MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Příspěvek od Onecar »

Zdravím,

má někdo tuhle desku? Za cenu 3.150,- vč. DPH se zřejmě jedná o The Best mobo s P35 pro normální lidi.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

PLUSY

- černé PCB (možná jsem úchyl, ale černé PCB je prostě nejkrásnější)
- heat-pipe chlazení, další luxusní věc
- deska MSI P35 NEO-F byla pochválena samotným hard-core userem Zdeňkem Obermaierem, tahle deska by z hlediska O/C mohla být podobná (spekulace)

MINUSY

- podle uživatele Kollda nízká maximální FSB (370MHz - viz níže), neověřeno -> ověřeno, ! FAKE !

Co si o této desce myslíte vy? Za ty prachy opravdu luxusní výbava.

(Specifikace)
Naposledy upravil(a) Onecar dne stř 15. srp 2007, 16:25, celkem upraveno 3 x.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Nikdo nemá názor? To jsem si myslel, že tahle deska vzbudí zájem :( ..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Onecar píše:Nikdo nemá názor?
Ale má, ale už se to psalo tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 35#7342735
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Tak teď jsi mi udělal velkou radost. Do této desky jdu :) .
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Onecar píše:Tak teď jsi mi udělal velkou radost. Do této desky jdu :) .
Mam ji,vymenil jsem ji za Gigabyte 965 rev.2 a jsem naprosto spokojeny.Co se tyce teplot v max zatiz.nejdu pres 39 st.Pretaktovani vynikajici a stabilni.Myslim si ze MSI tady udelalo kus dobre prace)
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Dusan píše:
Onecar píše:Tak teď jsi mi udělal velkou radost. Do této desky jdu :) .
Mam ji,vymenil jsem ji za Gigabyte 965 rev.2 a jsem naprosto spokojeny.Co se tyce teplot v max zatiz.nejdu pres 39 st.Pretaktovani vynikajici a stabilni.Myslim si ze MSI tady udelalo kus dobre prace)
Rev.1.1
Pc- Intel- AMD
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Díky moc za osobní zkušenost. Už jak jsem tuto desku viděl, věděl jsem, že ji musím mít. Mohl bys prosím uvést maximální hodnotu FSB, které jsi dosáhl?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Ahoj lidi, když jsem si tak prohlížel desky, tak jsem narazil na tenhle zajímavej kousek, zaujalo mě hlavně Heat-pipe chlazení u desky za 3K, projel jsem si několik stránek a zahr. for a opravdu je toto chlazení přítomno.

Nikdy jsem si nechtěl připustit, že bych si do kompu dal podvozek od MSI, ale tohla vypadá hodně solidně.

Po tom co jsem si přečetl, že jsou celkem výrazné rozdíly v revizích těchto desek, kor mezi 1.0 a 1.1. Tohle platilo hlavně pro verzi Platinum, kdy novější revize přinášela vyšší stabilní frekvence fsb.
http://www.tomshardware.com/2007/07/31/ ... page2.html

Abych se už konečně dostal k jádru pudla.....Když jsem "šmejdil" na netu objevil jsem zahraniční test jednoho usera. Co mě zajímalo hlavně bylo max. OC fsb a revize.

Nadšení ze mě opadlo, když jsem kouknul na screen, kde se fsb zastavilo na 370Mhz. Tak nějak jsem doufal, že to bude alespoň rev. 1.0, ale to nestalo, jednalo se o rev. 1.1.
link: http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1666037

Kdyby dala alespoň 450Mhz, myslim že by jen těžko hledala konkurenta v poměru cena/výkon.

Ono by někomu nemuselo ani těch 370Mhz vadit, pokud máte cpu s vysokým násobičem, jinač si myslím že deska, která nabízí komplet heat-pipe chlazení a s cenou leží na 3K rozhodně stojí za povšimnutí.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Pozor pozor, podle tohoto testu je maximální možná FSB 585MHz!

http://forum.coolaler.com/showthread.ph ... 913&page=2

Když pokračujete dál, ten týpek tam háže další a další screeny, bohužel té jejich hatmatilce nerozumím :-(.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Tak jsou snad jen 2 rozdíly od P35 Platinum: Jiné provedení heatpipe a chybějící SPDIF na zadním panelu. Za tuhle cenu je to asi opravdu vynikající volba.
PCB je MS7345 verze 1.1

FSB 499,8MHz na Q6850:

Obrázek

a FSB 597,5MHz na MSI P35 Combo:

