Loki5567 píše:Tak ta 6800XT za 749 je jasná volba Ale Holy Moly ta 6900XT že AMd fakt vyndá něco proti 3090 jsem nečekal.
Už sem skoro vypínal ten stream a najednou lisa říká, že uvede sama to nejlepší Tohle mě překvapilo, že mají něco proti 3090.
Jinak ale ceny nic moc, teda kromě té 6900XT, ta vypadá dost solidně.
No pokud budou mit podporu v 35 hrach co vyjdou a protlaci tam ty veci dirextx 12 , tak nejake standarty nvdia nemuseji resit.Co bude pro vyvojare jednodusi psat neco specialniho nebo neco univerzalniho? To dopadne jako standarty predtim.Ted ma amd prachy a muze to svoje cpat do her horem spodem.Viz nove wowko.
jako to že maj celou platformu měli využívat už dávno, ale je fakt že TOP platformu neměli, teď mají TOP CPU i GPU schopný vyzvat to nej takže kdo má zájem o to nej tak může u AMD nakupovat
Loki5567 píše:Tak ta 6800XT za 749 je jasná volba Ale Holy Moly ta 6900XT že AMd fakt vyndá něco proti 3090 jsem nečekal.
Už sem skoro vypínal ten stream a najednou lisa říká, že uvede sama to nejlepší Tohle mě překvapilo, že mají něco proti 3090.
Jinak ale ceny nic moc, teda kromě té 6900XT, ta vypadá dost solidně.
Já jsem čekal, pač to samé udělala s 5950X a bylo to až na konci skoro No hlavně tady řeči že budou rádi za 3070 a 256bit sběrnice je dost málo AMD se toho nebojí koukám, no 3090 bude muset asi zlevnit, pač za 1500 USD, kdo by to kupoval.
Souhlasím s Durodem s tím RT.. Mluvil že bude přes Direct X.
Klobouk dolů před 6900 - ve vodách 3090 sem konkurenci neočekával.
No je mi líto všech co koupili 3090 za ty peníze. Ten Radeon 6900 bude lepší volba za 999.
Takže jaké odhadujete české ceny ?
RT je zmíněný (že to umí), ale nevíme výkon (DXR nvidia zvládá v pohodě viz dnešní DX12 hry)... No nevim vidím tam výhodu jen v té VRAM, jinak to přesně kopíruje ceny nvidie a neznáme kvalitu ovladačů, výkon v RT... a jako bonus je TDP u 6800XT více méně srovnatelný s 3080tkou.
Sem zvědavej fakt na testy, jak se tomu bude dařit v Metru, Tombraideru, Controlu...prostě DXR hrách.
Jediná fakt agresivněji naceněná proti konkurenci je ta 6900XT, ale zase - jak zvládne RT a co DLSS? No nemastný neslaný, ty ceny mohly být agresivnejší. Takhle spíš fakt lákají jen na tu VRAM.
Ache, stejna situace v CPU. AMD uz nebude vice otloukanek . A doufejme, ze nVidia nespala 3 roky a maji novou architekturu, protoze se zda, ze jim dochazi para...
Ache píše:
Sem zvědavej fakt na testy, jak se tomu bude dařit v Metru, Tombraideru, Controlu...prostě DXR hrách.
a preco nie napriklad v World of Warcraft?podla vsetkeho to nema byt liebling nvidie ako tie tvoje 3 vymenovane hry, kde developeri intenzivne spolupracovali s nvidiou
Zajímalo by mě spíš jaká bude dostupnost nereferenci.
Jinak 6800xt mohla být agresivněji nacenena, ale vzhledem k cenám 3080 si asi řekli že to nemá moc smysl
... ale TDP bylo uvedeno s nebo bez Rage mode? to je ta otázka. 3090 žere 350W (default)... kdyby 6900XT žrala 300W také (a ty TDP/TBP byly prostě počítány jako maximální spotřeba) tak pak jo, to by to bylo jasně efektivnější. Ale tohle smrdí Huangovinou - 300W default, ale výkon prezentujeme s RAGE mode + 100W.