Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Fogus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fogus »

Kamikadze píše:Tak tu desku mam tedka v takoveto sestave:
C2D E4300
Corsair XMS2
Scythe SCMN-1100
Enermax 500W

dneska se snad dostanu na OC, tak se kdyztak ptejte, pokud nekdo uvazujete o koupi, protoze koukam, ze tu desku tady nikdo nema a jsou tady o ni 2 prispevky.

Bomba! Konečně nějakej vlastník... Mimochodem zajímavej chladič, už jsem na něj taky koukal (jen trochu vysoký). A s instalací Scythe SCMN-1100 jste neměl žádné těžkosti? Při pohledu na tu tlačenici kolem patice mě chytá záchvat klaustrofobie... Jinak by mě zajímalo tak obecně - nejsou nějaké potíže s instalací os, problémy s biosem, RAID atd...
Díky moc, jsem vděčný za každé slůvko...
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Kamikadze píše: Je to dobra deska, ale nevim, jestli bude zvladat ten chipset s mensim chlazenim. Mam fsb jenom 290 a topi to stejne dost, dely ten komplex ma odhadem okolo 45°C
Vesel se tam cely bez vetsich komplikaci.
Ze zacatku sem mel obavy, ze ho budu muset orientovat na zdroj, ale nakonec to tam ty kondiky u desky nevadily a mam ho nastelovany na 12cm ventilator pod zdrojem. Ale je tam hodne napasovany, to ano
No mne jde konkretne o ten Thermalright 120. Este jednou prolezu to forum a uvidim. Jinak case si myslim ze mam slusne chlazenej. Momentalne 1x 12cm vetron a este jedna 12tka u disku v urovni CPU.
Proste TT Armor jr. v hliniku.

doufam ze se tam ten thermal. natesna.
Fogus
Nováček
Nováček

Re: chladič

Příspěvek od Fogus »

tx3rf píše:
Fogus píše:Asi jsem mimo, ale myslel jsem, že se tu bude řešit GA-P35-DS4, ale tady o ní nepadlo ještě ani slovo... Mě by totiž docela zajímalo, jaký (kvalitní a výkoný) chladič se vejde do této desky? Zatim jsem se dočetl jen o ventilátorech, který se tam nevejdou - nebo jen po násilné úpravě. Do toho se mi,ale moc nechce = ničit si novej chladič není podle mě moc dobrej nápad...
Nevíte prosím někdo něco???
Je to od nejakyho borce z XSfora a taky je to DQ6ka. Ale ma s DS4 stejnej layout takze by to melo bejt stejny

Díky za info. Ale layout u DQ6ky je nejspíš trochu jiný. Na DD... byla recenze DQ6 s Arctic Cooling Freezer 7 Pro, ale na CZC se ho podařilo někomu nacpat do DS4 jen po opilování 2 až 3 mm.
Ale jako ilustrace pro lepší představu dobrý.
Díky
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

tak to se mi zda divny.

AC freezer ma 109mm a nevejde se tam?
pritom kamikadze ma scythe a ten ma 109mm a vejde se tam

to se mi nezda

edit: tak ted v tom je peknej bordel :(

nekomu se nevejde AC freezer 7
a nekdo ma thermalright ultra 120 extreme

viz. sestava na XS
  • Intel Core 2 Quad Q6600
    GigaByte P35 DS4
    Mushkin 4GB Kit XP2-6400
    Thermalright eXtreme Ultra 120
    Zotac 8800 GTS 640MB
    SoundBlaster X-FI Fatality
Fogus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fogus »

Jj já jsem z toho dost vedle - super deska pro super procesory, ale čím to uchladit?(krom vodníka...) DQ6 a DS4 by měli být identické, ale evidentně nejsou identické ani samotné kousky DS4 - nebo je to chladiči? Někdo musí pilovat větrák i žebrování a někdo nemá žádnej problém s instalací...
Právě proto bych byl rád, kdyby sem k tomu napsali něco samotný vlastníci.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

no, kaslu na DS4. Koupim Abit ip35PRO

uz ji maj na czc a je levnejsi nez DS4. Vypada presne jako Asus P5K deluxe akorat ma jinou barvu PCB, a co sem koukal tak OC je vyborny na urovni ostatnich Asusu a Gigabytek, nekdy i lepsi. Takze ta snad bude bez chyby :roll:
Krahujec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krahujec »

tx3rf píše:no, kaslu na DS4. Koupim Abit ip35PRO

uz ji maj na czc a je levnejsi nez DS4. Vypada presne jako Asus P5K deluxe akorat ma jinou barvu PCB, a co sem koukal tak OC je vyborny na urovni ostatnich Asusu a Gigabytek, nekdy i lepsi. Takze ta snad bude bez chyby :roll:
Pak dej vedet, jak slape, jelikoz o tyhle desce taky uvazuju. Jediny, co ma DS4 navic oproti tomu Abitu je podle me akorat ten pridavny sata radic.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

No jak chcete borci. Ja jsem ten komp dal tedka jeho novemu stastnemu majiteli, ale s deskou jsem byl maximalne spokojen. Taktovani slo samo a pri volbe spravneho chladice snad nebude problem.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Kamikadze píše:No jak chcete borci. Ja jsem ten komp dal tedka jeho novemu stastnemu majiteli, ale s deskou jsem byl maximalne spokojen. Taktovani slo samo a pri volbe spravneho chladice snad nebude problem.
prave ten chladic je docela veda :-D
ten Abit se mi proste libi, sice ma o trosku jinej BIOS ale uvidime az si ji nekdo koupi, jestli vubec... :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Kamikadze píše:. Taktovani slo samo a pri volbe spravneho chladice snad nebude problem.
Jo...s 300 FSB to jde "samo" na kazde desce....
Toho Abita mám tedka doma a je to bomba 520 FSB hned na prvni pokus...kdyz jsem pozvedal napeti chipsetu atd tak jsem se dostal na stabilnich 565FSB bezprolemu....jeste jdu zkusit ruzny delicky a casovani a uvidim jestli si tu desku nenecham doma :)
ondkuc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondkuc »

Kterou kombinaci byste mi doporucili?
tuto desku s C2D E6420 nebo
Gigabyte N650SLI DS4 s E6600
Credy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jde na ni i GeminII!!!

