Magazín - nazor na vyvoj

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
axloth
Začátečník
Začátečník

Re: Magazín - nazor na vyvoj

Příspěvek od axloth »

bandita píše:... udělám věc, kterou by ode mne čekal asi málokdo - omluvím se. Nebudu se teď vymlouvat...
Pokud se k tomu (ac s velkym zpozdenim) skutecne postavis jak fer chlap celem a bez zbytecnejch vymluv se omluvis, tak to bude chvalihodne. Uprimne se omlouvat neni nikdy jednoduchy, tak jsem zvedavej... :wink:
bandita píše:...už nic takového...tomu je už dávno konec...
Takovy odsun od fanouskovstvi a senzacechtivosti by urcite ocenila vetsina ctenaru a prospel by celymu magazinu. Nezbyva nez tedy doufat, ze novinka z 9.7. byla posledni takovou a tesim se na serioznejsi budoucnost...
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Redaktoři by měli přijmout trochu skeptičtější pohled na zprávy, co probíhají trubkama internetu.
Rozdíl je v podání - pokud se objeví (zase) newska jak bude nějaký kus perfektní, drtící konkurenci, je potřebné to doložit solidními fakty NEBO to označit za nepotvrzené informace, analyzovat to, pokusit se nastínit jiné scénáře. Ovšem napsat, že si máme připravit peněženky, protože, s prominutím, "jedna paní povídala"... pánové, dokážete si představit, jak by to vypadalo, kdyby takhle probíhal třeba nějaký buisness?
"Tyhle čipy, co za měsíc vyjdou, budou určitě supr!" - "Výborně, nakoupíme jich 1M!" - čipy se nepodařily - bankrot.
Vaši čtenáři jsou to samé, v mikroměřítku; nemůžete jim vyčítat skepticismus (u "pomalejších" jedinců pak z toho plynoucí agresi).

Několikrát opakovaný argument, že je vaše práce těžká, příp., že si to máme zkusit i sami, je v našich očích neochota o zlepšení, sic můžeme sympatizovat.

bandita: Neber si ty antipatie zle, tvůj zápal je jistě obdivuhodný, jen jej musíš více krotit, případně jiným způsobem ventilovat (PCT blog?).
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

FAKE alá GTX460 v newskách:

Je to hnus. Myslím že bude dobré počkat na opravdu finální testy a recenze..navíc v Číně nepoužívaj ty desetinný čárky, to že je Fake jsem si všiml hned po shlédnutí novinky :| .

- Zní to jakoby 5850 nešla taktovat :mrgreen: .
- Kachna je to velice kvalitne propecena a krupava...
- z jakého důvodu nezakázal v ovladačích PhysX?
- Poslední dobou se tu množí velké množství nejzávažnějšího prohřešku proti etickému kodexu novináře - a to uvádění nepravdivých a dokonce i záměrně lživých informací!
- Je z nich naprosto jasne ze nebyly vyrobeny v cine. Dalsi zasadni chybou na screenshotech je zobrazeni casu a desetinne carky. Asi rok jsem pracoval v Asii z toho 3 mesice v Hongkongu a Pekingu. Opravdu v Cine nemaji uvedeny format data a jako oddelovac desetinnych mist carku.
Prostě FAKE a je to drzost, tenhle člověk by už měl psát a jemu podobní taky :blee: ...nebo alespoň odebrat veškeré prémie a výhody, to se bude panečku potom divit a myslím si, že si dá do budoucna velký pozor, co kde píše...už mě podobné věci tady začínají vážně unavovat
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dnes jsem četl newsku od nejmenovaného autora a mohl jsem se umlátit smíchy po přečtení následujícího vzorce pro výpočet šířky sběrnice.
Nedávno odhalené obrázky tištěného spoje ukazovaly spíše na 192bitové paměťové rozhraní, čemuž nasvědčovalo šest (6 × 32bit = 192bit), respektive možných dvanáct paměťových čipů (pokud by byly umístěny i svrchu).
Mám to chápat tak, že když těch paměťových čipů bude 12, tak bude šířka sběrnice dvojnásobná? :lol: Jak by chtěl autor ke 128-bit sběrnici připojit těch 768 MB GDDR?

