uuu

Moderátoři: Walker1134, Wilik
uuu
Ja si můžu koupit paletu 3090, o to nejde. Zajímá mě to čistě technicky, měřil to někdo?
To je ňáká blbost, 2,25x faktor rozlišení ti i matematicky dává 4k (přibližně 8Mpix vs 3,6Mpix QHD x 2,25). Serious Sam 4 ve kterým sem testoval nejvíc, by to v tom rozlišení kvůli VRAM už tuplem nedávalo
Hele, to je možný, můj monitor to umí také, ale první věc co jsem udělal, byla, že sem 60Hz režimy (některý gay hry neumí forcnout vyšší refresh rate = nefunguje pak v nich G-SYNC) a virtuální 4K (na PC je to k prdu) vymazal.DOC_ZENITH píše: ↑čtv 17. úno 2022, 15:42 Ano, DSR se vždy počítá z max rozlišení monitoru, tzn pokud by náhodou tvůj monitor uměl 4K input nativně (spousta 1440p monitorů to umí, hlavně na HDMI kvůli kompatibilitě s PS5), tak 4K půjde nativně a ne přes DSR a ony DSR hodnoty se budou počítat z onoho 4K.
Jo, tím to evidentně bude a DLDSR si můžu nechat ujít. V CRU žádná volba 4K rozlišení nikde není, takže nevím, jak bych to mohl vyhodit. V nastavení monitoru taky není žádná možnost, jak se toho zbavit.DOC_ZENITH píše: ↑čtv 17. úno 2022, 15:42 Ano, DSR se vždy počítá z max rozlišení monitoru, tzn pokud by náhodou tvůj monitor uměl 4K input nativně (spousta 1440p monitorů to umí, hlavně na HDMI kvůli kompatibilitě s PS5), tak 4K půjde nativně a ne přes DSR a ony DSR hodnoty se budou počítat z onoho 4K.
V takovém případě bude třeba přes CRU editnout vlastnosti monitoru a tu podporu 4K rozlišní odebrat. Já jsem to takhle dělal u výstupu kde mam zachytávačku, která sice umí 4K ale jen při 30hz (ona umí i to plné 4K 4096 x 2160 při 24), ale vzhledem k tomu že jsem chtěl nahrávat v 60fps což umí max v 1080p tak jsem musel všechny větší rozlišení vykopat, jinak je to tam furt cpalo a výsledkem byl low-framerate záznam se spoustou tearingu jako bonus.