Reaguj prosím na to, co napíšu - ne na tvrzení, která sis určitým způsobem upravil Nikde jsem nenapsal, že mírně vyšší úhlová optimalziace vadí. Napsal jsem, že ji řada webů v době R600/RV770 považovala za nedostatek, zatímco u GF100 ji za nedostatek nepovažují a měří tudíž dvojím metrem.Ache píše:Tak moment? Ty argumentuješ tím, že ta slabá úhlová optimalizace vadí (a to nepočítám fakt že si mi psal, že nemá vliv na výkon, ale jen to žere tranzistory), ale kde, na nějakém herním příkladu to už mi nehodláš odpovědět?
Má to význam a nepopírám toAche píše:A když já postuji screeny a popisuji situace, tak to nemá žádný význam.
Ano a budu v tom pokračovat. Trackmania je nejhorší ukázka toho, jak má ze strany hry/enginu vypadat filtrace textur. Na to není třeba mít ani žádné speciální informace - že jsou ty textury doku*vený na libovolný kartě s libovolným nastavením je prostě vidět. I s HQ-AF na GF100 je na texturách moire - evidentnější důkaz snad už není třeba.Ache píše:A říkáš si tu svoje věci o nekorektních hrách (Trackmania) dále... Fakt dobrý.
HL2 má od doby, co byl vyvíjen, tedy R9x00 a GeForce FX - nastaven odlišně LOD pro ATI i nVidii. To se tu probíralo nespočetněkrát; už za Hulána a možná ještě předtím. Drivery GeForce FX naháněly výkon tím způsobem, že posouvaly LOD do plusu (zřejmě tím šetřili cache?), takže měl HL2 defaultní LOD pro hardware nVidie i ATI nastavený odlišně, aby byl výstup podobný.
Skutečně by nebylo od věci kvalitu testovat na současných hrách, jejichž historie nesahá osm let do minulosti a ve kterých není filtrace textur implementovaná na pikaču.