Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

XTX PE jak to vypada zatim moc nebude , je to defakto vymysl Saphiru a cela x1800XT PE serie byla bad jak vis a po tydnu mi to vsichni reklamovali , takze velka nespokojenost , spis to vidim na ten ASUS , kterej ma mit zvysenou voltage , aspon se ke me zatim dostalo , jadro bezi o 100mhz vic nez def x1900xtx a to jeste nemas OC :)
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no ja myslel tu TOP, ne PE.. pokud bude mit takty 650/850 jak rikas (o 100) tak ji furt natru s defaultnim napeti! jsem schopen fungovat na 715/850 myslim ze se vzduchem bude hranice pri maximalni bezpecne voltazi :760/900 i pro karty TOP..., stejne jako u ty moji...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

default TOP je 750/850 , tak uvidime jak to pujde , jen rikam ze je tam vysi napeti , takze dali buh pujde lepe nez ta XTX obyc, ale vsak to znate, tyhle karty se delaji jen z duvodu vysich taktu pro non OC lidi, proc se delaji PE , na ktere se dostanete i na obyc GK :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

No hurá :) tak ale jako sem snima ... chcci si konečně užít trochu výkonu moje x800XL už klesla na hodnotě i na výkonu (že nemá už ani polovinu výkonu x1900 :( ) je mi upřmě jedno jestli pude na PE nebo nepujde .... sem sice také nadšenec co si rád zataktuje takže si to vyzkouším ale flashovat bios nehodlám :) (sem super zákazník) teď jen sháním človíčka co mi ji prodá za VO bez daně :twisted: prachy mám připravený můj počítač tu na mě už taky smutně kouká ...

BTW: myslím že rozdíl ve hrách na x1900nonOC a x1900OC je kolik ? 5% ?
Vosouspadlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vosouspadlo »

Digitaldoom píše:..... teď jen sháním človíčka co mi ji prodá za VO bez daně :twisted: prachy mám připravený můj počítač tu na mě už taky smutně kouká ...
Taky musim pak nekoho sehnat a koupit to za VO cenu :-D Ale este si musim dat mesic pokoj :sad:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no nechci nic rikat a nic osobne proti nikomu nemam , ale tyhle 2 posty maj informacni prinos asi jako hov.o v trenyrkach :roll:

2 DD: samo je te rozdil asi takovy jako pises, avsak pokud bude opravdu jina voltage, tak se muzou dit zazraky :wink:
danikd
Začátečník
Začátečník

No

Příspěvek od danikd »

ve stredu bude karta, ted jeste pockat na novej AtiTool beta 12, mela by byt podpora R580, panac ja tomu ati OCtoolu nejak neverim ... Jeste kdyz to ukazuje nesmysly ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

1. Karty typu TOP, PE a podobne se nedelaji pro zakazniky ktery nechteji OC ale pro recenzenty protoze karty se v recenzich testuji na Default(stock) a tam takova karta pak porazi vse.

2. Taktovani pres AtiOC je 100% spolehlivejsi nez nepovedej Atitool, uz jsem Wizzardovi psal nekolikrat ze ty posledni verze nestoji za nic, a on zatim proste NEVI jak to naprogramovat pro karty ATI ktery meni takty... skoda, jinak AtiOC pouzivam i na X1800, X1900 a jsem spokojenej, jenom na X1900 nefunguje to napeti, ale to zatim nevadi.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

X1900XT je ve Splinter Cell bez FSAA o 27% rychlejší než X1800XT (ačkoli X1800XT má rychlejší paměti...)