Příspěvek od Credy »

GB P35-DS4/C2D@3G(333x9)/2x1GB GeIL 1066 CL5/550W Real pover 12V@48A/GeminII@108cfm/.....
-----------------------------------------------------
DFILP ULTRA-D/AMDOpteron 144@2,5GHz(CABGE)/A-Data2x 512MB DDR566 2,5 4 3 6 1T@582MHz/ATIX800(R430) 256MB@440/1080Hitachi7K250 160GB 8MB PATA/Toshiba SD-M1502+R5112/MSXP prof. SP2/Audigy2ZS/SkyStar2/500W PSU
------------------------------------------
ASUS A6KT-Q008H
pardot
Nováček
Nováček

Par fotiek chladicov na Gigabyte P35 DS4

Příspěvek od pardot »

Oplati sa pozriet si tento thread

http://www.overclex.net/forum/viewtopic.php?pid=62

Je to sice francuzsky (teda spon myslim :-D ), ale obrazky su tam perfektne!
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Vyšla nová verzia ktorá už nemá ten obrovský chladič
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... GA-P35-DS4

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Ima ... s4_big.jpg

Mohli to robiť od začiatku sú to kreténi robia v tom iba bordel. A vyšla aj DQ6 a DS3P s menším chladičom.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Maňo píše:Vyšla nová verzia ktorá už nemá ten obrovský chladič
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... GA-P35-DS4

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Ima ... s4_big.jpg

Mohli to robiť od začiatku sú to kreténi robia v tom iba bordel. A vyšla aj DQ6 a DS3P s menším chladičom.
je otazka jestli to nesouvisi nahodou jiz s 65nm verzi north bridge. nema nekdo blizsi info?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Maňo píše:Vyšla nová verzia ktorá už nemá ten obrovský chladič
Zrovna se jdu na to zeptat a ono je to tady...mno skoro to vypada na 65nm.Je skoro stejny jako u stary P965 a to monstrum u P35 topilo jako kurva cili mensi asi 65nm?To zas bude hokej s revizema.
MartinD
Nováček
Nováček

RAID0 na P35-DS4

Příspěvek od MartinD »

Tak jsem ji minulý týden přitáhnul domů. :-D High-End na pohled, cívky zakrytované, kondy se suchým dielektrikem - tak nějak to působí pouťově.
Pak proběhla instalace - neúspěšně. Před pádem probliklo něco jako insufficient memory nebo tak něco. :(
Podotýkám, že používám 3 RAID0 pole, dvě na Intel Matrix Storage a jedno na Gigabyte Raid. Předtím mi podobná konfigurace fungovala na Asusech (P5LD2 a P5B Plus), nakonec na P965-DS4. To na Gigabyte Raidu bylo v pohodě, je tam stejná verze jako na P965, ale na Intelu hodně divné a nestabilní. :x
Po druhém restartu mi hlásil fail na druhém Raidu. Pohnul jsem s compem, třeba se stalo něco s diskem. Zapíchnul jsem holý samostatný disk do Gigabytu SATA a chtěl nainstalovat jako AHCI. Prásk, stejná chyba v instalaci. :( Po nastavení jako IDE to prošlo, udělal jsem pomocí Partition Table Doctor opravu Raidů a rázem bylo vše vidět a dalo se s tím pracovat. Po dalších dvou restartech fail na obou Intel Raidech.
Tak to jsem se vytočil a vrátil P965 zpět. :evil: Po opravě Raidů vše v pohodě i po 10-ti restartech. Co si o tom mám myslet, když originál DVD k desce je označeno jako BETA verze. :o
Závěr - pokud potřebujete komplikovanější Raid pole, tak P35-DS4 zatím ne. možná to bude vychytané v dalším BIOSU, možná jsem si chybně myslel že ICH9R bude kompatibilní s ICH8R (má stejný ovladač) a ICH7R.
Poznámka - i zrušené a znovu založené RAD0 pole po druhém restartu bylo opět označené jako fail. Co si o tom mám myslet? :sad:
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Cau , a jak je to s biosema na tuto desku? Ktery je nejlepsi? testoval nekdo?
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

To martinD:
Na P-35 DS4 jsem Raid pole nezkousel,ale zkousel jsem vytvoreny Raid pole z P965 na Asusu P-35 a žadnej problem,funguje bezproblemu ani jsem nemusel reinstalovat wokna(i kdyz to bude potreba).
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Tak mam tuhle desku ted jsem ji zapojil a mam dva problemy. Prvni je ten ze chipset ma 52C kdyz netaktuju a asi 55C kdyz taktuju (po zatezi orthosem) myslite ze jsou ty teploty dobry nebo s tim mam neco delat? A dalsi problem je ze mam tyto pameti http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801 ktere maji jet na zaklade na 4-4-4-12 a me jedou 5-5-5-15 :( nevite nekdo co s tim?? Diky za rady
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“