U nás doma, za ta dlouhá léta byla asi nejhorší situace, když jsem si tehdy koupil noteboo Acer 7220 za 17k s grafikou GeForce 7000M - s vidinou názvu GeForce a neznalostí problematiky mobilních grafik jsem si říkal "paráda, GeForce... to spustí i hry". Težce jsem se spálil, tam se sekalo i Aero na Windows Vista a hratelnée byly hry snad jen Stronghold 1 + Crusader a Worms World Party. Dokonce byl problém přehrávat i video (lagování, trhání obrazu).... Nakonec jsem už neměl na to nervy a střelil jsem to za plonkovou cenu a koupil noteboo s nVidia Quadro NVS 320M (+- výkon jako GeForce 8600M/8700M GT). Asi si dovedete představit tu mega radost a nadšení z toho výkonu Quadra, bylo to asi tak, jako kdybych přesedl z píchlého jízdního kola do BMW.
Taky jsem testovali kdysi dávno PC s kartou S3 Savage 4, to byla velmi slušná grafika, jenže dojela na dvě věci.... 1) ovladače a 2) malá podpora S3 Metal.
//SHRNUTÍ: Všechny odpadky typu GeForce / Radeon LE, MX, SE by se nikdy neměly vyrábět, resp. všechny ty nesmysly se 64 bit sběrnicí. To se pamatuju na další zhrození, když si kamarád koupil nové PC s Pentiem 4, 512 MB RAM a rychlým diskem a zjistili jsme, že mu tam dali Radeon 9200 SE. Celé PC v podstatě díky této kartě naprosto k ničemu.