Výběr case
Moderátor: L4mka
- sonic26
- Nováček
Ahoj dostal jsem se trochu do problémů s chlazením PC. Resp. s odvodem tepla ze skříně. Sitauce je následující
základní deska: Asus MEN-E, chlazení čipsetu pomocí heat pipe
procesor : Athlon 64 X2 6000+, chlazení CoolerMaster Geminll + 2x Noctua NF-S12-1200
grafika : 8600GTS PCIe 512MB DDR3 OC (675/2000MHz), chlazení Thermalright HR-03 + AKASA AK-184-L2B Amber
skříň : nějaký shit ModeCom middle tower MUSE
Po výměně originálních chladičů teploty - na procesu při vytížení obou jader na 100% teplota 45°C, grafika po proběhnutí testů 3D mark 06 teplota 47°C, základní deska ukazuje sice 51°C, ale na chipsetu se nedá udržet ruka. Po sundání bočního krytu skříně je teplota ve skříni o cca 10°C lepší, stejně tak na chipset se dá alespoň šáhnout. Takže to odhaduji na špatné proudění vzduchu ve skříni - respektive špatný odvod tepla ze skříně. Ta je osazena 2x Noctua NF-R8, jeden vpředu jeden vzadu, chladič je i ve zdroji. Zatím to provozuji se sundaným bočním krytem ,ale to asi nebude to pravé. Poradíte někdo nějakou dobrou volbu v rozumné cenové relaci? (max. do 3000,- raději ale méně, bohužel upgrade hw mě trošku vysál Wink ). Díky
základní deska: Asus MEN-E, chlazení čipsetu pomocí heat pipe
procesor : Athlon 64 X2 6000+, chlazení CoolerMaster Geminll + 2x Noctua NF-S12-1200
grafika : 8600GTS PCIe 512MB DDR3 OC (675/2000MHz), chlazení Thermalright HR-03 + AKASA AK-184-L2B Amber
skříň : nějaký shit ModeCom middle tower MUSE
Po výměně originálních chladičů teploty - na procesu při vytížení obou jader na 100% teplota 45°C, grafika po proběhnutí testů 3D mark 06 teplota 47°C, základní deska ukazuje sice 51°C, ale na chipsetu se nedá udržet ruka. Po sundání bočního krytu skříně je teplota ve skříni o cca 10°C lepší, stejně tak na chipset se dá alespoň šáhnout. Takže to odhaduji na špatné proudění vzduchu ve skříni - respektive špatný odvod tepla ze skříně. Ta je osazena 2x Noctua NF-R8, jeden vpředu jeden vzadu, chladič je i ve zdroji. Zatím to provozuji se sundaným bočním krytem ,ale to asi nebude to pravé. Poradíte někdo nějakou dobrou volbu v rozumné cenové relaci? (max. do 3000,- raději ale méně, bohužel upgrade hw mě trošku vysál Wink ). Díky
- tx3rf
- Začátečník
-
mozna bych koupil CM Dominator
popripade drazsi Gigabyte iSolo
dalsi moznost je nejaka kvalitni Lian-Li, Silverstone, Antec.. Ale to uz beva drazsi, zalezi na tom, jestli ti jde hodne o "extravagantnejsi" nebo spis stridmej vzhled.
popripade drazsi Gigabyte iSolo
dalsi moznost je nejaka kvalitni Lian-Li, Silverstone, Antec.. Ale to uz beva drazsi, zalezi na tom, jestli ti jde hodne o "extravagantnejsi" nebo spis stridmej vzhled.
- sonic26
- Nováček
Vzhled je mi uplne putna - spis obycejný. Je to PC v obýváku a stejne je videt pouze predek. Jde hlavne o systém chlazení. Ten dominátor vypadá dobře ....tx3rf píše:dalsi moznost je nejaka kvalitni Lian-Li, Silverstone, Antec.. Ale to uz beva drazsi, zalezi na tom, jestli ti jde hodne o "extravagantnejsi" nebo spis stridmej vzhled.
- tx3rf
- Začátečník
-
jojo, dominator je fajn, ale jeslti to mas v obyvaku tak bych asi vymenil ten predni ventilator za nesvitici, protoze by to zbytecne rusilo, vim jak to vypada na Elite 330 kdyz to vepredu sviti, ta ma totiz stejne perforovanej predek jako dominator.sonic26 píše:Vzhled je mi uplne putna - spis obycejný. Je to PC v obýváku a stejne je videt pouze predek. Jde hlavne o systém chlazení. Ten dominátor vypadá dobře ....tx3rf píše:dalsi moznost je nejaka kvalitni Lian-Li, Silverstone, Antec.. Ale to uz beva drazsi, zalezi na tom, jestli ti jde hodne o "extravagantnejsi" nebo spis stridmej vzhled.
- Chang
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, potřeboval bych od někoho kdo má case Cooler Master Xcalade Dominator aby mi nafotil nějaké fotky. Nejlépe zepředu case, zezadu a uvnitř. Můj email je : Peter.Luong46@seznam.cz
Děkuji za pomoc
Děkuji za pomoc
- sonic26
- Nováček
Uvažuji o výměně a osazení 4x AKASA AK-183-L2B Amber, 120x120x25mm, 1400rpm, 18dBA, proud vzduchu: 44,8 CFM - bude to dostačující?tx3rf píše:jojo, dominator je fajn, ale jeslti to mas v obyvaku tak bych asi vymenil ten predni ventilator za nesvitici, protoze by to zbytecne rusilo, vim jak to vypada na Elite 330 kdyz to vepredu sviti, ta ma totiz stejne perforovanej predek jako dominator.
