Gigabyte P35-DS4 / P35T-DS4 / EP35-DS4 (775, P35 + ICH9R)
Moderátor: Eddward
- haluzak
- Nováček
-
- Pavel.P.
- Středně pokročilý
-
- Pepa1
- Mírně pokročilý
-
Dotaz na RAM Transcend 4x2GB moduly vs. GA-P35-DS4
Chtěl bych do této desky (rev. 1.1) dát ramky
Transcend DDR2 JM4GDDR2-8K (moduly 2x2GB) celkem 8GB.
Máte s těmito ramkami nějaké zkušenosti?
Díky.
Transcend DDR2 JM4GDDR2-8K (moduly 2x2GB) celkem 8GB.
Máte s těmito ramkami nějaké zkušenosti?
Díky.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- Serifus
- Nováček
-
Problém se zvukem GA-P35-DS4 - pls help.
Zdravím! Prosím o radu... mám problém s integrovanou zvukovkou na Gigabytu P35-DS4:
Mám 5.1 bedny.
Když zapojím vše do zdířek podle barev (zelená na zelenou atd.), tak jdou jen přední repráky, zapojení oranžového kablíku do oranžové zdířky to vůbec nedetekuje! Jako bych tam nic nezapojil... A černý v černý sice detekuje, ale pakliže si zvolím, že to jsou zadní reproduktory, na ikonce nejsou nápisy (Lb, Rb prostě se nezobrazí...) a když na ikonku zadních repráčků najedu myší, píše to : No Output!! SW a center (oranžovej kablík) musím zapojit do modrýho a pak to frčí. Zadní repráky jsou ale stále problém. Jako zadní jedou pouze, když zapnu 8-mi kanálový zvuk (což já mám 6 kanálů)... Pak se zobrazí jako Lb, Rb a hrajou. Když je chci zprovoznit v šesti kanálovém zvuku, musím je nastavit jako "boční reproduktory". Pak také hrajou... ale zadní to prostě nejsou. :'( :'( :'(
Verzi Realtek ovladačů mám R1.96 (což by měla bejt nejnovější...)
Už jsem vážně v koncích... Je to na reklamaci? Vážně už nevím.
Mám 5.1 bedny.
Když zapojím vše do zdířek podle barev (zelená na zelenou atd.), tak jdou jen přední repráky, zapojení oranžového kablíku do oranžové zdířky to vůbec nedetekuje! Jako bych tam nic nezapojil... A černý v černý sice detekuje, ale pakliže si zvolím, že to jsou zadní reproduktory, na ikonce nejsou nápisy (Lb, Rb prostě se nezobrazí...) a když na ikonku zadních repráčků najedu myší, píše to : No Output!! SW a center (oranžovej kablík) musím zapojit do modrýho a pak to frčí. Zadní repráky jsou ale stále problém. Jako zadní jedou pouze, když zapnu 8-mi kanálový zvuk (což já mám 6 kanálů)... Pak se zobrazí jako Lb, Rb a hrajou. Když je chci zprovoznit v šesti kanálovém zvuku, musím je nastavit jako "boční reproduktory". Pak také hrajou... ale zadní to prostě nejsou. :'( :'( :'(
Verzi Realtek ovladačů mám R1.96 (což by měla bejt nejnovější...)
Už jsem vážně v koncích... Je to na reklamaci? Vážně už nevím.
- Pepa1
- Mírně pokročilý
-
4850 Crossfire ??
Mám desku a chtěl jsem se zeptat ohledně zapojení dvou ATI 4850. Bude velký výkonový propad (PCIE 16 + 4) ? Nemáte to někdo odzkoušené??
Druhá část dotazu se týká zdroje. Nyní mám Corsair 520. Ten to asi neutáhne co??
Druhá část dotazu se týká zdroje. Nyní mám Corsair 520. Ten to asi neutáhne co??
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
dle mne je to na reklamaci.ještě bych zkusil jiné repráky-je možné že nějak blbnou jacky ale to nejspíše ne-velice nepravděpodobné
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Fofrer
- Začátečník
- bukva
- Začátečník
Gigabyte P35-DS4 dead BIOS
Hola, mám tu takový vážný problém.
Včera si takhle klidně vypnu PC. Ráno zapnu ... a nic. Podívám se co mám v za CPU a kolik mám RAM (kteoužto informací mě ještě POST obšťastní), ale jaký dostaly zařízení IRQ, to už se nedozvím, protože předtím se POST zastaví na takové té milé blikající čárce.
