MSI KT6 Delta (VIA KT600) - rady a tipy

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

v sitovce problem neni, ta jede ok, problem je podle me v desce.projizdel jsem to memtestem, zadna chyba. zdroj je 350W, myslim ze to v pohode utahne, zkousel jsem tam samozrejme nechat poze jeden hdd bez cdromek a vyhodit i vse z pci slotu a uplne to osekat na zakladni veci, ale problem to neresi. taktovaneho nic neni, vse je v puvodnim nastaveni. prave nevim, jestli se neda v biosu neco nastavit, co by muj problem vyresilo ....
k te sestave nevim co jineho bych pripsal - mel jsem tam TV kartu a modem, ale to jsem musel vytahnout aby to bezelo aspon trochu. jinak mam vse co patri k desce MSI KT6 delta s Gbit LANkou, GK je nvidia geforce4 MX 400 s 64 MBram, RAMka je ADATA 512MB na 400 MHz, CPU AMD athlon 2600+ na 1,92GHz, FDD, 1x sata hitachi deskstar 7k250 160GB, 1x WD 80 GB 8 MB cache, 1x DVD pioner, 1x DVD-RW lite-on ..... to asi tak vse
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

v sitovce problem neni, ta jede ok, problem je podle me v desce.projizdel jsem to memtestem, zadna chyba. zdroj je 350W, myslim ze to v pohode utahne, zkousel jsem tam samozrejme nechat poze jeden hdd bez cdromek a vyhodit i vse z pci slotu a uplne to osekat na zakladni veci, ale problem to neresi. taktovaneho nic neni, vse je v puvodnim nastaveni. prave nevim, jestli se neda v biosu neco nastavit, co by muj problem vyresilo ....
k te sestave nevim co jineho bych pripsal - mel jsem tam TV kartu a modem, ale to jsem musel vytahnout aby to bezelo aspon trochu. jinak mam vse co patri k desce MSI KT6 delta s Gbit LANkou, GK je nvidia geforce4 MX 400 s 64 MBram, RAMka je ADATA 512MB na 400 MHz, CPU AMD athlon 2600+ na 1,92GHz, FDD, 1x sata hitachi deskstar 7k250 160GB, 1x WD 80 GB 8 MB cache, 1x DVD pioner, 1x DVD-RW lite-on ..... to asi tak vse
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

V prni rade bude asi treba vyresit stabilitu PC, zkousel si memtest, prime95 atd. ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

ano, zkousel, v poho, testy cpu, ramky .... ale prave bych chtel vedet, jestli je taky nejaky test na MB?
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Jakej tam máš bios? Ovladače síťovky?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ilja
Nováček
Nováček

Příspěvek od ilja »

bios jsem daval novy, nepomohlo, sitovka ma ovladace taky nove ... navic jde o to, ze jak na PCI slot dam cokoli, tak se ten problem projevi intenzivneji ...
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Pokud je to v záruce, tak bych to prasácky vyreklamoval...

...jinak, teď jsem se dočetl v jenom magazínu, že výkonný zdroj, který má vlastně kabacitu nevyužitou (např. 350W zdroj a PII 200Mhz) začne shazovat počítač podobně, jako by byl přetížený ... ale to asi nebude tento konkrétní případ :oops:
Francie ... sladká Francie
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

Je to tak. AKe ma delicky tato doska? Myslim pomer FSB/RAM/AGP/PCI
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
Hugo
Začátečník
Začátečník

to sleepise

Příspěvek od Hugo »

sleepise píše:Je to tak. AKe ma delicky tato doska? Myslim pomer FSB/RAM/AGP/PCI
V biose ma PCI/AGP lock.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Mám KT6V-lsr a zajímalo by mě kde seženu nejnovější Core-center ne bo Speed-fan abych (se mohl pokusit) regulovat otáčky.Budu nad tím koumat až do smrti, proč by tam jinak (Až na overcolck) dávali Core-cell ????? Díky za link ! :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Captain_Pepek píše:zajímalo by mě kde seženu nejnovější Core-center
http://us-download.msi.com.tw/support/s ... ter_MB.exe :)
van Bellen
Začátečník
Začátečník

MSI KT6 Delta FISR -3 pipnutia

Příspěvek od van Bellen »

z nicoho nic mi to zacalo robit niekedy pri restarte..dam restart alebo ked zapnem pc ,tak nenabehne nic len 3 pipnutia.dam reset a nabehne to..skusal som testovat ramku 90min goldmemory a 30 memtest=0chyb.

uz mi to robilo asi pred 8mimi mesiacmi ale postupne ako som nahraval novsie biosy tak to prestalo a teraz sa mi to vratilo :x
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nebol nahodou k tejto doske tzv. D-bracket .... kde su diagnosticke Led ..... co ukazuje tam..?
Skus prehodit Ramku do ineho slotu...., pripadne skus nejako zmenit nastavenia v BIOSe....!
Deje sa to aj pri default nastaveni....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
van Bellen
Začátečník
Začátečník

no ten d braket som neskusal tak ho hned zapojim...
defaultne nastavenie som neskusal lebo to nastavenie ktore mam nastavene uz pouzivam dost dlho...
van Bellen
Začátečník
Začátečník

no ku podivu uz to nerobi.jemne som tukol do grafiky(zatlacil) a uz to nerobi.d braket mam napojeny tak cakam kedy sa to stane znova,alebo radsej nie...

moze to byt tym ze nebola dobre zatlacena vga?lebo vcera to zacalo robit a v ten den som mal vybratu grafiku.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

samozrejme zle zasunuta grafika je dost castim zdrojom problemov......., takze otestuj a keby sa to znova objavilo tak daj vediet.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
van Bellen
Začátečník
Začátečník

opat to (niekedy robi) tak som namontoval braket a nechal ho tam az kym nezistim co z toho vylezie...

takze 2.dioda zelena ,ostatne red...

Memory Dection Test
-Testing onboard memory size.The D-LED will hang if the memory module is damaged or not properly installed.

-v biose mam tieto nasravenia:
system performance:fast
row pt:3
ras pulse:6
ras to cas:3
write recovery cycle: 1t
bank int:4-w
sdram burst:8qw
sdram 1t: E
fast command:normal
fast r2r: D

-kedze pqi moduly nie su na zozname podporovanych touto doskou na msi webe tak ma napade len toto...alebo?
Mino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mino »

Ja som mal túto dosku asi pred pol rokom a PQI(konkrétne PMI s čipmi PQI) bol na nej v pohode.(2*256MB/400). Možno že máš origo PQI a nemusia spolu fakčiť. Ja som mal s ňou tiež problémy, ale iné. Mne sa tiež tá doska reštatovala vždy po zapnutí zo studeného stavu (keď bola teplota NB pod 20 stupňov), keď som to spustil a teplota bola nad 20st. tak to bolo v pohode. Nakoniec som na to prišiel. Robila to komb. Ati 9600+ KT 600. Dal som tam inú kartu G4 MX 440 AGP 8x a odvtedy je to ok. Ale v tvojom prípade to nebude keďže máš 5200.
Gigabyte G1.Sniper A88X,A10-6800K with Cooler Scythe Ninja rev.B, DDR3 ADATA Memory 2x 4GB/2133 , HDD Seagate 1TB , DVD RW LG, Power Seasonic SSP-350GT, Monitor LG 2252TE-PF.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

tak mam na module nalepku Pmi ale na cipoch je PQI...
van Bellen
Začátečník
Začátečník

len taky dotaz: mam na doske moznost zapojenia 3x fan...no a v speedfane mi ukazuje len Fan01 a Fan02..preco?aj ked mam zapojene 3 fany.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“