https://github.com/GPUOpen-LibrariesAndSDKs/AMF
Version 1.4 of the AMF SDK includes support for the H.265 encoder(HEVC) and bug fixes.
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Version 1.4 of the AMF SDK includes support for the H.265 encoder(HEVC) and bug fixes.

IPC na úrovni Ivy Bridge by, realistickým pohľadom povedané, nebola žiadna výhra. Bol by to viac fail ako výhra. Ivy Bridge je so svojím IPC cca 20 percent pod Skylakeom čo už je hodne. 10 percent nevidím ako problém, ale 20 percent by bolo skutočne dosť...flanker píše: Já se díval na Ryzen R5, porovnal jsem si physics skóre a je to nad i7-2600K Sandy Bridge, tak nějak úrověň i7-3770K, to není špatné na 4c/8t AMD.

Jistě, ukaž mi reálné implementace, ne SDK. Existovaly cuda based implementace už v dobách G80 ale s příchodem NVEC se od nich upustilo (a dnes ujž to ani nefunguje, NV odstranila podporu z driverů) a vše se jede jen přes HW enkodé, ne SP.oneb1t píše:tak urcite
https://github.com/GPUOpen-LibrariesAndSDKs/AMFVersion 1.4 of the AMF SDK includes support for the H.265 encoder(HEVC) and bug fixes.

- tak už logicky, vydať CPU ktoré má IPC na úrovni 5 rokov starého CPU asi není žiadna sláva, takže určite ZEN na tom bude musieť byť o dosť lepšie, aby zaujal. Hlavne si treba uvedomiť, že aj keby dnes bol relatívne OK voči konkurencii, čo za také 2-3 roky? Oni tie FX procesory na začiatku tiež neboli zase až taký fail, keď stály ešte len proti SB, tak FX8150 sa často krát (v MT) doťahovala na i7-2600 a niekedy ho dokonca aj malinko prekonal. Spotreba ešte vtedy tiež nebola až tak zlá, aj keď jasne, nebolo to nič moc, ale ten rozdiel sa začal tak enormne zhoršovať až časom, kedy Intel postupne každý rok vydával nové CPU s nižšou spotrebou a vyšším výkonom, zatial čo AMD jediné čo zostalo je navyšovať frekvenciu za cenu enormného nárastu spotreby...Betruger píše:
IPC na úrovni Ivy Bridge by, realistickým pohľadom povedané, nebola žiadna výhra. Bol by to viac fail ako výhra. Ivy Bridge je so svojím IPC cca 20 percent pod Skylakeom čo už je hodne. 10 percent nevidím ako problém, ale 20 percent by bolo skutočne dosť...

Nie nie Bulldozer mal tak o 30% nižsí single thread IPC už oproti Sandy Bridge. Tiež sa nedotahoval ani v multithreade lebo tam mali popravde tie FX Bulldozer 8 vlaknove moduly podavat omnoho lepsi vykon ako sa len dotahovat na 4C Intel s HT. Spotreba bola tiez zla a horsia aku mal Intel... ved prave oproti Sandy Bridge/Ivy Bridge dostal Bulldozer/Vishera nalepku energentcky neefektivneho procesora. Hlavne ak doslo na pretaktovanie tak to bola tragedia...michal3d píše:
- tak už logicky, vydať CPU ktoré má IPC na úrovni 5 rokov starého CPU asi není žiadna sláva, takže určite ZEN na tom bude musieť byť o dosť lepšie, aby zaujal. Hlavne si treba uvedomiť, že aj keby dnes bol relatívne OK voči konkurencii, čo za také 2-3 roky? Oni tie FX procesory na začiatku tiež neboli zase až taký fail, keď stály ešte len proti SB, tak FX8150 sa často krát (v MT) doťahovala na i7-2600 a niekedy ho dokonca aj malinko prekonal. Spotreba ešte vtedy tiež nebola až tak zlá, aj keď jasne, nebolo to nič moc, ale ten rozdiel sa začal tak enormne zhoršovať až časom, kedy Intel postupne každý rok vydával nové CPU s nižšou spotrebou a vyšším výkonom, zatial čo AMD jediné čo zostalo je navyšovať frekvenciu za cenu enormného nárastu spotreby...

Lepšie by som to asi nenapísal. Vykecávať sa tu na to, že veď nevadí, keď to má o 20 percent nižšie IPC, šak to má oveľa nižšiu cenu, je veľmi krátkozraké. Alebo niekto očakáva, že bude AMD vydávať každý rok novú architektúru ako Intel ? O 20 percent nižšie IPC je fail bodka.michal3d píše: - tak už logicky, vydať CPU ktoré má IPC na úrovni 5 rokov starého CPU asi není žiadna sláva, takže určite ZEN na tom bude musieť byť o dosť lepšie, aby zaujal. Hlavne si treba uvedomiť, že aj keby dnes bol relatívne OK voči konkurencii, čo za také 2-3 roky? Oni tie FX procesory na začiatku tiež neboli zase až taký fail, keď stály ešte len proti SB, tak FX8150 sa často krát (v MT) doťahovala na i7-2600 a niekedy ho dokonca aj malinko prekonal. Spotreba ešte vtedy tiež nebola až tak zlá, aj keď jasne, nebolo to nič moc, ale ten rozdiel sa začal tak enormne zhoršovať až časom, kedy Intel postupne každý rok vydával nové CPU s nižšou spotrebou a vyšším výkonom, zatial čo AMD jediné čo zostalo je navyšovať frekvenciu za cenu enormného nárastu spotreby...

