Tak jsem ji minulý týden přitáhnul domů.

High-End na pohled, cívky zakrytované, kondy se suchým dielektrikem - tak nějak to působí pouťově.
Pak proběhla instalace - neúspěšně. Před pádem probliklo něco jako insufficient memory nebo tak něco.
Podotýkám, že používám 3 RAID0 pole, dvě na Intel Matrix Storage a jedno na Gigabyte Raid. Předtím mi podobná konfigurace fungovala na Asusech (P5LD2 a P5B Plus), nakonec na P965-DS4. To na Gigabyte Raidu bylo v pohodě, je tam stejná verze jako na P965, ale na Intelu hodně divné a nestabilní.
Po druhém restartu mi hlásil fail na druhém Raidu. Pohnul jsem s compem, třeba se stalo něco s diskem. Zapíchnul jsem holý samostatný disk do Gigabytu SATA a chtěl nainstalovat jako AHCI. Prásk, stejná chyba v instalaci.

Po nastavení jako IDE to prošlo, udělal jsem pomocí Partition Table Doctor opravu Raidů a rázem bylo vše vidět a dalo se s tím pracovat. Po dalších dvou restartech fail na obou Intel Raidech.
Tak to jsem se vytočil a vrátil P965 zpět.

Po opravě Raidů vše v pohodě i po 10-ti restartech. Co si o tom mám myslet, když originál DVD k desce je označeno jako BETA verze.
Závěr - pokud potřebujete komplikovanější Raid pole, tak P35-DS4 zatím ne. možná to bude vychytané v dalším BIOSU, možná jsem si chybně myslel že ICH9R bude kompatibilní s ICH8R (má stejný ovladač) a ICH7R.
Poznámka - i zrušené a znovu založené RAD0 pole po druhém restartu bylo opět označené jako fail. Co si o tom mám myslet?