Asus Crosshair IV Formula (AM3, 890FX+SB850)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kajos
Nováček
Nováček

Re: ASUS Crosshair IV Formula -AM3 890FX

Příspěvek od kajos »

Flashnul jsem tam 1005 a opět stejný problém. Nastaveny default hodnoty v BIOSu, vyzkoušeny timingy podle SPD, dual ani omylem... 0905 už tam bohužel flashovací utilita nepustí - možná to půjde nějak obejít, ale zatím se mi nepodařilo.

Borec ze Švédska řešil stejný problém jako já - bohužel tam nikde není uvedeno, že ho vyřešil :twisted:
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=255584
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

Obrázek
By lubannn at 2011-01-11
muze mi nekdo rict co se nastavuje vsechno tim napetim?nevim co tam nastavit?
aby to makalo lip diky
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

myslím, že je to tak OK, PWM phase možná by stačilo i na auto. a CPU/NB voltage OCP, to vůbec netuším co to je :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Tak tady něco přibylo 8-) A jak je to s OC s novým BIOSem? Předpokládám že asi stejné co? :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Nová verze BIOSu taktéž nepomohla.

Ještě jedna možná zajímavá věc: pokud osadím pouze 1 paměťový modul, funguje pouze v prvním červeném(A1) nebo prvním černém slotu(A2), v B1 nebo B2 deska opět ani nepostne.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

jednoduše dej jednu ram do prvního slotu najed si do biosu a vypni všechny šetříci funkce CPU restartuj a znova se podívej jestli všechny funkce jsou vypnuté pokud ano dej tam druhou spusto pokud to najede podívej se na ty funkce pokud bude zapla funkce microupdate nebo tak nějak se to jmenuje tak ti do dělá cpu.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

kajos píše:Nová verze BIOSu taktéž nepomohla.

Ještě jedna možná zajímavá věc: pokud osadím pouze 1 paměťový modul, funguje pouze v prvním červeném(A1) nebo prvním černém slotu(A2), v B1 nebo B2 deska opět ani nepostne.
Pokud ti B1 a B2 sloty nefungují tak borec co ti desku prodal ti ji prodal s vědomím že zmrvil sběrnici.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

mohl a nemusel na této desce ASUS M4N75TD - NVIDIA nForce 750a SLI to bylo to samé a stačilo vyměnit ram a cpu bylo po problému :wink: takže si myslím že to muže být i cpu.pokud vše selže reklamace :roll:
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

To je pravda stejně tak může být na vině vadný řadič v procesoru. Možná bych si překontroloval stav pinů.
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

Projel sem to par testama a zda se mi to vic stabilni nez co sem mel 1102 a nejaky ty veci pribyli v biosu :)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

hmmm, to zní dobře...Posunul se nějak OC?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Možná se mýlím, ale pokud by na CPU odešel paměťový řadič, tak by to nechodilo vůbec - ani v single...? Spíš tuším nějakou krpu na desce.
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

Pokud by ti odesel pamet radic neslo by ti spustit pc cerna obr.taky uz se mi to stali na jinim phenomu
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

flanker píše:hmmm, to zní dobře...Posunul se nějak OC?
Jeste sem to moc neskousel nebyl cas mam ho nahranej od vcera
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Ták deska dnes dorazila polepená celá čínskyma nálepkama takže si myslím že to není deska pro ten náš český trh zatím podle testu to vypadá na dobrej kousek o proti její předchudkyni velké kladné plus zatím :?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

hm, jsme zvědav co předvede
l.zdvorak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od l.zdvorak »

taky sem zvedavej okolik bude lepsi :)
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Konečně jsem dnes rozlousknul ten problém s pamětmi...

Několikrát jsem složil a rozebral celý komp a zkoušel postupně jednotlivé komponenty. Na podložce stolu se mi podařilo rozchodit i dual, ale když jsem vrátil desku do case, tak opět nic... Začal jsem zkoušet jednotlivé šroubky a když jsem nepoužil horní pravý a horní prostřední pro upevnění desky ke vzpěrám - vše funguje bez problémů... Nevím, zda nějak probíjel zdroj nebo se prostě náhodou někde propojil obvod blízko těch dvou vzpěr, ale je to doopravdy důvod, proč ta deska nebrala paměti. Několikrát jsem to zkoušel a pro jistotu obě vzpěry od desky odizoloval.

Zkoupené A-Daty tedy bez potíží fungují - prozatím na default CLK 8.

Možná se to někdy někomu bude hodit - mě to stálo pár šedivých vlasů a nadávek... :!:
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

takže čínská mrcha s čínskou knížkou neumí nainastalovat widle v AHCI co ted znova reklamovat ?
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Nainstaluj v IDE a přepni do AHCI po modifikaci registru - zkoušel jsem na Window7 64bit a funguje...

http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable ... tallation/
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“