Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

myslíte že se vyplatí tahle služba:

http://www.vycom.cz/?Slu%9Eby:Projekty

??? ??? (za dvě kila to de, ne?)
-když jsou tu všici tak lakomý a nepučej mi modem nebo alespoň mi nepřijdou proměřit signál... :sad:
Francie ... sladká Francie
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

podle mě se nevyplatí, lumpové chcou vydělávat na blbosti lidí
CDMA modem Ti oproti vratné záloze přece na test půjčí a to je podle mě reálný test, tipuji, že ti chlapci vzhledem k tomu, co mají napsaný dole na té stránce můžou klidně střílet od boku půjde to, nepůjde to
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

no, jo, o tom vím, ale kde sehnat zálohu 9k Kč...
:wink:
no, dobrá ... ale stejně dík za odpověď !
WO
Nováček
Nováček

Od lumpa

Příspěvek od WO »

co chce vydělávat. Nedá mi to, musím upřesnit: Jedná se o standardní zjištění útlumu trasy z DMT pro daný kmitočet. Výsledkem jsou grafy průběhu síly signálu mezi dvěma body v dBmikroV při daném vyzářeném výkonu. Uvažuje se s morfologií (lesy, stavby). Výsledek lze interpretovat na základě zkušeností - stačí-li nebo nestačí vypočtená úroveň v jednom a/nebo druhém směru. Máme vyzkoušeno, že bezpečná úroveň je 14 dBmikroV, i když by možná stačilo méně. Program počítá na základě Fresnelových zón a je poměrně přesný, používáme jej v profi praxi denně. Výhoda je, že je poněkud skeptický, např. neumí vyhodnotit příjem pomocí odrazů. K ceně - ta práce trvá asi 30 - 40 min plus nějaké psaní a SW stál blahé paměti 120 tis. Asi to nikdo neudělá laciněji, nebo že by třeba ET? Stává se, že to někde vůbec nemůže chodit - na to upozorňujeme, v tom případě se neplatí. No a ta douška na konci hovoří o tom, že nejsme ET, nemáme jeho informace, nevíme a nemůžeme zaručit, že dnes tam vyzařuje a zítra ne, jak má poskládané sektorky atd. On ET nebo jiný operátor něco zaručuje? Mám pocit, že to jsou ultra "lumpové" co chtějí (samozřejmě) vydělávat na blbosti nás všech. Celkem jim to jde, ne?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

2 WO: hustý, tak dlouhou odpověď jsem ani nečekal ... asi tomu docela rozumíte, co :wink: ... to víte, my ubohé BFU...
ale s tim že si na tom ET namastí kapsu plně souhlasim...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

sovicka2001 píše:ale s tim že si na tom ET namastí kapsu plně souhlasim...
Proc by to jinak asi delali ? :o
Ty bys snad investoval prachy do neceho, co ti nebude vydelavat :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Dotázek: Na KT266A se mě hlásí CDMA modem na liště 921Kb/s a na NF3 250 jako 28,8Kb/s :? :x . Chodí to ale defakto stejně, takže kosmetická vada. Nový drivery z KB838989 na USB od MS z 04/04 nepomohly :( . Zná někdo důvod, jak naučit NF3, aby se hlásil modem 921Kb/s? :oops: Thx
(Tento problém je i u více userů (viz. http://www.cdma.cz ), jestli mají MB NF3 nevím) :cry:
WO
Nováček
Nováček

Dobré zprávy

Příspěvek od WO »

O nic nejde. Abychom ty operátory jen nepomlouvali - dobrý zdroj z ET mi prozradil, že se připravuje spuštění další nosné CDMA. Teď BTS vysílají na 464,775 MHz a přijímaji o 10 MHz níž. Šířka pásma je 1,25 MHz. Další kanál bude o 2 MHz níž. Samozřejmě to bude děláno podle obsazení a nejdřív zřejmě v Praze, Brně atp., ale i tak díky za to, kapacita se rázem (víc než) zdvojnásobí... :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A co u vas, taky se to projevilo ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Včera to makalo takhle: :)

Obrázek
Dneska už zase nic moc (250-400Kbps) :(
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Dneska na mojí BTS (Shit má jinou) perfektní - na to, že server bude dost přetíženej (podle počtu pokusů určitě) a další tři lidi jsou na tomhle připojení na netu, tak jsem celkem spokojenej - už si to nikdo další nekupujte... :razz:

Obrázek
..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To samý u mě a bydlíme od sebe cca 7km. Záleží asi na konkrétní buňce a situaci.