Obrázek

Celá recenze jsou všehovšudy 3 testy ve hrách (Riddick, Quake IV a SplinteCell, takže bohužel nic moc :( ) Na lepší budeme muset počkat do zítra...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tak na zitrek se tesim :) zadny divny testy a vysledky , ofiko uvedeni karty , ofiko uvedeni specifikace , uvedeny testy , vysledky , to budou zne :) se mi nechce ani spat :)) stejne mi to prijde takovy trapny , nevim proc napriklad HIS ci MSI drzi pod poklickou specifikace a uvedou je 24.1 kdyz tu GK ma dost lidi doma..
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tak PM z LEVI to nevydrzel :))
HIS Excalibur X1900XTX Dual-Link DVI, 512MB
Specifikace: rychlejší už to snad ani nebude....
Čip: ATI Radeon™ X1900 XTX (R580), 90nm, 650MHz
Paměť: 512MB GDDR3, 256-bit, 1.55GHz, 52B/s
Sběrnice: PCI-Express x16 (nativně)
Pixel Shaders: 48
Vertex Shaders: 8
Geometry Pipelines: ?
512-bit Ring-bus
RAMDAC: 2x 400MHz (10-bit na kanál)
Dynamic Voltage a Clock Speed control
Výstupy / Vstupy:
- Dual Link DVI: 2x DVI-I, rozlišení 2560x1600 (digitálně) / 2048x1536 (analogově), DVI 1.0 / HDMI kompatibilní, HDCP ready
- TV-out: S-Video, rozlišení 1024x768 (analogově) / 1920x1080 (HDTV), Xilleon™ TV enkodér, přímý YPrPb HDTV komponentí výstup
- VIVO (ATI Rage Theater 550)
- Dual display: ANO
Podporované technologie:
- SmoothVision™: HD
- SmartShader™: HD
- VideoShader™: HD
- HyperZ™: HD
- Adaptive Anti-Aliasing a Anisotropic Filtering
- 3Dc+™ Advanced Texture Compression
- CrossFire™ (multi-GPU režim)
- Avivo™ (akcelerace H.264 a MPEG2/MPEG-4/DivX/WMP9/VC-1), podpora DVD/HD-DVD/BlueRay přehrávání, kódování a dekódování
Podporovaná rozhraní: - Microsoft® DirectX® 9.0c (ShaderMode 3.0) a OpenGL®.2.0
Podporované OS: Windows® 2000 / XP
Chladič: aktivní, včetně pamětí (referenční ATI chladič)
Přídavné napájení: ANO (doporučen kvalitní zdroj alespoň 450W)
Rozměry karty: 242x127x40mm
HIS Excalibur X1900XT Dual Link DVI, 512MB
Specifikace: navá vlajková loď společnosti ATI
Čip: ATI Radeon™ X1900 XT (R580), 90nm, 625MHz
Paměť: 512MB GDDR3, 256-bit, 1.45GHz, 48GB/s
Sběrnice: PCI-Express x16 (nativně)
Pixel Shaders: 48
Vertex Shaders: 8
Geometry Pipelines: ?
512-bit Ring-bus
RAMDAC: 2x 400MHz (10-bit na kanál)
Dynamic Voltage a Clock Speed control
Výstupy / Vstupy:
- Dual Link DVI: 2x DVI-I, rozlišení 2560x1600 (digitálně) / 2048x1536 (analogově), DVI 1.0 / HDMI kompatibilní, HDCP ready
- TV-out: S-Video, rozlišení 1024x768 (analogově) / 1920x1080 (HDTV), Xilleon™ TV enkodér, přímý YPrPb HDTV komponentí výstup
- VIVO (ATI Rage Theater 550)
- Dual display: ANO
Podporované technologie:
- SmoothVision™: HD
- SmartShader™: HD
- VideoShader™: HD
- HyperZ™: HD
- Adaptive Anti-Aliasing a Anisotropic Filtering
- 3Dc+™ Advanced Texture Compression
- CrossFire™ (multi-GPU režim)
- Avivo™ (akcelerace H.264 a MPEG2/MPEG-4/DivX/WMP9/VC-1), podpora DVD/HD-DVD/BlueRay přehrávání
Podporovaná rozhraní: - Microsoft® DirectX® 9.0c (ShaderMode 3.0) a OpenGL®.2.0
Podporované OS: Windows® 2000 / XP
Chladič: aktivní, včetně pamětí (referenční ATI chladič)
Přídavné napájení: ANO (doporučen kvalitní zdroj alespoň 450W)
Rozměry karty: 242x127x40mm
danikd
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od danikd »

Take nevim proc to vsichni tak tajili, kdyz nam treba ten pruduktak nerekl vubec nic noveho ...