- xeq
- Začátečník
-
Hello,
Chystam sa kupit novu case na pc co mam v podpise a rozhodol som sa pre CM stacker ale neviem sa rozhodnut ktory z tychto dvoch vybrat, prosim poradte mi
Ide mi hlavne o airflow aj ked v tejto case je asi airflow najmensi problem
Stacker 830 EVO
http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-coo ... d74137.htm
alebo
Stacker 832
http://www.alza.cz/coolermaster-stacker ... d76049.htm
Chystam sa kupit novu case na pc co mam v podpise a rozhodol som sa pre CM stacker ale neviem sa rozhodnut ktory z tychto dvoch vybrat, prosim poradte mi
Ide mi hlavne o airflow aj ked v tejto case je asi airflow najmensi problem
Stacker 830 EVO
http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-coo ... d74137.htm
alebo
Stacker 832
http://www.alza.cz/coolermaster-stacker ... d76049.htm
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
- Blue Storm
- Odborník PCT
2sonic26:kup radši levnější xilency a jsou pěkně tiché a mají docela velký průtok vzduchu,potom kdyžtak dražší nexusy
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- sonic26
- Nováček
Objednáno Jen me ted napadlo (samozrejme az po odeslání objednávky) nemuze být problém s umístením toho zdroje? Resp. s délkou kabelu od nej k desce, mechanikám .... A pokud ano, je nutné kupovat novy zdroj nebo je jiná cesta? Díkytx3rf píše:jojo, dominator je fajn, ale jeslti to mas v obyvaku tak bych asi vymenil ten predni ventilator za nesvitici, protoze by to zbytecne rusilo, vim jak to vypada na Elite 330 kdyz to vepredu sviti, ta ma totiz stejne perforovanej predek jako dominator.
- majko
- Nováček
-
problém by neměl být ta bedna není nijak obrovská, pokud náhodou ano, tak existuje prodloužení kabelu, ale mělo by to bezproblémů dosáhnout.sonic26 píše:Objednáno Jen me ted napadlo (samozrejme az po odeslání objednávky) nemuze být problém s umístením toho zdroje? Resp. s délkou kabelu od nej k desce, mechanikám .... A pokud ano, je nutné kupovat novy zdroj nebo je jiná cesta? Díkytx3rf píše:jojo, dominator je fajn, ale jeslti to mas v obyvaku tak bych asi vymenil ten predni ventilator za nesvitici, protoze by to zbytecne rusilo, vim jak to vypada na Elite 330 kdyz to vepredu sviti, ta ma totiz stejne perforovanej predek jako dominator.
- Tomy
- Nováček
-
- gonsa
- Začátečník
-
Precti si moje postrehy s Antecem...Neni to nic pozitivniho...-
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=111622
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=111622
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
ahoj,máte někdo zkušenosti s tady tou bednou? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49406 maj ji za hodně dobrý peníze...
- Blue Storm
- Odborník PCT
je to akorát napodobenina KME,to bych radši vzal tu KME
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý
-
nevim jestli mysliš tuhle http://www.alza.cz/kme-bigtower-atx-cx- ... d43044.htm
ale vem si že stojí víc než jednou tolik...vyplati se to?
ale vem si že stojí víc než jednou tolik...vyplati se to?
- Blue Storm
- Odborník PCT
myslel jsem tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90UR1NKAZ9
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Jedna už mi rukama prošla - je to papír. Jestli do toho chceš jen nastrkat komponenty a nechat ji ležet pod stolem a víc od ní neočekáváš, tak účel splní.Dex_Holland píše:ahoj,máte někdo zkušenosti s tady tou bednou? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49406 maj ji za hodně dobrý peníze...
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- Infernal
- Začátečník
nazdar..idem kupit komponenty
Geforce 8800 GTS 512 MB, 2 GB RAM, Q6600 quadcore procesor s chladicom asi Scythe SCMNJ-1000 Ninja Mini alebo podobnym. Chcem to napratat do nejakej kvaliutne vetranej skrine aby nebolk problem s prehrievanim, preto sa pytam aku case by ste mi odporucili..ci staci middletower alebo treba bigtower...mne sa celkom paci Thermaltake Thermaltake Soprano VE7000BWS DX ale neviem ci to tam zmestim. Ide o to aby sa komponenty v pohode do skrine zmestili a aby bola dobre chladena . Mate nejaky iny navrh na case? dik
Geforce 8800 GTS 512 MB, 2 GB RAM, Q6600 quadcore procesor s chladicom asi Scythe SCMNJ-1000 Ninja Mini alebo podobnym. Chcem to napratat do nejakej kvaliutne vetranej skrine aby nebolk problem s prehrievanim, preto sa pytam aku case by ste mi odporucili..ci staci middletower alebo treba bigtower...mne sa celkom paci Thermaltake Thermaltake Soprano VE7000BWS DX ale neviem ci to tam zmestim. Ide o to aby sa komponenty v pohode do skrine zmestili a aby bola dobre chladena . Mate nejaky iny navrh na case? dik
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
- CreAtive_34
- Začátečník
-