plech, tedy z toho místa by za jistých podmínek mohla začít rezatět a hlavně vrták ti udělá jemnou hranu na plechu, takže to pak není úplně hladký...proto si myslím, že není nic jednodušího, než vyřezat a vyzkoušet plexi před lakováním... :wink:

A co se týká lepení lemovky k plechu, tak na to je super vteřiňák... :-D
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Stoobi : Zase to vteřinové lepidlo :-D mno takže to vydim na to lepeni plexiskla bude to i tak možna vypadat lepe.Jo jinak maš zkušenosti s ostranovačem natěru ve spreji?

http://www.colorlak.cz/vyrobek.php?id=V ... 688bd0d169

http://www.naterovehmoty.cz/poradna.php ... vetev=4076
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Dale tu mam dotaz od všech co maji zkušenosti se stříkáním šasi skříně ,jelikož jsem nenašel nikde o tom tread tak bych byl rad za cokoliv :D diky všem
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

když mi takhle barva zkrabatěla poprvé, tak jsem použil taky odstraňovač - ne tedy ve spreji, prostě normálně v plastové dóze a natřel to štětcem. šlo to dolů, ale nechalo to takovej povlak, kterej šel strašně blbě obrousit, možná lepší si pohrát a vybrousit to komplet šmirglem a ušetříš za tyhle sra**y...

Co se týká stříkání šasi, tak jak už bylo řečeno v Pimp my Computer, co jsem naposledy dělal, tak osobně raději volím folii, protože barva na tom prostě nevydrží...a nebo by bylo řešení práškové nanášení barvy, to pak už nesundáš...cenově to je tuším kolem 300-400,- za šasi, co jsem se ptal, ale zase mají málo odstínů a musíš najít firmu, co to dělá...a pokud vím, tak jde jen plech...

Jo a co se týká vteřiňáku - ten jsem napsal v souvislosti s lemovkou na plech - tedy aby lemovka držela nasazená na plechu. Plexi bych tím určitě nelepil...na to použít nějaké dvousložkové epoxidové...vteřiňák by to moc dlouho asi neudržel...
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GAME_CUBE »

Stoobi: mno tu folii sem už zkoušel a moc mi to nešlo musi to byt fakt super nalepene na povrch.Taky jsem uvažoval že bych tu folii nalepil na mista kde dochází ke třeni takže bočnice ,u zdroje atd.

Ale to praškování nemusi byt špatne mno u nas v ově to dělaji vítkovice.
Si tam asi zavolam ... diky moc :D
Beefeater-64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Beefeater-64 »

Svoji case jsem striknul vypalovaci bazvou nechal nejaky 4hodky v peci :-D a at se pokusi to nekdo sundat :-D
PC 1:CPU P2C E2160@3300MHz, Board Asus P5Q PRO, GPU GB X1950Pro, HDD 2x Seagate 200GB SATA + 1x WD 250GB SATA II, RAM 2GB DDRII 800MHz DC KIT , DVD Samsung ,Case CM Stacker 810, Power ENERMAX ELT500, LCD FSC 19P2 PC 2:CPU C2C E1200, Board Intel DG33FB, HDD Seagate 80GB IDE, RAM 1GB DDRII 800MHz DC KIT, DVD LG 4163B, Case EC Q3, Power AKASA 460W, PC 3:AMD Athlon64 3000+ S754, Board DFI Infinity NF4x, GPU GF6200, RAM 2x512MB DDR400 CL2,5, HDD Seagate 120GB IDE, Case OLD NO-NAME, Power ?
Odpovědět

Zpět na „Projekty“