Epox EP-8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Boin píše:Chceš to poslat?
Buď tak hodnej... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Nemáte někdo náhodou nějakej pěknej link na osazování téhle desky Zalmanem+uprávy?
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

Boin píše:Nemáte někdo náhodou nějakej pěknej link na osazování téhle desky Zalmanem+uprávy?
tak to by ma tiez zaujimalo... :-D
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Jak se Zalman7000 osazuje na desku je krásně vidět na stránkách výrobce. A v tabulce kompatibility chladiče se základními deskami se lze dočíst, že pro použití na Epoxu 8RDA3+ je nutno odříznout část spony. Další poznatky zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=10662
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

JirkaH píše:Jak se Zalman7000 osazuje na desku je krásně vidět na stránkách výrobce. A v tabulce kompatibility chladiče se základními deskami se lze dočíst, že pro použití na Epoxu 8RDA3+ je nutno odříznout část spony. Další poznatky zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=10662
ja to nechapem...ved na osadenie toho Zalmana treba montazne otvory v doske...a 8RDA3+ sa mi zda ze ich nema :(

a co presne znamena: "Power Supply must not interfere with the heatsink" ?
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zdání klame!!!
viz např. www.epox.ru/products/mb/ep-8rda3plus , tam si tuto desku můžeš dost dobře prohlédnout ze všech stran. Promiň za tu stránku, ale všichni si teď dali šikmý obrázek desky v3.1, kde to není vidět.
Malý problémek bude asi u desek v2.x a výše - na rozdíl od mé verze 1.1 mají ventilátorek na chladiči čipové sady a tady je kolize s Zalmanem7000 - moje doporučení - chladič dolů, důkladně zabrousit dosedací plošku (u mé desky by se za dosedací část nemusela stydět Českomoravská vrchovina), teplovodivá pasta a větráček je zbytečný.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

k0$Ti píše: ja to nechapem...ved na osadenie toho Zalmana treba montazne otvory v doske...a 8RDA3+ sa mi zda ze ich nema :(

a co presne znamena: "Power Supply must not interfere with the heatsink" ?
Jak říká JirkaH, 8RDA3+/i díry má.

Jinak, "Power Supply must not interfere with the heatsink" znamená, že zdroj nesmí překážet pasivu.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

to TomV - díky za doplnění, jak jsem hledal, kde by MB byl vidět v celé své kráse, tak jsem na to zapomněl
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Tak jsem tam dnes taky usadil Zalmana, ale docela jsem si dal než jsem to na koleni uřízl pilkou na železo :wink:
Ale stojí to za to!!!
Je to uplně o něčem jiném!!!
Jinak když je na to vhodný nářadí tak to má člověk za chvíli hotový :roll:
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

8RDA3+Pro BIOS verze 08 05 04
Nevíte někdo co znamená to Pro???
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Boin píše:8RDA3+Pro BIOS verze 08 05 04
Nevíte někdo co znamená to Pro???
Taky by mě to zajímalo! :oops: Neví někdo :?
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

A není to nějaký omyl? Zdroj biosu?
Pro 8RDA3+ je poslední bios z 29.7.2004, podle mých zatím dost krátkých zkušeností maká OK.
Nespletlo se to s tímto:

8RDA3IPRO
dapp4805.bin
2B00h
1)Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
2)Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minites.

Skoro si troufám tvrdit, že ano. Ale pokud nemám pravdu, tak mě opravte!
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

JirkaH píše:A není to nějaký omyl? Zdroj biosu?
Pro 8RDA3+ je poslední bios z 29.7.2004, podle mých zatím dost krátkých zkušeností maká OK.
Nespletlo se to s tímto:

8RDA3IPRO
dapp4805.bin
2B00h
1)Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
2)Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minites.

