Epox EP-8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Dík,prozkoumám, vyzkouším. Ale nic v nastavení biosu oproti předchozímu jsem neměnil.
Jinak s Apacerem asi nějaký problém je, když smažu soubory, tak se opticky uvolní místo, ale při zápisu mi to hlásí disk plný - zatím jediný možný způsob, jak ho uvolnit, je naformátovat.
Sver
Nováček
Nováček

Nastavení pro přetaktování

Příspěvek od Sver »

Mám novou desku 8RDA3+, procesor Athlon 2000+, 2x 256MB DDR PC266 a spoustu otázek. Chci využít možnosti desky a procesor přetaktovat. Mám ale trochu (spíš dost) zmatek v nastavení BIOSu. Jak aktivovat AGP/PCI lock (nebo je aktivní stále - v biosu jsem to nenašel)?
Vypadá to, že mám odemčený procesor. Mám násobič snižovat nebo zvyšovat - jaké jsou výhody a nevýhody. Prohlížel jsem obsah fóra ale moc jsem se v tom neorientoval. Budu rád za každou informaci - zejména za ty stravitelné i laikům:-)
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení pro přetaktování

Příspěvek od Orbithek »

Sver píše:Mám novou desku 8RDA3+, procesor Athlon 2000+, 2x 256MB DDR PC266 a spoustu otázek. Chci využít možnosti desky a procesor přetaktovat. Mám ale trochu (spíš dost) zmatek v nastavení BIOSu. Jak aktivovat AGP/PCI lock (nebo je aktivní stále - v biosu jsem to nenašel)?
Vypadá to, že mám odemčený procesor. Mám násobič snižovat nebo zvyšovat - jaké jsou výhody a nevýhody. Prohlížel jsem obsah fóra ale moc jsem se v tom neorientoval. Budu rád za každou informaci - zejména za ty stravitelné i laikům:-)
Něco o přetaktování je tady http://www.pctuning.cz/titulnistrana/te ... 89&LayID=2 ,ale i tady na foru...musíš líp hledat :wink:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Sver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sver »

Tenhle článek znám, ale musím se přiznat, že se v něm moc neorientuju. Uvádí tam přetaktování změnou FSB, OK. To jsem zkoušel, není to problém a dostal se s FSB max na 150 (ale už to nebylo stabilní). Stabilně jedu na 145. Jsem ale přesvědčený že to musí jít lépe a víc. Ale jak, a jak to nastavit v Biosu? Ideální by byl odkaz na popis biosu u téhle desky a vliv jednotlivých funkcí.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Sver píše:Tenhle článek znám, ale musím se přiznat, že se v něm moc neorientuju. Uvádí tam přetaktování změnou FSB, OK. To jsem zkoušel, není to problém a dostal se s FSB max na 150 (ale už to nebylo stabilní). Stabilně jedu na 145. Jsem ale přesvědčený že to musí jít lépe a víc. Ale jak, a jak to nastavit v Biosu? Ideální by byl odkaz na popis biosu u téhle desky a vliv jednotlivých funkcí.
Mno píšeš,že máš paměti DDR 266 (FSB=133) což při FSB 150 už asi tvé paměti nezvládají..... :wink:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Prave jsem koupil tuhle desku v revizi 1.1 a chtel jsem se zeptat,ktery bios se vam na tehle desce osvedcil nejvic?-ktery byl nejstabilnejsi?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cruzz píše:Prave jsem koupil tuhle desku v revizi 1.1 a chtel jsem se zeptat,ktery bios se vam na tehle desce osvedcil nejvic?-ktery byl nejstabilnejsi?
Tos koupil novou, nebo z druhé ruky ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

TomV píše:
cruzz píše:Prave jsem koupil tuhle desku v revizi 1.1 a chtel jsem se zeptat,ktery bios se vam na tehle desce osvedcil nejvic?-ktery byl nejstabilnejsi?
Tos koupil novou, nebo z druhé ruky ? :?
koupil jsem z druhe ruky,ale bohuzel jenom desku,potreboval bych jeste I/O shield a taky gameport,ale nemuzu to nikde sehnat :(
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Pokud je deska v revizi 1.1, tak bios předposlední nebo poslední - na vyšších verzích desky jsou s ním asi problémy, viz zde na fóru, no já taky ještě stále bádám, že s připojeným USB flash diskem Apacer mi to nestartuje, nastavení biosu nemá vliv. Ale zase je tam nový bios pro onboard SATA SiI3112(používám). Tak to asi vyzkoušej.
A nějaké věci k desce - no zkus www.epox.cz , třeba tam na něco přijdeš
Sver
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sver »

Orbithek píše:
Sver píše:Tenhle článek znám, ale musím se přiznat, že se v něm moc neorientuju. Uvádí tam přetaktování změnou FSB, OK. To jsem zkoušel, není to problém a dostal se s FSB max na 150 (ale už to nebylo stabilní). Stabilně jedu na 145. Jsem ale přesvědčený že to musí jít lépe a víc. Ale jak, a jak to nastavit v Biosu? Ideální by byl odkaz na popis biosu u téhle desky a vliv jednotlivých funkcí.
Mno píšeš,že máš paměti DDR 266 (FSB=133) což při FSB 150 už asi tvé paměti nezvládají..... :wink:
Taky mně to napadlo:-) ale chci si pohrát ještě s multiplikátorem. Mám ale následující problém:

Pokud se u své desky (rev 3.1, CPU AMD 2000+, paměti 2x 256 MB PC266) pokusím změnit multiplikátor z 12,5 směrem nahoru (směrem dolů nejsou problémy), změna proběhně v pořádku, ale frekvence FSB se bez ohledu na to co mám nastaveno změní na 100 MHz a CPU se "podtaktuje". Máte s tím někdo zkušenosti? Jak se dá se přetaktovat změnou multiplikátoru?
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Mam mensi problem,PC se mi zapne samo,kdyz ho strcim do zasuvky,tlacitko Power vubec nereaguje-nebo reaguje,ale tak,ze se zrejme vypnou CPU,graficka a pod.,ale vetraky se toci dal a HDD ledka sviti cervene a po asi 30sec. zacne PC speaker pipat a musim PC odpojit ze zasuvky.To samy mi to udela,kdyz dam ve Win vypnout,uz me to zacina docela stvat :sad: Podle manualu to mam zapojeny dobre,zkousel jsem Power i otocit,ale to samy,nevi nekdo :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cruzz píše:Mam mensi problem,PC se mi zapne samo,kdyz ho strcim do zasuvky,tlacitko Power vubec nereaguje-nebo reaguje,ale tak,ze se zrejme vypnou CPU,graficka a pod.,ale vetraky se toci dal a HDD ledka sviti cervene a po asi 30sec. zacne PC speaker pipat a musim PC odpojit ze zasuvky.To samy mi to udela,kdyz dam ve Win vypnout,uz me to zacina docela stvat :sad: Podle manualu to mam zapojeny dobre,zkousel jsem Power i otocit,ale to samy,nevi nekdo :?
Zkontroluj připojení ATX kabelu od zdroje a pak taky, jestli náhodou nemáš připojený tlačítko power na piny pro tlačítko sleep. V BIOSu si v power managementu nastav Suspend - S3/STR...
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

TomV píše:
cruzz píše:Mam mensi problem,PC se mi zapne samo,kdyz ho strcim do zasuvky,tlacitko Power vubec nereaguje-nebo reaguje,ale tak,ze se zrejme vypnou CPU,graficka a pod.,ale vetraky se toci dal a HDD ledka sviti cervene a po asi 30sec. zacne PC speaker pipat a musim PC odpojit ze zasuvky.To samy mi to udela,kdyz dam ve Win vypnout,uz me to zacina docela stvat :sad: Podle manualu to mam zapojeny dobre,zkousel jsem Power i otocit,ale to samy,nevi nekdo :?
Zkontroluj připojení ATX kabelu od zdroje a pak taky, jestli náhodou nemáš připojený tlačítko power na piny pro tlačítko sleep. V BIOSu si v power managementu nastav Suspend - S3/STR...
Zdroj mam pripojenej dobre,vrazil jsem tam pro jistotu i ten 4pin-tim to ale asi nejni,co?Power mam zapojeny dobre-problem je v tom,ze to dela,i kdyz tam Power ani nemam!-teda jenom to vypnuti ve Win.Navic ani v manualu neni sleep nikde napsany.-teda mam desku revizi 1.1 a manual mam k revizi 2.0,protoze jsem ten starsi nesehnal,ale ze by meli jinak prehozeny piny?Btw. kde sezenu starsi manual?Ten S3/STR vyzkousim.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cruzz píše:Zdroj mam pripojenej dobre,vrazil jsem tam pro jistotu i ten 4pin-tim to ale asi nejni,co?Power mam zapojeny dobre-problem je v tom,ze to dela,i kdyz tam Power ani nemam!-teda jenom to vypnuti ve Win.Navic ani v manualu neni sleep nikde napsany.-teda mam desku revizi 1.1 a manual mam k revizi 2.0,protoze jsem ten starsi nesehnal,ale ze by meli jinak prehozeny piny?Btw. kde sezenu starsi manual?Ten S3/STR vyzkousim.
Ten čtyřpin tam musíš mít každopádně, jinak to nepojede. Já myslel, jestli náhodou není kus nějakýho bordelu v ATX konektoru a že to kvůli tomu zlobí... Jinak zatím nevím...
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Tak jsem vyzkousel co se dalo a porad nic :(
Uz me napada jenom vymena zdroje :sad:
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Tak sem vymenil zdroj a problem stale pretrvava:(
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkus: Bios-Integrated Peripherals položka PWRON After PWR-Fail nastav OFF
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cruzz píše:Tak sem vymenil zdroj a problem stale pretrvava:(
Co ukazuje displej, když to samo naskočí ?
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Myslis jako ten malej,co ukazuje,jestli je nekde chyba? Tak na tom sviti FF
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkusil jsi to, co jsem ti napsal výše?
Tahle položka biosu je o tom, jak se zachová počítač při výpadku napájení. Pokud máš ON, tak ihned po zapnutí sítě sám startuje - a to je to, co píšeš, že ti dělá. Pokud nastavíš OFF, pak po výpadku sítě nebo při zapnutí sítě zůstává vypnutý. A chování tlačítka PowerON se dá ovlivnit přímo ve Windows - Obrazovka-Vlastnosti a tam někde to je.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“