Doporučil bych autorům, že když nemají ani páru o čem píší, tak ať radši nezabředávají do technických detailů a nepoužívají cizí výrazy u kterých očividně neví co znamenají. Někdy to působí opravdu komicky aneb "člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v bobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem." :lol:

Rád bych ještě situaci kolem novinek trochu rozvedl...
  • Nevím, proč každá novinka pojednávající o novém produktu začíná slovy "Společnost XXX uvádí na trh..." popř. "Výrobce XXX představil..."
  • Přirovnání jader CPU k válcům motoru a frekvence k obsahu (navíc se nejedná o obsah, ale o zdvihový objem)
  • Link na "zdroj" odkazuje pouze na server nikoliv na samotnou zprávu odkud byly čerpány informace
  • V průběhu týdne několik doslova opsaných tiskových zpráv
  • Vymýšlení si zdrojů a mystifikace čtenářů "bombastickými" predikcemi výkonu bez jakéhokoliv ověření
//Pravda, ale podle toho schématu tam žádné další kontakty pro připájení dalšího paměťového čipu nejsou.

BTW. proč se zase mazala celá větev diskuze?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Tak pokud jde o onu inkriminovanou kartu, tak výrobce nemusí osadit všechny připravené pozice. Ostatně by to nebylo poprvé - např. GTX260 má 16 pozic, ale osazených je jich pouze 14.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dnesni novinka s navodem na nominaci PCT do ankety Kristalova lupa (link) me opet utvrdila v tom, ze (minimalne kvuli tomuto autorovi) magazin skutecne smeruje "do kopru". Autor novinky nezna ani adresu serveru na kterem publikuje svoje opisy a mystifikace a vesele moderuje diskusi s jakymikoliv kritickymi prispevky.

Na jednu stranu zada ctenare o podporu v ankete a potom je vsechny zmoderuje. Co takhle se trochu zamyslet?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Na jednu stranu zada ctenare o podporu v ankete a potom je vsechny zmoderuje. Co takhle se trochu zamyslet?
- Je to fakt masakr, já tam psal o tom, že PCT nepodpořím, protože poslední dobou se v článcích a novinkách vyskytovali lži, naznačil jsem jednu novinku a hned můj příspěvek byl moderován..
- Když se nikdo nemůže vyjádřit k článku/novince, mít svobodu slova..tohle si u mě PCT už ale fakt pos*al a ztratil čtenáře :!: :| .
- Na fórum ale chodit budu, číst ty braky už zdaleka ne a myslím si, že nebudu sám ;-) .
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

Oni nechtějí slyšet pravdu, oni chtějí mít pravdu! Jakákoliv zpětná vazba je nežádoucí! Namísto využívání diskusí k rozšiřování obzoru a vylepšování článků se jakýkoliv nesouhlasný, seč slušný a pravdivý příspěvek okamžitě likviduje.

Často se likviduje již preventivně samotný diskutér, který by mohl na nesmysly upozornit. Napsal jsem dotaz Chyby či záměr? a reakce na něj? Taktně se mlčí a zatlouká. Právě takový je obraz současného vývoje PCT, jinak již dlouho setrvalý stav stejným směrem.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jestli mohu mluvit za celou redakci, tak PCTuning.cz není o jednom autorovi. Nikdo nikomu názor na magazín nebere, ale pokud vím, neznám médium, kde by se podobné narážky autoři tolerovali (ano, budete překvapeni, ale mažou se i na Živě.cz).

