Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
Ta malá velikost bloků je tam od dob starejch točáků + neni úplně useless protože spousta disků vyniká více u malých bloků oproti jiným.urban.novak píše: ↑úte 7. bře 2023, 22:14 Radši piš, že HD Tune je takzvaně "defective by design" - proto nepoužívat. Fakt nechápu, proč bych měl v u takovéhoto benchmarku ladit velikost bloku. Mezi 1 MB a 8MB není žádný rozdíl. Crystal Disk Mark mi při sekvenčním čtení/zápisu naměřil 3300/2500 MB/s, čili dvojnásobek toho co ukazuje HD Tune.
Díky moc, fakt, půjdu teď přepsat všechny recenze na SSD co jsem kdy napsal, protože jsem se to konečně dozvěděl...urban.novak píše: ↑úte 7. bře 2023, 23:10 Jasně že to vim, CDM funguje dobře, protože ukazuje správné hodnoty. Jestli máš dlouhý zimní večer, nudíš se a zajímají tě podrobnosti toho jak CDM přesně testuje disky, tak si to nastuduj na https://github.com/hiyohiyo/CrystalDisk ... kBench.cpp
urban.novak píše: ↑úte 7. bře 2023, 23:5699.999% uživatelů zajímá právě to, co CDM ukazuje ve výchozím nastavení. Tvrzení, že CDM je useless je poněkud odvážné
Ugh. Ano 99.999% BFU asi skutecne zajima tak test cache v CDM a co mu tam napise SMART, ktery jim o tom, ze jim SSD hnije nebo je to totalni srot, nic bohuzel nerekne a jsou tam takova hezka vysoka cisla ze. To protoze jsou proste BFU. Realita ale jaksi vypada jinak. Tvrdit tu, ze tu lidi "radi blbe", je rekneme znamka ne uplne bystreho uvazovani a chapani problematiky co se tu resi a testuje.urban.novak píše: ↑stř 8. bře 2023, 00:24 někdo tváří, že tomu rozumí a přitom radí blbě - jenom plývá svým i mým časem.
1. studuj víc, furt ti to nejde.urban.novak píše: ↑stř 8. bře 2023, 00:24 O kauze týkající se Samsungu 990 Pro jsem pouze četl něco ve zprávách a možná i proto jsem začal zkoumat, jestli i můj 970 evo netrpí podobným problémem. Já naštěstí si dokážu většinou poradit sám, jenom to zabere dost času, než si to všechno zjistím a nastuduju. Proto mi trochu vytáčí, když se někdo tváří, že tomu rozumí a přitom radí blbě - jenom plývá svým i mým časem.
A jak u Playstation 5? To ma pro masu "Direct Storage" primo SSD na desce a spoleha se na toDOC_ZENITH píše: ↑čtv 2. úno 2023, 10:27Tohle je jeden z důvodů proč se vždy jen zasměju když vidim ňáké ty řeči o tom jak bude "dicrect storage super věc" tve kdyby většina lidí věděla jak na tom vlastně ten jejich "super fast GEN4 gaming SSD" vlastně je a co by to znamenalo kdyby se měl ňákej engine spoléhat na jeho rychlost čtení heh.