Skoro si troufám tvrdit, že ano. Ale pokud nemám pravdu, tak mě opravte!
je to z http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=20071
8RDA3+Pro BIOS verze 08 05 04
Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minutes.
Post items of IDE,SATA and RAID correlations modified.
8RDA3+ / 8RDA3G BIOS verze 07 29 04
Patch Kingmax DIMM (MPWC22D-38KT3R-FBA) compatibility issue.
Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minutes.
Solved PCI/AGP slot usage status reporting error on DMI.
Solved coding error.UDMA3 should be ATA44 not ATA66.
Update Sil3112A ROM version to V4247. (For 8RDA3+ only)

Jinak bios z 29.7.2004 jsem zkoušel moc spokojen jsem nebyl (nebyl jsem sám)= http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15479
Tak nevíte někdo co to teda znamená?
Je to přece nejnovější verze :?

//Zvýraznění by TomV
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Dík za info. Je to původem z www.epox.nl, jenže na těchto stránkách není o 8RDA3+ Pro ani zmínka. Jestli se tam náhodou někdo neseknul.
Pod Prime jsem zatím nezkoušel, pokud to bude nestabilní, tak samozřejmě předchozí stabilní verzi biosu. Tak ještě jednou dík, zase je co řešit. Ještě mi napadá, nezkoušel jsi trochu snížit takt CPU? U Dooma 3 jsi psal, žes tam snižoval.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

JirkaH píše:Dík za info. Je to původem z www.epox.nl, jenže na těchto stránkách není o 8RDA3+ Pro ani zmínka. Jestli se tam náhodou někdo neseknul.
Pod Prime jsem zatím nezkoušel, pokud to bude nestabilní, tak samozřejmě předchozí stabilní verzi biosu. Tak ještě jednou dík, zase je co řešit. Ještě mi napadá, nezkoušel jsi trochu snížit takt CPU? U Dooma 3 jsi psal, žes tam snižoval.
Aha tak už vim proč sis nestěžoval 8-)
Protože si nezkoušel Prime.
Ale jinak Dooma jsem hrál ještě na 2520Mhz a 1.75V a bylo to v Prime testovaný asi jen hodinu, takže to padalo, tak jsem musel podtaktovat, ale pak jsem měl zas chuť do taktování tak jsem tam narval 2580Mhz při 1.825 a testoval asi 11hodin (PrimeStable), takže teď na 2.58Ghz je to v poho :wink:
Pak jsem taky zkoušel grafiku a když ji moc přetočíš tak se ti rozlítnou u Dooma barvy a vytuhne to!
Takže pro lepší taktování a PrimeStable tam mam zase starej Bios!
Ale zaujalo mě to PROčko, tak se o to zajímám, jestli třeba nemá nějaký speciální funkce :D
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Bohužel se musím přidat k ostatním. Zkoušel jsem poslední BIOS z 29.7.2004 a opravdu není stabilní (tedy v Prime95). PC jede na továrních hodnotách a torture test spadl po cca 2 hodinách. Takže je tam zpátky BIOS z února 2004.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
silent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

TEAC CD-540E

Příspěvek od silent »

DVC64 píše:
Geo22 píše:predpokladam zes nejnovesi biosy a firmware si zkousel?
BIOSy jsem zkoušel všechny. Na TEAC CD-540E existují dva firmwary. Originální 1.0 a "nový" 3.0, který tam mám flashnutý. Na starém kompu jsem si jej tam před několika lety dal, protože podstatně zrychloval audio extrakci. Flashovátko bohužel neumožňovalo zálohovat si firmware 1.0. No a TEAC s fw. 3.0 si s touto deskou nerozumí. Chtěl bych zjistit, jestli si rozumí alespoň s fw. 1.0, jenže ten není k sehnání. Tak se zkouším zeptat alespoň tady, jestli si ty dva kusy HW nerozumí obecně nebo si nerozumí jen ty moje dva kusy. :-(
Moja CDROM-ka Teac CD-540E si zase nerozumela s via kt133, fungovala iba s vypnutým DMA a strašne zaťažovala komp. Potom som niekde na fórach našiel radu, že je treba v biose na IDE kanále CDROM-ky vypnúť UDMA a nastaviť PIO4. Vo windowse potom DMA zapneš a hotovo.
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Hmm, to je zajímavý, mě zase prime padal na předchozí verzi biosu. Tahla se mi zdá prozatim OK, ale prime jsem ještě nezkoušel. Asi ho testnu, abych zjistil jak to s nim je. Mam rev 1.1 tak bych ještě zkusil ten bios označenej jako pro. Zatim to vypadá že se tu k tomu ještě nigdo nedostal, nebo k němu nemá důvěru, ale asi to ještě radši zkontroluju na epox.nl abych věděl do šeho du.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zajímavý poznatek