Pokud někdo cítí s PCTuningem přízeň, ale má raději fórum než magazín, může jej nominovat v kategorii Sociální sítě. Obzvláště proti konkurenčním serverům je zde vydařená Společenská sekce.
Sociální sítě
Nástroje a služby primárně orientované na pravidelné sdružování lidí prostřednictvím Internetu – např. diskusní servery, seznamky a další komunitní projekty.
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne pát 6. srp 2010, 18:12, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Jojo, souhlas...jenom malá oprava - "narážky tolerovalY" ;)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

-HoNY-: pokud nemuzes pod clanek napsat ani "clanek se mi nelibi, obsahuje pravopisne a fakticke chyby, nestoji za nic", tak je neco spatne :) .
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

myom píše:-HoNY-: pokud nemuzes pod clanek napsat ani "clanek se mi nelibi, obsahuje pravopisne a fakticke chyby, nestoji za nic", tak je neco spatne :) .
Můžeš mi ukázat některý z mých článků, který by byl, jak ty říkáš závadný? Zdejśí redakce nemá na rozdíl od Computeru nebo Světa hardware v rozpočtu místo na pravopisnou korekturu. Dále mi ukaž článek, kde bych mazal kritiku své osoby nebo mého článku.
Jindy píše:Jojo, souhlas...jenom malá oprava - "narážky tolerovalY" ;)
Jo myšlenkami jsem byl někde jinde. Myslel jsem "média, kde by to autoři tolerovali". Opraveno.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

souhlasím s myomem...často se maže konstruktivní kritika, která není ani narážkou, je slušná, od věci a v 99,9% případů se jedná o jednoho a toho samého autora...myslíte, že to je v pořádku? já ne
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

-HoNY-: ja jsem nemluvil o tobe (teda pokud nepises pod nejmenovanym jmenem), ale obecne (o nejmenovamem "vi vite kdo")
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dobře možná že se ten problém týká jednoho nejmenovaného autora, ale proč to omýláte neustále dokola? Víte že má PCTuning dalších 5 aktivních autorů nebo musíte neustále kopat okolo sebe, jenom proto aby se prostě do autora kopalo?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Proti tobě a zbytku redakce nemám nic (krom OBRa, který tomu svého času dával celkem slušně "za uši"), ale to co na PCT předvádí jedna osoba nemá jinde na serverech tohoto ražení obdoby a zbytečně tím podráží ještě vcelku slušnou pověst PCT. Ne nadarmo se říká, že celek je tak silný jako jeho nejslabší článek.

A vysvětlete mu konečně někdo, že DNS neznají pctforum.tyden.cz se subdomainovým prefixem WWW. Takhle se asi http://pctuning.tyden.cz do nominace o Křištálovou lupu nedostane.

EPIC FAIL :lol:
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Na některých serverech - a není jich málo - je to ale často i tak, že je bohužel špatná většina autorů a mezi nimi jsou třeba jen dva dobří. Nebudu jmenovat konkrétně, ale jde například o největší zpravodajský server u nás. A to je přeci mnohem horší, pak se to opravdu nedá číst. To ale není ani náhodou případ PCTuningu.
Smutný je, že i ty nejmenované servery s nekvalitními autory mají pořád dostatek návštěvníků a prosperují.

-Hony- hehe jasný, já nechtěl buzerovat, jen mě to praštilo do očí..."autoři tolerovali" je ok :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

-HoNY-: jak psal krteq... OBR ale narozdil od p. Kociho vedel, mel znalosti. Mira je dobry akorat na postovani trapnych obrazku na FB, to mu jde dobre. Na druhou stranu je produktivni, coz je dobre a kdyby odlozil nekde bokem svoje cyber ego a pristoupil k novinarine trochu profesionalneji, tak by byl pro magazin skutecne plus.
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

jak se říká, každý "ŘETĚZ JE TAK SILNÝ JAKO NEJSLABŠÍ ČLÁNEK"
tudíž nechápu tu bezpředmětnou obhajobu toho co se tady často děje.
:|
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

chystana recenzia grafik bude urcite vynikajuca, na kvalitu Kamiho recenzii sa da spolahnut, na to sa fakt tesim

ale tie newsky...
koho trapi nejaky kanadsky pseudospevacik a jeho "afery" na FB/TW? mozno autora...

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... lock#18456
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“