MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Čmelák
Nováček
Nováček

instalace / regulace větráků

Příspěvek od Čmelák »

Finkky píše:Tak uz sem zjistil pricinu problemu, moje noctua ma totiz jen 3 pinovy kabilek a na regulaci ji chybi ten 4. pin, takze jsem na to nasadil prilozeny ultra low noise adapter (na jednom z dratku je naletovany rezistorek) a ma ted 800 otacek. Funguje vam regulace otacek chassic vetracku v biosu? Je tam nastaveni 100%/75%/50%.
Tak už jí mám taky, místo GA-965P- DS4, který jsem nevěřil (teplota čipsetu, cyklování, reklamace).
Instalace přesně jak se tu všude píše. Origo BIOS 1.2 se DDR2 800 nerozjel (červený ledky), s 667 v pohodě a vyměnil jsem ho za 1.4. a ty 800. :?

Na chladiči THERMALTAKE SonicTower (ohromný monstrum - vešel jse na desku jen tak tak, má příšerný uchycení) mám Arktica 12x12 taky s 3 piny. Když se zapojí normálně jako chladič CPU, tak regulovat nejde. Když se dá na ty dva konektory pod přídavnej molex, tak jde regulovat z BIOSu i SpeedFanem.

Z toho plyne, že zatím maximální spokojenost: výkon a přetaktování OK,
chladič čipsetu je účinný a regulace větráků v pohodě, takže ticho. Jenom člověk musí překousnout tu instalaci DDR 800. :D
Momentálně: C2D 4300 (1,8 @ 3,0), TT SonicTower, MSI P35 NEO2-FIR, MSI R1950 Pro, 2GB RAM A-Data 800, WD 2500KS
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Cmelak: To je divne ... mne ten BIOS 1.2 s mojim ramky isiel v pohode ... az 1.3 robila problem ... no ale ako tak pozeram 1.4 uz ma prob vyrieseny ... este ze im to tak netrva ako nvidii :P
Akvis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

45nm

Příspěvek od Akvis »

Rád bych jsem se zeptal jak to bude s touto deskou a podporou 45nm procesoru.
2M
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2M »

Jenom abych byl v obraze, s touto deskou mají problémy jen ty AData, nebo i jiné 800MHz paměti?
///M
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

2M píše:Jenom abych byl v obraze, s touto deskou mají problémy jen ty AData, nebo i jiné 800MHz paměti?
koupil sem desku s biosem 1.1 flashnul na 1.4 a žádnej problém
1.3 sem se vyhnul
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2M píše:Jenom abych byl v obraze, s touto deskou mají problémy jen ty AData, nebo i jiné 800MHz paměti?
I jiné - snad skoro všechny 800MHz s CL4 kromě OCZ. :(
IQLogic píše:... mne ten BIOS 1.2 s mojim ramky isiel v pohode ...
BIOS 1.2 stál za (můj nick), ale alespoň ho šlo většinou flashnout zpět na jinou verzi pomocí "amiboot.rom" s jednou 800MHz ramkou, verze 1.3 byla fiaskem pro MSI a pro usery (flash jedině s 667 ramkou na CL5). Pokud Ti to šlo s 1.2, tak buď rád, byl's jedním z mála....

A-Data 800EE existovaly ve dvou modifikacích. Neznám podrobnosti, ale mám "v baráku" obojí a s jednimi to šlo (spona na chladičích) a z druhými "ani ťuk" (chladič ve tvaru "U" beze spon).
Akvis píše:Rád bych jsem se zeptal jak to bude s touto deskou a podporou 45nm procesoru.
Je zaručena. :)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Shit: tie ramky so sponou nemali nahodou ine casovanie ?? tusim som cital ze behali na 800MHz CL5, oprav ma ak sa mylim ... inac 1.4 nema problemy s A-DATAmi ale tusim nesiel ten BIOS chlapikovi s GEIL pamatami ... je to v tomto threade
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

IQLogic píše:to Shit: tie ramky so sponou nemali nahodou ine casovanie ?? tusim som cital ze behali na 800MHz CL5, oprav ma ak sa mylim ...
Ne.
Standartní A-Data 800 mají CL5 a nemají chladiče, 800EE mají CL4 a chladiče.
Možná se liší použitými chipy, ale obě verze EE mají stejné specifikace v SPD.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

aaaaha ... takze to bude asi v tych cipoch ... a mam este taku otazocku ... ked hodim FSB 400MHz ake napatie mam nastavit??? skusal som to a neviem ci to je napatim alebo vysokym taktom ... ale na tejto frekvencii mi sekne PC po par sekundach co spustim everest ... nevie niekto ci to je voltazov alebo taktom ???
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

A-Data 800EE mají defaultní napětí 2,0 - 2,1V (podle výrobce) => na 400MHz by mělo v pohodě stačit 2,0V při 4-4-4-12.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

jj to viem ohladom RAM ... som sa ale blbo vyjadril ako tak pozeram (privesely piatocny vecer, smutnejsie sobotnajsie rano :) ) ... ja som myslel volty pre CPU ...
Johnyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnyn »

Měl bych takovej dotaz k hodnotám FSB na téhle desce:
Jakmile překročím hodnotu 468 tak to ani nenabootuje a po několika pokusech o naběhnutí vyskočí hláška o špatným overclockingu. Mam E6750, RAMky PATRIOT serie LLK 800MHz CL4 (btw nemají problém s deskou se starším biosem). Zkoušel jsem hýbat s napětím pro čipset, mam nastavený ty OC jumpery na 333. A ta příšerná MSI utilitka mi nedovolí nastavit víc jak 466 :shock:
Vim, že je asi zbytečný tahat FSB tak vysoko, ale nějaký problém tam je a rád bych ho vyřešil.
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Johnyn píše:Měl bych takovej dotaz k hodnotám FSB na téhle desce:
Jakmile překročím hodnotu 468 tak to ani nenabootuje a po několika pokusech o naběhnutí vyskočí hláška o špatným overclockingu. Mam E6750, RAMky PATRIOT serie LLK 800MHz CL4 (btw nemají problém s deskou se starším biosem). Zkoušel jsem hýbat s napětím pro čipset, mam nastavený ty OC jumpery na 333. A ta příšerná MSI utilitka mi nedovolí nastavit víc jak 466 :shock:
Vim, že je asi zbytečný tahat FSB tak vysoko, ale nějaký problém tam je a rád bych ho vyřešil.
nastavoval si ale FSB přes bios ne?
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

tak si asi dosiahol maximum OC svojho CPU an tejto doske ...
Johnyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnyn »

Jasně, že jsem vše nastavoval přes bios. Prostě 6x468 OK, 6x469 nenaběhne! Přitom mi teď běží 8x420 úplně v pohodě, ORTHOS už má 2hod, teplota 50st.
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

tiez ma zaujima problem uzivatela "Johnyn"

vie to niekto vysvetlit? moc alebo skor vobec sa v tom nevyznam, ale neni to tymi novymi funkciami procesorov ktore automaticky znizuju takt koli spotrebe pri necinnosti? ...alebo koli podobnym inym ficuram ktore treba odstavit v biose?

tiez som pred nedavnom niekde cital(nepamatam uz kde) ze prave hranica 460fsb je niecim magicka/zvlastna a treba to riesit v biose.
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

feelpain píše: tiez som pred nedavnom niekde cital(nepamatam uz kde) ze prave hranica 460fsb je niecim magicka/zvlastna a treba to riesit v biose.
mam stejny problem se svoji E6300, akorat strop je na 482, 483 uz ani nepipne. Myslim ze je to strop fsb daneho procesoru, teda aspon u toho meho to tak bude
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
feelpain
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od feelpain »

zahno píše:mam stejny problem se svoji E6300, akorat strop je na 482, 483 uz ani nepipne. Myslim ze je to strop fsb daneho procesoru, teda aspon u toho meho to tak bude
no... ta hranica neni zas tak presna... myslim ze sa tam pisalo 460-480.

sakra... totalne ma to stve ze to nemozem najst, myslim ze to bolo na www.pctuning.cz v nejakej recenzii na MB alebo CPU.

Johnyn ma cpu E6750 ktory ma 1333Mhz FSB zbernicu ...tieto cpu dosahuju bez problemov ovela vyssich taktov zbernice... 570fsb a viac, takze problem bude prave v tom nastaveni a tej zvlastnej hranici(myslim)... tak ma napada ze to malo spolocne nieco s vypinanim jedneho jadra alebo niecoho podobneho.

zahno... tvoj problem moze byt aj v slabych pamatiach? aky maximalny takt si dosiahol s tymi pamatami? ...kedze mas ale cpu s 1066Mhz FSB zbernicou, moze to byt ako aj sam hovoris... procesorom

btw: aj ked su A-DATA DDR2800Mhz Extreme Edition Vitesta 4-4-4-12 dost fajn pamate, vacina sa da stabilne pretocit len na 980Mhz - zahno... je to aj tvoj pripad?

btw: mam stale viac pocit ze tych 585 ci dokonca 600FSB u tejto dosky, bol len podvod... este som nikde na webe nevidel, alebo tu na fore, aby niekto dosiahol aspon obycajnych 500FSB

ps: vsetky dosky niesu schopne dosahovat vysokych taktov FSB zbernice ani s kvalitnym cpu
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Mám potíž s nastavením pamětí. Při OC E4400 na 310 a více x 10. RAM A-Data EE 2GB 800Mhz dělička 1:1,5. Napětí Procáku 1.325V, pamětí 2.10V. Vše stabilně v Prime po dobu 8hodin. Teploty v klidu (tj. do 60°C).
Problém je že když řádně vypnu počítač tak po opětovném startu se paměti hodí na auto při 150Mhz, což fakt nezvládnou. Při taktu CPU 3Ghz a RAM 900Mhz, je to všechno ok. Spraví to novější BIOS? Zatím 1.1
Johnyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnyn »

Nejvic mě udivuje, že ta MSI utilita mi nedovoli VUBEC nastavit víc jak 466MHz. Jakto? To je fakt divny. Zatim neřešim, jedu 3,2GHz vše default a stačí to.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“