Dobře, dám Clear CMOS, rebootnu a vybafne na mě výběr posledních funkční konfigurací BIOSu a možnost jejich obnovení - problém je, že jsou všechny špatný a když sis občas checksum řekne, že by se dal BIOS obnovit ze zálohy ... tak ta je taky poškozená.
Samozřejmě se nedostanu ani do BIOSu (F12 nebo co to je), ani k bootování z jiných zařízení, ani k Qflashi ... tak na co tam dává Gigabyte tunu kokotin, když nic nefunguje?
Co s tím mám asi tak podle nich dělat?
Deska je v záruce, ale v SK a při reklamaci bych si musel koupit jinou, ale když nic jinýho nezbude
Včera si takhle klidně vypnu PC. Ráno zapnu ... a nic. Podívám se co mám v za CPU a kolik mám RAM (kteoužto informací mě ještě POST obšťastní), ale jaký dostaly zařízení IRQ, to už se nedozvím, protože předtím se POST zastaví na takové té milé blikající čárce.
Dobře, dám Clear CMOS, rebootnu a vybafne na mě výběr posledních funkční konfigurací BIOSu a možnost jejich obnovení - problém je, že jsou všechny špatný a když sis občas checksum řekne, že by se dal BIOS obnovit ze zálohy ... tak ta je taky poškozená.
Samozřejmě se nedostanu ani do BIOSu (F12 nebo co to je), ani k bootování z jiných zařízení, ani k Qflashi ... tak na co tam dává Gigabyte tunu kokotin, když nic nefunguje?
Co s tím mám asi tak podle nich dělat?
Deska je v záruce, ale v SK a při reklamaci bych si musel koupit jinou, ale když nic jinýho nezbude

- Max Casper
- Začátečník
Nemůže být špatná baterka? Ta se dá obvykle koupit za pár korun, nevím samozřejmě, jak je to na tvé desce.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- bukva
- Začátečník
Zkusil sem tam teď dát baterku z ještě staršího (ale plně funkčního) PC aje to ještě horší, teď už se nedostane ani k tomu výběru posledních "funkčních" (jaká to ironie názvu, když funkční není ani jedna) konfigurací BIOSu.
Ale vyplývá z toho, že by to teoreticky mohlo mít něco společnýho, i když tomu moc nevěřím, ale kéž by.
Ale vyplývá z toho, že by to teoreticky mohlo mít něco společnýho, i když tomu moc nevěřím, ale kéž by.
- Max Casper
- Začátečník
Zkusil bych odpojit vše nepotřebné - mechaniky, druhý HDD, přídavné karty atd. - a zkusil nabootovat. Nevím, jestli nějaká vadná komponenta může způsobovat tebou popsané chování v biosu, ale za pokus nic nedáš.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- bukva
- Začátečník
- bukva
- Začátečník
Pozor, změna. Zapojil sem do desky i Molex, kterej se má zapojovat (jen) při použití CrossFire ... a teď se to chová značně různě.
Při studeným startu nenajede ani k CPU checku, po restartu už dojde k tomu BIOS recovery a po dalším restartu nabootoval do Windows!
Problém je, že se to děje (téměř) pokaždé ... začínám mít podezření na zdroj.
Při studeným startu nenajede ani k CPU checku, po restartu už dojde k tomu BIOS recovery a po dalším restartu nabootoval do Windows!
Problém je, že se to děje (téměř) pokaždé ... začínám mít podezření na zdroj.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- bukva
- Začátečník
- hitman-47
- Začátečník
-
Re: Vše o Gigabytu DS4 P35
Tak toto nevim teda.. ale mam delicku na 3,20 a jede to celkem dobře.. jenom mi občas při velkým zatížení HDD.. se mi nachvilku sekne všecko... a pak zase rozjede.. takže to je taky rébus
možná deska možná HDD.. tipoval bych spíš ovladače.. no.

- Pepa1
- Mírně pokročilý
-
Vyšel nový firmware F13. Nainstaloval jsem a zatím nepozoruji žádný problém. Jediné změny které jsem si všiml, že v biosu jsou některé volby na jiném místě.
- hitman-47
- Začátečník
-
s Biosem F13 vás čekají zase schování některých věcí.. odkrytim Ctrl+F1 získáte možnost časování pamětí