Tak se zeptám, protože mi to nedá, u Windows ... nevím jestli platí verzování úplně stejně i v Linuxu. Linux Kernel 4.4.218 je (?) teda starší verze než 4.10.1??? Pak bych chápal, proč se nedostanu dál (5gbit, pod verzi 4.10 umí max. 2,5gbit). Nemám jak to přímo ověřit, changelogy (archive.kernel.org) mají nesmyslný datetime (podobně jako soubory s archivy linuxu) a obsahují logy mail nějaké konference.
Každopádně mi to nedalo a stáhnul jsem teda tu 4.10.1 (je nejblíž stávající verzi) a už zase kompiluju

Předpokládám, .config ... když všechno od[ENTER]ruju.. tak to vybere default setting u každé položky. Nemám půl života to celé step-by-step konfigurovat.

Kdy se nainstalují drivery realtek r8152 jestli předtím nebo potom, je doufám jedno. Byl jsem schopen nainstalovat dkms balíček... ale během instalace píše, že namísto realtek-r8152-dkms_2.21.4-1_amd64.deb nainstaluje realtek-r8152-dkms ... což je snad v pořádku. Původně jsem myslel, jestli to není zastaralá verze, ale jsem schopen přepsat driver (veškeré soubory driveru) přímo tím originál balíčekem od realtek a jednotlivé soubory jsou bitově stejné.
Tak uvidím jak po té rekompilaci s novějším kernelem. Možná přestane spousta věcí fungovat a konec, nebo to povede k úspěchu. //
Asi jsem se dostal k meritu věci, že Netgear nakonec moc dobře věděl, kdy a kde ukončit vývoj ReadyNAS OS, protože by si uživatelé zupgradovali NAS servery pouhým přidáním USB-RJ45 bazmeku za pár šušní (můj případ "síťovka"). Nebo by si chtěli jejich ReadyNAS OS nahrát na nějaké custom OP HW servery (opět můj případ), hlavně protože tam většina věcí už dříve fungovala (apps z jejich appstore atd.) a ostatní se donahrálo.