Buď tak hodnej...Boin píše:Chceš to poslat?

Moderátor: Eddward
ja to nechapem...ved na osadenie toho Zalmana treba montazne otvory v doske...a 8RDA3+ sa mi zda ze ich nemaJirkaH píše:Jak se Zalman7000 osazuje na desku je krásně vidět na stránkách výrobce. A v tabulce kompatibility chladiče se základními deskami se lze dočíst, že pro použití na Epoxu 8RDA3+ je nutno odříznout část spony. Další poznatky zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=10662
Jak říká JirkaH, 8RDA3+/i díry má.k0$Ti píše: ja to nechapem...ved na osadenie toho Zalmana treba montazne otvory v doske...a 8RDA3+ sa mi zda ze ich nema
a co presne znamena: "Power Supply must not interfere with the heatsink" ?
Taky by mě to zajímalo!Boin píše:8RDA3+Pro BIOS verze 08 05 04
Nevíte někdo co znamená to Pro???
je to z http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=20071JirkaH píše:A není to nějaký omyl? Zdroj biosu?
Pro 8RDA3+ je poslední bios z 29.7.2004, podle mých zatím dost krátkých zkušeností maká OK.
Nespletlo se to s tímto:
8RDA3IPRO
dapp4805.bin
2B00h
1)Add show K7 Sempron CPU infrmation on POST screen.
2)Patched some online game networking will be disconnected after running about 30 minites.
Skoro si troufám tvrdit, že ano. Ale pokud nemám pravdu, tak mě opravte!
Aha tak už vim proč sis nestěžovalJirkaH píše:Dík za info. Je to původem z www.epox.nl, jenže na těchto stránkách není o 8RDA3+ Pro ani zmínka. Jestli se tam náhodou někdo neseknul.
Pod Prime jsem zatím nezkoušel, pokud to bude nestabilní, tak samozřejmě předchozí stabilní verzi biosu. Tak ještě jednou dík, zase je co řešit. Ještě mi napadá, nezkoušel jsi trochu snížit takt CPU? U Dooma 3 jsi psal, žes tam snižoval.
Moja CDROM-ka Teac CD-540E si zase nerozumela s via kt133, fungovala iba s vypnutým DMA a strašne zaťažovala komp. Potom som niekde na fórach našiel radu, že je treba v biose na IDE kanále CDROM-ky vypnúť UDMA a nastaviť PIO4. Vo windowse potom DMA zapneš a hotovo.DVC64 píše:BIOSy jsem zkoušel všechny. Na TEAC CD-540E existují dva firmwary. Originální 1.0 a "nový" 3.0, který tam mám flashnutý. Na starém kompu jsem si jej tam před několika lety dal, protože podstatně zrychloval audio extrakci. Flashovátko bohužel neumožňovalo zálohovat si firmware 1.0. No a TEAC s fw. 3.0 si s touto deskou nerozumí. Chtěl bych zjistit, jestli si rozumí alespoň s fw. 1.0, jenže ten není k sehnání. Tak se zkouším zeptat alespoň tady, jestli si ty dva kusy HW nerozumí obecně nebo si nerozumí jen ty moje dva kusy.Geo22 píše:predpokladam zes nejnovesi biosy a firmware si zkousel?
Problém nie je v USB flash disku, ale v nastavení biosu. Pozri sa ako máš nastavené Boot Devices, či tam náhodou nemáš zapnuté bootovanie z USB alebo či nemáš aktivované Boot Others (alebo niečo také). Na 90% bude problém v tomto.JirkaH píše:Tak mám k novému biosu dost zajímavý poznatek, 8RDA3+ v1.1., jak jsem psal již jinde, Memtest i Prime OK.
Co se událo: stručně řečeno PC bylo večer řádně vypnuto, vše OK a ráno odmítlo nabootovat. Další zkoumání ukázalo, že při nastavené sekvenci A:, CD-ROM, IDE-0 nelze nabootovat z instalační diskety MS-DOSu 6.22, Win98SE, nešla ani boot disketa s GoldMemory. PC nastartovalo jen z disket s Memtestem v. 1.11 a 1.25, nechal jsem proběhnout testy, OK. Další zkoumání ukázalo, že nelze nabootovat z instalačních CD Win98SE, Win2000 ani XP.
Tak jsem všechno odpojil, mašinu vypreparoval zpod stolu a sejmul kryt. Vizuálně žádný zajímavý poznatek, pro jistotu jsem zkontroloval všechny konektory, nic nenalezeno. Připojil jsem pouze monitor, klávesnici a myš a jdeme startovat. Epox má display s post kódy, tak uvidíme. Jenže k mému překvapení PC normálně nabootovalo do WinXP. Tak jsem na to čučel jak puk, tak jdeme připojovat další věci. No a metoda postupné eliminace dala výsledek.
Důvodem nenabootování je připojený USB1.1 flash disk Apacer128!!!
Se starším biosem to chodilo bez problémů, tak ještě musím prozkoumat, zda je to vina biosu nebo Apacera. Zkoušel jsem start jiných dvou počítačů s připojeným Apacerem, bez problémů. Tak to by skoro ukazovalo na bios. Pokud má někdo možnost něco podobného vyzkoušet, tak se vyjádřete.