Obrázek

//EDIT v 17:30 - Přeneseno 256 kBytes během 9.9727 sekund. Vaše rychlost je 25.67 kBytes/s (= 205 kBits/s). :blee:
//EDIT v 23:00 - Už to zase stahuje 1200kBits/s :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to WO: sorry pánové, je-li tomu skutečně tak, beru zpět, ale jste bohužel v našem tržním prostředí světlá výjimka - možná by neškodil podobný popis přímo na stránkách, aby případní notoričtí nevěřivci (jako třeba já) byli přesvědčeni
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2ALL: Taky Vám Eurotel zmršil "zálohu na CDMA ve výši 899Kč" a vyhrožoval odpojením? :evil: Ze třech mých známých se to stalo všem třem!!! :x :evil: A pak že není v Errortelu bord*l!! :evil: :lol: Ale snaží se vehementně zapírat :evil: :lol: 8-) Thread na stejné téma jsem založil taky tady: http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=5085 :oops: a první reakce potvrzují má slova. :roll: :evil:
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

:-D pěkné
Naposledy upravil(a) Roxyman dne pát 12. lis 2004, 09:53, celkem upraveno 2 x.
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Zajímavý web aneb vše o CDMA: http://www.cdg.org/technology/3g.asp :)
hightimes
Nováček
Nováček

Re: Eurotel EXPRES aneb CDMA a vše kolem něj !

Příspěvek od hightimes »

Roxyman píše:Nevím jestli jste zaznamenali toto info a tak to zde uvádím :

http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=107786

...tak modem má maximální limit 2,4GB/s,
< tohle je naprosto nesmyslný údaj, vzduchem se nepřenáší ani gigabit, natožpak gigabyte

... ale počítá se s rychlostí zhruba 256-512 kilobajtů/sekundu.
< opět bych podotknul, že se nejedná o kilobajty, ale KILOBITY ;-) ... jinak je to celkem v pohodě, důležité je, aby jste neinstalovali "dodaný ovladač", ale stáhli si ho z eurotelu (jinak W2k - úplné zamrznutí, WXP - bluescreen ;-)

...Prý je to dáno možností sítě,
< je to asi nejstarší síť, která je dnes docela málo vytížená, kdo zná telefon noki o hmotnosti cca 1.5kg?

... ale kolik to bude skutečně nikdo u nás zatím neví, jen technici kteří neustále CDMA testují. Taky bude záležet zda bude modem v pohybu či nikoliv...od toho se bude odvíjet rychlost připojení.
< Spíš bych řekl, že je to dáno principem, malá anténka (která je jediná schválena) velký upstream neudělá. Dnes jsem to testoval rovněž na linuxu, na 256 to omezuje sám modem, který ve své podstatě limituje rychlos na usb na 256kbits, na to je samozřejmě patch (instalace na linuxu do půl hoďky)

... Cenu vám bohužel nepovím, tak daleko prsty nemám...ale co vím, tak modem by měl stát nedotovaný 6-8 tisíc...kolik bude stát dotovaný nevím...na mobilmanii se v diskuzi spekuluje ze by to mohla byt koruna a nekdo zase píše 1500, ale neveřil bych tomu dokud to nebude oficiálně oznámeno přímo od ET.
< tak je to 3600 a neco s DPH, docela pohoda. Je to vynikající náhrada GPRS, ISDN ... alternativa do míst, kde nejde realizovat ADSL.

Měsíční paušál taky nevím, ale očekává se a šušká se , že by to mělo být někde mezi DATANONSTOP(ET) a ADSL(CT)...ale to je zatim taky spekulace...
U nás jsou všichni strašně natěšený, že to budeme mít zdarma na testování, ale zatím to není jisté...už to není co to bývalo, kór teď když máme takovou macechu, jakou je ČT..každpoádně vám sem kdyžtak hodím info jak to šlape v realu a různý postřehy co se z toho vyklubou..
Thats all :wink:
V realu to neni spatne, bohuzel je tu velka latence (200ms na ping) a patrne ztratovost packetu (to jsem netestoval). Poradne nemuzete pouzit ani napr. SKYPE (sw na IP telefonovani), ktery jinak jede velice dobre i na 33.6 modemu. V kazdem pripade na 899 bez dane pausal je to naprosta pohoda.
hightimes
Nováček
Nováček

můj předchozí offtopic ... a dál

Příspěvek od hightimes »

ragoval jsem na hodně starej příspěvek ... sorry
jinak modem je docela kvalitní záležitost, mnohem lepší než třeba ISDN Fritz! ... alespoń se chová jako správné železo

Co tak slyším a vidím, je vhodný spíše do oblastí s menším osídlením a bez dalších alternativ (v případě fabriky mýho strejdy např. jediná možnost - i ISDN linka mu jede značně pomaleji než kdekoliv jinde, šance na ADSL je 0, BlueTone rovněž nic).

Momentálně nelze získat pevnou IP adresu (častý dotaz u Eurotelu), ale ta by stejně byla dobrá akorát na monitoring (na nic jiného upstream nestačí) ...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“