Atapi píše:Jak to tady pročítám, tak to vidím díky vám pomalu už jen na levnou alternativu k intelu (třeba pro lidi jako já, co hrajou nejvíc "esport" hry a ne nový náročný pecky). Oproti současnosti by to mohlo být aspoň k něčemu, ne jak doteď, kdy si hráči z chudšího kraje berou i dneska radši dvoujádra od intelu, než amd.

Nie je, zatiaľ. Skylake X 6/12 a 8/16 stále nie je na trhu a v tomto počte jadier bude podľa všetkého AMD konkurovať súčasným Intel procesorom 6/12 a 8/16 veľmi dobre.Betruger píše:O 20 percent nižšie IPC je fail bodka.

Vezmu to takhle:DOC_ZENITH píše:......Krom výkonu v AVX docela prd.........

Jo, ale řeč je o CPU. Hry jsou dost limited memory bandwith, kde toho skylake přinesl hodně. Ten AVX boost přinesl už Haswell, v AVX Skylake nepřinesl nic, bylo to těch klasických 5-10% IPC obecně. Kde Skylake přinesl jsou paměti + efektivita řadiče + škálování herního výkonu s RAM. Mimo hry Skylake nijak nezazářil. Kdyby jsi Sandymu dal DDR4 řadič ze skylake měl by náskok cca 20% více ne. Ta scéna co jsi postnul, kdyby jsi jí pustil na Broadwellu s L4 tak to vydrtí ačkoliv ten CPU má IPC horší jak Skylake, hry prostě nejsou jen o IPC, jsou hodně o cache a RAM, ala to v čem FX nejvíce failoval a proto to taky byl takj hroznej CPU, ve většině her byl zprvu horší jak Core2/Phenom II, tzn naprosto epic fail.Hladis píše:Pointa je DOCovi jiste znama, je to reakce na nej.

ale průměrných 20% IPC sis vycucal z prstu kapišto? Koukám že michal3d ztratil své rentgenové průniky do podstaty problémů a nevadí mu že to číslo je haluz ale hned s ním kalkuluje, však je to AMD tam netřeba hledat jakýkoli nesrovnalosti, prostě failBetruger píše: Lepšie by som to asi nenapísal. Vykecávať sa tu na to, že veď nevadí, keď to má o 20 percent nižšie IPC, šak to má oveľa nižšiu cenu, je veľmi krátkozraké. Alebo niekto očakáva, že bude AMD vydávať každý rok novú architektúru ako Intel ? O 20 percent nižšie IPC je fail bodka.

Proto jsem tady taky trochu dozadějc psal (a diskuze se na to téma nerozjela) o zajíci v pytli co se týče toho že ZEN je nativní 4 jádro a 8mi-jádro je jen slepenec s dvěma oddělenými cache bloky, vyjádřil jsem na toto téma obavu, ale moc lidí tu takovej CPU nikdy neprovozovalo aby si onu hrozbu uvědomili, já ano, vim jak se chovaj CPU v hrách co nemaj monolytickou L3 když si ona hra rozháže jednotlivé thready do různých cache a musí pak šahat přes sběrnici nebo RAM do tý druhý a jakej výkonnostní propad to v hrách dělá.Hladis píše:Atapi:
CPU bottleneck a jeho chovani není moc velka magie.
DOC_ZENITH:
Mimo hry je to klasika, ale mimo hry ti občas staci i stary ThubanPokud bych nehral hry, tak moc nemam proc upgradovat, dokud stary platformy nezdechnou. Samo Broadwell by to taky slusne nakop. Hraje tam slusnou roli cache a pristupy do pameti, ale to CPU je treba brat komplexne, tedy jako celek. Nemyslim, ze ZEN prinese takovy narusty s praci cache a pametma, aby to nakop tak jako Skylake.

- nepoužíval a nebudem sa tváriť že tomu rozumiem. RAW súbor som hádam na PC ani ešte nemal, nie som fotograf. A je prínosné sa dozvedieť niečo nové. Ostatne ja som nehovoril, že viac jadier sa nehodí, mne by sa tiež hodilo mať taký 8-jadrový CPU, ale jak som napísal, základ je mať naozaj silný ST výkon a to naprieč rôznymi aplikáciami od kancelárie až po herné a profi stroje. Je podla mňa fakt len pár oblastí, kde na ST výkone nezáleží a ide čisto o to jak to frčí v MT.arach píše: k editu: no je videt zes to nikdy nepouzival, kdyz vyvolavas hromadne treba 1000 fotek, tak je sakra rozdil jestli je rychlejsi 8 vlaken o 20% nez 4 vlakna...a to zajebes vsechen vykon jen timhle a defakto nemuzes na tom kompu v tu chvili rozumne nic jinyho resit....v tom testu maj frontu pokud sem dobre cet jen 5-80 /kopirovaniú rawu.....

http://www.guru3d.com/articles_pages/to ... iew,8.htmlmichal3d píše:okrem toho jak to pozerám, tak najväčšie rozdiely sú od 1-4 jadrá, pak už sú rozdiely minimálne, takže sedí to čo som sa pýtal predtým, kto potrebuje viac ako 4 jadrá?