Obrázek

Zdroj: http://forum.coolaler.com :oops:
Naposledy upravil(a) Shit dne pát 10. srp 2007, 21:34, celkem upraveno 1 x.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Výborně, mi se těch 370MHz zdálo hned nějak málo :-). 500MHz na FSB je opravdu luxus, z této desky jsem nadšen.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Tak i 599,5 MHz FSB na MS-7345 je reálných:

http://www.coolaler.com.tw/toppc/P35P/600CPUZ.JPG

To vypadá pěkně.... :)

Jedna důležitá maličkost - jumpery:

http://www.xbitlabs.com/images/mainboar ... m/p19s.png

Zdroj: http://forum.coolaler.com
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Shit a Onecar píše:Napsal
To je výborná zpráva, když jsem poprvé narazil na tuhle desku, tak mě hned zaujala a doufal jsem, že by alespoň 450Mhz mohla dat. Ta uživatelska recenze mě moc nepotěšila, ale už vim, proč z ní ten týpek dostal tak málo (já totiž přehlídl, že testoval pouze na násobiči 10x, jelikož tam těch screenů bylo vícero, tak jsem předpokládal, že testoval i s jiným nasobičem, nu moje chyba).

Jinak jsem rád, že se desce vede takhle dobře, protože od té doby co jsem na ní narazil o ní hodně vážně uvažuju.

//Nic jsem nepřehlídl, on v té recenzi z ní opravdu nevytahl víc jak 370fsb.
Naposledy upravil(a) Kollda dne stř 19. zář 2007, 15:04, celkem upraveno 1 x.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

takze co sa tyka FSB obmedzenie konci pri hodnote 600MHz, momentalne mi FSB bezi na 330MHz, pamate nemam taktovane (ale zrejme budem skusat neskor), deliciek FSB/RAM mohlo byt aj viac ... ja som ale spokojny ... ziadny problem s doskou nie je ... ked zle nastavite veci v BIOSe parkrat sa vypne a zapne a sama potom nabehne ... ak su nastavene hodnoty zlé upozorni ta a mozete (alebo skor mali by ste) ich zmenit ... avsak BIOS sa neresetne ... zmenia sa len hodnoty frekvencii a napati na povodne ... moznosti pretaktovania su dokonale ... este som nevidel dosku v tejto cenovej kategorii ktora ma tolko moznosti ... pofotim vam BIOS a dam sem obrazky ... za tu cenu je to genialna doska ... chladenie je myslim nadmieru efektivne ... po pretaktovani som sa nedostal cez 40°C (chipset) ... len tie dva PCI Express ... jeden je 16x a ostatne PCIe slot si delia 4 kanaly ... ale to je prakticky jedno pretoze pre SLI aj tak nie je ... na doske je asi 20 kontrolnych LED diod ... popisane su v manuali ... TUTO DOSKU MOZEM LEN ODPORUCIT ... ale ak mozete kupte si asi radsej verziu FIR nie FR ... FIR ma asi viac prislusenstva ... ale inak je to to iste ...
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Děkuji ti moc za napsání své zkušenosti, ty obrázky by byly skvělé :-).
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Rozsahy napati su taketo:
CPU Voltage: Min. CPU Default; Max. +0,7875
Memory Voltage: Min. 1,8V; Max. 2,6V
VTT FSB Voltage: Min. 1,175V; Max. 1,550V
NB Voltage: Min. 1,250V; Max. 1,625V
SB I/O Power: Min. 1,5V; Max. 1,8V
NB Core Power: Min. 1,05V; Max. 1,15V

Este by bodli asynchronne frekvencie ... a bolo by to dokonale :)
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Super, to napětí CPU mě moc zajímalo.. Jen trošku škoda, že nelze nastavit méně voltů než má CPU na defaultu, "podtaktování" a následné ochlazení se tedy příliš konat nebude :-).

Jinak ale špičková deska, jdu do ní.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Ale tak myslim ze to podtakovanie nebude zas potrebne :) ... ved teplotu dosahujem krasnych 40 - 47 °C s povodnym BOX chladicom .. co je podla mna krasny vysledok ... :)
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

UPOZORNĚNÍ: Model P35 Neo2-FR neobsahuje žádné FireWire výstupy, deska si zkrátka s FireWire nerozumí, doporučuji brát model P35 Neo2-FIR, jenže obsahuje 2x FireWire.

Navíc stojí úplně stejnou částku, jako jeho chudší sourozenec - 3.150,- Kč vč. DPH ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000ELC ). Bombovní za desku s heat-pipe chlazením a FSB u hranice s 600MHz, nemyslíte? :-)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pozor: BIOS 1.3 se absolutně nesnáší s některými A-Data 800 EE - po flashni se deska "ani nehne" (pouze se snaží dekompresovat BIOS do RAM - stavové diody: červená, červená, zelená, zelená). Více zde.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“