Edit : Na foru extremesystems chlapik rikal ze udelal s O146 na 2,7Ghz a X1900XTX na defaultu 11982 bodu v 3DM05 ... A pameti ma 1,1ns ... Sakra to budou rozdilne pameti a tim padem bude horsi flash XTnaXTX
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

XT ma mit referencne jine pamati , ale samo dle vyrobce :) takze se opet tesme na oznaceni TOP , PE a dalsich milion variaci.. taky jsem zvedavej na impletaci GDDR4
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

sh píše:XT ma mit referencne jine pamati , ale samo dle vyrobce :) takze se opet tesme na oznaceni TOP , PE a dalsich milion variaci.. taky jsem zvedavej na impletaci GDDR4
Nam s XT by stacilo kdyby nekdo udelal nejakej editor BIOSu, a kazdy by si flashnul kolik chce ... Ale to je zatim ( a asi dlouho bude ) z rise snu ...
miro1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro1 »

jo 8)
Jestli ma nekdo rad Ameriku (nemyslim politiku), at se mrkne na nejvetsi stranky Cechu zijicich v USA http://www.chicago-cz.com
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

X1900 100mega skladem :twisted: dneska mi prijde prvni varka :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Jestli to tu někde je, tak to smáznu, kdyžtak SZ. :)

http://www.hexus.net/content/item.php?item=4477

Jinak škoda, že je mi líto vyhodit takový prachy za tuhle nádheru a taky nejsem pařan, co jsem býval. U mne bych tyhle karty nevyužil, ani kdybych měl odpovídající HW. To jsou hardcore ceny.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vsechny ty testy co nahore dal no-X jsou kraviny a bullshity, 30% hahaha, na Hexus je maximalni rozdil u X1800XT vs X1900XT - 17%, u me byl FEAR asi 30%, ale u nich jen 17%, jinde zase 25%, jak to ze ma kazdy tak rozdilny vysledky?
danikd
Začátečník
Začátečník

No

Příspěvek od danikd »

OBR píše:Vsechny ty testy co nahore dal no-X jsou kraviny a bullshity, 30% hahaha, na Hexus je maximalni rozdil u X1800XT vs X1900XT - 17%, u me byl FEAR asi 30%, ale u nich jen 17%, jinde zase 25%, jak to ze ma kazdy tak rozdilny vysledky?
Vzhledem k tomu ze jsem chtel vykonnejsi kartu nez ma X1800XL :oops: , a X1900XT stoji stejne jako X1800XT, tak jsem nevahal ... a rozdil muze byt 17% nebo 30%, hlavne ze je do plusu :)
JInak u naseho dodavatele padla cena o cca 200,- na 12 512,- bez DPH ...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

OBR píše:Vsechny ty testy co nahore dal no-X jsou kraviny a bullshity, 30% hahaha, na Hexus je maximalni rozdil u X1800XT vs X1900XT - 17%, u me byl FEAR asi 30%, ale u nich jen 17%, jinde zase 25%, jak to ze ma kazdy tak rozdilny vysledky?
no kraviny , zalezi jaky nastaveni , ted o tom kecem napriklad se stefkem , provadet na tehle kartach testy na default je totalni kravina a tak budou testy na PCT delany pri AA a to vsechny... rozdilny vysledky je to divny , ale tak mas stroje , ovladace a navic ma kazdej jinou varku .)) i kdyz by ty GK meli byt stejny , ale napriklad ty mas 1,1ns ja mam 1,26ns a mam jiny casovani nez mas ty, prave to asi dela ty rozdily...
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“