Příspěvek od JirkaH »

Tak mám k novému biosu dost zajímavý poznatek, 8RDA3+ v1.1., jak jsem psal již jinde, Memtest i Prime OK.
Co se událo: stručně řečeno PC bylo večer řádně vypnuto, vše OK a ráno odmítlo nabootovat. Další zkoumání ukázalo, že při nastavené sekvenci A:, CD-ROM, IDE-0 nelze nabootovat z instalační diskety MS-DOSu 6.22, Win98SE, nešla ani boot disketa s GoldMemory. PC nastartovalo jen z disket s Memtestem v. 1.11 a 1.25, nechal jsem proběhnout testy, OK. Další zkoumání ukázalo, že nelze nabootovat z instalačních CD Win98SE, Win2000 ani XP.
Tak jsem všechno odpojil, mašinu vypreparoval zpod stolu a sejmul kryt. Vizuálně žádný zajímavý poznatek, pro jistotu jsem zkontroloval všechny konektory, nic nenalezeno. Připojil jsem pouze monitor, klávesnici a myš a jdeme startovat. Epox má display s post kódy, tak uvidíme. Jenže k mému překvapení PC normálně nabootovalo do WinXP. Tak jsem na to čučel jak puk, tak jdeme připojovat další věci. No a metoda postupné eliminace dala výsledek.
Důvodem nenabootování je připojený USB1.1 flash disk Apacer128!!!
Se starším biosem to chodilo bez problémů, tak ještě musím prozkoumat, zda je to vina biosu nebo Apacera. Zkoušel jsem start jiných dvou počítačů s připojeným Apacerem, bez problémů. Tak to by skoro ukazovalo na bios. Pokud má někdo možnost něco podobného vyzkoušet, tak se vyjádřete.
silent
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavý poznatek

Příspěvek od silent »

JirkaH píše:Tak mám k novému biosu dost zajímavý poznatek, 8RDA3+ v1.1., jak jsem psal již jinde, Memtest i Prime OK.
Co se událo: stručně řečeno PC bylo večer řádně vypnuto, vše OK a ráno odmítlo nabootovat. Další zkoumání ukázalo, že při nastavené sekvenci A:, CD-ROM, IDE-0 nelze nabootovat z instalační diskety MS-DOSu 6.22, Win98SE, nešla ani boot disketa s GoldMemory. PC nastartovalo jen z disket s Memtestem v. 1.11 a 1.25, nechal jsem proběhnout testy, OK. Další zkoumání ukázalo, že nelze nabootovat z instalačních CD Win98SE, Win2000 ani XP.
Tak jsem všechno odpojil, mašinu vypreparoval zpod stolu a sejmul kryt. Vizuálně žádný zajímavý poznatek, pro jistotu jsem zkontroloval všechny konektory, nic nenalezeno. Připojil jsem pouze monitor, klávesnici a myš a jdeme startovat. Epox má display s post kódy, tak uvidíme. Jenže k mému překvapení PC normálně nabootovalo do WinXP. Tak jsem na to čučel jak puk, tak jdeme připojovat další věci. No a metoda postupné eliminace dala výsledek.
Důvodem nenabootování je připojený USB1.1 flash disk Apacer128!!!
Se starším biosem to chodilo bez problémů, tak ještě musím prozkoumat, zda je to vina biosu nebo Apacera. Zkoušel jsem start jiných dvou počítačů s připojeným Apacerem, bez problémů. Tak to by skoro ukazovalo na bios. Pokud má někdo možnost něco podobného vyzkoušet, tak se vyjádřete.
Problém nie je v USB flash disku, ale v nastavení biosu. Pozri sa ako máš nastavené Boot Devices, či tam náhodou nemáš zapnuté bootovanie z USB alebo či nemáš aktivované Boot Others (alebo niečo také). Na 90% bude problém v tomto.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“